Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
HTPC sessizleştirme sorunum

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> HTPC sessizleştirme sorunum Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
Vipracing

Sisteme Gözat

21 Şubat 2008; 17:39:44 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşlar merhaba,
Ev sineması için uygun bir pc toplıyayım dedim,amacım PS3 seviyesinde ses çıkaracak görece sessiz bir cihaz toplamaktı.Malesef bu konuda hedefimin çok gerisinde kaldım.
PSU ve CPU soğutusunu 'dinleyerek' aldım.Her ikiside beni memnun edicek kadar sessiz.Yanlız sistemi topladıktan sonra ekran kartının ve kasa fanllarının malesef çok sessli olduğunu fark ettim.Kabul edilmeyecek kadar sesli (film esnasında dialoglarda vb pc nin sesi çok geliyor)

Sistem bileşenlerim (Fotolarıda ekliyeceğim)

- Kasa : Lian Li PC-V800 (Biraz uğraştırıyor) PSU un cihazın önüne takıldığını fark etmemiştim süpriz oldu.Zaten kullanan arkadaşlar var anlatmaya gerek yok hoş kasa.
- CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+
- HDD : Seagate Barracuda 500 GB 32mb cache
- Ram : Kingston 2 gb
- Saphire vb hemen her 100$ civarı ekran kartına baktım görece yeni bir kart olan : Gigabyte GA-MA770-DS3 te karar kıldım.Direkt optik çıkışta var kartın üzerinde.
- Ekran kartı yeni indirime girdiği söylenen : Sparkle Nvidia GeForce 8600 512 mb
- Güç kaynağı : LC power 480w (max) Super silent .Deli gibi 6-7 tane power supply denedim.Allahtan sabırlı&yardım sever bir satıcı ile tanıştım.Aralarında en sessizi buydu kronik bir arızasının marka&model bazında yaşanmadığını da belirtilince satın aldım.
- Lian Li nin tepesindeki minik fanın devri ayarlanabilir modelini de ekledim.
- Asus DVD write/combo
- Zyxel usb wireless lan aparatı.
- BT usb aparatı (Her ikiside kasanın arka yüzünde konuşlandırılacak)

Win XP service pack 2

Bahsi geçen kasa : http://forum.donanimhaber.com/m_20669542/mpage_1/key_//tm.htm#21042207

Bu konuda öneri&bilgi paylaşımınızı beklerim.Tek hedefim olabildiğince sessiz bir sistem yapmak.(Sadece htpc olarak görev alıcak)

Web sitem
Fotoğraflarımı görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
Vipracing

Sisteme Gözat

27 Şubat 2008; 4:52:50 

Yokmudur ekran kartı için pasif ve iyi bir soğutucu bilen?

Web sitem
Mert
gun

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

29 Şubat 2008; 3:49:30 

Thermalright V-1 Ultra Heatpipe VGA Cooler şu an indirimde ve oldukça yeterli bir soğutucudur.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100000080

Fan olarakta büyük ihtimal fan kısıcısı işini görecektir yoksada Arctic Cooling'in PWM serisini tavsiye ederim fan birbirlerinden fan hızlarını okuyup tek fanı ayarlaman yetiyor onuda cpu'yaya bağlarsan onunla tüm kasayı kontrol edebilirsin.

Bunun dışında ucuz pek bişi yok. Zerotherm'in ZEROtherm HC92-Cu8800 sıda fansız çalışabiliyor ama 60$ filan
http://www.akortek.com/product_info.php?cPath=1_11&products_id=248&osCsid=99cba4be771ef8fd42b09c3555427dd1

Evren'in ZALMAN VNF100 fansız VGA sogutucu soğutucusu 50$ bide bayağı var gelmesine.
http://www.evrenshop.com/asp/listgroup.asp?group=0103

Athlon 64 X2 BE-2400+, Ecs A780GM-A,
2x1 GB DDR2-400 , Samsung 950p+,
Sapphire HD3870 Ultimate, SCYTHE Silent Box içinde 3,5" Western Digital 750 Gb 5400 rpm sessiz HDD, 16 Mb önbellek ,
Thermaltake Bach Fanları kısılmış Kasa, Be-Queit 450 Watt güç kaynağı, Pioneer 16X DVD 106S (Slot), Hp Photosmart 7150, HP Scanjet 3500C, Logitech G1, Speed-Pad MousePad, SONY KDF-E50A11E 50" 3LCD HDTV, 2x Saitek P3000 Gamepad
Standart soğutucu
Vipracing

Sisteme Gözat

1 Mart 2008; 2:04:11 

Gun,
Çok teşkkürler ilginiz için birisini seçip alıcağım.

Web sitem
Mert
weycell89

1 Mart 2008; 9:31:20 

ben kasa fanı olarak birşeyler önerebilirim ancak kasanız 120 mm lik fan destekliyor mu acaba ben göremedim ?*

"hırs gelir,göz kararır;hırs gider,yüz kararır!"
Vipracing

Sisteme Gözat

4 Mart 2008; 6:02:00 

weycell89 : Merhaba,
Malesef desteklemiyor yatık HTPC tipi kasa arkada minik 2 tane fan var görece sessizler.Yinede tavsiyenizi dinlemek isterim zira ileride tower/big tower tipi bir şey alırsam aklımda bulunsun.
Teşekkürler.

Web sitem
Mert
nirvacle

9 Mart 2008; 22:31:06 

hep aklımda olan htpc projesini hayata geçirmişsiniz

kendi sistemimi sessizleştirmek için ben de uzun zamandır uğraşıyorum,

psu, ekran kartı fanları gerçekten de sistemin sessizliğini büyük ölçüde belirliyor ancak yine de tüm parçalar sessiz olmalı

örneğin ekran kartını sessizleştirdiniz diyelim, bu defa da harddisk in sesini duymaya başlıyor insan.

kasa fanı olarak sessiz ve led'li fan derseniz revoltec 120 mavi ledli fanı önerebilirim, kasa fanı olarak kullanıyorum oldukça sessiz ve led'i de çok parlak

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=rl026

Msi K9A2 cf (amd 790x) | Amd x2 4400+(brisbane g2 rev.)@3105 mhz | Xigmatek HDT S1283 | 2*1gb corsair twin2x ddr2 675@888 mhz | Msi 8800gt oc edition (660-1900-1650) | 2*160gb seagate Sata RAID 0 | Silverstone ST50EF Plus 500W (80 Plus) | Samsung 226bw | Creative X-Fi Xtreme Music | Logitech X-530
Mastino

21 Mart 2008; 4:00:44 

arkadaki fanlar tahminim 60 mm lik benim HTPC kasadakiler öyleydi vede en fazla sesi onlar çıkarıyor emin olun, ben şunlarla degistirdim bi bakın 1 haftada elinizde oluyor.

http://www.acousticpc.com/silenx_60mm_8db_pro_fan.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mastino -- 21 Mart 2008; 4:01:39 >

Desktop =Coreduo E8400,MSI P35 Platinum Combo,4 gb Geil Black dragon ram,512 mb 2600 Pro,250 gb samsung sata 2 hdd+1 TB seagate sata 2 Ncq HDD,19" Hyundai q90u LCD,Philips lightscribe dvd-rw Writer,Silverstone LC 10 m Home theater PC kasa,Enermax liberty 400 watt psu,Zyxel 660 W wireless adsl
Music base = ONKYO nr 1000,2* technics 1210 mk2 Turntable ,pioneer dj m600,technics A900 mark 2,technics tr 474 deck,sony 5.1 speakers + İpod nano
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Soğutma >> Sessizleştirme >> HTPC sessizleştirme sorunum Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
CeBIT 07 / Rota Ithalat Standı
Forex marka araç içi MP3 çalarlar ve TVBoxlar
Metal Gear Solid 4 video incel
Solid Snake son savaşında!

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç