Şimdi Ara

Seboreik Dermatit

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.421
Cevap
197
Favori
1.202.781
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Edit:

    Arkadaşlar merhaba,

    Uzun bir aradan sonra tekrar buradayım, hayatı, sınav hazırlıkları, aile vs. dersen günler yıllar geçmiş konuyu başlatalı. Bundan yaklaşık 10 yıl önce Seberoik Dermetit rahatsızlığı saç derimde başladı (aktardan saç dökülmesinesini önlemek için aldığım saç yağı yüzünden). Şimdiye kadar 9-10 dermatoloğa başvurdum. Çeşit çeşit çok sayıda şampuan, losyon kullandım, bazıları çok az etki etti, bazıları artırdı, bazıları hiç etki etmedi. Son zamanlarda tekrar müksetti sanırım stresten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melrin -- 13 Kasım 2021; 11:16:45 >



  • Merhaba,

    Foruma yeni katıldım. Katılma nedenim de, benzer sorunları kendim de deneyimleyip bir şekilde çözüme ulaştığım için belki faydası olur diye düşünerek paylaşmak istememdi.

    Yaklaşık 1 yıldır yüzümde sivilcelerle dolaşıyordum ve her gün biraz daha artıyorlardı. 30 yaşın üstündeyim ve bayanım ama çok takmıyordum açıkçası, hatta sivilceli olmak daha genç gösteriyordu :/ ama birkaç ay öncesinde iş çığırından çıktı. Yüzümde sol taraf komple alerjik sivilcelerle doluyordu ve zaman zaman kızarıyordu. Üstelik saç diplerimde de başladılar. Olay saçlara sirayet edince işin tadı kaçtı diyerek araştırmaya başladım. Konuyla ilgili neredeyse tüm forumları dolaştım ve buna İngilizce sayfalar da dahil. Öncelikle belirteyim ki, cilt doktoruna da gittim evet. Ancak çeşit çeşit ilaçlar veriyordu, hafifleme olmadığı gibi daha da artıyorlardı ve ben deneme tahtasına döndüğümü hissediyordum.

    Bıkmadım araştırmaya devam ettim. Şöyle bir genelleme yapınca ve aile içi bir sohbette de tesadüfen rahmetli dedemde de benzeri bir durumun varlığından haberdar olunca, ortak noktayı buldum. Mayalı besinler!!! Cilt uzmanları ve doktorların çoğunun beslenmeyle bunun bir alakası olmadığını söylediğini bizzat deneyimledim. Gelin görün ki kendileri olayı çözemiyorlardı ve duruma bir de buradan yaklaşmak bir şey kaybettirmeyecekti.

    Uzatmak istemiyorum. Olayın özünde bağırsakta yerleşmiş mantarlar var. Bundan forumlarda da sıkça bahsediliyor. Ancak işin sırrı fermantasyon konusunda. Aldığınız gıdalar fermantasyonlu olmayacak. Çünkü mantarlar bir şekilde bünyenize yerleşmişse, ki bu da hatalı beslenmedendir kuvvetle muhtemel, o zaman onların üreyecekleri ortamı kendi ellerinizle sağlamış oluyorsunuz.

    Kendimde denediğim şey özetle şuydu;

    Mayalı tüm gıdalar kesildi, yani; ekmek başta olmak üzere, bira, şarap vb, SİRKE (çünkü faydasını göremedim üstelik fermantasyonla oluşan hiçbir gıdaya şans vermek istemedim) ve en önemlisi KEFİR ! Suçluyu aslında bulmuştum... Düşününce ortaya çıktı ki ben 2 yıldır aralıksız kefir yapıyor ve içiyordum. Evet sağlıklı bir bünye için mükemmel bir besin ancak eğer ki bir şekilde mantar oluşumunuz varsa, kefir olayı büyütüyor. İnanın kefiri kestikten sonra haftalara vurduğumda cildimdeki gelişme inanılmazdı. Öncesinde havai fişek gibi patlama yaşadım, resmen coştular hem de hiç olmadığı kadar. Yaptığım şeyin doğruluğuna inanarak devam ettim. O patlamadan sonra tek tük yeniler çıkmaya başladı ancak gelin görün ki 1 aya doğru yeni sivilce artık çıkmıyordu, en güzeli de kaşlar ve saç diplerinde çıkanlar bitti.

    Burada gıdalara göstereceğimiz özene tekrar hatırlatma yapmak istiyorum; mayalı gıdalar. Bu demektir ki; peynir, kefir, yoğurt, bira, ekmek, süt başta olmak üzere mayanın üremesine bizzat katkı sağlayan ortamlar. Bunların tamamen kesilmesi gerekiyor.

    Ekmeği kesince direkt 3 kilo verdim. Bu istediğim bir şey değildi ama şikayetçi de olmadım :) Kahvaltıda çok zorlanıyorum çünkü fındık, fıstık, ceviz falan yiyorum ki hiçbiri ekmeğin yerini tutmuyor. Ortam sağlamamak adına çok sevdiğim tereyağını da neredeyse kestim. Zaten yağı cevize süremiyorsunuz haliyle bi anlamı olmuyor :) vs vs.. Uzatmayayım.

    Bir de ekstra faydasına inandığım şey; madem bunlar bağırsakta yerleşmiş, o zaman bağırsaklar temizlenecek. Bu sebeple, her gün tuvalete çıkmaya özen gösterin. Hatta haftada 1-2 gün Magnesie Calcinee öneririm. Magnezyum bu, toz halinde. Eczanelerde satılır ve aşırı derecede almadıkça, hiçbir zararı yok aksine magnezyum eksiğiniz varsa tamamlar. Kramp vb sorunları çözer. Bağırsakları yumuşatır. Herkesin kendine ait bir bünyesi ve ölçüsü vardır bu nedenle de deneme amaçlı bir çay kaşığının yarısıyla başlayabilirsiniz. Ertesi güne etki eder dolayısıyla ertesi günü tatil günü seçerek de bi başlangıç yapılabilir :)) Demin de belirttiğim gibi, her gün içmek şart değil belki arada bir, süreci hızlandırmak için. Ancak kramp sorununuz varsa hakikaten etkilidir ve almanız şarttır.

    Tabi ki bol su, tabi ki limon (vücudun asidini almak için) ve tabi ki protein ağırlıklı beslenme (et, tavuk, balık, ve bol salata) çünkü karbonhidratlar özellikle akşam (18.00den sonra örneğin) yenirse vücutta şekere dönüşüyor ve bunlar da mantarları besliyor.

    Ama öncelikle, mayalı gıda olarak ne alıyorsanız kesin ve onun yerini sağlıklı başka alternatiflerle doldurun. Bünyenizdeki mantarın yoğunluğuna göre süreç değişecektir. Belki aylar sürebilir ve hatırlatmak istiyorum, iyileşmeden önce kötüler yani coşarlar. Benim daha önce hiç başıma gelmediği halde sırtımda deli gibi sivilce çıktı bu iyileşme sürecinde. Bilim kurgu filmi gibiydi, sanki hepsi ölmeden önce son güçleriyle savaşıyorlardı. Bunlar moralinizi bozmasın, kesinlikle doğru yoldasınız.

    Şimdi bu iyileşmeden sonra, cilt doktoruma gidip bunları bi anlatasım geliyor da, biliyorum ki diyeceği şey şu; TESADÜF. Geçeceği varmış. Kesinlikle inanmıyorum, özellikle kefiri kestikten sonraki gelişme süreci gözle görülür derecede farklıydı.

    Neyse, bunları paylaşmayı bir borç bildim çünkü bu tür durumların ne kadar can sıkıcı olduğunu kendim de deneyimledim ve bu forumlar ve diğerleri bana çok fayda sağladı. Eğer altında yatan başka bir neden yoksa, sizde de gelişme olacağına inanıyorum. Umarım ümitsizce çare arayan ve bir türlü çözüme ulaşamamış arkadaşlara da bu yazıyla bir faydam olur.

    Herkese kolaylıklar diliyorum...
    ARKADAŞLAR DİKKATLİCE OKUYUN

    VEDE
    3 AY SONRA BANA BURDAN ALLAH RAZI OLSUN DEYIN

    beni tanımayanlar 120kg den nasıl 80kg ye dustugumu v.s resımlı olarak yaptıgım paylasımlarımı ınceleyebılırler

    bende bu sıkayetler yaklasık 15 senedır vardı ama o donmelerde sadece saçlarımda ıdı

    SON 18 AYDIR ISE BIYIK BOLGEMDE BURNUM ILE YANAK ARAMDAKI O BOLGEDE VE KAŞLARIMIN BASLADIGI BÖLGEYE YAYILDI

    şimdi siz doktora gidiyosunuz vede size şunu yeme bunu yeme şöyle diet yap şöyle perhiz yap diyorya
    BAKIN BEN 120KG DEN 75KG DUSTUM DİET İLE

    YANI YAPMIS OLDUGUM BU AĞIR VE HATASIZ MAX DIKKATLI DIETI ACABA DUNYADA KAÇ KISI YAPABILIRDI

    yanı doktorun bana sunu sunu yeme sunlardan uzak dur ıste sunları kesınlıkle tuketme dedıgı seylerı zaten 18 aydır ağzıma surmuyorum

    yanı bu ısın dıet ıle alakasıda pek yok sadece tetıkler

    gelelım asıl çözüm yoluna

    size bu söylediklerim kesınlıkle ama kesınlıkle doktor tanısıdır vede doktor tedavısıdır

    ve bu hastalıgımın kesın tanısını ise fakulte hastanesı koydu araştıra araştıra benıde yıldırdılar ama sonucta buldular ve kesın cozum oldu 2 adet doç ve sayısız uzman dr ıle ıstıbatlı ıdım

    gelelım bu sorunun ana merkezıne

    bu hastalıgın ana merkezı bağırsaklar kalın ve ınce bağırsaklardakı bakterıyel durumlar

    yanlış beslenme veya fazla ılac kullanımından dolayı bagırsak florasının dengesının bozulmasından dolayı oluşan alerjik bir reaksıyonmus bu durum

    YANI BAĞIRSAKLARDAKI YARARLI BAKTERILERIN AZALMASI VE ZARARLI BAKTERILERIN COGALMASIYLA VUCUTTA ALERJIK DURUMLARIN ORTAYA CIKMASI KASINTI DOKUNTULER SAÇ DERISINDE VEYA YUZDE VEYA TUM VUCUTTA REKASIYON GÖSTERMELERİ


    BANA UYGULANAN TEDAVİ İSE ŞU İDİ

    KİLO VERMEK İÇİN YAPTIĞIM DİYETE AYNEN DEVAM

    YANI HAYATIMDA KESINLIKLE AMA KESINLIKLE ABUR CUBUR YOK
    HICBIR GAZLI IÇECEK YOK MADEN SUYUDA DAHIL
    AYÇİÇEK YAĞI KULLANIMI YOK
    BAKKAL EKMEGI YANI KLASIK EKMEK YOK
    CIKOLATA CIPS FAST FOOD ZATEN YOK
    MEYVE SINIRLI
    SÜT ÜRÜNLERİ SINIRLI

    VARSA YOKSA EV YEMEKLERI YIYORUM YAĞ OLARAK TEREYAĞ YADA HAYVANSAL YAĞ YADA SON TERCIH ZEYTIN YAGI
    ET YIYORUM BALIK YIYORUM TAVUK YIYORUM
    CORBA ICIYORUM
    KURUFASULYE NOHUT BAKLAGILLER
    BULGUR PILAVI VS YANI ANNEMIN YEMEKLERINI YIYORUM :)


    ANLIYACAGINIZ ZATEN BENDE BU DIYET VARDI

    GELELIM TEDAVI EDILMESI KISMINA

    BAGIRSAKLARIMDAKI FLORA DENGESINI SAĞLAMAK ICIN VE YARARLI BAKTERI SAYISINI CANLANDIRMAK ICIN
    YARARLI BAKTERI TAKVIYESINE BAŞLANILDI .
    AMA BU KONUDA SGK NIN KARŞILADIGI ILACLAR ÇOK YETERSIZ VE GELISIMSIZ KALIYOR
    BANA MAFLOR ŞASE YAZILDI TOZ SU ILE KARISTIRIP KULLANIYOSUNUZ AMA CANLI BAKTERI SAYISI YETERSIZ

    BUNUN YERINE PARAM ILE ALDIĞIM PROBİX DENILEN TABLETI KULLANMAYA BAŞLADIM
    XYZAL denılen bır tur alerjık rahatsızlık ılacı yazdılar
    VE BU ILAC MINIMINNACIK OLMASINA RAGMEN YANI 5MG BU ILACI BANA GUNDE YARIM TABLET ICMEMI SOYLEDILER
    5MG ILACIN YARIYA BOLUYORDUM VEDE OYLE ICIYORURDUM ( sonra bıraktırdılar geçince tabii )
    VE GUNDE BIR DEFA BIR DOLU KASE YOĞURT YEMEMI SOYLEDILER AMA YOĞURT MARKET YOĞURDU OLMAYACAK
    EVDE MAYALANACAK VEDE MAYALANIRKENDE MAFLOR ŞASE BIR KULLANIMLIK OLANI EKLENECEK OYLE MAYALANACAK
    VE BU YOĞURTTAN UYANIR UYANILMAZ BIR KASE YENECEK

    BROBİX İSE ÖĞLEN YEMEĞİNDEN ENAZ 1 SAAT ÖNCE SU İLE TÜKETİLECEK

    BENIM BIYIK VE OZELLIKLE BURUN ILE YANAK ARASINDAKI KALAN O BOLGEDE KIZARIKLIK VEDE PULLANMA VEDE KOTU GORUNTU ICIN ISE KAYISI ÇEKİRDEĞİ YAĞI KULLANMAMI SÖYLEDİ BİR AKTAR
    VE ALDIM KULLANDIM ŞU ANA KADAR HICBIR MERHEMIN GOSTERMEDIGI ETKIYI ILK KULLANIMDA GOSTERDI

    BU TEDAVIYE BASLADIGIM ILK ZAMANLARDAN SIMDIYE KADAR OLAN DURUMU YAZIYORUM

    TÜM İLAÇLAR ALINDI VE BAŞLANDI

    1. HAFTA NEREDEYSE HICBIR ILERLEME YOK

    AMA DOKTORLAR ISRARLA KESINLIKLE AMA KESINLIKLE ENAZ 3 AY KULLANDIKTAN SONRA BELLI EDECEK BU IYILESME KENDINI DEDILER
    VEDE HER NE OLURSA OLSUN FAYDASINI GOR GORME 3 AY DEVAM EDECEGIZ BELKI 6 AY BILE DEVAM EDECEGIZ DEMISLERDI NEYSE

    2. HAFTA YINE HICBIR DEGISIKLIK YOK

    3. HAFTA YINE BI DEGISIKLIK YOK GIBI AMA MIDE VE BAGIRSAK RAHATSIZLIKLARIM ARTIK YOK GIBI VE VUCUDUMDA BIR RAHATLAMA VAR

    TABI BU ARADA DUZENLI OLARAK ILACLAR KULLANILIYOR VEDE KAYISI CEKIRDEGI YAGI SURULUYOR

    4. HAFTA YINE HERSEY AYNI
    AMA BI CENZEMIZ OLDU VE ANTALYAYA GITMEK ZORUNDA KALDIM AYNI HAFTA YIĞENIMIN DUGUNU VAR YINE ANTALYADA VEDE CENAZE DEN 8 GUN SONRA DUGUN OLACAK
    KOSUSTURMACA VS DERKEN BENIM KAYISI CEKIRDEGI YAĞI BITTI VE ALMADIM USENDIM YADA TELASTAN ONEMSEMEDIM VS

    5. HAFTAYA GIRERKEN HIC KAYISI CEKIRDEGI YAGI SURMEDIM VEDE BAKTIMKI O PULLANMALAR KASINTILAR VE KIZARIKLIK NEREDEYSE YOK
    AMA ESKIDEN KALMA TAHRİŞ İZLERİ VAR GİBİ

    NEYSE BEN YINE ALMADIM O KAYISI CEKIRDEGI YAGINI

    6. HAFTA ILACLARI HALA KULLANIYORUM VE YA ALIŞTIM YADA NE BILIM ISTE ONEMSEMIYORUM HERALDE HIC INCELEMEDIM KENDIMI

    7. HAFTA OLDU DOKUNTU V.S YOK KAŞINTI YOK KIZARMA YOK

    8. HAFTA OLDU ILACLARA DEVAM DERKEN DOKTORA KONTROLE GITTIM VEDE ARTIK XYZAL KULLANIMINI BIRAKMAMI SOYLEDI

    INCELEDILER BAKTILAR HIMM EVET DEGISIKLIK VAR DEDILER YANI FAYDASINI GORMEYE BASLADIN DEDILER

    9. HAFTA DEVAM ILACLARA VEDE BU ARADA CILDIMDE FARKETTIGIM SEY SANKI CILDIMDE CIDDI CIDDI BI GUZELLEŞME EFENIM BIR BEBEK YÜZ DURUMU HASIL OLMAYA BASLADI

    10. HAFTA YINE PULLANMA YOK KASINTI YOK KIZARMA YOK

    11. HAFTA YINE ÖYLE

    12. HAFTA YINE OYLE
    13, HAFTA DOKTORA KONROLE GITTIM VEDE INCELEDILER
    BU SEFERKI KONTROLDE BAYAGI BI KURCALADILAR

    ELLERINDE BOYLE TAHTADAN IĞNE GİBİ SEYLERLE KAZIDILAR KAŞ DIPLERIMI BIYIK BOLGESINI VURUN ILE YANAK ARASI KISIMI VS BUYUTEC ILE YUZUMU O BOLGELERI INCELEDILER
    O KURCALADIKLARI YERLERDEN ALDIKLARI DOKUNTULERI MIKROSKOPTA FELAN INCELEDILER

    VE SONUC EVET %50 İYİLEŞME VAR

    AYNEN DEVAM DEDILER

    BANA KALSA %100 İYİLEŞME VAR
    ÇÜNKÜ NE PULLANMA VAR NE KASINTI NEDE KIZARIKLIK


    VE ŞU TAVSIYEDE BULUNDULAR DEDILERKI BIRAZ TERLE
    YANI SPOR MU YAPARSIN SAUNAYAMI GIRERSIN NE BILIM NAAPARSIN AMA DEDILER TERLE
    VEDE BOL BOL SU IC :) BENDE DEDIM BEN SON 20 AYDIR GUNDE ISTISNASIZ 3LT ODA SICAKLIGINDA SU ICIYORUM VE BU KILOYU BOYLE VERDIM :) GULDULER . OZAMAN DEDILER TERLE
    CUNKU VUCUDUN ZARARLI VE ALERJIK BAKTERIYI VEYA TOKSINLERI EN HIZLI ATMA YONTEMI TER ILE OLURMUS

    SIMDI BI TERLEME EŞOFMANI ALDIM VE KOŞU BANDIMDA VAR 2 HAFTADIR SUREKLI TERLEYENE KADAR HAFIF TEMPO KOSUYORUM V.S

    VE ILACLARIDA VE YOGURT MEVZUU SUNU AYNEN YAPIYORUM

    TEDAVININ 4. AYINDAYIM VE ZERRE ŞİKAYETİM YOK

    AMA DOKTOR BU TEDAVI BIR OMÜRDE SUREBILIR DEDI YADA 6 AY KULLANIP 1 YADA 2 AY ILACA ARA VERILEBILIR VS DEDI


    VELASILI ÇOK MUTLUYUM ŞİMDİ

    VE ARAŞTIRMA HASTANESI YADA FAKULTE HASTANELERI KURCALAYA KURCALAYA BU İŞİ ÇÖZDÜLER TIP A SAYGIM BIR DAHA OLDU


    DENEYIN ZARAR GÖRMEZSİNİZ VE SABIR EDIN

    BEN SABIR ETTIM UYGULADIM YILMADIM 120KG DEN 75KG YE DUSTUM

    VE YINE SABIR ETTIM YILMADIM UYGULADIM BU ILLETI YENMIS DURUMDAYIM

    HERKESE ŞİFALAR DİLİYORUM
    Çok eski bir konu ve şuan yazdığım sayfa 366. sayfa.

    Şu sayfaya kadar şu sorunun sebeplerini ve çözümünü anlatabilen olmamış.

    Arkadaşlar,tıp ve doktorlar yıllardır bu sorunun tam olarak sebebini de,çözümünü de açıklayamıyor diyorsunuz haklısınız:
    Çünkü: Sebebi çok yönlü.Hem iç,hem dış. Bu iş dahiliyecilerin ve cildiyecilerin birlikte çalışarak çözümleyebileceği bir sorun.

    Kimisi demiş,bu bir beslenme sorunu,bağışıklık sorunu.Evet kısmen haklı.
    Kimisi demiş,bu bir cilt sorunu. Evet kısmen doğru.
    Kimisi demiş,stres ve gerginlik bunun sebebi.Evet kısmen doğru.
    Hep tek açıdan bakıldığı için çözüm sağlanamıyor.

    Kimisi diyor şunu şunu yemedim düzeldi ama sonra tekrar başladı anlamadım gitti. Sebebini eksik yorumladın,o yüzden nüksetti.

    Kimisi diyor şu şampuanı kullandım iyi geldi.Başkası diyor o şampuan bende kötü yaptı. Arkadaşım senin cildin yağlı,onun ki kuru. Aynı şampuan aynı sonucu veremez.
    Biri diyor bir şampuan fayda etti ama sonra fayda etmedi.
    Sorunu,sebeplerini eksik yorumladın şampuan tamamen çözer sandın.
    Birileri demiş sirke.. Arkadaşım sirke iyi bir temizleyicidir,evet bölgeyi temizler sadece. Aynı şey sarımsak için de geçerli.

    Eğer biraz mücadele etmek isterseniz bu sorunun size zarar vermesini engellersiniz. O kadar çile çekmek sadece az gayret.

    Bazı yiyecekler bu sorunu arttırır.En iyi gelen şampuanı kullansanız da bu yiyecekler sorunu devam ettirir.
    Hem beslenme,hem de doğru cilt ürünleri ile bu sorunun size zarar vermesini bitirirsiniz.

    Sorunun sebebi çok sebepli,çözümü de çok yönlü. Çözüm sadece beslenme değil,sadece şampuan değil,sadece krem değil.

    Birine iyi gelen şampuan yada krem başkasına kötü gelebilir çünkü cilt özellikleriniz farklı.


    EĞER TALEP OLURSA,OKUMAYI ÇOK İSTERİM DİYENLER VARSA BU SORUN İLE İLGİLİ DETAYLI BİR YAZI YAZABİLİRİM. YAZI ÇOK UZUN OLACAKTIR VE OLDUKÇA ZAMANIMI ALACAKTIR.
    SORUNUN SEBEPLERİNİ VE ÇÖZÜMLERİNİ,BESLENMEDEN TUTUN KULLANILACAK ŞAMPUAN,KREM VE YAĞLARA KADAR RESİMLİ BİR SUNUMLA DETAYLI ANLATIRIM.UZUN BİR YAZI OLUR VE ZAMAN ALIR.
    BU YÜZDEN TALEP VARSA,OKUYACAK VARSA YAZMAYI UYGUN BULUYORUM.
    TALEP EDENLER,OKURUM DİYENLER FAV ♡ BIRAKABİLİRLER. FAV (♡) SAYISINA GÖRE YAZIP YAZMAMAYA KARAR VERECEĞİM. SADECE 3-5 KİŞİ İÇİN ZAMAN VE EMEK HARCAMAK İSTEMİYORUM.ZİRA 5-10 DAKİKALIK BİR YAZI DEĞİL.
    (Yazıyı,bu yazıyı düzenleyerek oluşturmayı düşünüyorum)
    Yaklaşık 16 yıldır bu hastalığı çekiyorum. Üniversitede bir kıza körkütük aşık olmuştum onu kazanana kadar çektiğim sıkıntılarla başladı. Sonunda kızı kazandım ama böyle bir fatura kaldı işte ama kızın suçu yok. Bu hastalık yüzünden kariyerim defalarca sekteye uğradı. Üst düzey pozisyonlarda çalıştığım şirketlerin toplantılarında millet kaçamak şekilde bana bakıyor, ben de bunu bildiğim için sürekli kalkıp lavaboya gidiyor veya sürekli önüme bakıyordum. Hiç bir konuya tam adaptasyon sağlayamıyordum. Hatta yalnızca benim uzman olduğum bir konuya geçtiğimizde söz almaktan bile çekiniyordum. Bana çok büyük negatif etkileri oldu. Neler yaptıysam hala geçmiyor. Fakat arkadaşlar bu kadar zamandır gözlemlediğim ve araştırdıklarımdan bazı tahminler çıkarttım. Mesela anksiyete (kaygı bozukluğu) varsa bu hastalığa yakalanıyorsunuz yada bu hastalıktan sonra da anksiyete başlıyor olabilir. Bu hastalık öyle ağır bir psikolojik bişey değil karamsarlığın bir tık üzeri ama yan etkisi bu. Ayrıca ben ezine peyniri, kaymak, bazı yoğurtları yediğimde de hemen çıkıyor. Buradan da laktoz intoleransı dedikleri rahatsızlığın tetiklediğini düşünüyorum. Yine sütlü mamüller yediğimde veya içtiğimde bağırsaklarımda anında bir gaz ve hareketlenme oluşuyor. Eğer hemen tuvalete gidersem ishal, hemen gidemezsem kabıza çeviriyor. Bu özel konuları normalde kimseyle paylaşmam ama belki aynı şekilde yaşayanlar vardır bir faydasını görürler diye paylaşıyorum. Bir de arkadaşlar çölyak hastalığından şüpheleniyorum. Benim çok yakınımda tam anlamıyla çölyak hastası olan biri var 20 yıl önce doktorlar teşhis koyamadı ben ansiklopedide n araştırıp buldum ve doktora söyledim sonra teşhis koyuldu ve tedavi başladı.Neredeyse ölüyordu.Kendisi şuan buğday ununa elini süremiyor. Fakat bizdeki çölyak biraz daha karmaşık olabilir. Merak edenler araştırsın.

    Başka bir konu da soğuktan etkilenme meselesi. Sıcak bir ortam mesela arabadan inip şirkete girene kadarki o ürpermeden dolayı yüzümde anında pul pul dökülmeler başlıyor. Soğuk ürtikeri denen bir rahatsızlık var ama doktora anlattığımda hiç umursamadı.

    Tozlu ortamlar da tetikliyor. Ağır sanayide çalıştığım için ortam sürekli demir tozlarıyla dolu yüzümü yıkayıp kurulamazsam tozlar direk yapışıyor.

    Bu arada eski sevgilim doktordu ve yakın arkadaşım da doktor işini iyi yapanlar bir kenara, cildiyecilerin alayının.. resmen kozmetik firmalarının yalaması olmuşlar. Ve bunun farkında olarak tus'a giriyorlar o yüzden gönül ferahlığıyla küfür edebiliyorum.Son gittiğim derdimi dinlemek yerine bana kendi reçeteli karışımını aldırttı. Ben de safa yatıp sordum tavsiye ettiğiniz bi yer var mı diye, heryerde yaparlar ama şu eczaneden memnun kalanlar olmuş dedi. Eczaneye gittim adam şişelemiş tezgaha koymuş üzerinde doktorun adı yazıyor el yazısıyla. Bildiğin komisyonlu tüccar olmuşlar. Bana sanki kortizonlu hapı toz haline getirip bi sıvıyla birleştirmişler gibi geldi kullanmadım.

    Neyse devam edelim. Dert çok olunca böyle uzun sürüyor. Arkadaşlar şimdi yazacağım şey biraz komik ama ben bağlantısı olduğunu düşünüyorum. Eskilerde bir adet varmış yeni doğan çocuğu tuzlarlarmış ileride ter kokmasın diye. Ben büyüyünce hiç ter kokmadığımı farkettiğimde annanem ve annem söylediler. Ananemin annesi rahmetli beni öyle bir tuzlamış ki emin olun halkoyunları modern dans vs. hiç ter koktuğumu ve aşırı terlediğimi bilmiyorum. Bu tuzlamanın sebebini araştırınca bebekken daha tam gelişmemiş ter bezlerini tuz ile bir çeşit yakıyorlar ve ter bezleri gerektiği kadar büyüyemiyor. Dolayısıyla vücuttan toksinleri bu ter yoluyla atamayınca diğer çıkış kapısına yani kıl köklerine aşırı görev düşüyor. Ben bu şekilde yorumluyorum. Burada aklıma yatmayan bir şey neden alın ve burun kenarlarında kıl yokken orada da çıkıyor?

    SD'li bölgelerim ve kullandıklarım

    Kafa derisi - prozinc mor kutu 3-4 yıldır kullanıyorum ve çok memnunum sanki o bölgede hiç sorun yokmuş gibi

    Burun kenarları, alın bölgesi, bıyık dipleri ve çenemdeki sakal dipleri - dermovate saç losyonunu yüzüme süre süre sanırım roza'ya çevirmeye başladı. Önceden coresatin sarı tüp kullanınca uzun süre unutuyordum, malumunuz adamlar kortizonu yutturdular bize şimdi kutu değişti faydası kalmadı. Dün Ducray ds krem alıp kullandım 15 gündür feci şekilde yüzüm berbattı çok az sürmeme rağmen güzel etki etti. Ama kremin içeriğinde kortizon var veya yok demiyor bu yüzden henüz emin olamadım kullanmaya. Gülsuyu da deniyeceğim yakında

    Göğüs kıl kökleri- excipial hidro felan hiç işe yaramıyor. Kışın yün fanila giydiğimde inanılmaz bir artış ve yayılım oluyor. Yüne karşı da alerji varmış onu da öğrendik. Dermovate saç losyonunu buraya sürüyorum geçiyor.

    Kulak içi, arkası ve kulak memesinin alt birleşim yeri - buraya da demovate sürüyorum malesef kulağımın içindeki beyaz tüyler siyahlaşıp gürleşiyor.

    Tetiklediğini düşündüğüm yiyecekler

    Ceviz
    Kestane
    Süt ve yan ürünleri (muhtemelen laktoz intoleransı)
    Özellikle iyi dinlendirilmemiş ezine peyniri
    Baklava
    Swepps mandalina
    Muz (potasyum nedeniyle olabilir)
    Çiğ köfte
    İsot
    Acı pul ve yeşil biber
    Kalitesiz kakao ve çikolata



    Toparlarsam, dermovate losyonu 10 yıldır ara ara kullanıyorum yaş 34 ve artık kullanmak istemiyorum. Muhtemelen böbrek, karaciğer ve kalbe etkisi var çünkü alkolü çok nadir kullandığım ve kilom olmadığı halde karaciğer yağlanması çıktı ve doktor da şaşırdı. Ayrıca dermovate sürdükten bir kaç dakika içinde kalbim çok hızlı atmaya başlıyor. Yani içeride bişeyler ters gidiyor belli.
    Saçlarım çok gür ve yıllarca belime kadar saçlarla dolaştım. Şuan kısa ama yine çok sık. Dolayısıyla genç arkadaşlar dökülen saçlardan korkmayın. Kellik yapmıyor. Ama zamanında o kadar çok dökülürdü ki bi ara kansere yakalandım zannetmiştim.

    Mesleğim gereği ve çocukluğumdan bugüne kadar stresli bir yaşam sürdüm. 9 yaşından bu yana babasız büyüdüm, herkese ve hayata sürekli tetikte olup temkinli olmak zorunda kaldım. Ne kazandıysam onu yedim. Üniversiteyi devlet burslarıyla tamamladım ve çalışıp geri ödedim. Kısacası kolay bir hayat süremedim. Hata yapıp arkasına saklanacak kimsem olmadığından biraz temkinli ve yorucu bir hayatın getirisi olduğunu düşünüyorum.

    Umarım anlattıklarım size biraz faydalı olmuştur.

    Bu arada ortalıkta candida şeker bağlantısı kurmaya çalışan tipler geziniyor. Arkadaşlar bunların bir çoğu maranki ve saraçoğlu'nun trolleri bilginiz olsun. Belki hadi oradan felan diyeceksiniz ama iyi analiz edin göreceksiniz. Usul usul reklam yapıyorlar. Çünkü bu maranki gibi sahtekarların ispatlı bir başarıları yok. Türki cumhuriyetten çakma diplomalarla geçiniyorlar. Eğer bu adam bu hastalığa şifa bulsa Türkiye'de bir dakika durmaz Maldivlerde yaşar. Ya da adamı yaşatmazlar. O yüzden bunlara itibar etmeyin. Suni şekerin zararlı olduğu apaçık ortada ama bu hastalığın gerçek sebebi o değil diye düşünüyorum. Öte yandan da iyi gelen bazı ilaç veya şampuanların üretimi durduruluyor. Paralı bir sektör olduğundan dolayı takip eden büyükbaşlar var herhalde. Mesela bir çocuk çıktı ve kruidvak sıvı sabun dedi. Araştırdığımda anladığım şu, Watsons Gratisten ürünün üretim hakkını satın alıp üretimi durdurdu.Belki net bilgi değil ama ürün şuanda satışta yok. Aynı ürünün yeşili var lavantalısını getirmiyor Türkiyeye. Vichy dercos şampuan, Head&shoulders yine öyle oldu. Clear bile cool sport içeriğini bozdu.

    Hadi artık bitireyim :) Bir kaç önerim var;

    Tırnaklarınızı sürekli kısaltın. Ben gitar çaldığım halde yine de sürekli kesiyorum. Akustik çalıyorum artık :)
    Büyük tuvaletinizi fazla bekletmeyin
    Tetikleyen yiyecekten doyana kadar yemeyin nefsinizi körleyecek kadar tadıp bırakın
    Bol bol ateş başında kamp yapın, doğada güneşte gezip dolaşın her fırsatta,
    Kimse ile rekabet etmeyin,
    Dedikodu vs. gibi işlerle meşgul olmayın, olan insanlardan da uzak olun.

























    bitti :)
    Poşet poşet ilaçlar kullandık. Kolsuz Agop(vefat etmiş sanırım) TV'ye çıkan ünlü doktorlara kadar gittik. Ailede, çevre, kendim herkeste var.. Sıkıntı, stress genelde ve ciltle oynama. Cilte yakıcı, tahriş edici maddeler,kremler,sabunlar sürme.
    Kafaya head & shoulders.. Artık herkes öyle yapıyor ve dogru bir yöntem.
    Cilt, yüz kaşınmaz, ellenmez, oynanmaz.. Cildinizle oynamayın.
    Cilde krem, kimyasal, sabunla, acı,ekşi şeylerle yakmayın.
    Doktorlara, ilaçlara fazla para kaptırmayın.
    Kremleri gece sürün. Gündüz krem kullanmayın.
    Dermecto Ectoin krem %50-%70 civarına kadar başarı saglar. Kişiye göre degişir.
    Kortizonlu kremler cildi yakıyor, parçalıyor. İllahi kortinozlu krem kullancagım diyorsanız. Mercimek kadar kortizonlu krem + Nohut kadar Dermecto Ectoin krem.. 2'sini karıştır. 2-3 günden fazla kortizonlu krem kullanma.

    Doktorlara, ilaçlara fazla para kaptırmayın. Cildinizle oynamayın, kurcalamayın. Yapacak bir şey yok. Kalıcı çözüm yok gibi neredeyse denilebilir.
    Yahu bu konuyu takip ediyorum arada sırada da arkadaşlar o kadar çok bilgi ve ilaç-krem kirliliği var ki artık konuya girmek gelmiyor içimden, umut olması gereken bu tip konular umutsuzluğa sürüklüyor iyice.Şu son 2-3 sayfada 20 den fazla farklı krem veya ilaç önerilmiş sizce normal mi bu?Kimsenin kötü niyetli olmadığının ve hepsi olmasa bile çoğu tavsiyenin iyi niyetle(maddi amaç güdenler de var malesef insanların dertlerinden vicdan meselesi sonuçta) yazıldığının farkındayım ama aynı kişiler bile 3-4 gün arayla bambaşka kremler ve ilaçlar önerebiliyorlar tamamen bir karmaşa söz konusu.Bu kremler ucuz da değil ki eminim çoğu kişi de müzdariptir bu sorundan,artık adı her geçen kremi alıp, etkisi olmadığı için kullanamadan kenara atıldığından çekmeceler doldu taştı.Evet kötü bir hastalık bir şekilde çözüm üretmeye çalışıyoruz, insanlarda denesin istiyoruz fakat bu şekilde bence bir yere varılamayacak.

    Bende sürekli araştırıyorum farklı kremler görüyorum, deniyorum fakat sonuç yoksa bunları paylaşmanın bir mantığı yok bana kalırsa.Mesela saç için senelerdir benim ve bir çok kişi için çözüm olan bir şampuan var bu da Vichy Dercos'un yeşil şampuanı artık bizler tarafından,herkeste işe yaramasa bile, test edilmiş ve onaylanmış bir şampuan alternatif iyi gelen varsa onlarında yazılması faydalı.Bir zamanlar Coresatin iyi geliyordu ve çoğu kişide etkiliydi fakat formülü değişti ve etkisi bitti.Fakat dediğim gibi "x kremini mutlaka alıp deneyin" dedikten 2 gün sonra bir bakıyorsunuz aynı kişiler" y kremi var o çok iyi geliyor" gibi yorumlar yazabiliyorlar ve bu durum biraz rahatsız ediyor beni.O yüzden eğer en azından haftalık kullanımlarda iyi sonuç aldığınız ilaçlar veya kremler varsa onları yazmanız daha faydalı olur.Elma sirkesi de tamamen olmasa bile kızarıklığı düzeltiyor mesela bu faydalı bir çözüm olabilir ama diğer taraftan mesela en son örnek vereyim La Roche'un kızarıklık giderici kremi bir işe yaramıyor üstelik bir dünya para öyle duruyor evde.

    Eğer ki uzun kullanımlarda iyi sonuçlar veren, bu hastalığın yüz tarafında tamamen geçeceğini hiç sanmasam bile, en azından geçici süreliğine etki eden kremleri veya yöntemleri paylaşabilirsek herkese daha faydalı olur düşüncesindeyim.Bunlar benim düşüncelerim tabi, uzun süredir yazmak istiyordum fakat zaman bulamadım.Bir şekilde umarım tedavisi bulunur şu saçma sapan hastalığın, saatlerimizi ayna başlarında heba etmekten kurtuluruz bir gün.
  • parası olana çözüm çok tabii ki.. al size seboreik dermatit sorununa yan etkisiz çözümhttp://www.folica.com/Fabao_101B_Form_d74.html 34 dolar kredi kartıyla almak kolay...her kes yok o , yok bu ürün diyor..Çinliler de bu dünyanın insanı,Fransız malı değil diye 2.sınıf mı göreceğiz onların ürettiğine
  • Arkadaşlar ben yaklaşık 20 senedir bu illet ile yaşıyorum. Ben de kortizon lu ilaçları, şampuanları vs denedim. Sonuç aynı bir süre sonra tekrarlıyor. Sonuçta bu hastalık içten geliyor. Dıştan tedavi ancak bu kadar olabiliyor.
    Son 1 denedir Dermoclean adlı saç şampuanı ve vücut losyonunu kullanıyorum. (http://www.aymari.com/urunDetay.asp?urunid=7841 ) Kortizon yok ve oldukça başarılı. Şampuanı kullandığımdan beri yüzümdeki kızarıklıklar da kayboldu. iki üç Haftada bir banyodan önce, losyonu saç derisine ve rahatsızlığın görüldüğü bölgelere uygulayıp 1 saat kadar bekliyorum. Sonuçtan oldukça memnunum. Tavsiye ederim. Yinede bu rahatsızlığın içten tedavi edebilirliliğini araştımak lazım. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, Kapari vb bitki hapları etkili oluyormuş biraz daha araştırmak gerek bence.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salpguvenc -- 20 Şubat 2009; 11:12:04 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: gtman

    14 senedir bu illet le uğraşıyorum kardeşim aynen dediğin gibi lanet olsun geçici çözümler le idare ediyoruz..



    quote:

    Orjinalden alıntı: salpguvenc

    Arkadaşlar ben yaklaşık 20 senedir bu illet ile yaşıyorum. Ben de kortizon lu ilaçları, şampuanları vs denedim. Sonuç aynı bir süre sonra tekrarlıyor. Sonuçta bu hastalık içten geliyor. Dıştan tedavi ancak bu kadar olabiliyor.
    Son 1 denedir Dermoclean adlı saç şampuanı ve vücut losyonunu kullanıyorum. (http://www.aymari.com/urunDetay.asp?urunid=7841 ) Kortizon yok ve oldukça başarılı. Şampuanı kullandığımdan beri yüzümdeki kızarıklıklar da kayboldu. iki üç Haftada bir banyodan önce, losyonu saç derisine ve rahatsızlığın görüldüğü bölgelere uygulayıp 1 saat kadar bekliyorum. Sonuçtan oldukça memnunum. Tavsiye ederim. Yinede bu rahatsızlığın içten tedavi edebilirliliğini araştımak lazım. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici, Kapari vb bitki hapları etkili oluyormuş biraz daha araştırmak gerek bence.



    Arkadaşlar Saçlarınızın Durumu Nedir? Saçlarınızı Döküldü mü? Seyreldi mi?
  • Arkadaşlar 10-15 senedir bu illet le uğraşıyorum,kullanmadığım kortizon'lu krem kalmadı(geçici çözüm)
    3 aydır amerikadan selsunblue getirttim (türkiyedekinden farklı) 2 günde bir kullanıyorum vücutta olan yerlerede sürüyorum,şikayetlerim tamamen bitti süperrrrr..... tavsiye ediyorum....(avrupa ülkelerinde de olabilir)

    http://www.selsunblue.com/products_sb.html
  • Tanıdığı bildiği olan varmı Amerika yada Avrupa semalarında? birde ne kadara getirttin acaba burdaki fiyatı 24 TL.Saygılar


    Arkadaşlar 10-15 senedir bu illet le uğraşıyorum,kullanmadığım kortizon'lu krem kalmadı(geçici çözüm)
    3 aydır amerikadan selsunblue getirttim (türkiyedekinden farklı) 2 günde bir kullanıyorum vücutta olan yerlerede sürüyorum,şikayetlerim tamamen bitti süperrrrr..... tavsiye ediyorum....(avrupa ülkelerinde de olabilir)

    http://www.selsunblue.com/products_sb.html
  • Ben senelerdir dermovate saç losyonu ve merhemi kullanıyorum. Geçici olarak geçiriyor. Saçımda dermovate saç losyonu etki etmemeye başladı. Kortizon olduğu için sık sürmüyordum. Doktora gittim M-furo verdi etkin maddesi daha az ve bu nedenle daha sık sürebiliyorum. Buda işe yaradı. Son bi kaç ayda yüzümde benek benek bişeyler çıkmaya başladı. Doktor buna kortizon aknesi dedi. MEret bi tarafı iyileştirirken öteki taraftan yan etki verdi ve geçmiyor ve alnımda duruyor..

    Bu tarz bi ürün kulanan varmı acaba. Bide deve dikeni (milk thistle) diye bi bitki var. kapsülleri filanda satılıyor. Karaciğeri düzenliyormuş. Ben kullanmayı düşünüyorum. Kulanıp faydasını gören varmı acaba? Bu tür deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor..

    Zinc Picolinate
    Güçlü Bağışıklık Sistemi ve Antioksidan Koruma için Çinko

    http://www.sacurunleri.com/solgar-zinc-picolinate-100-tablet-guclu-bagisiklik-sistemi-ve-antioksidan-koruma.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 20 Mayıs 2009; 22:28:49 >
  • Kortizonlu ilaçları çok zorda kalmadıkça kullanmamak lazım. İki ucu keskin pıçak gibi hem çok yararlı hem yan etkisi fazla olan bi madde. Daha öncede belirtmiştim içinde kortizon olmayan ELİDEL krem var bir deneyin.Her gün sürün kortizon olmadığı için yan etkisi bende hiç oluşmadı.

    Hani çiçekçiden bir saksı çiçek alırsınız ya eve gelince bütün çiçeklerini döker ve bitki ölür, bunun nedeni çiçekçinin verdiği haplardır. Şimdi bu Zinc Picolinate haplarını biraz inceledim ancak beni meraklandıran şey bu hapları içmeyi bırakınca saçları aniden kaybedermiyiz.


    quote:

    Orjinalden alıntı: semihus

    Ben senelerdir dermovate saç losyonu ve merhemi kullanıyorum. Geçici olarak geçiriyor. Saçımda dermovate saç losyonu etki etmemeye başladı. Kortizon olduğu için sık sürmüyordum. Doktora gittim M-furo verdi etkin maddesi daha az ve bu nedenle daha sık sürebiliyorum. Buda işe yaradı. Son bi kaç ayda yüzümde benek benek bişeyler çıkmaya başladı. Doktor buna kortizon aknesi dedi. MEret bi tarafı iyileştirirken öteki taraftan yan etki verdi ve geçmiyor ve alnımda duruyor..

    Bu tarz bi ürün kulanan varmı acaba. Bide deve dikeni (milk thistle) diye bi bitki var. kapsülleri filanda satılıyor. Karaciğeri düzenliyormuş. Ben kullanmayı düşünüyorum. Kulanıp faydasını gören varmı acaba? Bu tür deri hastalıklarına iyi geldiği söyleniyor..

    Zinc Picolinate
    Güçlü Bağışıklık Sistemi ve Antioksidan Koruma için Çinko

    http://www.sacurunleri.com/solgar-zinc-picolinate-100-tablet-guclu-bagisiklik-sistemi-ve-antioksidan-koruma.html
  • Elidel'de çok az kortizon varmış...

    Gnc ve solgarın multivitaminleri var. içerisinde selenyum ve çinkoda mevcut. Bu da işe yarayabilir. Geçirmese bile hastalığın etkisini azaltacağını düşünüyorum.. Ayrıca şöyle bi ürün gördüm..

    Skip Selen Plus ( Selenyum A, B, C, E, Çinko) 90 Tablet
    http://www.eczanegamze.com/products.asp?proID=1664



    quote:

    Beslenmeye özen gösterilmeli, şeker, et, hayvansal yağlar ve alkol tüketiminin sınırlandırılmalı, lifli besinler ve balık tüketimine ağırlık verilmelidir.

    Vitamin ve mineral eksiği varsa ya da besinlerden yeteri kadar yararlanılamıyorsa yüksek potansiyelli multivitamin ve mineral formülleri kullanılabilir.

    A vitamini (günde 50.000 IU), E vitamini (günde 400 IU), Krom (günde 400mcg), Çinko (günde 30 mg), Selenyum (günde 200 mcg) olmak üzere eksikliklerinde kullanılabilir. Ancak özellikle A vitamininin hamilelerde kullanılmaması gerekir.

    http://www.bitki.gen.tr/2007/11/15/sedef-hastaligi-psoriasis/




    quote:

    arkadaşlar bu hastalık deri hastalığı değildir. vucut savunma sistemindeki bozukluktur. sistemde bi görevli olan alyuvarlar vucuda zarar vereceğini düşündüğü her şeyi yok etmeye çalışırlar ve hücrelerle tamir etmeye çalışırlar. ancak biz sedef hastalarında bu işler biraz daha agresif gerçekleşir. savunma sistemi zarar gördüğünü düşündüğü derimizede saldırırlar. yani bi nevi yazılım hatası. demek istediğim bu hastalıkla sadece merhemlen dışardan şavaşmak yeterli değildir. sebeble değilde sonuçla uğraşmak saçmadır. bu konuyu ancak bu hastalığı iiyi bilen doktorlar işleyebiliyor. biraz daha bilinçli davranın gittiğiniz yerlerde bu konuda sorular sorun.. inanın bu işten anlamayanları siz bile anlıyorsunuz..




    quote:

    babam bir sedef hastasıydı ve SUMAK YAPRAĞININ SUYU İLE İYİLEŞTİ..ŞU AN ELLERİNDE DİRSEKLERİNDE HİÇ BİR ŞEY YOK DİREK NORMALE DÖNDÜ..Fakat bunu buraya bir yorum olarak yazmıştım neden onaylanmadığını çok merak ettim.sonuçta insanlar doktor öneriyorlar yayınlanıyor, balıklı göl öneriyorlar yayınlanıyor bunda kötü birşey ve bir kar amacımda yok bu siteyi tesadüfen görünce hastalara yardımcı olmak istedim. Yine yazıyorum umarım bu sefer yayınlarsınız. SUMAK AĞACI YAPRAĞINI DALLARIYLA TOPLAYIP 1 MAYDANOZ DEMETİ KADAR 1 LİTRE SUDA 2/3 Ü KALACAK ŞEKİLDE KAYNATILIR..BU SU BOL MİKTARDA SEDEFLİ BÖLGELERE SÜRÜLÜR İLK 15-20 GÜN ILIK ILIK SÜRMEK DAHA İYİ GELDİ BABAMA. SUMAK YAPRAĞI BULAMAYANLAR ÇEKİLMEMİŞ SUMAĞI ALIP 2 KARIŞ KADAR 1 LİTRE SUDA KAYNATIĞ AYNI İŞLEMİ UYGULAYABİLİRLER. DİKKAT LEKE YAPIYOR GİYSİLERE AYRICA NE OLUR NE OLMAZ ALLERJİ YAPMASIN KÜÇÜK BİR BÖLGEDE DENEMENİZİ ÖNERİRİM.BABAM KREM TEDAVİSİ DE IŞIN TEDAVİSİ DE DENEDİ GİTMEDİĞİ DOKTORDA KALMADI BU SUMAK YAPRAĞI İLE İYİLEŞTİ HATTA BİZE BUNU ÖNEREN DE BİR DOKTOR. AYRICA YEMEKLERE DE BOL BOL SUMAK EKLEMENİZİ ÖNERİRİM.UMARIM YAZIM BU DEFA YAYINLANIR HERKESE GEÇMİŞ OLSUN



    http://www.bitki.gen.tr/2007/11/15/sedef-hastaligi-psoriasis/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 21 Mayıs 2009; 14:08:24 >
  • Semihus arkadaşım bana Elidel kremin kortizon içerdiğine ilişkin bi doktor yazısı gösterirmisin. Gidip doktorumu biraz fırçalayayım. Bana bunca zamandır yanlış krem mi kullandırıyor bu dohtur.

    http://www.minimed.com.tr/guncel8.htm
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DELİANLI

    Semihus arkadaşım bana Elidel kremin kortizon içerdiğine ilişkin bi doktor yazısı gösterirmisin. Gidip doktorumu biraz fırçalayayım. Bana bunca zamandır yanlış krem mi kullandırıyor bu dohtur.

    http://www.minimed.com.tr/guncel8.htm

    Doktor yazısı ne demek kardeş?? Ortalık doktor yazısı kaynıyo ya özellikle internet. :) Bi sitede okudum ama doğru olmayabilir, kanser yaptığına dair söylentiler var.. Sen yinede doktoruna güven. internetteki yazılar güvenli olmayabiliyor. Ne zamandan beri hastalar doktor fırçalayabiliyor hele Türkiyede, istisnalar hariç. Yanlış krem mevzuna gelince neye kime göre yanlış krem. Doktorlar hastalara kortizonlu merhem öneriyolar yan etkileri olmasına rağmen. ilaç yan etkiler gözardı edilebildiği sürece ve hastalığın tedavisinde etkili olduğu sürece yanlış bi şeyin olmadığı kanatindeyim. Dohturuna selamlarımı ilet..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 22 Mayıs 2009; 10:37:21 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semihus

    quote:

    Orjinalden alıntı: DELİANLI

    Semihus arkadaşım bana Elidel kremin kortizon içerdiğine ilişkin bi doktor yazısı gösterirmisin. Gidip doktorumu biraz fırçalayayım. Bana bunca zamandır yanlış krem mi kullandırıyor bu dohtur.

    http://www.minimed.com.tr/guncel8.htm

    Doktor yazısı ne demek kardeş?? Ortalık doktor yazısı kaynıyo ya özellikle internet. :) Bi sitede okudum ama doğru olmayabilir, kanser yaptığına dair söylentiler var.. Sen yinede doktoruna güven. internetteki yazılar güvenli olmayabiliyor. Ne zamandan beri hastalar doktor fırçalayabiliyor hele Türkiyede, istisnalar hariç. Yanlış krem mevzuna gelince neye kime göre yanlış krem. Doktorlar hastalara kortizonlu merhem öneriyolar yan etkileri olmasına rağmen. ilaç yan etkiler gözardı edilebildiği sürece ve hastalığın tedavisinde etkili olduğu sürece yanlış bi şeyin olmadığı kanatindeyim. Dohturuna selamlarımı ilet..




    Alternatifi varken kortizonlu ilaç kullanmak insanların kendi tercihi arkadaşım, saygı duyarım ama ben almayayım saol. Ben sadece Elidel için kortizon varmış demişsin biraz ona şaşırdım. İnternette çok gezindiğin belli, Selamını iletirim
  • quote:

    Orjinalden alıntı: DELİANLI


    quote:

    Orjinalden alıntı: semihus

    quote:

    Orjinalden alıntı: DELİANLI

    Semihus arkadaşım bana Elidel kremin kortizon içerdiğine ilişkin bi doktor yazısı gösterirmisin. Gidip doktorumu biraz fırçalayayım. Bana bunca zamandır yanlış krem mi kullandırıyor bu dohtur.

    http://www.minimed.com.tr/guncel8.htm

    Doktor yazısı ne demek kardeş?? Ortalık doktor yazısı kaynıyo ya özellikle internet. :) Bi sitede okudum ama doğru olmayabilir, kanser yaptığına dair söylentiler var.. Sen yinede doktoruna güven. internetteki yazılar güvenli olmayabiliyor. Ne zamandan beri hastalar doktor fırçalayabiliyor hele Türkiyede, istisnalar hariç. Yanlış krem mevzuna gelince neye kime göre yanlış krem. Doktorlar hastalara kortizonlu merhem öneriyolar yan etkileri olmasına rağmen. ilaç yan etkiler gözardı edilebildiği sürece ve hastalığın tedavisinde etkili olduğu sürece yanlış bi şeyin olmadığı kanatindeyim. Dohturuna selamlarımı ilet..




    Alternatifi varken kortizonlu ilaç kullanmak insanların kendi tercihi arkadaşım, saygı duyarım ama ben almayayım saol. Ben sadece Elidel için kortizon varmış demişsin biraz ona şaşırdım. İnternette çok gezindiğin belli, Selamını iletirim


    Herkes yan etkisi olmayan ilaç kullanmayı ister kardeş . O kadar insan canınamı susamış. Tabi ki hayır. O zaman neden insanlar kortizonlu ilaç kullanmak zorunda kalıyor. Çünkü her insandaki aynı hastalığa aynı ilaç etki etmeyebiliyor. Ki bu hastalıkların binbir çeşidi var ve ayriyeten herkesin bünyesi farklı. Özellikle DNA. Gen bilimi geliştikçe bu tür hastalıklardan eser kalmıcak inşallah. Yukardaki mesajları okursan çaresizlikten insanların denemediği şey ilaç vs kalmamış. Yoksa millet kortizon manyağımı. kim şifayı neyde bulursa onu kullanıyor. Gönül isterki ızdırap çekmeden tedavi olabilelim . Şu an için malesef tedavisi yok. Benim eklem yerlerimde vardı mesela saçımda yoktu. Hepsi geçti bu sefer saçımda çıkmaya başladı. Nedenini bilmiyorum, doktorlarda bişey diyemiyor.. Allah herkese şifa versin...
  • quote:

    Orjinalden alıntı: semihus

    quote:

    Orjinalden alıntı: DELİANLI

    Semihus arkadaşım bana Elidel kremin kortizon içerdiğine ilişkin bi doktor yazısı gösterirmisin. Gidip doktorumu biraz fırçalayayım. Bana bunca zamandır yanlış krem mi kullandırıyor bu dohtur.

    http://www.minimed.com.tr/guncel8.htm

    Doktor yazısı ne demek kardeş?? Ortalık doktor yazısı kaynıyo ya özellikle internet. :) Bi sitede okudum ama doğru olmayabilir, kanser yaptığına dair söylentiler var.. Sen yinede doktoruna güven. internetteki yazılar güvenli olmayabiliyor. Ne zamandan beri hastalar doktor fırçalayabiliyor hele Türkiyede, istisnalar hariç. Yanlış krem mevzuna gelince neye kime göre yanlış krem. Doktorlar hastalara kortizonlu merhem öneriyolar yan etkileri olmasına rağmen. ilaç yan etkiler gözardı edilebildiği sürece ve hastalığın tedavisinde etkili olduğu sürece yanlış bi şeyin olmadığı kanatindeyim. Dohturuna selamlarımı ilet..

    elidelde kortizon yoktur, pimecrolimus denen bağışıklık sistemini lokal olarak düzenleyen bir ilaçtır, bilip bilmeden insanları rahatsız etmenin anlamı yok, internet füzel bir şey ama bilgi kirliliği çok fazla yallan yanlış şeylerde dolup taşıyor
  • quote:

    Orjinalden alıntı: kir-pi


    quote:

    Orjinalden alıntı: semihus

    quote:

    Orjinalden alıntı: DELİANLI

    Semihus arkadaşım bana Elidel kremin kortizon içerdiğine ilişkin bi doktor yazısı gösterirmisin. Gidip doktorumu biraz fırçalayayım. Bana bunca zamandır yanlış krem mi kullandırıyor bu dohtur.

    http://www.minimed.com.tr/guncel8.htm

    Doktor yazısı ne demek kardeş?? Ortalık doktor yazısı kaynıyo ya özellikle internet. :) Bi sitede okudum ama doğru olmayabilir, kanser yaptığına dair söylentiler var.. Sen yinede doktoruna güven. internetteki yazılar güvenli olmayabiliyor. Ne zamandan beri hastalar doktor fırçalayabiliyor hele Türkiyede, istisnalar hariç. Yanlış krem mevzuna gelince neye kime göre yanlış krem. Doktorlar hastalara kortizonlu merhem öneriyolar yan etkileri olmasına rağmen. ilaç yan etkiler gözardı edilebildiği sürece ve hastalığın tedavisinde etkili olduğu sürece yanlış bi şeyin olmadığı kanatindeyim. Dohturuna selamlarımı ilet..

    elidelde kortizon yoktur, pimecrolimus denen bağışıklık sistemini lokal olarak düzenleyen bir ilaçtır, bilip bilmeden insanları rahatsız etmenin anlamı yok, internet füzel bir şey ama bilgi kirliliği çok fazla yallan yanlış şeylerde dolup taşıyor

    Tamam abi yeterki sen emret..

    Kortizon olmayabilir ama kanser riski olduğu söyleniyor. Dimyata pirince giderken evdeki bulgurdan olmayın. Çok uzun süreli ve sık kullanmamanız tavsiye ediliyor.


    Based on the advice of the FDA Pediatric Advisory Committee, which met on February 15, 2005, to review these findings, FDA will require labeling changes for Elidel and Protopic, including the placement of a boxed warning about the potential cancer risk. In addition, FDA will work with the commercial sponsors of the drugs to develop and implement a Medication Guide (MedGuide) to provide this information and instructions about appropriate use of Elidel and Protopic to patients, their families, and caregivers. MedGuides are intended to be distributed by pharmacists with each prescription or refill of a medication.

    http://www.fda.gov/CDER/DRUG/a d v i s ory/elidel_protopic.htm

    The Food and Drug Administration said research had shown that Elidel and Protopic may pose a cancer risk when absorbed into the body.
    http://news.bbc.co.uk/2/hi/health/4339317.stm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lamettrie -- 23 Mayıs 2009; 15:39:36 >
  • mrb arkadaşlar. benim 8yıldır sadece yüzümde bu hastalıktan var. kullanmadığım kortizonlu krem nerdeyse kalmadı diyebilirim. elidel de kullandım o da geçici çözüm ayrıca çok pahalı. ben de hiç bir doktordan umudum kalmadığı için kendi kendime yöntemler geliştiriyorum. kısaca sizlerle paylaşayım.

    ibrahim saraçoğlunun sitesinde lavanta kürünün sivilcelere iyi geldiğini okuduğumda acaba seboreik dermatite de iyi gelir mi diye düşünüp bu kürü kullandım. ayrıca yan etkisi de yok. gerçekten 15 günlük kullanımımda hem sırtımdaki sivilceleri hem de yüzümdeki seboreik dermatite çok iyi geldi. tavsiye ederim. fakat kullanmayı bırakınca tekrarlıyor.ben bıraktım. nasıl kullanılacağını öğrenmek isteyenler http://www.saracoglu.at/bolum.php?name=kur&kid=21&sirano=33 burdan ulaşabilirler.

    ikinci ve esas iyi gelen yöntemse elma suyu. sabahları kahvaltıdan önce ve yatmadan önce aç karına 1 bardak olmak üzere elma suyu içiyorum. ayrıca sabahları ve akşamları yüzümü normal hacı şakir zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. geceleri yıkadıktan sonra elma suyunu tonik olarak pamukla yüzüme sürüp yatıyorum. gerçekten bana çok iyi geldi bu yöntem arkadaşlar. seboreik dermatit nerdeyse geçti diyebilirim. yineleme eskiye nazaran sadece hafif çene ve burun kenarımda oluyor. o da gün içinde soluyor. daha 2 haftadır kullanıyorum ve kullanmaya devam ediyorum. inşallah tamamen geçecek. kullanmak isteyen arkadaşlar kullanacağınız elma suyu %100 olacak. nektarin olmayacak. ben bimden alıp kullanıyorum bilginize, fiyatı da 1 lira. bence bi deneyin. saça iyi gelirmi bilmiyorum. saçımda bir problem yok benim. hepimize geçmiş olsun...
  • Bu site çok faydalı . Burayı takip ederek kullanıcı ve uzman yorumlarını öğrenebliirisniz..

    http://www.cilthekimi.com
  • Teşekkür ederim arkadaşım en kısa sürede deneyeceğim, dilerim başarılı sonuç alırım.


    quote:

    Orjinalden alıntı: melankolikk

    mrb arkadaşlar. benim 8yıldır sadece yüzümde bu hastalıktan var. kullanmadığım kortizonlu krem nerdeyse kalmadı diyebilirim. elidel de kullandım o da geçici çözüm ayrıca çok pahalı. ben de hiç bir doktordan umudum kalmadığı için kendi kendime yöntemler geliştiriyorum. kısaca sizlerle paylaşayım.

    ibrahim saraçoğlunun sitesinde lavanta kürünün sivilcelere iyi geldiğini okuduğumda acaba seboreik dermatite de iyi gelir mi diye düşünüp bu kürü kullandım. ayrıca yan etkisi de yok. gerçekten 15 günlük kullanımımda hem sırtımdaki sivilceleri hem de yüzümdeki seboreik dermatite çok iyi geldi. tavsiye ederim. fakat kullanmayı bırakınca tekrarlıyor.ben bıraktım. nasıl kullanılacağını öğrenmek isteyenler http://www.saracoglu.at/bolum.php?name=kur&kid=21&sirano=33 burdan ulaşabilirler.

    ikinci ve esas iyi gelen yöntemse elma suyu. sabahları kahvaltıdan önce ve yatmadan önce aç karına 1 bardak olmak üzere elma suyu içiyorum. ayrıca sabahları ve akşamları yüzümü normal hacı şakir zeytinyağlı sabunla yıkıyorum. geceleri yıkadıktan sonra elma suyunu tonik olarak pamukla yüzüme sürüp yatıyorum. gerçekten bana çok iyi geldi bu yöntem arkadaşlar. seboreik dermatit nerdeyse geçti diyebilirim. yineleme eskiye nazaran sadece hafif çene ve burun kenarımda oluyor. o da gün içinde soluyor. daha 2 haftadır kullanıyorum ve kullanmaya devam ediyorum. inşallah tamamen geçecek. kullanmak isteyen arkadaşlar kullanacağınız elma suyu %100 olacak. nektarin olmayacak. ben bimden alıp kullanıyorum bilginize, fiyatı da 1 lira. bence bi deneyin. saça iyi gelirmi bilmiyorum. saçımda bir problem yok benim. hepimize geçmiş olsun...

  • ARKADAŞLAR SEBORİK DERMETİTİN EN ETKİLİ ÇÖZÜMÜ KREMLER FALAN DEĞİLDİR MEZOTERAPİ YÖNTEMİDİR YÜZ VE TEN İÇİN (SAÇ İÇİN EMİN DEĞİLİM ) İSTANBUL ŞİŞLİDE NURAN ATMANOĞLU DİYE BİR HOCA VAR SANIRSAM O DOKTOR UYGUN BİR FİYATLAN HASTALARA MEZOTERAPİ UYGULUYO BEN TRABZONDA OLDUĞUM İÇİN GİDEMİYOM AMA GİTMENİZİ TAVSİYE EDERİM KORTİZONLU İLAÇLARI HİÇ BİR ŞEKİLDE YÜZ İÇİN KULLANMAYIN YADA EN FAZLA 1 HAFTA KULLANIN EĞER O DOKTORA GİDERSENİZ ALDIĞINIZ SONUCU BURAYA YAZIN ÜCRET NE KADARDIR FALAN.
    http://www.hastane.com.tr/Doktor/prof-dr-nuran-atmanoglu.html
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.