Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (76. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.622
Cevap
207
Favori
1.258.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: segant08

Koskoca üniversitede bir tek yüzünde bu hastalık olan kendimi görünce üzülüyorum.Ulan bölümde iyi zekide adamım ama bunun yüzünden insanların gözüne bakamaz oldum.Sol taraf kızarık veya soyulmuşssa diğer tarafımı dönüyorum.Herkesin elinin ayağının yüzünün düzgün olduğunu görünce moralim bozuluyor neden ben diye.Allahtan üniye gidicek özgüvenim var kimseyi takmayıp gidip geliyorum.Ailemden ve akrabalarımdan başka güvenip utanmayacağım kimse yok.Bunun yüzünden ileride eşim olacağına düşünmüyorum.Allah bana yardım etsin(Agnostikim o yüzden zor).

Alıntıları Göster
    arkadaşlar herkeste stres kaynaklı mı bu hastalık bilmiyorum ama size tavsiyelerim şunlardır. birincisi; dışarı çıkınca hastalıkla ilgili utanıp stres falan yapmayın ve gözünüzü insanlardan kaçırmayın hatta özellikle çevrenize ve insanlara bakın. rahat olun yani, kafanızı boşaltın. bu çok önemli. ikinci tavsyemde evde durduğunuz zamanlarda çok ayna karşısında vakit geçirmeyin, kendinize başka uğraşlar bulup onlara odaklanın(dizi, film vs izleyin). kafanız rahat olmalı. benimde önceden yüzüm kızarıyordu ama bu şekilde yaşayınca inanın neredeyse yok oldu hastalık. tabi stres falan yapınca çıkıyo yine ama dikkat ediyorum bende. bu şekilde yaşamanızı tavsiye ederim. kesin etkili olur mu bilmem ama bende işe yarıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ozy84

meşhur vichy yeşil kutuyu kullanıyorum gerçekten saçı iyi temizliyor lakin saçlarım daha fazla dökülmeye başladı :(

Yeşil kutu vichy ben bulamadım. Eczanelerde yok. Vich şampuan var ama yeşil kutu yok.
    Anlamadığım şampuanın kutusu mu yeşil yoksa sadece kapağı mı?
    Kullandığınız vichy yeşil kutu şampuanın bir resmini koyarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ismail hoca

quote:

Orijinalden alıntı: Ozy84

meşhur vichy yeşil kutuyu kullanıyorum gerçekten saçı iyi temizliyor lakin saçlarım daha fazla dökülmeye başladı :(

Yeşil kutu vichy ben bulamadım. Eczanelerde yok. Vich şampuan var ama yeşil kutu yok.
    Anlamadığım şampuanın kutusu mu yeşil yoksa sadece kapağı mı?
    Kullandığınız vichy yeşil kutu şampuanın bir resmini koyarsanız sevinirim.

Alıntıları Göster
    Bu ay icerisinde sac dokulmesinde artis yasayanlar var mi? Varsa lutfen yazsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mustix619

Bu ay icerisinde sac dokulmesinde artis yasayanlar var mi? Varsa lutfen yazsin.

Alıntıları Göster
    Beyler bende bu hastalığı 5 yıldır cekiyorum.Bende ırsi saç beyazlaması var siyah yok denecek kadar az.Genelde saçlarımı boyuyorum.Bu kabuklanma hastalığı bi ara iltihapli hale dönüşmüşitü o düzeldi allahtan.Ben bugune kadar ne bir doktora gittim ne de değişik şampuanlar kullandım zaten değişik şampuan kullanınca daha beter oluyor.Yıllardır elidor kepeğe karşı etkili mavi kutulu olan şampuanı kullanıyorum.Tırnaklarımla resmen kazıyorum kafayı 3 gün bişey cıkmıyor 4. gün kabuk+kepek oluyor sonra gene yıkıyorum.Bende kötü olan kulak içi kulak arkasında da kabuklanma oluyor.Oraları kazısam bile aksama kadar yine kabuklanıyor.Neden hiç doktora filan gitmedin derseniz,benim annemde sedef hastalığı var vücudunun heryerinde onu gördükçe şükrediyorum sadece.Sanırım bu cilt hastalığıyla yaşamaya alıstım fakat her sacımı yıkamamda avuc avuc sac dökülüyor ve tepelerde ve yanlarda seyrelme var o yüzden saçları uzattım. Sol kaşta da var anasını satim :D Bunun haricinde dişler içi oyuk gitsem dişçiye 10bin tl masraf cıkarır .D Hepsine alıstımda aksama kadar ayakta çalısıyorum varis + topuk dikeni beni öldürüyor 5tane ayakkabı aldım en son aldiğim skechers shape up moldeli ilk gün cok güzel geldi 2. gün giydim gene aynı topuklar ağrıyor arkadaş.Doktora da gittim ilak mehrem verdi tırt çıktı iğne tedavisi dedi daha da gitmedim.Yokmudur şu topuk dikenin çaresi :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalpsiz23 -- 29 Eylül 2013; 1:10:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ssarunass

beyler acaba vucudumuzdaki yag fazlalıgyla alakası olabilirmi bu hastalıgı çekenlerin göbek durumları nasıl acaba bende mesela son bir ayda göbek yapmaya başladım bununla birlikte sebaroit de iyice coştu

Kesinlikle vüdumuz özellikle saç ve yüz derimizde normal insanlara oranla aşırı yağlanma oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dante06

quote:

Orijinalden alıntı: ssarunass

beyler acaba vucudumuzdaki yag fazlalıgyla alakası olabilirmi bu hastalıgı çekenlerin göbek durumları nasıl acaba bende mesela son bir ayda göbek yapmaya başladım bununla birlikte sebaroit de iyice coştu

Kesinlikle vüdumuz özellikle saç ve yüz derimizde normal insanlara oranla aşırı yağlanma oluyor.

Alıntıları Göster
    kafamı sirkeyle duruladım o da fayda etmedi

• quote:

Orijinalden alıntı: KöpeklereFısıldayanAdam

kafamı sirkeyle duruladım o da fayda etmedi

Alıntıları Göster
    2 haftada bir veya haftada bir kafanızı yıkadıktan sonra kabuklanan yerlere bu solüsyonu sürün. Kepek falan kalmıyor, şampuanlara dünya kadar para ödemeyin.

Seboreik Dermatit

• quote:

Orijinalden alıntı: BraveHeart

2 haftada bir veya haftada bir kafanızı yıkadıktan sonra kabuklanan yerlere bu solüsyonu sürün. Kepek falan kalmıyor, şampuanlara dünya kadar para ödemeyin.

Seboreik Dermatit

Bu ilaçta steroid var değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kilinc

quote:

Seboreik Dermatit

Evet. Günlük kullanımda maks.4 hafta üst üste kullanılabiliyor ama 2 haftada bir falan sürdüğümden ben pek bir sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum.

• quote:

quote:

Seboreik Dermatit

Alıntıları Göster
    steroid , kortizon varsa dikkatli olmak lazim..bir de 3ka 'dan intensive pztesi gelecek 1 hafta kullanip size yorumda bulunurum ..bakalım bir azalma falan olacak mi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 29 Eylül 2013; 16:11:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: streamin

steroid , kortizon varsa dikkatli olmak lazim..bir de 3ka 'dan intensive pztesi gelecek 1 hafta kullanip size yorumda bulunurum ..bakalım bir azalma falan olacak mi.

Alıntıları Göster
    ben sebclair'in şampuanını kullanıyorum. kortizon yok diyor. ben faydasını gördüm ama daha zaman alacak sanırım.

• quote:

ben sebclair'in şampuanını kullanıyorum. kortizon yok diyor. ben faydasını gördüm ama daha zaman alacak sanırım.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar bu bölüme ilk defa yazıyorum ama sürekli okuyorum mesajları 3-4 senedir bu seboreik dermotitle saçlarımda uğraşıyorum

advantan - betnovate - dermovate - betasolic bu tür solisyonlar kortizolu yani saç derisini incelten maddeler içeriyor bunlardan tabiki kullanabilirsiniz ama çok şiddetli olduğunda bence kullanın bende şuan betasolic var ara ara çok şiddetlendiğinde kullanıyorum.

Fakat şunu söylim bu işin çözümü yok. Seboreik dermatit in çözümü sitresten uzak durcaksın yağlı şeyler yemiceksin ee bunlara da uyamadığımız için çekmek zorundayız.

ilk aşamada hastalığın pirdolin - sedolin - ketoral - konazol - kadolin gibi şampuanlar kullandım ilk başta evet sonra hiç bir işe yaramıyolar

Yukarıda yazığım solisyonları kullanmicaz da napcaz diceksiniz, benim kullandığım şampuanları söylim

ducray kellual ds şampuan 100ml (çok etkili fakat çok az çok çabuk bitiyo)
    bioderma node ds 125ml (idare eder çok kötü kokuyo)
    neutregena t-gel 251ml (çok etkili lastik gibi kokuyo 3 gün yıkamazsan kafan yine aynı)
    head-shoulders intensive (çok iyi piyasada şuan bulamıyorum forumda bi arkadaş 3ka.com da var demiş son kullanma tarihine mutlaka bakın ben italatçı firmayı aradım çok istediğim için p&g yi ekim 1 veya 2. haftalarda piyasada olacak dedi)

şuan kullandığım şampuanlar (bu işin sırrı selenium sulfide denilen madde bu madde varsa çok güzel rahatlatıyo kabuklanmayı)

vichy dercos aldım dün yıkadım iyi geldi

şimdi
    ducray kellual ds alıcam tekrar
    head and shoulders intensive bekliyorum
    Selsun Blue Moisturizing alıcam
    L'oreal Elvive Anti-Dandruff Active Selenium Shampoo alıcam Türkiyede yok yurtdışında tanıdıklardan felan haldcm
    ve bu şampuanları sürekli kullanamayacağim için sık yıkama şampuanı
    ducray elution şampuanı alıcam

1 ay sonra felan askere gidicem çok sıkıntı çekebilirim bu yüzden 4-5 şampuanla değişimli yıkıyorum saçlarımı şuan kaşımda ve göz altımda küçük biyerde de çıkmaya başladı bu şampuanları oralarada sürüyorum iyi geliyo ve tek şampuanla olmuyo seberoik dermotit bağışıklık kazanıyo değiştirerek kullanmak gerekiyo ve 3-4 tane birden aldığımda 7-8 al gidiyo şampuanlar sonra tekrar alıyorum

tekrar şunu belirtmek istiyorum kortizonlu losyonlarla saç derinize zarar vermeyin şampuanlarla 2 en geç üç günde bir saçlarınızı yıkayarak normal insanlar gibi yaşamaya çalışın şampuanlar biraz pahalı en kötüsü 25 ten başlıyo 3-4 tane alıncada 150 yi buluyo ama yapacak bişey yok sağlık bu inşallah yazdıklarım birazda olsa yardımcı olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: gokhan91_29

arkadaşlar bu bölüme ilk defa yazıyorum ama sürekli okuyorum mesajları 3-4 senedir bu seboreik dermotitle saçlarımda uğraşıyorum

advantan - betnovate - dermovate - betasolic bu tür solisyonlar kortizolu yani saç derisini incelten maddeler içeriyor bunlardan tabiki kullanabilirsiniz ama çok şiddetli olduğunda bence kullanın bende şuan betasolic var ara ara çok şiddetlendiğinde kullanıyorum.

Fakat şunu söylim bu işin çözümü yok. Seboreik dermatit in çözümü sitresten uzak durcaksın yağlı şeyler yemiceksin ee bunlara da uyamadığımız için çekmek zorundayız.

ilk aşamada hastalığın pirdolin - sedolin - ketoral - konazol - kadolin gibi şampuanlar kullandım ilk başta evet sonra hiç bir işe yaramıyolar

Yukarıda yazığım solisyonları kullanmicaz da napcaz diceksiniz, benim kullandığım şampuanları söylim

ducray kellual ds şampuan 100ml (çok etkili fakat çok az çok çabuk bitiyo)
    bioderma node ds 125ml (idare eder çok kötü kokuyo)
    neutregena t-gel 251ml (çok etkili lastik gibi kokuyo 3 gün yıkamazsan kafan yine aynı)
    head-shoulders intensive (çok iyi piyasada şuan bulamıyorum forumda bi arkadaş 3ka.com da var demiş son kullanma tarihine mutlaka bakın ben italatçı firmayı aradım çok istediğim için p&g yi ekim 1 veya 2. haftalarda piyasada olacak dedi)

şuan kullandığım şampuanlar (bu işin sırrı selenium sulfide denilen madde bu madde varsa çok güzel rahatlatıyo kabuklanmayı)

vichy dercos aldım dün yıkadım iyi geldi

şimdi
    ducray kellual ds alıcam tekrar
    head and shoulders intensive bekliyorum
    Selsun Blue Moisturizing alıcam
    L'oreal Elvive Anti-Dandruff Active Selenium Shampoo alıcam Türkiyede yok yurtdışında tanıdıklardan felan haldcm
    ve bu şampuanları sürekli kullanamayacağim için sık yıkama şampuanı
    ducray elution şampuanı alıcam

1 ay sonra felan askere gidicem çok sıkıntı çekebilirim bu yüzden 4-5 şampuanla değişimli yıkıyorum saçlarımı şuan kaşımda ve göz altımda küçük biyerde de çıkmaya başladı bu şampuanları oralarada sürüyorum iyi geliyo ve tek şampuanla olmuyo seberoik dermotit bağışıklık kazanıyo değiştirerek kullanmak gerekiyo ve 3-4 tane birden aldığımda 7-8 al gidiyo şampuanlar sonra tekrar alıyorum

tekrar şunu belirtmek istiyorum kortizonlu losyonlarla saç derinize zarar vermeyin şampuanlarla 2 en geç üç günde bir saçlarınızı yıkayarak normal insanlar gibi yaşamaya çalışın şampuanlar biraz pahalı en kötüsü 25 ten başlıyo 3-4 tane alıncada 150 yi buluyo ama yapacak bişey yok sağlık bu inşallah yazdıklarım birazda olsa yardımcı olur.

Alıntıları Göster
    Şimdi Head & Soulders in şampuanı tekrar piyasaya gelecek mi yani bulabilecez eczanelerde?

• quote:

Orijinalden alıntı: KöpeklereFısıldayanAdam

Şimdi Head & Soulders in şampuanı tekrar piyasaya gelecek mi yani bulabilecez eczanelerde?
    hafif uzun saçlar için şampuan öneriniz var mı ? Yeni birşeyler denemek istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: towyedi

hafif uzun saçlar için şampuan öneriniz var mı ? Yeni birşeyler denemek istiyorum

Alıntıları Göster
    evet head and shoulders intensive ekim 1 veya 2. haftasında piyasa olacağını söyledi ital eden firma P&G telefonu 0216 463 80 00 - 0216 463 83 83 isteyen arkadaşlar arayabilir tekrar bi bilgi alabilir, bizi de bilgilendirirse çok iyi olur tekrardan.

Birde seboreik dermatit olan kişiler bence saçlarını uzun tutmasın sürekli kestirsin, benim uzadığında artıyo ve çok sıkıntı çekiyorum uzun tutanlarda
    head and shoulders
    vichy dercos
    ducray kellual ds gibi şampuanlar iyi şampuanlar geçiriyolar geçici bir çözümde olsa

• quote:

evet head and shoulders intensive ekim 1 veya 2. haftasında piyasa olacağını söyledi ital eden firma P&G telefonu 0216 463 80 00 - 0216 463 83 83 isteyen arkadaşlar arayabilir tekrar bi bilgi alabilir, bizi de bilgilendirirse çok iyi olur tekrardan.

Birde seboreik dermatit olan kişiler bence saçlarını uzun tutmasın sürekli kestirsin, benim uzadığında artıyo ve çok sıkıntı çekiyorum uzun tutanlarda
    head and shoulders
    vichy dercos
    ducray kellual ds gibi şampuanlar iyi şampuanlar geçiriyolar geçici bir çözümde olsa

Alıntıları Göster
    site şu an açılmıyor ama burada satıyorlar acaba stokdakinden mi satıyor ? benim şampuan da bugün gelecek dediğim gibi ..1 hafta 10 gün sonra ufak ufak değerlendirirm çok ümidim yok ama.

• quote:

site şu an açılmıyor ama burada satıyorlar acaba stokdakinden mi satıyor ? benim şampuan da bugün gelecek dediğim gibi ..1 hafta 10 gün sonra ufak ufak değerlendirirm çok ümidim yok ama.

Alıntıları Göster
    şuan sipariş verdim ben aradım son kullanma tarihi 6/2014 müş head and shoulders in
    selsun blue moisturizing ve head and shoulders intensive siparişi verdim selsun u pek bilmiyorm ama head and shoulders iyi
    Seboreik Dermatit

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokhan91_29 -- 30 Eylül 2013; 11:12:12 >

• quote:

şuan sipariş verdim ben aradım son kullanma tarihi 6/2014 müş head and shoulders in
    selsun blue moisturizing ve head and shoulders intensive siparişi verdim selsun u pek bilmiyorm ama head and shoulders iyi

İntensive mi sipariş verdin hocam? Nereden sipariş verdiğini öğrenebilir miyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

bu head and sho**** da 14.2 flz oz dediği yüzde 1.4 mu oluyor selenium oranı neymiş acaba ..neyse sen de dener bizleri yönlendirirsin dostum hayırlı olsun inşallah sende etkili olur o blue nanesi

Edit : ürün geldi bugün ..son kullanma tarihi 05 -2014 ..işte 7-8 ay diyelim ..biter zaten o tarihe kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi streamin -- 30 Eylül 2013; 16:23:35 >
  • quote:

quote:

bu head and sho**** da 14.2 flz oz dediği yüzde 1.4 mu oluyor selenium oranı neymiş acaba ..neyse sen de dener bizleri yönlendirirsin dostum hayırlı olsun inşallah sende etkili olur o blue nanesi

Edit : ürün geldi bugün ..son kullanma tarihi 05 -2014 ..işte 7-8 ay diyelim ..biter zaten o tarihe kadar.

Alıntıları Göster
    inş faydasını görürsün saçını masaj yaparak yıka ve 2-3 dk beklet saçlarında geçici de olsa 2-3 gün sıkıntı çekmezsin, ama 21yy dayız ya bu kadar basit bir hastalığa nasıl oluyoda kalıcı bir çözüm bulunamıyo delirmemek elde değil...

• 
Sayfa: önceki 7475767778
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.