Herkese iyi akşamlar, malum diğer konuda bugun için kendi aramızda küçük bir kapışma ayarlamıştık. Bugun ben,AbsoluteZero,tosunermc,EXPANDER, özgür(nick ini bilmiyorum :) ) muratın evde toplandık.. yoğun aksilik ve şansızlıklarla dolu bir gündü fakat yine de eğlenceli idi. tr tek kart 01 rekoru, 06 rekoru veya yeni spi 1m rekoru geldi gün içinde..ben özellikle kapışma ile ilgili görüntüyü vereceğim diğerlerinin çoğunu murat buraya ekleyecektir,foto ve dier ss ler..
işte kapışma sonucu ve yeni superpi 1m tr rekoru ... [8500>9770]
not : bu skoru almam da bugun için rakip olsak da işlemci sıcaklığını dar bir aralıkta tutan murat a teşkür
,, aksiliklere de değinsem iyi olur aslında , 9770 giga x48de güzel gitmiş murat denediğinde ama bi şekilde bugun şansızlık yaşadılar ve board açmadı sonra uyarmama rağmen dfi x38 ile denemelere başladılar,karta biraz yabancı olmaları ve mecut skorun gerektirdiği hıza bu anakartın izin vermemesi şeklinde oldu,,bizim taraftan en büyük aksilik ise herşeyi ile hazır işletim sistemimin göçmesi ve denemeyi düşündüğüm gigabyte p35-dq6 nin bios update sonrası uçması şeklinde oldu,,bunn üzerine tekrar frankenstein devreye girdi,bu kez kuzey köprüsüne blok+ln2 yedi ....unutmadan bir aksilik daha önceden frankenstein ımın ovp si 1.936 iken bu bench srasında 1.91 idi :(
06 skoru 26.*** bişey idi, 01 tek kart skoru ise 99.4k gibi bişey , bu arada 8500 5.7de 01 alabiliyor yaklaşık
eklemeden atlayamıycam , EXPANDER yani güven hocam ati fanatiği olduğu kadar ati kartlara ne kadar hakim olduğunu gösterdi , videolar için ise özgüre teşekkürler her ne kadar sigarası ile son vakitler beni zehirleme teşebbüslerinde bulunsa da
Bişey daha memet abi ve murat a da ayrıca piskolojik baskılarından dolayı teşekkürler..
umarım 9770 ile en kısa zamanda daha ii skorlar gelecektir ,, murat ayrıntıları ekleyene kadar simdilik bu kadar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey -- 24 Şubat 2008; 10:25:59 >
Tebrikler Recep Fsb ve ram farkı rekoru getirdi Murat ram mhz daha yüklenseydi belkide kafa kafaya bir sonuç çıkacaktı yine bu konuda sabit fikirliyim biraz
Değer gercekten çok güzel eline sağlık.. Şanssızlıklara üzüldüm cok merak ediyordum x48 anakartla yapılacakları.. Şansızlıklara raman güzel değerlerin gelmesi sevindirici.. 8500ün 3d destleride vardır umarım..
Gigabyte Anakart zaten QX9770 ile ilk gün test aldığımdan beri açmıyordu. E DFI X38 anakartın sürekli ortaya çıkan C1 ram hatalarını çözmeye çalışırken harcadığımız zaman windowsta harcadığımız zamandan fazla tuttu. Üstüne üstlük birde DFI'in tipik "bir işlemci ile ya kankayımdır yada düşman" laneti üstümüze çökünce elimiz boş döndük. Hoş yine 5800'lü değerlere geldik, 5600MHZ'de boot edip stabil çalıştık, 3Dmark06 ile uğraştık yüksek hızlarda fakat asıl istediğimiz spi1M, pifast ve 3Dmark01 için istediğimiz noktalarda stabilite yakalayamadık.
Recoda bir P35 DQ6 haşat etti, sonra baba yadigarına geri döndü, onda bir türlü oturtamadı.. Dedim çekil .. Yok yok.. Onca probleme karşı azimle uğraştı yılmadı, beni asker etti anakartın başında, hopladı, zıpladı, sinirlendi, anakarta kur yaptı, aldı sonunda spi1M rekorunu
Miliderece sıvı azot bloğu ısı kontrolu sağlamasam zor alırdın ya ( Hayır kendime pay cıkarmıyorum, hakkım olan dilimi kesiyorum, o dilimi recebe veriyorum, pastanın geri kalanını alıyorum.. )
Testler aslında çok eglenceliydi ve dfi anakartın qx9770 ile inatlaşması sonucu ortaya bu durum çıktı. daha iyi sonuçlar bir dahaki testlerde çıkacaktır.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EXPANDER -- 26 Şubat 2008; 13:20:23 >