Arkadaslar fan dan çok ses gelıyor.Bunun devirini düşürebilirmiyiz. fan normal 4 elektirik kaplosuna takılı
Forumda konu ile ilgili en az 20 topic var biraz araştırsan hiç sormayacaksın bile.
Yinede yazalım burada. Resimdede göreceğin üzere 5-7-12 V olarak bağlayabilirsin sese göre ayarla 7 fazla gelirse 5 ya
Bobinlerde sorun varsa yağlama ile sorununu halledenblirsin (bobin deil etiketi kaldırıncakarşına çıkan delik)
bence sessiz bir fan almanda fayda var, fiyatları 15-35 ytl arasında değişiyor, ses işkencesinden kurtulursun
Arkadaşlar halloldu. Yardımlarınız için teşekkürler.
quote:
Arkadaşlar halloldu. Yardımlarınız için teşekkürler.
Arkadaşım hallolduğuna sevindim ama nasıl halloldu onuda yazsan aynı sorunla uğraşan arkadaşlarda bilgi almış olur.Mesela ben.
yukardaki uygumayı bende yaptım.12 volt dan 7 volta indirdim. şimdi pc bayağı bi sessiz.eskiden v6 motor gibi ses çıkarıyodu. artık ekran kartının sesi kulağıma gelmeye başladı o kadar sessizleşti yani.
sıcaklıkta overclock yapmadığım için 7....8 derece farketti
yukardaki uygumayı bende yaptım.12 volt dan 7 volta indirdim. şimdi pc bayağı bi sessiz.eskiden v6 motor gibi ses çıkarıyodu. artık ekran kartının sesi kulağıma gelmeye başladı o kadar sessizleşti yani.
Eğer CPU fanına değil de sadece kasa fanlarına uygularsanız ve fanlarınız sayıca çok ise 2-3C'yi geçmez bu sıcaklık farkı,sizin kasa içi soğutmanız biraz zayıf kalmış olabilir.
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
quote:
Orjinalden alıntı: jaguar19
Eğer CPU fanına değil de sadece kasa fanlarına uygularsanız ve fanlarınız sayıca çok ise 2-3C'yi geçmez bu sıcaklık farkı,sizin kasa içi soğutmanız biraz zayıf kalmış olabilir.
dostum ne dedeğini tam anlayamadım. ben bu işlemi işlemci fanına yaptım.zaten kasada sğutma fanı yoktu. onun için bu kadar farketti sanırım.ama bu fark benim için makul.
zaten 35..40 derecede çalışıyordu.şimdi 45..47 aralığında geziniyo.
Bu sistemi işlemci fanına yapmak çok doğru değil,eğer işlemci fanına yapıyorsanız da kasaya kesinlikle bi fan takın dışarıya üfürecek şekilde ki kasa içinde sıcak hava kalmasın fazla.
quote:
Orjinalden alıntı: DiabloXT
Bu sistemi işlemci fanına yapmak çok doğru değil,eğer işlemci fanına yapıyorsanız da kasaya kesinlikle bi fan takın dışarıya üfürecek şekilde ki kasa içinde sıcak hava kalmasın fazla.
kasanın yan kapağında işlemcinin tam üstüne oturan bi boru var. fan bu hortumdan dışardaki havayı çekip işlemciye üflüyor. belkide bu yüzden işlemci serindir.
yeni bi ses kaynağı istemiyorum aslında.yinede kasa fanı takmak lazım mı acaba?
Elbette ki eğer kasada fan yoksa takmak iyidir,tek ısınan parça işlemci değil. Ramları,ekran kartını,harddiski,kuzey köprüsünü ve işlemci besleme ünitelerini de unutmamak gerek.
5V az gelebilir,5V ile bazı fanlar ilk kalkış turunu atamayabilirler,o yüzden pek 5V hattına yönelmeyin,7V hattı iyidir.
haklısın kalkınma ıstıyolar 5v altında ısıklı fanların ısıkları yanar ama fanı dönmez hafıf bı ruzgar ufleme fanı elleme calısmasını saglar en guzelı 7v yine cıt yok
Ben fan gürültüsünden işlemci kasa ve güç kaynağı için 7809 regülatörü kullanarak üç adet elektronik devre yaparak kurtuldum gürültü yarı yarıya azaldı önceden fan sesleri beni deli ediyordu artık kurtulmuş bulunuyorum
ben 12 ye çıkaracam...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme