Arkadaşlar merhaba, Ev sineması için uygun bir pc toplıyayım dedim,amacım PS3 seviyesinde ses çıkaracak görece sessiz bir cihaz toplamaktı.Malesef bu konuda hedefimin çok gerisinde kaldım. PSU ve CPU soğutusunu 'dinleyerek' aldım.Her ikiside beni memnun edicek kadar sessiz.Yanlız sistemi topladıktan sonra ekran kartının ve kasa fanllarının malesef çok sessli olduğunu fark ettim.Kabul edilmeyecek kadar sesli (film esnasında dialoglarda vb pc nin sesi çok geliyor)
Sistem bileşenlerim (Fotolarıda ekliyeceğim)
- Kasa : Lian Li PC-V800 (Biraz uğraştırıyor) PSU un cihazın önüne takıldığını fark etmemiştim süpriz oldu.Zaten kullanan arkadaşlar var anlatmaya gerek yok hoş kasa. - CPU : AMD Athlon 64 X2 5000+ - HDD : Seagate Barracuda 500 GB 32mb cache - Ram : Kingston 2 gb - Saphire vb hemen her 100$ civarı ekran kartına baktım görece yeni bir kart olan : Gigabyte GA-MA770-DS3 te karar kıldım.Direkt optik çıkışta var kartın üzerinde. - Ekran kartı yeni indirime girdiği söylenen : Sparkle Nvidia GeForce 8600 512 mb - Güç kaynağı : LC power 480w (max) Super silent .Deli gibi 6-7 tane power supply denedim.Allahtan sabırlı&yardım sever bir satıcı ile tanıştım.Aralarında en sessizi buydu kronik bir arızasının marka&model bazında yaşanmadığını da belirtilince satın aldım. - Lian Li nin tepesindeki minik fanın devri ayarlanabilir modelini de ekledim. - Asus DVD write/combo - Zyxel usb wireless lan aparatı. - BT usb aparatı (Her ikiside kasanın arka yüzünde konuşlandırılacak)
Fan olarakta büyük ihtimal fan kısıcısı işini görecektir yoksada Arctic Cooling'in PWM serisini tavsiye ederim fan birbirlerinden fan hızlarını okuyup tek fanı ayarlaman yetiyor onuda cpu'yaya bağlarsan onunla tüm kasayı kontrol edebilirsin.
weycell89 : Merhaba, Malesef desteklemiyor yatık HTPC tipi kasa arkada minik 2 tane fan var görece sessizler.Yinede tavsiyenizi dinlemek isterim zira ileride tower/big tower tipi bir şey alırsam aklımda bulunsun. Teşekkürler.
psu, ekran kartı fanları gerçekten de sistemin sessizliğini büyük ölçüde belirliyor ancak yine de tüm parçalar sessiz olmalı
örneğin ekran kartını sessizleştirdiniz diyelim, bu defa da harddisk in sesini duymaya başlıyor insan.
kasa fanı olarak sessiz ve led'li fan derseniz revoltec 120 mavi ledli fanı önerebilirim, kasa fanı olarak kullanıyorum oldukça sessiz ve led'i de çok parlak
arkadaki fanlar tahminim 60 mm lik benim HTPC kasadakiler öyleydi vede en fazla sesi onlar çıkarıyor emin olun, ben şunlarla degistirdim bi bakın 1 haftada elinizde oluyor.