Arkadaşlar PC yi açtığım zaman resmen uçak sesi geliyor fandan. hatta biraz abartırsak üst kattaki komşu bile bazen duyuyormuş PC yi açtığımı .Şu an Elektrikli süpürgeyle yarış içinde ama henüz bir galip yok. Fanı değiştirmeden (yağlama, toz alma vb.) bu sesi nasıl azaltabilirim bilen varmı?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamanweb06 -- 22 Şubat 2008; 11:31:07 >
işlemcini , ve ekran kartını söylersden yardımcı oluruz ama sana zalman cpu soğutucusu +zalman vga soğutucusu + fsp500watt epsilon öneririm ondan sonra bana dua edersin
işlemcini , ve ekran kartını söylersden yardımcı oluruz ama sana zalman cpu soğutucusu +zalman vga soğutucusu + fsp500watt epsilon öneririm ondan sonra bana dua edersin
Bi mesajinda Zalman, digerinde Zerotherm oneriyorsun.. Zalmanlarin hepsi cok seslidir yuksek devirde. Hemde hepsi. Istisnasiz..
Neye dayanarak sen zalmani sessiz olarak tavsiye ediyorsun
Yamanweb kardeşim anladığım kadarıyla pc.de aşırı ses var ki bunu yağlamayla falan giderebilecğini sanmıyorum yinede işlemci fanını söküp orta yerine yağ damlatabilirsin,fanların kanatlarını temizleyebilirsin,fan tavsiyesi istersen 0db te çalışan pasif soğutucular var biraz formda araştırırsan sana faydalı olur yada düşük devirlerde çalışan 12m lik fanlı işlemci soğutucularıda bulabilirsin. Kasa fanlarını ise eğer 80lik ise 12 lik (yer mevcutsa) değiştirmeni öneririm kolay gelsin...
onerileriniz icin tesekkurler :) ekran kartim ati 128 mb + pentium 4 3.2 Ghz. birde bu onerdiginiz fanlar icerisinde en hesaplisi hangisi? (su loto yu tutturabilirsem yeni pc toplycam ;) )
Arkadaşlar en büyük ses kaynağını tek tek fanları durdurup deneyerek bulmanız ve sonrada onları daha iyileri ile değiştirmeniz gerek çok sesli fanları kıssanda bir işe yaramaz genelde. Yapmanız gerek birazcık doğru ürünler ile değiştirmeniz. Bize söyleyin neyin en sesli olduğunu önerelim tek tek ses kaynaklarını yok edelim.
Athlon 64 X2 BE-2400+, Asus M3A-H/HDMI, 2x1 GB DDR2-800 , LG L226WTQ, Ati HD4850 512Mb, SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek , Lian-li PC-C32 Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Samsung DVD-RW Gümüş ön yüz, Hp Photosmart 7150, HP Scanjet 3500C, Microsoft Wireless Multimedia Set, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad Standart soğutucu
Benim bilgisayarımda işlemci ile birlikte 2 tane fan var. İşlemci'nin sesi yüzünden gece bilgisayarı açamıyorum. Evdekiler uyuyamadıklarını söylüyorlar. Normal fan'ı durdurdum elimle ses hiç değişmedi. Sorum işlemcide. Celeron D, 3.05 ghz. Ne yapsam ne etsem?