bende ivoyu henüz yeni aldım konuya tam hakim olmadığım için hb mail attım.yarın ilk işim ürünü geri gönderip değişim talebinde bulunmak olacak. kastettiğim mekanik değil, görüntünün çok aşırı titremesi.göbeğim çatladı düzeltme umudumu titirene kadar kumandada ne kadar tuş ve gözümün o hızlı titreşimlerde yakaladığı her komutu denedim ama sonuç nafile !
sevgili hok dvd ve kendi tunerine anten bağlayaraK denedim.zannediyorum sorun lcd ile ilgili çünkü hiçbir cihaz bağlı değilken bile aldığım menü görüntüsü aynı titremeyi yapmaktadır.bu nedenle kablo uyumsuzluğu olacağını sanmıyorum.söylediğin gibi lcd kontrol kartı yada lcd nin kendisi arızalı olabilir. teşekkür ederim gece yarısı bana yardımcı olduğun için
titireme işini eger lcd herhangi bir parçasında arıza yok ise flex kablonun biri tam oturmadıysa yapabilir birde lambanın mekanik balastındanda yapabilir manyatik alan mevzusu sanırım balast yapıyor ise aliminyum folyo ile sarınca düzelmesi gerekiyo bunlar olası şeyler yinede geri yolla sorunsuz bir cihaz versinler
ÇIKIŞLAR; 1) VGA çıkış gayet iyi. 2) PC'den S-video çıkışı VGA tadı vermiyor, ama mecbur kalındığında iş görür. 3) TV tuneri çok iyi. Yerel antenden oldukça kaliteli görüntü aldım. Ancak cihazın kendi hoparlöründen çok çok az ses geliyor. Kulağınızı cihaza dayadığınızda duyabiliyosunuz. (Bu problem sizde de var mıdır? Nasıl çözdünüz? Bunu da paylaşırsanız sevinirim.) 4) TV'den S-video ile çıkış aldım. Ancak görüntü siyah-beyazdı. Yine zorda kalırsak kullanılabilir belki. 5) Diğer çıkışları (A/V ve ses çıkışları) henüz denemedim.
ÖZELLİKLER; 1) Parlaklık ve kontrast seviyeleri tatmin edici değil. 2) 16:9 desteği olmaması filmseverler için bir dezavantaj, ki bu cihazı çoğumuzun alma sebebi film izlemek. Widescreen bir LCD kullanılmış olsaydı keşke. 3) Kumandası oldukça kullanışlı. Alıcıyı geniş bir açıdan gayet rahat görüyor. 4) Lamba bir müddet ısınana kadar ekranın orta kısmı daha parlak gözükmekte, zamanla parlaklık yayılmaktadır. Ancak EYP mantığında yapılan bu tarz cihazlarda, ekranın ortası ile köşeleri arasında mutlaka ışık farkı olacaktır. 5) 3 mt mesafeden yaklaşık 200 cm görüntü alıyorsunuz. 200 cm den sonra pikseller farkedilir hale geliyor.
Gelelim yorumuma.. Cihaz, TV tuner sayesinde parasının hakkını veriyor. (Bir de şu TV den ses alma olayını halledersem tadından yenmez olacak. :D)
hok sen lambayı 250w yapıcaktın ne oldu ? bi haber çıkmadı. arkadaşlar 16:9 formatı desteklemiyor ama dvd recever ekran ayarlarında oluyor sanırım bu formatlar ordan ayrlanamıyormu birde gene renk ayarlarını recever üzerinden de exra yapılabilir maksan maximum görüntü kalitesi
fanlar bugun elıme ulastı bırazdan takıp resımlı sekılde artık cızım yapmayı bıraktım fotografını cekıp koyacam fanların dızaynı harıka elle cevırıp bır deneme yaptım hıc ses yok 1 adet 70 lık 1 adette 80 lık geldı fanlar cok sık harıka bakalım sımdı montajlıycam ses nasıl kanat sayıysı degıgım gıbı 80 lıkte 11 adet 70 lıktede 11 adaet buda hava surkulasyonu acısından 10 numara bır fan dıyebılırız az sonra montajdan sonra resımlı sekılde koyacagım benı takıp etmeye devam edın arkadslar
slm nidec fanlar geldi 1e1al dan bugün takmaya çalıştım takamadım çünkü 70 lik kısa geldi 80 liğin ucu olmadı bende tekrar topladım aleti . üstadlardan ne yapabiliriz öneriler bekliyorum. bunlara bişiler yapılıp uzatılır mı uçları değiştrilirmi yoksa gidip direk akasa fanlar mı beklenir.?saygılar.
arkadaşlar ben fanları bu gün değiştirdim değişimden sonra ses biraz daha azaldı ama beklediğim kadar değil hala çok iyi diyemem ama artık rahatsız edici bir ses yok.... ısınma olayına gelince ivonun fanları daha iyi soğutuyordu şimdi daha fazla ısınma oluyor ama ben düzcede yaşıyorum buradaki hava koşullarında cihazın ısınma konusunda problem çıkaracağını düşünmüyorum bu fanlarda yeterli bence....
benim taktıklarımda nidec marka bu fanların kabloları kısa geliyor ve girişler uymuyor bu yüzden ben sadece fanı kullandım kablolarını keserek ivonun fanlarının kablolarını ekledim bu şekilde problem çıkmadı ama bu fanlara civatalar kısa geliyor bu yüzden ben fanların civata takılacak kısımlarını aşındırarak incelttim bu şekilde takabildim şimdi bu fanlarla çalışıyo cihaz........
o zaman akasa almak mantıklı hok üstad ses duyulmuyor dedi birde benim anlamadığım yan fanlara beyaz halka koymuşlar arka fanda yok sebebi nedir ?ses izolasyonu için mi ?
slm nidec fanlar geldi 1e1al dan bugün takmaya çalıştım takamadım çünkü 70 lik kısa geldi 80 liğin ucu olmadı bende tekrar topladım aleti . üstadlardan ne yapabiliriz öneriler bekliyorum. bunlara bişiler yapılıp uzatılır mı uçları değiştrilirmi yoksa gidip direk akasa fanlar mı beklenir.?saygılar.
kardes bıraz kafanızı ve yaratıcılıgınızı kullanmanız gerkmıyormu bu durumda bakın 70 mm lıgın bı tarafındakı delıkler dar dıger tarafındakı genıs zaten dar taraf olan cıvataların gececegı yer ınce sac vıdası ucu sıvrı olan onla takınca zaten fanın gelen etlı yerınde harıcıden bır delık acılıyor ve tutyoır fan hepsı bu kadar ben o sekılde monte etım ve hıc ses yok suan ıvoda