Şimdi oldu işte. Artık Mio'ya geçtim, kullanmayacağım ama hiçbiryerde bu şekilde net anlatılmış halde yok. Paylaşmak için emek harcamışsınız, teşekkürler.
Uğur arkadaşım sw olayını garminde gerekli olmadığı için koymadım ama istersen üstteki iki garmin resmini kaldırıp sw yide anlatımla ekleyip diğer taraftaki kendi anlatımında kulanabilirsin. En azından sana daha az soru sorulacağından eminim.
zottegem arkadisimizin ellerine emegine saglik cok teskkür ediyorum sana o kadar acik yazmissinki cok güzel ama anlatdiklarinin hepsini yaptim bende garmin nüvi 200w var ve 10 gündür bende sadece üc dört ülke haritasi yüklü orjinalinde europa yi ve türkiye haritalarini indirdim ayri ayri yükledim birlikte yükledim ayri unlock dosyalari yazdim 2gb lik sd kartim var onun icine attim olmadi sonra eropa haritasinin boyutu 300mb civarinda sanirim cihazin orjinal .img uzantili doyasini sidim gmapprom.img ayni bu isimde yaziyor bunu sildim ve formdakini yükledim .unl dosyasini yaptim onuda cihaza kopyaladim acilirken hata veriyor ve hic acilmiyor oldugunca yardimci olmussunuz ama biraz daha bana yardimci olursaniz sevinirim benmi yapamiyorum yada bir yerde yanlismi yapiyorum anlamadim yorum ve yardimlaini bekliyorum 10 gündür kafam patladi valla bu site harika bir donnim paylasim sitesi ayrina hazirliyanada tessekür ediyorum iyi aksamlar beyler...
zottegem arkadisimizin ellerine emegine saglik cok teskkür ediyorum sana o kadar acik yazmissinki cok güzel ama anlatdiklarinin hepsini yaptim bende garmin nüvi 200w var ve 10 gündür bende sadece üc dört ülke haritasi yüklü orjinalinde europa yi ve türkiye haritalarini indirdim ayri ayri yükledim birlikte yükledim ayri unlock dosyalari yazdim 2gb lik sd kartim var onun icine attim olmadi sonra eropa haritasinin boyutu 300mb civarinda sanirim cihazin orjinal .img uzantili doyasini sidim gmapprom.img ayni bu isimde yaziyor bunu sildim ve formdakini yükledim .unl dosyasini yaptim onuda cihaza kopyaladim acilirken hata veriyor ve hic acilmiyor oldugunca yardimci olmussunuz ama biraz daha bana yardimci olursaniz sevinirim benmi yapamiyorum yada bir yerde yanlismi yapiyorum anlamadim yorum ve yardimlaini bekliyorum 10 gündür kafam patladi valla bu site harika bir donnim paylasim sitesi ayrina hazirliyanada tessekür ediyorum iyi aksamlar beyler...
zottegem arkadisimizin yukardaki resimli anlatimi o kadar acik ve net ki,onunla bile yapamadiysan hic bosuna ugrasma bence,bir bilene ver o yapsin.
"europa yi ve türkiye haritalarini indirdim ayri ayri yükledim" diyorsun,NASIL YANI ?????????
aliveli55 arkadaşım önce .img li dosyanın yedeğini al ve aletten sil başka olmadığından da emin ol.
Sadece tek olarak eğer elinde varsa gmapsupp.img yani tr haritasını ana dizine koy gmapsupp.unl dosyasını aynı anlatımdaki gibi oluştur (aletin ID sine dikkat et ayrıca not defteri notepad de kaydederken dikkat et txt olarak kaydedyor olma kayıt türünü mutlaka tüm dosyalar olarak işaretle) ve kesinlikle .img ile .unl uzantılı dosyaların isimlerinin aynı olmasına dikkat et. Eğer aynı isimde bir .img harita dosyan daha varsa bunun adını gmapsupp2.img ve .unl dosyasının adını gmapsupp2.unl şeklinde yap.
Bence bütün bunlardan önce alete bi hard reset yap (Açılırken ekranın sağ alt köşesine bas ve reset ekranı gelene kadar bekle). Bütün bunlara rağmen halen olmadıysa.
1. Aletin içindekileri yedekle ve iç hafızayı formatla (Bilgisayarım Garmin sağ tıkla ve format ancak bu işlem riskli olabilir ve oluşabilecek sorunlardan sorumlu değilim.) ve sonra yedeğini yeniden at.
2. Garmin sitesinden web updater indir ve donanimi son sürüme yükselt.
3. Yeniden hard reset at.
4. Elindeki haritanın tek .mg dosyası olmasına dikkat et map install le yüklenenler farklı.
5. Eğer sd kart kullanacaksan içine Garmin isimli klasor oluşturup onun içine dosyaları at. Garmin G büyük olsun.
6. Aletin içinden hakkında bölümünde haritaların seçili olduğundan emin ol.
Not: sanırım uğur arkadaşla tam aynı anda yazmışız bunlarıda yaptın ve olmadıysa dediği gibi yapabilecek birini bul.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zottegem -- 1 Haziran 2008; 1:50:58 >
cok tesekkür edrim zaman ayirdiginiza ugur arkadasim yanlis yazmisim 300mb civari dedigim tükiye haritasiymis ,ayri ayri dedigim önce türkiye haritasiydi sildim avrupayi yükledim sonra onuda sildim ikisinide yükledim demek istedim ilginize hayranim arkadaslar cok sagolun zottegem dedigin gibi yaptim cihazdaki bütün programi yedekledim 2gb lik sd kartim var oraya türkiye haritasini yükledim hic bir reaksiyon göstermedi cihaz ve haritalar kismindada yoktu normal icindeki orjinal avrupa haritasi fakat 4 ülkeli dosyalar acildi calisti sonra cihazdaki bütün dosyalari sildim ve anlattiginiz gibi hazirladigim türkiye dosyalarini yükledim ve usb yi cektim cihaz acildi ve türkiye haritasi calisti cok tesekkür ediyorum size anlattiklariniz oldu sanirim ama cihazin hafizasi kücük oldugundan avrupa haitasini yükleyip calistiramadim cihazin icindekilern hepsini sildim cihazin icindeki orjinal yedekledigim programi ve cihazin hafizasina atip calistirdigim türkiye haritasini sd kartina atdim calismadi sd karti formatladim cihazin icindeki bütün programlari sildim önceden yedekledigim orjinal programlari sd kartina yükledim cihaz acilirken kartdaki verileri okumuyor zottegem arkadasim son yazdiklarinizi ugur arkadasimizinda okudugumda yani simdi yukarida anlatdigim seyleri yapmistim simdi son yazdiklarini zottegem uygulayacagim tekrar yazarim arkadaslar cok sagolun bir bilene verecemde cevremde sizden baska bilen yok ben almanyada yasiyorum iyi aksamlar beyler.