Flight Simulator X oyununa başlamak istiyorum. Bu oyunda kontrolü mümkün olduğunca sağlayabilecek ve sağlam bir joystick arıyorum. Aklımdakiler şunlar; 1- Logitech Extreme 3d pro 2- Logitech Attack 3 3- Saitek Cyborg Evo
Bazı joysticklerde de kullanıma bağlı olarak bir kaç ay içinde denge bozukluğu yaşanıyormuş. Calibrate ayarlarıyla ilgili bir sorunmuş. Böyle sorunlarla karşılaşanlar oldu mu? Tavsiyelerinizi bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sam Fisher 6600 -- 21 Şubat 2008; 19:11:10 >
Kalitesiz joysticklerin birkaç ay içinde dengesini yitirdiği ve deyim yerindeyse yalama olduğu doğrudur ancak kaliteli ürünlerde bu durum çok düşük bir olasılık. Ben yaklaşık 1,5 senedir Attack 3 kullanıyorum hala ilk günkü gibi diyebilirim. Bu üç üründe de bu tür bir sorun yaşamazsınız, o nedenle hangisi size fiyatıyla uygun geliyorsa onu alın.
Logitech'ler arasındaki farkı ben de bilmiyorum tam olarak. Extreme pro'da 1 tuş fazla var(12'ye 11) ve görünüş olarak daha güzel geldi bana. Ne üstünlüğünün olduğunu bilmesem de sanırım extreme 3d pro'yu alacağım.
force almada ne alirsan al force simulator X te cok kotu hatta rumblepad 2mi force 3D mi rumblepad 2 derim sana eger deneyebiliosan mutlaka bi yerde dene ole al benm gibi soradan forumlari asindirma;)
Edit: Tamamiyle benm cahilligim Logitech ve tum calisanlarindan ozur diliyorum:) ne alirsan al ayarlarini ii yap olarak degistiriyorum yorumumu:):)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pofu -- 19 Mart 2008; 13:11:39 >
ASUS P5KE WiFi P35 - CPU C2D INTEL 2.66 GHz(E6750) - Power Cooler Master RP500 PCAP 500W PAS.PFC ATX 12V - 1024*2 Duallkit DDR2 1066Mhz CL5 OCZ 2 RPR 1066 2GK - MSI 8800GT 512MB 256BIT GDDR3 1900MHZ GPU 660Mhz PCI-E 2.0 - 2 X 250 GB Seagate 7200 RPM SATA2 NCQ 16MB - LCD 22" ASUS VW222S BK 2 ms Wide - Logitech G 15 V2 - Logitech Rumblepad 2 - Logitech Force 3D Pro Joystick - Microsoft Sidewinder Mouse - Microsoft Sidewinder Direksiyon
Sonunda "Logitech Extreme 3d pro" yu aldım. Henüz uçak oyununda denemedim. Denediğim oyunlar NFS Most Wanted, 18 wos American Long Haul ve bir de Bus Driver Tek olumsuz diyebileceğim yanı kol boştayken bile çok hafif sol veya sağ yapıyormuş gibi davranıyor araç ya da bana öyle geldi. Özellikle 18 wos oyununda bunu hissettim. Bilmiyorum başkasının başına bu durum geldi mi ama inşallah uçak oyunlarında bir sorun çıkarmaz. Onun haricinde ilk izlenimlerim olumlu
ARKADAŞLAR KONUYU İNTERNETTE BİLGİ ARARKEN BULDUM.BENDE SİZE BİRŞEY DANIŞMAK İSTİYORUM.MESELA JOYSTİCK İLE OYNARKEN DİYELİM uçağı sağa yatırdım kol kendini düzeltiyor ya uçağın pozisyonunda bir değişiklik oluyormu? yani araba direksiyonu gibimi?