Şimdi Ara

audi mi? mercedes mi? bmw mi?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
469
Cevap
7
Favori
262.582
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • BMW ve Mercedes arasında seçim yapmak zor ama Audi her zaman Bmw ve Mercedesten sonra 3. çocuk olmuştur.
  • Mercedes
    Audi
    Bmw
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kasperskygs

    Pardon audi gouatrosu geliştirdi ama bir subarunun segmentical awd geçemedi.testleri incelerseniz guatronun awd karşısında nal topladigini göreceksiniz.buna göre 4x4 audi subaru karsisinda başarılı değil bu örnekler çoğaltılabilir.subaru tribilancia b9 audi testlerini inceleyiniz zaten anlayacaksiniz.subaruyu örnek verme sebebim şundan dolayıdır.mercedes bmw araçların üstünlük karsilastirmalarina girmeden önce diğer araçlardan üstünümü sorusu aklıma geliyor,saygılarımla...

    bu yaklaşıma da bayılıyorum..

    Audi'nin tasarımı güzel dersin, ama bi italyan tasarımı değil
    premium dersin, bi bmw,merso değil
    sorun çıkarmaz dersin, ama bi japon değil..
    4 çeker dersin, ama subaru değil çıkmış bi de..

    Audi 1 konuda 10 üzerinden 10 değil belki ama her konuda 10 üzerinden 8-9...o yüzden zaten optimum çözüm..




  • En başa merso gelirsonra audi ve bmw
  • Audi'de bildiğiniz üzre permium araç sınıfında,
    eskiden audi mb,ve bmw'nin peşinden koşardı (kalite anlamında) ama audi bu farkı kapatarak öne geçmiş durumda,

    araçlar hem kaliteli, hem üretim (kasa) tipi olarakta çok karizmatik ve kliteli, ister iş adamı ol ister devlet adamı ister genç ister aile, audi bunu çok iyi dengeliyor,

    diğerleri de öyledir ama audi baana göre daha alımlı duruyor her konuda,
  • Audi A6 3.0 TDİ 240 hp 0-100 6,9
    Audi S6 435 hp 0-100 5,1
    Audi RS6 580 hp 0-100 4,2

    A6 derim
  • Bence donanım,kalite,konfor,materyal,motor,performans ve yol tutuş açısından Mercedes-Benz;Audi,BMW gibi otomobillerden fazlasıyla önde.
    Büyük bagaj hacmi,büyüklük,kalite,konfor,materyal,motor,performans ve yol tutuş açısından Audi;Mercedes-Benz'den sonra 2.sırada yer almakta.
    Dış ve iç tasarım,özgürlük,sportiflik açısından BMW;Audi,Mercedes-Benz gibi otomobillerden daha üstün.
    Hiçbir taraf tutmadan bir sıralama yapmak gerekirse,
    1.Mercedes-Benz
    2.Audi
    3.BMW
  • İzleniz mi bilmiyorum ama aslında bu reklam herşeyi özetliyor

    http://www.youtube.com/watch?v=350tD8E7htM
  • Mercedesle BMW yi kıyaslayanları çözebilmiş değilim. Evet Türkiyede millete bir BMW tutkusudur gidiyor. Tipi güzel mi güzel yalan yok. Ama mersoyla kıyasa gelince iş değişiyor. Her konuda mercedes eziyor geçiyor( parayı verirseniz).

    Bugün Türkiyede Mercedesle BMW kıyaslanıyorsa bu saçma sapan vergi sistemi yüzündendir. Yurt dışında Mercedesin yanında BMW nin lafı olmaz. Niye? Çünkü hocam her zaman için Mercedes( saçma sapan A ve ucuz C serisini katmıyorum, onlar piyasada rekabet edebilmek için varlar.) teknolojiyi bulur üretir koyar. Bmw dahil VW grup ve diğerleri 5 10 yıl geriden takip eder.Mercedeste yıllardır Comprassor yazısını okuduk ne demek o? İnsanlar en dolu modeli zannediyor :D gülüyorum onlara :D Turbonun mercedesteki adıdır. Eksoz sübabından gelen gazla( günümüzdeki turbolar buradan beslenir) değil de crank milinin dönüşünden beslenir.Hem dizel hem benzinli araçlara uygulanır. BMW nin turbo benzinli modelini göstersenize bana? Bugün 90 model mercedes te koltuk hafızası varsa Aynı segment 2008 bmw de yoksa siz düşünün artık gerisini. Veya en azından mercedesin ayaktan el freni gibi arka koltuk başlıklarını tek tuşla arkaya indirmeniz gibi özellikleri ezelden beri vardır. Hiç kimse alınmasın ama Türkiye Mercedes "Adam" arabasıdır ; BMW ... arabasıdır. Bu da niye tek sebebi var adam gidiyor 2008 de sıfır 320 sini alıyor biniyor 2013 te satıyor , 2. el alan .. herif de bulmuş arkadan itişli güçlü sağlam arabayı yapmadığını bırakmıyor... El freni de cabası... sıkıyosa mercedes le yapsın...

    Audi... VW grubun orta kesime sattığı premium araçlar. Ben kesinlikle A6 veya altını almam çünkü aynı şasi leri VW adı altında daha ucuza alıyorsun zaten. A6 E ve % serilerini kıyaslayacaksam kesinlikle E başı çeker her türlü. Sonra A6 gelir niye? Çünkü çok iyi şanzımanı var. Arkadan itişin keyfi yok ama BMW den daha atik bir araba. ( 2.0 dizeller). Daha az paraya daha dolu bir araba alıyorsunuz. Serseri arabası gibi durmuyor. 10 yıl sonra da durmayacak...

    Yani param olsa Önce mercedes sonra audi sonra da mazda alırdım :D Yalnız BMW M6 çok iyi olmuş yalan yok. Niye mazda? Bu yıllarda çok boş araba gibi duruyor da geçmişi çok iyi arabanın. Bir de rx8 in wankel motoru ve vergi avantajı arabayı çok cazip kılıyor 2 yıl sonra alacağım inşaalah işler böyle giderse. Bu sıralarda da bir A6 arayışındayız yeni kasa koltuk ısıtmalı , hafızalı , 4 bölge klimalı , 2.0 TDi bir araç varsa satan bildiğiniz biri görüşebiliriz.




  • Yildiza rutbe sorulmaz...
  • Bu sorunun cevabı doğası gereği subjektif olacaktır. 3 markayı da alan pişman olmayacaktır. Neye göre ve kime göre ? Beklentiler ve öncelikler nelerdir ? Kriterler nelerdir sorularının cevapları burada sonucu belirleyecektir. Her ne kadar elimden geldiğince objektif olmaya çalışsam da, illa ki burada post paylaşan herkesin olduğu gibi, benimde kişisel bir görüşüm var. Ben genel olarak Audi nin daha başarılı olduğunu düşünüyorum.


    Ben 3 markanın da burada sıralayacağım farklı modellerini kullanma fırsatı buldum. A4, Bmw 3 serisi, Mercedes C Serisi, Mercedes CLA, Mercedes CLS, Mercedes E serisi, Audi A6 3.0 Quattro, Bmw 5.25 xdrive, Audi A5, Audi A7, Audi R8 V10 plus, Bmw M6, Mercedes AMG GT gibi hatırladığım modeller bunlar. Bmw 7 serisi, Mercedes S serisi, Audi A1 ve A3 kullanma fırsatım olmadı.


    Audi kesinlikle köklülük ve mazi olarak bu rakiplerinden daha genç olsa da, bu bir eleştiri konusu, bir argüman olarak kullanılsa da, kalite anlamında, işçilik anlamında asla geride değil bunu net belirtmek isterim. Naçizane aşağıda elimden geldiğince her 3 markanında birbiriyle aynı sınıftaki rakiplerine oranla sundukları daha üstün yanları belirtmeye çalışacağım.


    Audi nin diğer iki rakibinden daha güçlü olduğu yanlar ; fiyat - performans, Quattro nun muhteşem yol tutuşu, rayda gider gibi ve yağ akar gibi aracın akıp gitmesi ve hiç sarsıntı hissettirmemesi ( özellikle bu alanda 4 Matic ten ve Xdrive dan bariz üstün olduğunu söyleyebilirim bizzat kullanmış birisi olarak ) aracın daha modern iç ve dış tasarımı, hatları ve çizgileri.


    Bmw nin diğer 2 rakibinden daha güçlü olduğu yanlar ; motor verimliliği ( eşit hacimli araçlarda elde edilen daha iyi kalkış ve son sürat verileri ) dinamik ve spor sürüş tarzı.


    Mercedes in diğer 2 rakibinden daha güçlü olduğu yanlar ; Yıldızın prestiji algısı ve tasarım konsunda son yıllarda ciddi yol kat etmesi. Eskiden kütük gibi, kalas gibi, sadece g..lü-göbekli müteahhitlere hitap eden çizgileri varken, bu anlamda yol kat etti.


    Bence Mercedes in en büyük dezavantajı fiyat-performans. Rakiplerinden daha yüksek bir fiyat politikasının olması. ( Tabi bu kendi açılarından önemli gördükleri bir politika ve bunu kasıtlı yapıyorlar o ayrı. )


    Bmw nin dezavantajı doğru düzgün temiz ikinci elinin bulunmaması, kullanıcı kitlesinin ezici çoğunluğunun ( sözüm elbette meclisten dışarı. Kimse üstüne alınmak zorunda değil ancak görüyoruz sonuçta ilanlarda ) aracın anasını ağlatması ve hor kullanması ve aşırı geleneklerine bağlı kalmasından ötürü iç mekandaki sadelik. ( Tabi bu da yine subjektif bir yorum olabilir. Kimisi de vardır iç mekanda sadeliği sever. )


    Audi nin dezavantajı ise VW grupta olduğu için süslü Volkswagen ismiyle anılması ve bu nedenle anca Mercedes ve BMW yanında yancı üçüncü üvey evlat olabilir gibi görülebilmesi ve daha düşük marka algısı olduğu kanaati uyandırması bazı kesimlerce.


    Sürç-ü lisan oldu ise veya subjektif olundu ise affola. Elimden geldiğince kendi bilgi birikimim ve deneyimlerime göre ele aldım konuyu.





  • Çok sakat bir soru sormuşsunuz :D Şahsi fikirler devreye girerse kavga bile çıkabilir muahuhauha.

    Neyse Mercedes'i gerçekten bilmiyorum. Herhalde BMW ve AUDI den hem prestij hem imaj hemde seviye olarak yukarda sanırım.

    BMW ve AUDI yi karşılaştırabilirim. İç kalite olarak yani nesil audiler kesinlikle daha üstün. Yani bunun fanatikliği yok kişisel zevki beğenisi yok. Adamlar daha iyi malzeme, daha kibar malzeme kullanmışlar. Tabi opsiyona göre değişir, ben eşit seviyeden bahsediyorum. Malum bu arabalar genelde bomboş gelip size opsiyon babında süper fiyat kilitledikten sonra adama dönüyorlar.

    Yol tutuş olarak BMW daha iyi çünkü Çekiş sistemi arka odaklı. Dinamik olarak ben bilmiyorum testlerde Audinin modelleri BMW yi tokatlıyor, Bazı testlerde BMW audiyi tokatladı diyenler var.

    Teknoloji olarak Dizel'de BMW şu an daha önde. Benzinlide ise modele göre değişir. Sanırım motorda BMW bir adım önde tam bilgim yok. Fakat iş vites seçimleri, elektronik ve teknolojik sistemlere gelince Audi biraz daha öne çıkıyor. LED far gibi, Quattro gibi (her ne kadar başka sistemi geliştirip quattro deselerde (sistemin adı aklımda değil)), Multitronic vites, DSG vites gibi. VW grup birlikteliğinin bunda önemi büyük.

    Şöyle düşünebilirsiniz, Yahu Türkiyede BMW > AUDI. Evet doğru, bunun sebebi tüketim çılgınlığımızdan başka birşey değil. BMW nin 2. elde bu kadar para etmesinin başka bir sebebide bu. Kimse 320d alırken yaw bu fazla bağırttınmı conta yakabiliyormuş ne biçim BMW demiyor. BMW diyor, 2.0 diyor, Dizel diyor, full + full diyor, 170hp diyor alalım bari diyor. Veya fiyatlarının önemi bile yok, Devlet bana ne kadar bindiriyor, Borusan bana ne kadar bindiriyor gibi.
    Mesela AUDI de aynı yolda ilerliyor fiyatlar konusunda inşallah bu seviyeyi fazla geçmezler çünkü malum Piyasa ortamların hepsine BMW bir imaj meselesi olmuş kapışamaz bile AUDI

    Şahsi fikrim, AUDI hepsinden güzel. (Mercedesin yeni c serisi en üst model hariç, BMW 'nin Meteor grisi 330cxd'si hariç) tip olarak. Yukarıdaki arkadaş yazmış audinin ön ızgarası demiş mesela, her parçasında ayrı big güzellik var. Hele hele BMW 3 sedanı düşünüyorum ya bu kadarmı rezalet bir tip olabilir. Hele o arka farlar yokmu şahsi fikrim rezalet olmuş. Audi'de de beğenmediğim modeller var tabi, MEsela A5 in kaputtaki o şişkinlik hala garibime gidiyor, 4 kapılı a3 hala hoşuma gitmiyor gibi.
    İç kalite olarak bir sadelik hakim, dolusunda bile bir sadelik var. Plastik döşemesi çok garip böyle okşuyor sanki ellerinizi. Vites seçeneğiniz çok Triptronic, S-Tronic (DSG buydu sanırım), Multitronic seçin. Hele multi muhteşem birşey, düz vitesten her zaman iyi, yakıt tüketimi olarak bile iyi. Led farlar neler neler. Sadece motor olayında biraz geride oda VW grubun halt etmesi. Dizellerde yetişmeye çalışıyor. Allahtan benzinlide TFSI sayesinde sağlam yerler elde etti. Kapışabiliyor.
    AUDI burnunu sokmaya çalıştı, son bir kaç yıldır olaya dahil ve artık yarışmaya başladı BMW ve Mercedesle. Yol tutuş olarak biraz daha çabalaması lazım malum arkadan çekişlilere karşı pek şansı yok. BMW nin 50:50 ağırlık dağılımı devreye girince tabi BMW başka noktadan öne çıkıyor. Audi de artık bu dağılım üzerine hesaplarını yapıyor. Örneğin A5.

    İş kişisel zevke, paraya, göz zevkine kalıyor anlayacığınız. Benim kişisel terchimi şu şartlarda kesinlikle BMW olmaz, hatta hayatımda trilyoner bile olsam BMW asla almam. sevmiyorum bana çok itici bir araba gibi geliyor. Sanırım tipinden ziyade, yolda gördüğüm bmw lerin ve bazılarının içindekilerin etkisi var bunda. Audi daha ciddi gibi duruyor bende. Merso yu katmıyorum bile bazı modelleri ciddi anlamda hoşuma gidiyor.

    3 marka içinde kesinlikle en iyisi bu denmez, paranız 3 ünüde almaya yetiyorsa, size en çok hitap edeni en ucuza hangisi veriyorsa onu alın. Mesela bana hitap eden Saab 93 Aero 1.9TTiD , Zaten süper sporlar (Porche, Lambo, ASton) haricinde 3 markaya hayranım bende. 1 tanesi imzada görüldüğü üzere AUDI diğleri ise çocukluğumdan beridir SAAB ve VOLVO. Niye bilmiyorum mercedesi hep yaşlı üst kesim arabası olarak gördüm :D



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 27 Şubat 2008; 16:28:01 >




  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet_benz
    a4 c 3 serisinde bile bile audi c serisi ve 3 serisine gre cok geride özellikle yeni a4 bne hayal kırklığı yarttı 3 ünde sürüdm testte bnce ne isisi konumunda c ile 3 kapışır


    katılamicam
    a4 hepsine 5 avans verir
    yinede kazanır
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mehmet_benz

    sen a4 e awans werisoun ama yeni 3 serisi ile yeni c serisi audi e avansta wersen a4 e yolda tur bindirirler:)başka bi yerde a4 iel yeni c veya 3 ü karşıalştırma walal gülerler ciddi soluorum




    Al benden de o kadar
  • quote:

    Orjinalden alıntı: liarda


    quote:

    Orjinalden alıntı: LaRocquee

    Açıkçası Mercedesi bu kıyaslamanın arasına koymanız büyük hata, bence Audi ile BMW kıyaslanmalı,Mercedes ikisinden de üstündür ve hiçbir zaman hiçbir firmayı kendine rakip görmemiş ve otomobil teknolojilerinde her zaman öncü olmuş çok saygın bir firmadır,kalitesi de tartışılmazdır...

    Gelelim BMW ve Audi'ye, şahsen ben BMW'yi motorunun sağlamlığı ve sorunsuzluğu açısından Audi'den üstün görüyorum,ama BMW'nin türm modellerde dizayn olarak Audi'den zayıf kaldığı su götürmez bir gerçek... ayrıca konsolllarına baktığım zaman da bana çok itici geliyor BMW,hele o sarı turuncu gibi ışıkları hiç bana hitap etmiyor,ama şuna eminim aynı segmentteki bi audi ile bi bmw aynı miktarda km yapsın,Bmw'nin sorun çıkarma olasılığı daha düşük bence,ama Audi gerçekten göz zevkimi okşuyor, Bmw'nin dizaynı bana çok kaba geliyor,tabii estetik beğenisi göreceli bişey...

    Bu 3 firmaya baktığımda sanırım Audi'yi alırdım,çünkü tüm kırolar ve magandalar Mercedes ve BMW'den vazgeçmiyor,Audi kitlesi bana daha elit geliyor,zaten hiçbir zaman göbeğini kaşıyan para babası ayılar gibi gözükmek istememişimdir,bana çok itici geliyor...Belki Audi'niz olunca ve biryere gittiğinizde size Mercedes ve Bmw'ye yapılan saygı muamelesi( ya da yalakalık) yapılmayacak,ama bu farklılık duygusu beni mutlu ederdi, sıradan kalıplara girmeden son teknoloji bi audi kullanarak ve saygı/beğeni/gösteriş endişeleri yaşamadan Audi'min keyfini sürmek...



    Zevkler tartışılmaz.Bencede BMW ve Mercedestir bu alemin kralı. Bizde BMW kullanıyoruz ama maganda değiliz.



    Dostum bunda kızacak darılacak bişey yok,bu sadece benim şahsi fikrim,herkesin görüş açısı farklıdır....
    Ha bu arada deli gibi param olsa Audi alır mıydım, almazdım,gider Porsche alırdım, param 100-200 milyar arasında geziniyorsa, Audi,Mercedes ve BMW'den tercihim Audi olurdu.




  • kendisi BMW fanatiği ya sanırım o yüzden kızmış. Herneyse herşey bir yana Merso bambaşka birşey. Audi BMW dedin mi BMW 5, 6 ,7 dışında çer çöp bana göre. Tabii bir M3 diye bir metal yığını var ki o BMW değil ayrı marka olarak satmalılar. Bambaşka bir alet o. mekanik sesi aşık eder kendine.
    C serisi, Yeni A4, Bavyere 3 derim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ayki -- 23 Mart 2008; 1:45:42 >
  • Audi'nin yol tutuş konusunda başarısını bilmeyen arkadaşlar var galiba. BMW'nin daha üstün olduğunu savunanlar falan. Garip gerçekten ...

    Halbuki Audi'nin en iddaalı olduğu konu yol tutuş ve iddaa etmekte de haklı
  • quote:

    Orjinalden alıntı: liarda


    quote:

    Orjinalden alıntı: Ventu

    sen bir araçdan ne bekliyorsun bir yandan bmw bir yandan mercedes öbür yandan vw nin lüksü olan cakma audi

    şimdi konfor beklentin varsa mercedes sonra bmw en son audi gelir
    kalite desen mercedes,bmw
    performans mercedes
    az arıza mercedes

    nede vw nin lüksüne hepsi birbirine benziyen tasarıma sahip araca oakdar para veresinki


    Çok doğru Audi VW group a gectikten sonra ön tasarımlar copy paste ten farkszı oldu.


    Bende katılıyorum Audi'ler kötü araba değiller fakat hiçbir zaman ne mercedes nede bmw olabilir.Sadece onların pazarlarından bir mıktar almaya calışabilir .

    tüm özellikleri Full olan bir A3 80 000 ytl yi geciyor olacak iş değil,alt tarfı A3, segmenti belli

    Bence Mercedes,Bmw ve diğerleri.....
    Diğerlerinin başında ise Audi




  • Günümüz de küresel iklimin yaygınlasmasıyla gerek ekonomi yaptırımlar artık daha bilinçli olmaya başladı,evet Audi Vw grubunda ve motorları olsun sasesi olsun kullandıgını görmekteyiz bu Audiyi kötülemek için bahane olamaz çünkü motor yaptırımları hem ciddi bir maliyet hemde zaman kaybı istiyen yaptırımlardır bu yüzden Firmaları artık ortak motor kullanmayı zorla itmektedir,mesela Bmw de PSA grubunun motorunu kullandıgı olmaktadır yada Ford ile Jaguar arasındaki bağ gibi yada Gm deki araçlardaki ortak kullanım sase gibi her firmada olabilir Mercedesinde var hr firmanın var ,Mercedesin Buldugu diseotta bulusu Vw ile ortak calısma oldugunu enimin kimse bilmiyordur ama bakınız Vw ile ortak calısma.Bmw dediğimiz firma sırf maliyetleri düşürmek için 8000 bin çalısanını cıkartıcagınıda bilmiyorsunuzdur eminim yada Bmw nin Mercedesle yapıcagı gelecekte ittifakıda

    Gördüğümüz gibi her marka firma gibi Audininde Vw motorlarını yada spor performanslı araçlarında lambo teknolojisini kullanmasında bir anormallik yok,bu audiyi kötülemez hatta zaman kaybını ekliyerek daha basarılı yapar vede daha cok büyümesine neden olur,görüyoruz son 5 yılda Audinin yaptıgı atakları zaten bu ataklar bu statü ile meydana gelmiştir,zaten vw nin hiç bir motoruda audiye layık olmuycak kadar kötü değil.

    iyi forumlar




  • Artık Audi A4 de 102 hplik bir motor seceneği yok,peki 316 nın ne farkı var bunu bana acıklarmısın?

    Audi A4 daha yeni kasası cıktı şimdilik 3.2 fsı aralarında en güçlü motora sahip ama S4 olarak 3.0 tfsı 350 hp ve rs4 olarak 4.0 tfsı 450 hp yolda....ozaman görücem C63 amg ni.........Eski kasa A4 de zaten rs4 vardı 420 hplik motora sahipti şimdi ise yenilendi rs4dün gelmesi 1 sene sürer......

    Bu arada C63 amg 457 hp yanlışlık olmasın 481 değil.....
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.