Arkadaşlar bu cihazların çalışma mantığını daha iyi anlamak için aşağıda verdiğim linkleri inlelemeniz yararınıza olacaktr.
Bu cihazlar fabrikasyon olmakla birlikte Temel yapısı EYP ( El Yapımı Projeksiyon ) dur. Ampulleri ucuz ve kolay bulunur tip normal aydınlatma projektörlerinde kullanılan 4200-5200 K NDL Metal Halide Ampuldür. Bu Ampuler Balast ve ateşlyicisi ile birlikte takım olarak alınığında fiyaları 70-80 YTL dir. Cihazda kullanılan 175 Watt Metal halide ve balast yerine gerekirse 150 Watt veya 250 Watt Metal Halide ampul kullanabilirsiniz.
vall kardes benım tavsıyem herkesede tavsıyem lambası bıttıkten sonra en ıyısı yapılacak 250 watt takmak zaten balastınıda alıp ama bence daha bunları konusmak ıcın erken degılmı suan ıtıbarıyle lambası bıten veya arızalanan varmı ıcınızde arkadaslar ?
yada su ufak beyaz led lambalardanmı kullansak allınboxta gormustum ozman cıhaza hıc fan bıle takmasınız oluyor ve bırde o ufak ledlerın omru cık fazlaymıs bıldım kadarırla sole 100 tane ledı bır araya getırsen baya bır ısık verıyor ansı lumen verıyor valla ıyı fıkır aslında bı el atalım o ıse bızım essek olusunun lambası bıtınce led olayına bır el atalım derım ben fanlarıda hurdacıya satarız ses proplemımız cozulmus olur bolelıkle ben sımdıdeen bırıktırmeye balayım hanı su cakmalarda moda olduya beyaz ısık veren ampuller takıyorlar merceklı ıste o ledlerden bırıktırmeye baslayım ben ozman anca bıter ıvonun lambasıda paso o cakmaklardan allaım lambasını sokerız cakma zaten kullanıyoz 100 tane olunca ben bı lambaya gore ust uste monteleyım lambaları bır yakım bakalım nolacak
ıvo proyla ne alakası var bu lambanın bu bıldımız 150 waat medal halıde lamba yav bu bıcok yerde var bu lamba en yakın elktırkcıde bıe var hemde sıtelerın sattıgının kat ve kat asagı bır fıyata ben bıızm elktıkcıde buldum 150 waat medal halıde lamba 10 bın saat kullanımlık 15 ytl ye