Şimdi Ara

KENDİM PASTA-CİLA YAPAYIM MI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
5.868
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • arkadaslar aracım,imzamda belirttiğim focus..metalik bordo.

    size sormak istediğim :

    - pasta cila yapmak zaman almanın dışında ustalık gerektirir mi? yani daha önce yapmadım,bunu becerebilir miyim? daha sonra görünümde bi uzmanın yaptığıyla bi fark olur mu?

    - yapabiliceksem hangi ürünü kullanmalıyım?

    - yada her halukarda bi uzmana yaptırmamı mı önerirsiniz?

    şimdiden teşekkürler...



  • hangi ürünü kullanman ve nasıl yapman gerektiğini bilen bir arkadaş dah iyi bilgi verecektik ama benim bir çok tanıdığım gözümün önünde yaptı valla fıstık gibi oluyor hiç bir sorun çıkmıyor
  • yani iyi olucaksa ve ustalık filan gerektirmicekse kendim yapmak istiyorum arkadaşım.ama korkuyorum da tuhaf bi sonuç çıkmasından.umarım dediğin gibi yapabilirim ben de..
  • cilayı kendin yapabilirsin ama pastayı yapma !!!

    zira gereğince yapılmazsa arabanın boyası zarar görür
  • over; aslinda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.hep pasta-cila diye geçer ya ondan öyle dedim.yani cila yapıcaz sadece,peki nasıl bişey almalıyım,ne kadar öderim?
  • yıkamacılarda falan oluyo, en azından burdakinde var pasta cilalar, 15 lira falandı sanırım. hayatımda ilk defa kendi arabama yaptım gayette güzel sonuç verdi, ustalık gerektirecek bişey olduğunu sanmıyorum tek fark adamlar makine ile yapıolar siz kolu ağrıtıosunuz çok acayip abartmadan sürmek lazım zaten kutuda 1 araba içindir diye yazıo bunu uygun oranda yaymak lazım işte arabaya. birde şu zamanların yani kış şartlarının pek uygun olduğunu düşünmüorum aslında, yağmur, kar, çamur vs. dikkat edilecek bi hususta arabanın uygulamadan önce tertemiz olması




  • hazır konusu geçmişken yeni bir başlık açmadan sorunumu dile getireyim istedim. benim de aracın üstünden, eski cila kabuk gibi soyuluyor. çok canımı sıkan bir durum maalesef. eski sahibi yanlış bir uygulama yapmış sanırım. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?
  • suicide teşekkürler.biraz daha ayrıntılandırabilir misin? yani hangi markayı alayım? bütün bi tüpü kullanayım mı? galiba uyguladıktan sonra biraz kurumasını bekleyip temiz bi bezle silmeliyim,doğru mu?

    funky9 ben de yanlış bi uygulama yapmıyım,korktum şimdi...bayılacak mıyız 100-150 lira illaki yahu...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zooropa

    over; aslinda ne yapmam gerektiğini bilmiyorum.hep pasta-cila diye geçer ya ondan öyle dedim.yani cila yapıcaz sadece,peki nasıl bişey almalıyım,ne kadar öderim?


    DDD'den alıntıdır

    Kendiniz yapmaya çalıştığınızda cilada fazla problem yaşamazsınız ama iş pastaya gelince bazı problemler yaşanabilir.

    - Pasta : genel tabiriyle yada sanayi diliyle beyaz pasta ve kaportacıların kullandıkları kahverengi olan kalın pasta diye basitce gruplandırılabilir.

    Beyaz pasta : Daha ince ve yüzeysel temizlik yapmak için kullanılır. ( ufak tefek lekeler, sinek lerden kalan izlergibi ) Bu pasta grubu kalın pastaya göre daha ince bir yapı ihtiva eder ve boyanın üzerindeki lekeleri çıkardığı gibi verniğin en üst katında ince bir temizlik yaparak daha canlı görünüm sağlar. Daha sonra cila uygulamasıyla boyaya parlaklık verilir. Eğer kendiniz pasta yapmayı düşünüyorsanız bu beyaz pasta denilen daha doğrusu amatör uygulamalara uygun olan ince pastayı kullanmanızı tavsiye ederim. Boyaya zarar verme olasılığı daha azdır.

    Kalın ( yada kahve rengi ) pasta : Genelde kaportacıların yanık verniği düzeltmek yada boyanan yeni parçayla eski parçalar arasındaki ton farkını kapatmak için kullanılan pasta grubudur. Bu pasta grubunu çok ince bir zımpara gibi düşüne bilirsiniz. uygulama sırasında verniğin üst yada yanık yada solmuş kısımlarını alarak boyanın eski görünümünü kazanmasını sağlar. Fakat uygulama sırasında bir yere fazla bastırmak yada çok fazla uygulamak direk boyayı almanıza neden olabilir.

    Uygulama :

    Elle : Genelde daha önce bu tarz işlerle uğraşmayıp el pratikliğiniz yoksa ince pasta grubuyla elle yapılması boyaya zarar verme açısından daha faydalıdır. Ama bu durumda bile dikkatli ve düzgün bir uygulama yapılmaz ise oval yada yatay değişik motiflerde izler oluşur. Uygulama esnasında arabanınn direkt güneş almıyacak biyerde nemsiz birşekilde bulunması işlem için daha sağlıklıdır. Bu arada sıcak motor kaputu üzerinede uygulama yapmayın pastalar genelde fazla sıcakta çabuk kuruyup özellik kaybına uğrayabilen kimyasallardır. Budurmda arabayı parlatmaktan ziyade çizmeye yarıyorlar. Pasta yapmadan önce mümkünse maskeleme bandıyla arabanın plastik olan kapı çıtası filab gibi plastik yerlerini kapatmanızı tavsiye ederim aksi takdirde plastik aksamlarda pasta kuruduktan sonra beyaz izler bırakır ve giderilmesi zordur. Pastaya başlarken parmağınızla bir parça pastayı alıp uygulanacak yere sürün sonra pamuklu bir bezle fazla bastırmadan pastayı iyice yedirene kadar yavaş yavaş silin arkasından temiz bir bezle birdaha silin. temiz bezle silmeden önce bir süre bekleyin.

    Makina ile : Makine ile yapılan uyuglamalar genelde biraz tecrübe gerektirir. Taşlama makinelerine pasta için sünger yada koyun yünü gibi kafa aparatları takılabilmektedir. Ama uyguluyacağınız aletin mutlaka devir ayarı olması gerekmektedir. Pasta ve cila işlemlerinde genelde 3000 devir / dakika bazen dahada yawaşı kullanılmaktadır. Bu işlemdede elle yapılanla aynı uygulama sistemi geçerlidir. Her işlem için ayrı bir kafa kullanmak daha iyi bir performans verir. ( pasta için ve cila için ayrı makine ). makine ile yapılan uygulamaların sonunda enson elle bidaha cila geçilmesi parlaklık ve görünüm için daha olumlu sonuşlar verir. Sonuçta makineler el gibi esnek vede kolay hareket ettirilebilir değildir vede hızlı dönerler. Makine ile uygulama sırasında eğer hata sonucu fazla bastırıp yüksek devir kullanıp yada elinizden kayma gibi şeyler olursa boyayı astara kadar çıkara bilirsiniz.

    Ben size elle uygulama yapmanızı tavsiye ederim. Ürün olarakta MARSHAL yada ÇBS seçmenizi öneririm pasta ve cila konusunda başarılı ve profesyönel ürünlerdir.

    4 yıllık kaportacılık deneyimime göre bu kadar açıklıya bildim umarım kafanızdaki soruları gidere bilmişimdir.

    Saygılar.






    Cila olarak tavsiyem devamlı kullandığımhttp://www.meguiars.com.tr/index.php?_room=2&_subRoom=&_action=detail&_page=7 meguiars ürünleridir...verdiğin paraya değer

    Saygılar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi over and under -- 25 Şubat 2008; 17:25:41 >




  • saygı bizden..

    over çok teşekkürler bu bilgiler işime yarıyacak.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: zooropa

    saygı bizden..

    over çok teşekkürler bu bilgiler işime yarıyacak.


    birşey değil dostum

    ve inan denemediğim hiçbir ürün kalmadı ...kaporta çizikleri v.b. aklına takılan birşey olursa p.m. atabilirsin

    görüşmek üzere
  • Ne yap et pastayı sakın plastik parçalara değdirme,çıkmıyo meret
  • plastik olan arkada tampon çıtası var,dikkat edicem



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zooropa -- 25 Şubat 2008; 17:58:29 >
  • ön tamponda da var siyah plastik,unutmuşum

    over zaten asıl amacım ufak-tefek çizikleri ortadan kaldırabilmek ve aracı parlatmak,tekrar teşekkürler.
  • her yüzeye aynı şekilde yapabileceksen kendin yapabilirsin. ben yapmıştım ama bende polsaj makinası vardı 30 ytl gibi praktikerde falan satılıyor alabilrsin.
    eski forumlarda arattır bulursun...
  • hımm... sanayiye gidip yaptırsam hem daha az riskli hem maliyet açısından farksız olacak galiba

    teşekkürler..
  • aslında çok ilgili değil de yeni konu açmıyım dedim.30bin bakımına götürücem arabayı haftaya.yetkili servis-özel servis arasında 50 lira oynuyo.özel ford servisine götüreyim mi,risk almış olur muyum? yada yetkili servise mi gideyim?

    ne dersiniz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zooropa -- 25 Şubat 2008; 18:52:15 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: babatolia

    her yüzeye aynı şekilde yapabileceksen kendin yapabilirsin. ben yapmıştım ama bende polsaj makinası vardı 30 ytl gibi praktikerde falan satılıyor alabilrsin.
    eski forumlarda arattır bulursun...

    polisaj makinası şarjlı mı senn?

    mesela ben kullanıcam ama kablo uzamaz 3. kattayım...

    Birde sahile götürüyorum...

    Polisaj makinesinin çakmaktan güç alan modelleri varsa güzel olur
  • valla over sölencek başka bişi bırakmamış, çok uzun zaman oldu markayı hatırlamıorum ama şunu anladım çok büyük oranda doğru bi uygulama yapmışım bende
  • quote:

    Orjinalden alıntı: funky9

    hazır konusu geçmişken yeni bir başlık açmadan sorunumu dile getireyim istedim. benim de aracın üstünden, eski cila kabuk gibi soyuluyor. çok canımı sıkan bir durum maalesef. eski sahibi yanlış bir uygulama yapmış sanırım. daha önce böyle bir sorunla karşılaşan var mı acaba?


    bu sorunla karşılaşan olmadı herhalde?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.