Slm arkadaşlar Baktım herkez döktürüyor birşeyler, bende kendi kasamın dışını düzenlemek istedim .. Japon Mimarlık öğelerini uygulamaya çalıştım..Henüz bitmedi ama neredeyse yarı oldu..
Sizlerle paylaşmak istedim..Teşekkürler..
ps:Fotolar telefon ile çekildiği için kötü :( --------------------------------------------------- İlk olarak sonuçta tasarım nasıl olacak onu göstereyim.
Öndeki yazılı yer kumaş. Japon kapılarındaki gibi dilimli halde butonlar bunun altında saklanacak.. Üsttedeki beyaz dikdörtgen CD bölümü, beyaz kapağa yapışacak orası onunla açılıp kapanacak.. Yandaki yuvarlakların içinde aydınlatma var güzel yanıyor baya :) Sol kapak da da yine Japon yapılarıdanki "ilk kapı" olarak adlandırılan mimari öğenin simgesi..
--- Bauhause dan aldığım 60*160 ( store perde :D ) yi kapağa göre yapıştırıp kesiyoruz :)
Artan malzemelerden kalankısım ile pvc boru eklemesinin dışını kaplayıp aydınlatma için hazırlıyoruz.
Sıra kablolama ve yapıştırmada.. Ertesi günde "İlk Kapı" nın yapımına başladım :)
Üst ve ön kapak kaldı sadece..
Yalnış yerde değildir inş konu ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaananabak -- 11 Mart 2008; 17:16:31 >
süper,fikir ve uygulama harika,bu iş sadece iki tane neon koymakla olmuyormuş demek,klişe işlerden kurtulmamız lazım ve bu proje çok ta güzel bir örnek.Tebrikler
Çok teşekkür ederim yorumlar için. Yazdıklarınızla Yaptığım işten çok daha zevk almamı sağladınız..
----
Isı Sorunu demişsiniz. Kasanın Dışına kapladığım malzeme aasında boşluklar olduğu için yan kapakta veya arkadaki hiçbir hava girişini/çıkışını engellememektedir. (biraz azaltıyordur ama o kesin).. Kasa ucuz olduğu için tek egzoz fanı ile beraber geldi. Bende hava akınını/soğutmayı arttırmak için 1 adet yan kapağa, 1 adette ön panale standart 80 lik fan ekledim, ikiside içeriye hava veriyor..
Kasa orjinal halde iken sıcaklık değerleri "Speed Fan" Programı ile > HD0: 35(38)C - Temp1: 40C
Mevcut durumda iken sıcaklık değerleri "Speed Fan" Programı ile > HD0: 31C - Temp1: 40C
Fark etmiş bende şimdi baktım :).. Tekrar teşekkürler..
Bugün biraz daha ilerledi kasa.. Ön tarafı biraz farklı yaptım Çünki ön tarafa taktığım Fan ın akışını engellemesini istemedim..Hava alırken Kumaş kir tutacağı için onun yerine aynı stor malzeme kapladım..Vernik, Çatı, Kumaş ve Led ler kaldı ..