Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Sony Bravia KDL-40D3550 İncelemesi (SD Yayın ve PC Bağlantı Sonuçları)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: dammak
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: Sony Bravia KDL-40D3550 İncelemesi (SD Yayın ve PC Bağlantı Sonuçları) Sayfa: <<   < önceki  53 54 55 56 [57] 58 59 60 61 62   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
ridvan1903

Sisteme Gözat

6 Ekim 2008; 0:01:25 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: ueaydin

Teknosadaki satış danışmanı ile konuşmuştum elimizde stok yok kargo ile göndereceğiz diyorlar..Sony bayisi 40D3550ü sadece teşhir ürünü olarak bulabiliceklerini, teknosanında verecekleri teşhir ürünü olacaktır diyor.Teknosanın web üzerinden satışında dediğin gibi tükenmiş gözüküyor ancak yeni modellerde orada tükenmiş gözüküyor.Teknosaya uğrayıp durumu netleştiririp buraya yazarım.

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Güzel seçim...Her ne kadar web sitesinde (40D3550 - Teknosa - Link) stoklarda tükenmiş gibi görünüyorsa da, bu ürün sadece Teknosa tarafından ithal edildiği için yine de bütün Teknosa mağazalarını tek tek yoklamakta fayda var. Ben geçen hafta bir arkadaşıma artık bulunmuyor denilen 46D3500 modelini pırıl pırıl 0 ambalajlı kutusunda 2.999 YTL / 12 taksitle Teknosa'dan almıştım. Yoksa 40D3550'de fiyat da gerçekten fazlasıyla makul seviyelere gelmiş.

Ancak; eğer 40D3550 modelini bulamazsan aynı teknik özelliklere sahip olan 40D3500 modelini gönül rahatlığı ile alabilirsin. Onlarda da stokların sonuna gelindiği için fiyatlar çok uygun seviyelerde.

40D3500 için özel bir link vermiyorum, zira bu ürünü hemen hemen bütün teknoloji mağazalarından temin etmek mümkün.

Kolay gelsin.

Neden D serisinde ısrar ediyorsunuz anlamadım, daha yüksek modelleri olan V, W serilerinede bir göz atın derim.

Kesinlikle teşhir mal almayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ridvan1903 -- 5 Ekim 2008; 23:57:56 >

Samsung 32R81B & Xbox 360 Arcade (Falcon) Gametag =ridvan1903

Logitech Z 5500 ---- HD TR Dolby Digital Film ---- Audigy 2 ZS --- Playstation 2 --- Leadtek 7950 gt --- Microsoft sidewinder wheel
dammak

6 Ekim 2008; 18:06:35 

Doğrudur Teknosa'da kapalı pakette 40D3550 kalmamış olabilir. Aynı fiyat seviyelerinde 40D3500'de bulursan kaçırma derim.

Bulduğunda bizleride haberdar edersen sevinirim. Diğer topiclerdeki mesajlardan anladığım kadarıyla aynı LCD'den almayı düşünenler vardır diye düşünüyorum...

Eğer 40D3550/D3500 serisi LCD bulamazsan daha önce yayınlamış olduğum aşağıdaki tabloyu da gözönünde bulundurarak durumu tekrar değerlendirir ve gereken önerilerde bulunuruz.

Kolay gelsin.

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Tekrar merhabalar. Sony Bravia LCD'lerin görüntü işlemcileri üzerine yapmakta olduğum çalışmayı kısaca bir toparlamak istedim. Sanıyorum bu kısa çalışma Sony LCD almayı düşünenlere, LCD'leri karşılaştırırken yardımcı olacaktır.

Sonuçta LCD'lerin temel işlevi renkleri ve görüntüleri en gerçekçi ve en doğal haliyle aktarmaktır. Bu da ancak sahip oldukları renk, görüntü ve backlight işlemcisi ile mümkün olabilecektir.

Dolaysıyla LCD seçerken bu teknolojileri mutlaka karşılaştırmanızı öneririm. Dış görünüm veya ek aksesuarlara ilişkin karşılaştırmalar gerçekçi olmayacaktır. Bu türden yenilikler maliyeti pek fazla artırmadığı için üreticilerce çok sık kullanılan makyaj niteliğindeki basit ekler olup, seçiminizi etkileyen ikinci ve hatta üçüncü faktörler olmalıdır. LCD'lerdeki asıl maliyet unsurları renk ve görüntü işlemcileridir. Üreticiler maliyetleri düşürüp alt segmentteki rakiplerle daha kolay rekabet edebilmek için bu tür işlemcilerle oynayabilmektedir.

Sony Bravia LCD'ler üzerine teknik bilgilendirme çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek...

Hedefimiz bütün Sony Bravia kullanıcılarına teknik olarak seslenen ve yardımcı olan bir Sony Bravia LCD El Kitabı oluşturmak.

40X4500

40X3500

40Z4500

40EX1

40E4000-4020-4030-4050

40W4500

40W4000

40W3000

40D3550

40D3500

40V3000

40V4000 CCFL N/A

40S4000 CCFL N/A

40U4000 CCFL N/A

40L4000 CCFL N/A

quote:

Orjinalden alıntı: ueaydin

Teknosadaki satış danışmanı ile konuşmuştum elimizde stok yok kargo ile göndereceğiz diyorlar..Sony bayisi 40D3550ü sadece teşhir ürünü olarak bulabiliceklerini, teknosanında verecekleri teşhir ürünü olacaktır diyor.Teknosanın web üzerinden satışında dediğin gibi tükenmiş gözüküyor ancak yeni modellerde orada tükenmiş gözüküyor.Teknosaya uğrayıp durumu netleştiririp buraya yazarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 6 Ekim 2008; 22:31:54 >

KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR - AYİNESİ GÖRÜNTÜDÜR LCD'NİN KURU LAFA BAKILMAZ
1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL
2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player
3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus
4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500
5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
muratyayla

6 Ekim 2008; 23:11:10 

arayanlara kur oynamış biraz yüksek fiyatlar http://www.gedikgross.com/Product.aspx?_pId=2179857&_catId=1798

dammak

7 Ekim 2008; 18:20:40 

Merhabalar...Biliyorsunuz elimdeki DVD film arşivini değerlendirmek üzere 1080p upscale özelliğine sahip iki adet cihaz kullanıyorum;

1. PS3

2. Toshiba HD-EP30 HD DVD Player

Her ikiside gerçekten bu işi çok iyi yapıyorlar. Elde edilen sonuç tek kelime ile muhteşem.

Ancak bu arada bu topic içerisinde ve özel mesajlar aracılığı ile bu konuyla ilişkili olarak pek çok soruya muhatap oluyorum. Bu sorularıda elimden geldiğince cevaplamaya çalışıyorum.

Sorulan sorular genelde DviX özelliği taşıyan giriş seviyesindeki DVD Player'larla ilgili oluyor.

Bu sorulara ilişkin araştırmalarım esnasında gerçekten muhteşem bir cihazla karşılaştım. Konuyla yakından ilgilenenlerin aşağıya linkini verdiğim bu cihazı dikkatli bir şekilde incelemelerini öneririm.

OPPO DV-983H DVD PLAYER

KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR - AYİNESİ GÖRÜNTÜDÜR LCD'NİN KURU LAFA BAKILMAZ
1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL
2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player
3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus
4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500
5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
msendogan33

7 Ekim 2008; 22:12:40 

Arkadaşlar,
Sayfamızın bugüne kadar olan yardımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum,
Sizlere ayrıca bazı birkaç sorum olacak,
- İlk olarak Full HD TV almak istiyorum,fakat benim için bu noktadan daha önemli yani daha çok merak ettiğim bir konu daha var.
1-FULL HD TV almak istememin nedeni,HD kalitesinde film ve TV izlemek,
Buna göre de HD kalitesinde DVD player'dan film izlemek istiyorsam, alacağım mutlaka HD-DVD mi olmalıdır,yani HDMI çıkış destekli olursa TV bağlantısını da sağlarsam görüntü kaybı olmadan izleyebilirmiyim,
2-Aksi takdirde,forumda bazı yazılara dikkat ettim,kullanacağım DVD filmi bu konuda fark eder mi,720 p,1080p gibi özellikler yazılmış ?
3-Bilgisayar ortamında kaydetmiş olduğum herhangi bir dizi ya da film DVD 'sini TV'ye bağlanan HDMI çıkışlı bir HD-DVD player'da net görüntü kalitesinde izleyebilirmiyim(elbette HDMı kablosu ile bağlantı sağlayarak)
4-Ayrıca da Laptop'umda HDMı çıkışım var,yine aynı şekilde bu ortamda oynattığım film veya dizi DVD'sini HD Tv'imde net görüntü sağlayabilirmiyim ?
Yardımlarınız,fikirleriniz benim için çok önemli olacaktır arkadaşlar,
Ayrıca da,şu anda bende Kablo TV var,kanalları HD kalitesinde izlemek için sanırsam biraz zamana ihtiyacımız olacak,çünkü şu anda Kablo Tv 'de böyle bir hareketlilik yok,
Teşekkürler,

HiGHWAYMOUSE

7 Ekim 2008; 22:40:05 

quote:

Orjinalden alıntı: msendogan33

Arkadaşlar,
Sayfamızın bugüne kadar olan yardımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum,
Sizlere ayrıca bazı birkaç sorum olacak,
- İlk olarak Full HD TV almak istiyorum,fakat benim için bu noktadan daha önemli yani daha çok merak ettiğim bir konu daha var.
1-FULL HD TV almak istememin nedeni,HD kalitesinde film ve TV izlemek,
Buna göre de HD kalitesinde DVD player'dan film izlemek istiyorsam, alacağım mutlaka HD-DVD mi olmalıdır,yani HDMI çıkış destekli olursa TV bağlantısını da sağlarsam görüntü kaybı olmadan izleyebilirmiyim,
2-Aksi takdirde,forumda bazı yazılara dikkat ettim,kullanacağım DVD filmi bu konuda fark eder mi,720 p,1080p gibi özellikler yazılmış ?
3-Bilgisayar ortamında kaydetmiş olduğum herhangi bir dizi ya da film DVD 'sini TV'ye bağlanan HDMI çıkışlı bir HD-DVD player'da net görüntü kalitesinde izleyebilirmiyim(elbette HDMı kablosu ile bağlantı sağlayarak)
4-Ayrıca da Laptop'umda HDMı çıkışım var,yine aynı şekilde bu ortamda oynattığım film veya dizi DVD'sini HD Tv'imde net görüntü sağlayabilirmiyim ?
Yardımlarınız,fikirleriniz benim için çok önemli olacaktır arkadaşlar,
Ayrıca da,şu anda bende Kablo TV var,kanalları HD kalitesinde izlemek için sanırsam biraz zamana ihtiyacımız olacak,çünkü şu anda Kablo Tv 'de böyle bir hareketlilik yok,
Teşekkürler,

Gerçek bir hd görüntü için

1-kaynağın
2-oynatıcı cihazın
3-bunu gösterecek tv'nin buna uygun olması lazım.

Kaynaklar şunlar olabilir: Blu-ray film, hd-dvd film( Bu blu-ray karşısında pes etti. Şimdilerde bulunsa da ilerde muhtemelen tüm hd fimler blu-ray formatında olacak.), İnternetten bulabileceğin hd veya blu-ray rip filmler, hd özellikli video kameralar, digitürk+ gibi hd yayın yapan platformlar veya kanallar.

Oynatıcı cihazlar: Blu-ray player, hd-dvd player (artık bulmak zor. Forumda Toshiba'nın ürününü alanlar oldu. Çok uygun fiyatlı olduğu için), Playstation3, tv yayınları içinde hd uydu alıcısı.

Tv: Hemen hemen tüm lcd ve plazmalar.

dVD'Lerin çözünürlüğü 720*576 dır. Bunu hangi cihazda izlersen izle gerçek bir hd görüntü olmaz. Fakat yeni çıkan bazı hdmi çıkışına sahip dvd-player'lar ve bu topikte ve forumda çokça kullanıcısı olan Toshiba hd-dvdplayer gibi cihazlarla, görüntüyü kayıpsız aktaran hdmi bağlantı ve bu cihazların upscale yeteneği sayesinde biraz daha iyi görüntü elde edersin. Ama bu gerçek hd olan bir blu-ray film gibi olmaz.

Yukarıdaki saydığım gerçek hd görüntlerle bunu karıştırma.

Bilgisayar konusuna gelirsek. Aynıı kural bunda da geçerli. Yani hd çekilmemiş, hd formatında olmayan bir filmi hdmi ilede bağlasan gerçek bir hd görüntü olmaz.

Yapabileceklerin: Blu-ray player lı bir notebook ile blu-ray film seyredebilirsin veya en hesaplı ve kolay yol; internetten indireceğin hd veya bluray rip filmleri pc'ni tv'ye bağlayarak izlersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HiGHWAYMOUSE -- 7 Ekim 2008; 22:44:02 >

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları

beta34

8 Ekim 2008; 0:29:08 

Arkadaslar Merhaba

2 ay önce 40 d3500 aldım.
ekranın altında ve üstünde bazen 2 adet ölü piksel cıkıyor. tv yi acıp kapattıgımdA Gidiyor. 5 yıl garanti. sony shopdan almıstım.
garanti konusunda bilgi verirmisiniz. aldıgım yeri arasam degistirirlermi?

yk2548

8 Ekim 2008; 0:46:59 

arkadaşlar bu bilgiyi sizinle paylaşmak isterim

dikkat GEDİKGROSS ve EKONOMİKTİCARET adındaki sanal mağazalardan lcd tv almayınız. çünkü temin edemiyorlar ve dalga geçiyorlar resmen. sony 40s4000 aldık bir tane ha bugün kargoda ha yarın kesin kargoda derken 15 gün sonra bunu temin edemiyoruz 40L4000 verelim dediler fark almadan(aslında daha yeni bir model ama daha düşük özelliklerde) kabul ettik ama onuda göndermdiler ve para iadeside yapmadılar. kampanyalı aldık enaz 100 ytl telefon parası ödeyecez. günde 2 kez telefon ettik ama sonuç kaçınılmaz. lcd tv almayı düşünen arkadaşlar genelde buralarda çok gezinirler bizim düştüğümüz hataya düşmeyin. bu sitelerin güvenilir olduğuna da aldanmayın bu yıl içerisinde çok büyük alışveriş siteleri iflasını açıklamıştır. tavsiyem 3 kuruş fazla verin normal bir mağazadan alışveriş yapın enazından karşınızda bir muhattap bulabiliyorsunuz..

ASUS P5Q DELUXE / INTEL C2D E8400 3.0 GHZ 1333MHZ / SUNBEAM CORE-CONTACT CPU FREEZER / THERMALTAKE MATRİX 2440 KASA / SAPPHİRE ATI 4850 512MB DDR3/ OCZ 4X1024 4GB DDR2 REAPER 6400 / WD 250 GB HDD SATA II NCQ 16 MB / LG 20X DVD-RW SATA / MICROSOFT 6000 LASER KLAVYE MAUSE / BE QUIET 500W STRAIGHT POWER PSU / LG WS222SN 22' LCD / SONY 40L4000 40" LCD / AKASA CARDREADER / ZEROTHERM GX815 GAMER EDITION EKRAN KARTI SOĞUTUCUSU / WESTERN DIGITAL MY BOOK PREMIUM 500GB / LINKSYS WAG325N ADSL MODEM / SKYSTAR 3
muratyayla

8 Ekim 2008; 14:35:52 

bende gedikgrosstan aldım 40d3500ü ayrıca başka alışverişlerimde oldu ertesi gün evimdeydi sorun olmadı
bazen aksamalar oluyor mesala hb dan onlarca kez alış veriş yaptım bir keresinde sorun oldu isyan ettim ama arada oluyor idare etmek lazım yada almadan önce arayıp varsa alırım diye konuşmak lazım sonrası can sıkıntısı

JOSEPH_STALin

8 Ekim 2008; 16:12:53 

quote:

Orjinalden alıntı: beta34

Arkadaslar Merhaba

2 ay önce 40 d3500 aldım.
ekranın altında ve üstünde bazen 2 adet ölü piksel cıkıyor. tv yi acıp kapattıgımdA Gidiyor. 5 yıl garanti. sony shopdan almıstım.
garanti konusunda bilgi verirmisiniz. aldıgım yeri arasam degistirirlermi?

Merhaba en az 5 ölü piksele kadar değişim yapmazlar..

Ölü piksel garanti kapsamına girmiyor,sadece belli bir sayıdan sonra kullanıcı memnuniyetsizliği yüzünden değiştiriliyor..........

XBOX 360 Çeyiz Topluluğu
Zagor Tenay

8 Ekim 2008; 17:10:51 

Arkadaşlar,40D3550 ile beraber kutudan çıkan ve tv yi öne düşmemesi için sehpa askısına tutturmaya yaradığı söylenen bir kayış ve 2 vida var ancak nasıl ve neresinden takılacağını bulamadım bilenler tarif ederse çok sevinirim.
Saygılar

HiGHWAYMOUSE

8 Ekim 2008; 17:27:53 

quote:

Orjinalden alıntı: Zagor Tenay

Arkadaşlar,40D3550 ile beraber kutudan çıkan ve tv yi öne düşmemesi için sehpa askısına tutturmaya yaradığı söylenen bir kayış ve 2 vida var ancak nasıl ve neresinden takılacağını bulamadım bilenler tarif ederse çok sevinirim.
Saygılar

Ayağının arkasında bir delik olmalı sanıyorum. Bir vida ve kayışın bir tarafı oraya olacak şekilde diğer tarafı ve diğer vidayı ise koyduğun masaya uygun bir delik açıp kayışı gerdirerek monte edersin.

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları

Zagor Tenay

8 Ekim 2008; 17:48:41 

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

quote:

Orjinalden alıntı: Zagor Tenay

Saygılar

Ayağının arkasında bir delik olmalı sanıyorum. Bir vida ve kayışın bir tarafı oraya olacak şekilde diğer tarafı ve diğer vidayı ise koyduğun masaya uygun bir delik açıp kayışı gerdirerek monte edersin.

Önerileriniz için teşekkürler. TV nin ayağı takılı değil de sonorous askılı sehpaya arkasındaki askı parçası ile tutturulmuş şekilde duruyor. Tekrar bir bakayım arkasına nasıl olacak bakalım.

newfel

9 Ekim 2008; 1:09:33