Arkadaşlara teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdıkları için.
quote:
:::LOSTPLANET::: çalışma prensibi dekoderin çözüp gönderdiği sinyalleri kulaklık içindeki işlemci mekanizmayla tanıyarak sesi çevresel etki yayarak iletiyor olmasıdır
Sorumun cevabı buydu
Demek oluyorki dekoder kadar kulaklığında çözebilme kabiliyetinin iyi olması gerekiyormuş.
Şimdi ben de merak ettim, sorunuzun cevabının bu olmadığına emin misiniz?
quote:
@coyote Sanal surround uygulamasında, sanal 5.1 etkisini ses işlemcisi yaratıyor. Ancak dekoder ile kullandığınız kulaklık ne kadar kaliteli ise duyacağınız ses, dolayısıyla da 5.1 etkisi o kadar iyi olacaktır. Söz konusu setin kulaklığının sanal 5.1 olayına ayrıca bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Zaten bu setin kulaklığı tek olarak da yani dekoderden ayrı olarak da satılıyor.
hayırlı olsun sagorap . ben de bu kulaklıkla ilgileniyorum bi kaç gündür. asıl hayalim eve z5500 almak ama çok uzun bi süre bu ekonomik olarak imkansız gözüküyor . bi yandan ailecek oturup izlediğimiz hd filmleri düşünüyorum bi yandan da geceleri salonda sabahalayarak oyun oynamayı . bu yüzden z5500 ile mdr-ds1000 arasında kaldım . z5500 almak isteyen olursa goldda 690 lira . bir de bu kulaklık setinin incelemelerini okudum . receiver için süper ama birlikte verilen kulaklıklar için berbat diyorlar . diğer bir sitede kulaklık güzel receiver çok da farketmedi diolar . çözemedim ben de . ben 5.1 etkisinin nasıl verildiğini merak ediyorum . sagorap inşallah denersin de bi yazarsın sonuçlarını . şu anda kırmızı beyaz kabloyla bizim eski 5.1 sisteme bağlıyorum . anlayacağınız iyi değil ama idare ediyor . çok fazla fark edecek mi bu kulaklık ? dediğim gibi z5500 biraz daha hayal duruyo ama belki bu kulaklık için para biriktirip alabilirim . sizin tavsiyeniz ne olur ?
z5500 ü geçen gün bimeks den 600 ytl 6 taksit ile aldım. hatta daha fazla araştırma imkanı olanlar dahada ucuza alabilirler.
hayırlı olsun sagorap . ben de bu kulaklıkla ilgileniyorum bi kaç gündür. asıl hayalim eve z5500 almak ama çok uzun bi süre bu ekonomik olarak imkansız gözüküyor . bi yandan ailecek oturup izlediğimiz hd filmleri düşünüyorum bi yandan da geceleri salonda sabahalayarak oyun oynamayı . bu yüzden z5500 ile mdr-ds1000 arasında kaldım . z5500 almak isteyen olursa goldda 690 lira . bir de bu kulaklık setinin incelemelerini okudum . receiver için süper ama birlikte verilen kulaklıklar için berbat diyorlar . diğer bir sitede kulaklık güzel receiver çok da farketmedi diolar . çözemedim ben de . ben 5.1 etkisinin nasıl verildiğini merak ediyorum . sagorap inşallah denersin de bi yazarsın sonuçlarını . şu anda kırmızı beyaz kabloyla bizim eski 5.1 sisteme bağlıyorum . anlayacağınız iyi değil ama idare ediyor . çok fazla fark edecek mi bu kulaklık ? dediğim gibi z5500 biraz daha hayal duruyo ama belki bu kulaklık için para biriktirip alabilirim . sizin tavsiyeniz ne olur ?
z5500 ü geçen gün bimeks den 600 ytl 6 taksit ile aldım. hatta daha fazla araştırma imkanı olanlar dahada ucuza alabilirler.
Önce kds-55A2000, sonra PS3 şimdi Z-5500.
Kulaklıkları da aynı alalım bari de tam olsun
ehhh aklın yolu bir dostum 5 m lik optik kablom bu gün geliyor bakalım nasıl bir performans alıcam Z-5500 den ?? benim sıkıntım kablolarla sistemi kurduğum oda büyük olduğundan standart uzunluktaki kablolar işimi görmüyor zorluk çekiyorum. bu arada kulaklık baya güzel görünüyor ama birde kablosu olmasa.
@coyote sanal surround uygulamasında, sanal 5.1 etkisini ses işlemcisi yaratıyor. Ancak dekoder ile kullandığınız kulaklık ne kadar kaliteli ise duyacağınız ses, dolayısıyla da 5.1 etkisi o kadar iyi olacaktır. Söz konusu setin kulaklığının sanal 5.1 olayına ayrıca bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Zaten bu setin kulaklığı tek olarak da yani dekoderden ayrı olarak da satılıyor
Dediğin gibi ise ben kendi düşüncelerimde haklıyım yani dekoder sesi effectli veriyor kulaklıkka 2 kanaldan nasıl 5 kanal çevresel sesi veriyor anlamadım gitti.Benim en yakın zamanda bir yerde dinlemem lazım
arkadaşlar, iki kulaklıktan nasıl surround falan filan şeyler alabileceğini düşünenler için kulaklıklarını taksınlar ve netten virtual barber shop isimli bişey aratsınlar... fikirleri değişecektir. sonuçta 5 hoparlör olsa da iki kulaktan duyuyorsunuz...
ve sony yi alacaklar için en ucuz ve en güvenilir şu an için gedikdross da... veriyom siparişi ben şimdi... kib tşk öpt bye
arkadaşlar, iki kulaklıktan nasıl surround falan filan şeyler alabileceğini düşünenler için kulaklıklarını taksınlar ve netten virtual barber shop isimli bişey aratsınlar... fikirleri değişecektir. sonuçta 5 hoparlör olsa da iki kulaktan duyuyorsunuz...
ve sony yi alacaklar için en ucuz ve en güvenilir şu an için gedikdross da... veriyom siparişi ben şimdi... kib tşk öpt bye
bu nedir boyle yaa harika nerden buldun bunu yaa super
Holophonik ayrı bi ses işleme teknolojisi ve şuanda bazı oyun ve filmlerde kullanılıyo hatta Counter strike dada var filan diyolardı ama bilmiyorum. Bunun kulaklıkla alakası yok tamamen beyin ve frekanslarla oynanan bi oyun gibi düşünün. Ama 360 derece ses anca bu kadar güzel olabilir. insanı arkasına baktırtıyo arkamda birimi var diye
Arkadaşlar bu akşam iş çıkışı Kozyatağı Carrefour'daki Sony mağazasına gidip ellerindeki son DS1000'e el koydum 179 YTL ödedim. İnternetten kargo ile birlikte zaten 170'e gelecekti ve beklemek istemedim. Gelir gelmez PS3'de COD üzerinde denedim ve inanın sonuç mükemmel. Örneğin single player'da uzaktaki düşmanın bağırması o kadar gerçekçiki mesafeyi anlayabiliyorsunuz. Kurşunları ve yanınızda patlayan bombaları daha gerçekçi hissediyorsunuz. Ses çok temiz ve güçlü. Daha sonra PES2008'de denedim, maç esnasında birinin öksürme sesi geliyor ve sırf bu yüzden 3-4 kez soluma doğru refleksle kafamı çevirmek zorunda kaldım Bu kulaklığı kesinlikle tavsiye ederim arkadaşlar. Birkaç resim koyuyorum.
Dostum hayırlı olsun... Buna bi faydam olmussa ne mutlu bana..
Bu arada su Ekranın yanındaki Eli versene bana ya Bayılıyorum o zamazingoya
Teşekkür ederim @sagorap. Açıkçası senin açtığın konudan sonra bunu aldım. Yani etkin büyük oldu Daha önce @turkopol sanırım bir konu açmıştı ve orada da konuşulmuştu ama senin yorumların baya etkili oldu.
O el zaten monitörü acayip şirin hale getiriyor. Hem ıvır zıvır takılabiliyor kullanışlı yani
Edit: Ya bu arada adaptörü çok büyük neden o kadar hantal bir adaptörü var anlayamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoldenShoot -- 22 Şubat 2008; 1:01:33 >
Dostum hayırlı olsun... Buna bi faydam olmussa ne mutlu bana..
Bu arada su Ekranın yanındaki Eli versene bana ya Bayılıyorum o zamazingoya
Teşekkür ederim @sagorap. Açıkçası senin açtığın konudan sonra bunu aldım. Yani etkin büyük oldu Daha önce @turkopol sanırım bir konu açmıştı ve orada da konuşulmuştu ama senin yorumların baya etkili oldu.
O el zaten monitörü acayip şirin hale getiriyor. Hem ıvır zıvır takılabiliyor kullanışlı yani
Edit: Ya bu arada adaptörü çok büyük neden o kadar hantal bir adaptörü var anlayamadım
Sevindim valla dostum.. evet o el beni cok fena baglamıstı biliyon 226bw almasaydım benq fp94 alcaktımm... sonuc olarak sen o eli veriyonmu vermiyonmu
Sevindim valla dostum.. evet o el beni cok fena baglamıstı biliyon 226bw almasaydım benq fp94 alcaktımm... sonuc olarak sen o eli veriyonmu vermiyonmu
Bu aarada adaptör dekoderden bile ağır valla
Biliyorum zamanında konuşmuştuk seninle baya. Ama neticede 226BW tabiki Benq'dan çok daha iyi. Kıyaslamak yanlış olur. Ben çok fazla para harcamak istemediğimden 19" aldım o da yetiyor. O eli vermem ben Birbirimize gireriz yoksa Bu arada COD4 oynuyorsun neden hiç rastlamadık birbirimize? Yoksa listenden sildin mi beni
sagorap arkadaşım benim söylediğim cihaz 7.1 çıkışlı ve kablosuz sesın bu cihaz 5.1 ve kablolu yani arada ciddi farklar var yinede cihazın hayırlı olsun güle güle kullan http://www.i4u.com/article12114.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi denizbülent -- 22 Şubat 2008; 16:56:05 >
sagorap arkadaşım benim söylediğim cihaz 7.1 çıkışlı ve kablosuz sesın bu cihaz 5.1 ve kablolu yani arada ciddi farklar var yinede cihazın hayırlı olsun güle güle kullan http://www.i4u.com/article12114.html
levent abi sana da hayırlı olsun tekrardan . sagorap senin de etkin büyük gerçekten ben de inşallah bu haftasonu alıyorum . benm de hayalim z5500 dü ama hem çok pahalı hem de onu alacağım zaman gelene kadar başka şeyler çıkar üstelik geceleri oyun kullanamayacağım . bu yüzden ekonomik olduğu için ben de bu kulaklıktan almaya karar verdim . bir kaç ay önce yine düşünmüştüm bu kulaklığı fakat vazgeçmiştim . baktım ki sagorap almış ve memnun ben de almaya karar verdim . teşekkürler sagorap not: DARTY de bu ürün 164 tl şu anda . hem mecidiyeköy hem güngören hem de istinyepark mağazalarında mevcut . arayıp da bulamayanlara duyurulur ...
levent abi sana da hayırlı olsun tekrardan . sagorap senin de etkin büyük gerçekten ben de inşallah bu haftasonu alıyorum . benm de hayalim z5500 dü ama hem çok pahalı hem de onu alacağım zaman gelene kadar başka şeyler çıkar üstelik geceleri oyun kullanamayacağım . bu yüzden ekonomik olduğu için ben de bu kulaklıktan almaya karar verdim . bir kaç ay önce yine düşünmüştüm bu kulaklığı fakat vazgeçmiştim . baktım ki sagorap almış ve memnun ben de almaya karar verdim . teşekkürler sagorap not: DARTY de bu ürün 164 tl şu anda . hem mecidiyeköy hem güngören hem de istinyepark mağazalarında mevcut . arayıp da bulamayanlara duyurulur ...
Erencim teşekkür ederim. Al pişman olmazsın
quote:
Orjinalden alıntı: Cyrax
Benimde kanıma girdin sago alacağın olsun bende alacağım sanırım bu kulaklığı. :)
Peki bu kulaklığı PC'de de sorunsuz olarak kullanabilirmiyiz ? Birde kablosu uzunmu baya ? Amacım yattığım yerden film izlemek çünkü...
Cyrax dostum PC'de denedim amasadece kulaklığı direkt PC çıkışına taktım o yüzden stereo deneyebildim. Filmlerde Dolby denemek gerek ama optikten PC ile bağlantıyı nasıl kuracağız bilmiyorum. Kablosu baya bir uzun. 2 mt var sanırım.
22 Şubat 2008, 18:42:35
PC'de işe yaramıyorsa bu kulaklık benim için çöptür valla kimse kusura bakmasın. Akşam eve gidince 5.1 Unreal Tournament III yapayım bari PC'de beni anca o keser. Bu kulaklık çok hoşuma gitmişti ama PC'de balon çıktı işe bak ya...
kulaklık kablosu coaxial kablodur heralde di mi ?? uzatmak gerekse coaxial kablo ile uzatabiliriz ya da bilmem ki ses kaybı olur mu uzatırsak / ek yaparsak ??
dandik gedikgross, hala kulaklığımı tedarik etmeye çalışıyor. lan istanbulda nasıl tedarik edemezsin... dangalaklar..
edit:
ek olayını anca bir ucu erkek diğeri dişi uzatma alıcan ve biraz kaliteli olacak. o zaman sorun olmaz... ama kabloyu sakın kesme.. onların içinde ipek falan olur.. sonra kablo kesildiği yerden parazit falan alır...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berhansoylu -- 22 Şubat 2008; 20:40:34 >
ben bugün aldım arkadaşlar bu kulaklık sistemini . içinden çıkan optik kablo ile bağladım ps3e . gerçekten çok güzel bir sistem . henüz ayrıntılı inceleme fırsatım olmadı fakat inceleyebildiğim kadarı ile gerçekten etkileyici . neticede 170 liralık bir ürün . 500 liraya daha güzel sonuçlar elde edebileceğimiz sistemler de kurarız elbet fakat bu fiyatı için tatminkar bi ses verdi . müzikte filmde ve oyunda hoştu ama çok az inceleyebildim an itibari ile . alın pişman olmazsınız derim . @cyrax optik çıkışlı ses kartın varsa bilgisayarda çok güzel sonuçlar alabilirsin bir sorum olacak . optik çıkış falan tamam ama bir de kırmızıbeyaz dan çıkış veren aletleri (ex: uydu receiver gibi) nasıl line in den tek giriş olarak bu alete takabilirim ?
evet yokmu daha bu kulaklıktan alan ucuzluğa geeeeeelllllllll kulaklığı alana optik kablo bedava (yok bu olmadı içinden çıkıyo zaten ) MERENK, dostum senin işin en basiti http://www.proporta.com/F03/i/stereo_plug_cable.jpg resimdeki kablodan alıyosun olayı çözüyosun + bu kablo bulunması en kolay kablo heryerdede bulursun
Bu kulaklığı almayı düşünenler bir de buraya baksınlar. Gedikgross tedarik edemiyormuş, bu sitenin yetkilisi ile konuştum, ellerinde gümüş renkli olandan varmış. Ayrıca forumdan söz ettim, kredi kartından tek çekimde havale ile ödeme fiyatından satış yapabileceğinizi söylediler, yaniş 150 YTL. Fiyatlara kargo dahil değil, ancak istenirse Suadiye'den elden de teslim alınabiliyor. İlgilenenlere duyurulur.
Not: Tam hatırlamıyorum ama yanılmıyorsam görüştüğüm kişinin adı Onur'du.
kablosuz olsun da ne olursa olsun güzel bir şeye benziyor alsak mı bundan bununla hem oyundaki sesleri dinleyip hem de konuşabiliyormuyuz blutooth gibi? aslında sagorap şu başlığı kulaklık ana konu olarak değiştirsen süper olacak
quote:
Valla bu kulaklığı kullanabilecek bile olsam şimdilerde kablosuz bir kulaklık bakıyorum. GG'de şöyle birşey buldum sizce nasıl bu ?
Affliction
Uzaklaştırılmış 7 gün cezanın 3 günü kaldı.
23 Şubat 2008, 11:30:33
quote:
Orjinalden alıntı: SİNANKAAN
kablosuz olsun da ne olursa olsun güzel bir şeye benziyor alsak mı bundan bununla hem oyundaki sesleri dinleyip hem de konuşabiliyormuyuz blutooth gibi? aslında sagorap şu başlığı kulaklık ana konu olarak değiştirsen süper olacak
quote:
Valla bu kulaklığı kullanabilecek bile olsam şimdilerde kablosuz bir kulaklık bakıyorum. GG'de şöyle birşey buldum sizce nasıl bu ?
Mikrofon yok bu kulaklıkta ama sesi super verir gibi geliyor bana. 5.1 ifadesi geçmiyor ama Surround ses demiş acaba nasıl olur bilmiyorum. Nette incelemesini falanda bulamadım olsa ona göre okuyup alacağım hemen. Sende bi araştırsana...
arkadaslar siz bu kulaklikta isi asmissiniz, bir iki soru sorsam ayip etmem umarim
1) bu tip kulakliklarin(5.1 sanal) kablosuz olani var mi? norvecte yasiyorum ve burda ki sitelerde ds-1ooo adinda bir kulakliga rastlamadim elektronik marketlerde de bulamadim! ds 1000 e alternatif 3-5 marma model yazarmisiniz? 2) bu kulakligin girecegi cihaza buyuk kabinlar baglasak nasil olur? mesela bende creative 5.1 var bosuna gidip baska bir ses sistemi almak istemiyorum, yani creativi (kendinden anfili) direk sony ds 1000 cikisina baglasam sonuc 5.1 olur mu acaba?
1) tabiiki var hemde baya bi seçenek var.. ds 1000 e alternatif olarak creative 2300d modeli var oda çok iyi bi kulaklıktır.. 2)sesi stereo alabilirsin sonuç 5.1 olmaz..
dostum mdr-ds1000 diye aratırsan diğer modellerinide görürsün. kablosuz 7.1 olanlarıda var ama fiyatı da o biçim. Diğer soruna gelirsek, decoderin 2 adet kulaklık çıkışı var. Oraya kulaklıktan başka birşey takarsan hoparlör vb. hiç bir işine yaramaz. Bu holophonic sesler sadece kulaklık ile anlaşılıyor.
şimdi ben bu holophonic ses örneklerini(mp3) indirdim ve mp3 player a attım. normal kulak içi kulaklıkla bile hissediliyor seslerin arkadan geldiği. Ama büyük tip kulaklık kadar iyi olmuyor. Özel binaonal mıydı neydi bir çesit mikrofon sayesinde kaydedilebiliyor bu sesler. 2 mikrofon aynı anda kaydediyormuş sesleri. Pek incelemedim ama şu sanal berber dükkanı varya en güzeli o hakikaten. Sonra şu kibrit sallama sesleri. Yani elimi arkaya atıp nokta vuruşu yapabilirim o an. O kadar belli sesin hangi noktadan hangi uzaklıktan geldiği.
Şu berber olayında kafaya poşet geçiriyor ya, bir de ansızın kulağına fısıldıyor ya, koptum ya. Linkleri aşağıda;