Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Sony Bravia KDL-40D3550 İncelemesi (SD Yayın ve PC Bağlantı Sonuçları)

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Cevap: Sony Bravia KDL-40D3550 İncelemesi (SD Yayın ve PC Bağlantı Sonuçları) Sayfa: <<   < önceki  54 55 [56] 57 58 59 60 61 62 63   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
JOSEPH_STALin

28 Eylül 2008; 19:03:12 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Hocam sadece şakaydı yaw sen istediğin gibi devam et lütfen

Bu konuda verdiğin emek ve yaptığın araştırmalar,açıklamalar yeter de artar zaten

XBOX 360 Çeyiz Topluluğu
sarppy

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

28 Eylül 2008; 23:55:43 

quote:

Orjinalden alıntı: dammak

Live Color Creation üzerine bugün bayağı bir araştırma yaptım. Sony'nin Türkiye ve İngiltere'deki resmi sitelerini tek tek ayrıntılı olarak inceledim. Sonuçta aşağıdaki tablo ortaya çıktı. Eğer bir yanlışlık varsa lütfen düzeltin.

40X4500

40XBR7

40X3500

40Z4500

40ZX1

40E4000

40E4020

40E4030

40E4050

40W4500

40W4000

40W3000

40V4000 N/A

40V3000

40S4000 N/A

40D3550

40D3500

40V4000'de, 40V3000'de kullanılan Live Color Creation özelliğinin kullanılmaması eksiklik olmuş. Yaptığın araştırma ve tablo için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarppy -- 1 Ekim 2008; 0:58:42 >

Sony Bravia KDL-40D3550 Full HD || 40GB Sony PlayStation 3 PAL Black || Logitech Z-5500 Digital THX
Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots || Gran Turismo 5 Prologue Spec III || Battlefield: Bad Company Gold Edition
dammak

29 Eylül 2008; 0:18:26 

Sende sağol dostum. Bundan sonrada Sony LCD'ler üzerine bu tip teknik karşılaştırmalar devam edecek. Sanıyorum bir süre sonra bu topic sayesinde hep birlikte mükemmel bir Sony Bravia LCD El Kitabı oluşturmuş oluruz.

Şahsen burada benim tek hedefim Sony'e gönül veren tüketicileri teknik olarak da bilgilendirerek / bilinçlendirerek bütçe olanakları içinde en doğru LCD'yi seçmelerine yardımcı olmak.

quote:

Orjinalden alıntı: sarppy

40V4000'de, 40V3000'de kullanılan Live Color Creation özelliğinin kullanılmaması eksiklik olmuş. Yaptığın araştırma ve tablo için teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 30 Eylül 2008; 14:35:50 >

KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR - AYİNESİ GÖRÜNTÜDÜR LCD'NİN KURU LAFA BAKILMAZ
1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL
2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player
3. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Monster Ultra 600 HDMI Cable 2m - Digiturk+Plus
4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500
5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
HiGHWAYMOUSE

29 Eylül 2008; 0:32:31 

@dammak

d3500'de menülerde live color özelliği nasıl gözüküyor? Şu aşağıdaki fotoğraftan farklı mı? s3000'de de vardı ama hatırlayamadım şimdi...

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları
Video Klip: Trafik kazalarının altında yatan sebepler ve yaşattığı acılar.

erro

29 Eylül 2008; 2:31:36 

arkadaşlar merhaba;

Kanal d hd yayına başlamış d smarttan...sanırım sadece bazı dizileri veriyor...bunları izleyebilen varsa performansı hakkında bilgi verirse sevinirim...bi iki de foto eklerse güzel olur gerçekten

2005 Hyundai Elantra 1.6 GLS+Sony KDL 40D3500+Sony DAV-DZ260+Acer Aspire 5920G+Toshiba EP 30 HD DVD Player+Korax 66000 Cas USB
HiGHWAYMOUSE

29 Eylül 2008; 5:48:40 

Eğer bu "live color creation" özelliği tv'nin kendi bünyesinde otomatikman gerçekleştirdiği bir şey ise aşağıda yazdıklarım pek geçerli olmayabilir...

Fakat menü'de gözüken live colour ile açıp kapanan veya arttırılıp azaltılan bir ayar ise v4000'de var.

Bu ayar arttırıldığında daha vivid renkler elde ediliyor. Amiyane tabir ile "cırtlak"

Bu yüzden benim gözlemlediğim tüm Sony tv ideal renk ayarları verilirken genelde bu özelliğin "kapalı" durumunda veya "düşük"oldunu görüyorum. Bu topikte verilen ideal tv ayarlarında da ""genelde "kapalı" olarak verilmiş.

Önceden kullandığım ve özelliklerinde "live color creation" bulunan s3000 tv'imde de "live colour" özelliğini kapalı olarak kullanıyordum.

Hdtvtest sitesinin v4000 incelemesinden de bir alıntı yapmak istiyorum.

The [Advanced Settings] menu is much less crowded than on other BRAVIA TVs, but this is no loss because most of these features were best left off, anyway. All that remains here are the [Advanced Contrast Enhancer] and the [Live Colour] controls, both of which we disabled.

Yani meali: Her ne kadar bu tv'nin "gelişmiş ayarları" diğer Sony modellerine göre daha az bileşen içeriyorsa da aslında bu bir kayıp değil. Çünkü zaten biz live color ve ad.con.enh. özelliğini kapalı kullanıyoruz.

Önceki seri w3000 incelemesinde ize live colour özelliği için şöyle yazmış aynı site...

Live Colour: Only effective when [Colour Space] is set to "Wide"; colours become even more vivid (and inaccurate)

Yok diğer türlü yani tv ayarlarında gözükmeyen bir özellik ise ve v4000 modelinde yok ise ben bu özellik olan ve olmayan tv'ler kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki: "Hiç bir eksikliğini hissetmedim"

Nacizane Sony 52V4000 Lcd Tv İncelemem
Rehber > Notebook (Nvidia ekran kartlı) - LCD Tv (Sony) Bağlantısı
Ölü pixel testi nasıl yapılır?
Lcd ve Plazma İçin Basit Görüntü Ayarları
Video Klip: Trafik kazalarının altında yatan sebepler ve yaşattığı acılar.

dammak

29 Eylül 2008; 15:21:36 

Merhaba @HiGHWAYMOUSE. Benim sözünü ettiğim tamamen Sony LCD'lere özgü bir işlemci. Bravia Engine gibi otomatik olarak çalışarak geleneksel LCD teknolojisine kıyasla %30 daha geniş renk skalası sağlamakta. Bu da çarpıcı renk gösterimi için tam olarak doğada olması gerektiği gibi, çok daha derin ve daha doğru renk tonlarının elde edilmesine yardımcı olmaktadır. Bu özellik isteğe bağlı olarak açılıp kapatılamamaktadır. Eğer sahip olduğunuz LCD özelliğine sahipse; her açılışta otomatik olarak devreye girecektir...

Picture>Advanced Settings/Resim>Gelişmiş Ayarlar menüsündeki Live Color/Canlı Renkler ise tamamen farklı bir özellik olup, bütün Sony Bravia LCD'lerde mevcuttur. Bu özellik seninde belirttiğin gibi izleme alışkanlıklarına bağlı olarak açılıp kapatılabilmektedir.

Bu konuyu bugün daha derinlemesine incelemek üzere Teknosa ve MediaMarkt'ın Ümraniye mağazalarındaki Sony standlarını ziyaret ederek Sony teknik yetkilileri ile uzun uzun görüştüm. Mağazalarda mevcut olan X, W, E, V ve S serilerini birlikte test ederek farklılıkları görmeye çalıştık.

LCD almadan önce böyle bir incelemeyi herkese tavsiye ederim. Diyeceksiniz ki bir Sony LCD'de özelliğinin olup olmadığını ve bu özelliğin görüntüde ne gibi bir farklılıklar yarattığını nasıl anlayacağız? Birazdan bunu da görüntülü olarak açıklayacağım...

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Eğer bu "live color creation" özelliği tv'nin kendi bünyesinde otomatikman gerçekleştirdiği bir şey ise aşağıda yazdıklarım pek geçerli olmayabilir...

Fakat menü'de gözüken live colour ile açıp kapanan veya arttırılıp azaltılan bir ayar ise v4000'de var.

Bu ayar arttırıldığında daha vivid renkler elde ediliyor. Amiyane tabir ile "cırtlak"

Bu yüzden benim gözlemlediğim tüm Sony tv ideal renk ayarları verilirken genelde bu özelliğin "kapalı" durumunda veya "düşük"oldunu görüyorum. Bu topikte verilen ideal tv ayarlarında da ""genelde "kapalı" olarak verilmiş.

Önceden kullandığım ve özelliklerinde "live color creation" bulunan s3000 tv'imde de "live colour" özelliğini kapalı olarak kullanıyordum.

Hdtvtest sitesinin v4000 incelemesinden de bir alıntı yapmak istiyorum.

The [Advanced Settings] menu is much less crowded than on other BRAVIA TVs, but this is no loss because most of these features were best left off, anyway. All that remains here are the [Advanced Contrast Enhancer] and the [Live Colour] controls, both of which we disabled.

Yani meali: Her ne kadar bu tv'nin "gelişmiş ayarları" diğer Sony modellerine göre daha az bileşen içeriyorsa da aslında bu bir kayıp değil. Çünkü zaten biz live color ve ad.con.enh. özelliğini kapalı kullanıyoruz.

Önceki seri w3000 incelemesinde ize live colour özelliği için şöyle yazmış aynı site...

Live Colour: Only effective when [Colour Space] is set to "Wide"; colours become even more vivid (and inaccurate)

Yok diğer türlü yani tv ayarlarında gözükmeyen bir özellik ise ve v4000 modelinde yok ise ben bu özellik olan ve olmayan tv'ler kullanmış biri olarak söyleyebilirim ki: "Hiç bir eksikliğini hissetmedim"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 29 Eylül 2008; 18:53:40 >

KULLANMAKTA OLDUĞUM KOMBİNASYONLAR - AYİNESİ GÖRÜNTÜDÜR LCD'NİN KURU LAFA BAKILMAZ
1. Sony Bravia KDL 40 D3550 - Sony DLC-HD20P 1.3a HDMI Cable 2m + Blu-Ray Remote Control for PLAYSTATION®3 - PLAYSTATION®3 40 GB PAL
2. Sony Bravia KDL 40 D3550 - QED Live HDMI Cable for PS®3 2m - Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player
4. PLAYSTATION®3 40 GB PAL / Toshiba HD-EP30KE HD DVD Player - Philips Optical Cable 2m - Logitech Z-5500
5. (1+2+3+4) X Inform Sinus 3 kVA Online UPS + DIGITUS 5-Port HDMI 1.3a Switch + Digital Audio Optical Switch Box
dammak

29 Eylül 2008; 23:42:26 

Sahip olduğunuz veya sahip olmayı düşündüğünüz Sony Bravia LCD'de özelliğinin bulunup bulunmadığını anlamak için LCD çalışır durumdaykan elinizi yaklaşık 15 -20 sn süreyle üstteki Menu butonuna basılı tutmanız yeterli olacaktır.

Eğer LCD'de işlemcisi varsa ikinci ve üçüncü fotoğraflarda görülen demo görüntülerle karşılaşacaksınız. Sağ taraftaki bölünmüş "Açık" yazılı görüntü Sony'nin tescilli renk paletini gösterirken, sol taraftaki "Kapalı" yazılı görüntü bu işlemcinin bulunmadığı LCD'lerde elde edilebilecek renk paletini göstermektedir.

Ancak bir kez daha söylemeliyim ki; LCD'de işlemcisi varsa bunu "Açık" veya "Kapalı" konumda tutmak sizin elinizde değil. Bu işlemci otomatik olarak sürekli açık konumda olacak ve Sony mühendislerince yaratılması istenen renk paletini yaratacaktır...

Bence şimdi herkes bunu bir denesin ve sonucu görsün...

Şimdi bazı Sony kullanıcılarının "iyide benim LCD'de BE2 var ve o yüzden de işlemciye gerek duyulmuyor" dediklerini duyar gibi oluyorum. Belki doğrudur; ancak yukarıdaki listeyi kontrol ederseniz 4XXX serisi bütün LCD'lerde BE2 olduğunu ve buna rağmen büyük çoğunluğunda işlemcinin kullanıldığını görürsünüz. Aynı durum ABD piyasası için üretilen 120Hz BE2 Pro kullanılan XBR8 ve 2008 Kasım ayında piyasaya çıkacak olan BE2 EX kullanılan XBR7 serisi içinde geçerli. Acaba neden?

Resmin büyük halini görebilmek için tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 1 Ekim 2008; 0:45:34 >

dammak

30 Eylül 2008; 0:15:19 

Birazdan Sony Bravia LCD'lerle ilgili olarak bir başka konuya daha değineceğim.

Backlight...

Bakalım durum burada nasıl...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 30 Eylül 2008; 0:11:55 >

dammak

30 Eylül 2008; 0:44:25 

Merhaba @erro. Seni tekrar buralarda görmek çok güzel...

Doğru Kanal D yayınları D-Smart'da HD olarak yayınlanmaya başlamış...Ancak ben DT+ kullanıcısı olduğum için izleyemedim. Fakat DT+ kullananlar içinde güzel bir haber var...DT+ platformu içinde Show TV, ShowMax ve ShowPlus kısa bir süre sonra HD yayına başlıyor...

http://h41131.www4.hp.com/tr/tr/press/show-tv--hd-yayinin-altyapisini-hp-ile-hazirlad--.html

quote:

Orjinalden alıntı: erro

arkadaşlar merhaba;

Kanal d hd yayına başlamış d smarttan...sanırım sadece bazı dizileri veriyor...bunları izleyebilen varsa performansı hakkında bilgi verirse sevinirim...bi iki de foto eklerse güzel olur gerçekten

dammak

30 Eylül 2008; 1:55:50 

dan sonra bugün de Sony LCD panellerde kullanılan backlight üzerine bayağı bir araştırma yaptım. Sony'nin Türkiye, İngiltere ve ABD'deki resmi sitelerini tek tek ayrıntılı olarak inceledim. Sonuçta aşağıdaki tablo ortaya çıktı. Eğer bir yanlışlık varsa lütfen düzeltin.

İncelemeye başlamadan önce Sony'den küçük bir not:

"Live Color Creation technology works in concert with a special WCG-CCFL backlight to further refine colors and deliver a more realistic picture."

40X4500

40XBR7

40X3500

40Z4500

40E4000

40E4020

40E4030

40E4050

40W4500

40W4000

40W3000

40V4000 CCFL

40V3000

40S4000 CCFL

40D3550

40D3500

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dammak -- 30 Eylül 2008; 14:25:00 >

dammak

30 Eylül 2008; 13:17:46 

Tekrar merhabalar. Sony Bravia LCD'lerin görüntü işlemcileri üzerine yapmakta olduğum çalışmayı kısaca bir toparlamak istedim. Sanıyorum bu kısa çalışma Sony LCD almayı düşünenlere, LCD'leri karşılaştırırken yardımcı olacaktır.

Sonuçta LCD'lerin temel işlevi renkleri ve görüntüleri en gerçekçi ve en doğal haliyle aktarmaktır. Bu da ancak sahip oldukları renk, görüntü ve backlight işlemcisi ile mümkün olabilecektir.

Dolaysıyla LCD seçerken bu teknolojileri mutlaka karşılaştırmanızı öneririm. Dış görünüm veya ek aksesuarlara ilişkin karşılaştırmalar gerçekçi olmayacaktır. Bu türden yenilikler maliyeti pek fazla artırmadığı için üreticilerce çok sık kullanılan makyaj niteliğindeki basit ekler olup, seçiminizi etkileyen ikinci ve hatta üçüncü faktörler olmalıdır. LCD'lerdeki asıl maliyet unsurları renk ve görüntü işlemcileridir. Üreticiler maliyetleri düşürüp alt segmentteki rakiplerle daha kolay rekabet edebilmek için bu tür işlemcilerle oynayabilmektedir.

Sony Bravia LCD'ler üzerine teknik bilgilendirme çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek...

Hedefimiz bütün Sony Bravia kullanıcılarına teknik olarak seslenen ve yardımcı olan bir Sony Bravia LCD El Kitabı oluşturmak.

Herkese iyi bayramlar diliyorum...