Şimdi Ara

Vista ile PC Boşta İken Sürekli HDD İşlem Sesi Sorunsalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Ben Lcd Tv'ye bağlı HTPC'de uzun süredir XP kullanıyordum.
    Download için bilgisayarı geçe açık bırakdığımda XP ile fan sesinden başka bir ses duymuyordum.

Şimdi Vista kullanıyorum ve sadece download programı çalışırken, Xp'de olmayan şekilde hard-diskten işlem sesi (tıkırtılar) geliyor (kasanın ön tarafındaki turuncu hard-disk ışığı sürekli yanıp sönüyor).

Hard-diskim Seagate 250Gb 16MB 7200.10, zaten sesli bir model, ona lafım yok. Ancak sadece download için bıraktığımda XP yüklü iken hard-disk bu şekilde çalışmıyor ve ses çıkarmıyordu.

Antivirüs programına baktım, tarama da yapmıyor.

Acaba Vista'da benim bilmediği bir ayar mı var ? Bu konuda görüşü olan ? Acaba arka planda çalışan bir hizmeti mi durdurmam gerekiyor ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Şubat 2008; 14:04:02 >

• vista nın özelliği o. bende de o ses var
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn
    vista nın özelliği o. bende de o ses var

Dizüstü bilgisayarımda XP + Office 2007 kullanıyorum. Windows Desktop Search, normalde arka planda sürekli "dizin oluşturm" yapıyor. Acaba Vista'da da böyle bir özellik olabilir mi ?

Vista'ya acemiyim ama Denetim Masası'nda dizin oluşturmayı durdurmak veya ertelemek gibi bir seçenek bulamadım. Sırf bu yüzden tekrar Xp'ye dönebilirim. Halbuki Vista'nın görselliğinden vazgeçmek istemiyorum :(
  • evet bir çözümü var .

program ekle kaldıra gir ordan windows özelliklerini aç ve kapata gir ordan oyunlar , netframework ve yazdırma birikitiricisi hariç hepsini kapat.

Daha sonra başlat - çalıştır - msconfig yaz hizmetler sekmesine tıkla orda en altlarda windows arama diye bir seçenek var onu kaldır tamam de pcyi yeniden başlat.
    İlk yeniden başlatmanda çok az da olsa bir süre yine hdd çalışcaktır ama bir daha ki başlatmalarında 1-2 dk sonra ışık söner.
  • bunu yaparsan nolur bilmem ama benm sana tek tavsiyem bilgisayar da c d e artık neyse sürüler onlara sağ tuş dizin oluşturmayı kaldır acayip fark ediyor birde msconfig olayı var ama onuda bilen biriyle yapmanı tavsiye derim.. nyse kolay gelsinde bişeyide söylemeden geçemiycem "sorunsalı" ne demek? sorunu filan problemi filan desen nysede artık yenibi kelime çıktı gibi .nyse konuyu sapıtmıyım kolay gelsin sana
  • Öneriler için teşekkür ederim, akşam deneyeceğim ve sonucu yazacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: madmann
    gelsinde bişeyide söylemeden geçemiycem "sorunsalı" ne demek? sorunu filan problemi filan desen nysede artık yenibi kelime çıktı gibi .nyse konuyu sapıtmıyım kolay gelsin sana

Ben de Türkçe'nin düzgün kullanımına son derece önem veririm.
    "Sorunsal" kelimesinin anlamını TDK.gov.tr sitesinde görmek için TIKLAYIN

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 20 Şubat 2008; 15:40:09 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ben dizin oluşturmayı ve yedeklemeyi iptal etmeme rağmen vistadaki cazur cuzur sesler devam ediyor. duyanda hdd nin canını okuyor sanar. o derece yani

ekleme : ayrıca sp1 de yüklü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dgnzcn -- 20 Şubat 2008; 15:41:13 >
  • Bir de belirli zamanlarda özellikle sistemi boş bıraktığında çalışan Disk Birleştiriciyi kapatmalısın. Bunu için Başlat menüsündeki aramaya Disk yaz. Çıkan sonuçlardan Disk Birleştirici'yi seç "Zamanlamaya göre çalış" seçeneği seçili ise onu kaldır.

Vista ile PC Boşta İken Sürekli HDD İşlem Sesi Sorunsalı
  • vistadaki bu disk birleştirme işlemi çok uzun sürüyor..üstelik birleştirdiğim hd bölümünün yüzde 80 i boş olmasına rağmen..
    sanırım sp1 ile defragta bazı geliştirmeler gelecek ama sp1 gelemedi bi türlü..
    sp1 yüklü diyen arkadaşlar sanırım final sürümden bahsetmiyolar, ya da Türkçe vista kullanmıyorlar
  • quote:

Orjinalden alıntı: hakmel

vistadaki bu disk birleştirme işlemi çok uzun sürüyor..üstelik birleştirdiğim hd bölümünün yüzde 80 i boş olmasına rağmen..
    sanırım sp1 ile defragta bazı geliştirmeler gelecek ama sp1 gelemedi bi türlü..
    sp1 yüklü diyen arkadaşlar sanırım final sürümden bahsetmiyolar, ya da Türkçe vista kullanmıyorlar

Vista'nın disk birleştirme işlemini kullanmadım hiç. XP de kullandığım PerfectDisk programını kullanıyorum. Gayet memnunum.
  • bu bir vista bug i (süne böceği)
    sorun cozulmustu, levcho arkadaş gerekli linki vermis.

quote:

Orjinalden alıntı: Levcho

Bir de burayı incele:
    http://forum.donanimhaber.com/m_19266563/mpage_1/key_Run%252CSchedule//tm.htm#19297620

erh_tun
    arkadasta resimli aciklamayi vermis.

her bilgisayarda bu sorun olmuyor, vista nin bilemedigim bir sebebten hd ile arasi (bagzi marka model yada ozellige sahib hdlerde olabilir) bozuk oldugunda bu yeni ozellik bu yeni soruncuga (bug) (süneee böceği) yol açıyor. sp1rc ile herhalde cozuluyordur. hele bir sp1 ciksin.

• quote:

Orjinalden alıntı: signore

Öneriler için teşekkür ederim, akşam deneyeceğim ve sonucu yazacağım.

quote:

Orjinalden alıntı: madmann
    gelsinde bişeyide söylemeden geçemiycem "sorunsalı" ne demek? sorunu filan problemi filan desen nysede artık yenibi kelime çıktı gibi .nyse konuyu sapıtmıyım kolay gelsin sana

Ben de Türkçe'nin düzgün kullanımına son derece önem veririm.
    "Sorunsal" kelimesinin anlamını TDK.gov.tr sitesinde görmek için TIKLAYIN

bilgilendirme için saol ,ayrıcada ters cevap vermedigin içinde(bu forumda nedense millet bi gıcıklıkla okuduğu için msj ları)

• vistanın benimde gıcık olduğım en büyük sıkıntısı
  • Dün akşam bu konudaki ve linki verilen diğer konudaki tüm önerileri yaptım, sanki bir nebze azaldı gibi fakat tam çözüm olmadı, XP'de olduğu gibi değil.

Bu arada, ilave etmek isterim ki, benim sorunum sistem tamamen boşta iken değil, download yaparken hard-diskin ışığının yanıp ses çıkarması (dediğim gibi XP ile bu durumda hard-disk ışığı yanmıyordu).

Olmazsa hard-diski sessizleştirmenin başka bir yolunu bulacağım, zaten normalde işlem yaparken de traktör gibi ses çıkartıyor. Bir ara forumda "hard-diski kasa içinde çapraz lastiklerle havada tutma" olayını görmüştüm, vaktim olunca araştıracağım. Hiç olmadı, sessiz hdd kutusu alırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 21 Şubat 2008; 10:44:45 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore
    Dün akşam bu konudaki ve linki verilen diğer konudaki tüm önerileri yaptım, sanki bir nebze azaldı gibi fakat tam çözüm olmadı, XP'de olduğu gibi değil.

yaziklarim bana tam cozum oldu, hdd isigi sorunu yasayanlara soyledigimde de cozum olmustu. Demek senin defrag ayari disinda hdd de isigin yanmasina sebeb olan baska bir ayar daha var. Bir ufak tavsiye daha vereyim, belki daha once yazilmistir, vista da her nerde her ne isimde ise indexing service (xp deki ismi bu idi) yi kapat.
  • download için illa vista şartmı peki ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dgnzcn
    download için illa vista şartmı peki ?

Tabi ki değil.
    Ancak hem Vista'nın görünümünü seviyorum, hem de Vista'ya alışmak istiyorum.
    Sonuçta yeni bir işletim sistemi ve işte kullandığım dizüstü bilgisayar'da da Vista kurmak istiyorum alışınca.
  • Ben bu sorunu biliyorum sanırım ... vistaya geçtikden sonra download programını değiştirdin mi? eğer değiştirdiysen ve uzun downloadlar yapıyosun ki öyle görünüyor... bazı download programları uzun downloadlarda ( ki torrent indiriyosan kesin yapar) veriyi tane tane her anını o an yazar diske :..bazıları ise bellekden yer ve ses çıkartmadan indirir bi kısma kadar sonra diske yazar ( yazarken ses çıkar ) sadece o an ses çıkar ve tekrar indirmweye ddevam eder parça parça yazar...sen eğer değiştirdiysen programını..anlık yazan bi download programı kullanıyo olabilirsin...indirdiği veriyi direk yazabiliyor...
  • windows müşteri hizmetlerinden bu konuda verilen yönlendirme

msconfigden ve
    services.msc üzerinden windows defender'ı kapatmak gerekli

bende gitti ses
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.