Arkadaşlar bi süredir Playstation3 için kulaklık arıyordum bu koun için açılan başlıkta önerilen modellerden biri olan SONY MDR-DS1000 modelini aldım ve denedim öncelikle cektiğim fotoğrafları paylaşmak istiyorum...
Orijinal boyut için tıklatın
Ps3'e takıp ilk önce PSN'den indirilen bluray trailerları denedim arkadaslar sonuc muhteşemdi.. Kırmızı beyaz girişlerin kulağımda bıraktıgı paslar silindi resmen...
Kutudan cıkan dekoder zaten uygun ses moduna geçiyor.. EFEKT modu olara CINEMA ve MUSIC modu var ve özellikle CINEMA modunda cok güzel bass var..
Daha sonrasında COD4'te denedim..
Sadece sunu demek istiyorum benim gibi hala kırmızı beyaz girişleri kullanan arkadaslar cok sey kacırmıs ses anlamında mermilerin sekişleri konusmalar o kadar temiz ve nerden geldiği o kadar açıkki kafanızı cevirmemeniz elde değil..
Sonuç olarak benim gibi sürekli ses sistemi taşıyamacaksanız Mutlaka alın diyorum Parlak siyah kasasıyla cok şık duruyor.. yarın daha güzel fotolar koyucamm..
Şimdilik bu kadar...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sagorap -- 19 Şubat 2008; 23:55:01 >
Hayırlı olsun hocam da sanırım 180 ytl vermişsin biraz çok değilmi yaw sony bayisinde gördüğüm fiyat 160 ytl felandı gerçi 20 ytl pek önemli olmayabilir ama ne biliyim daha ucuza bulma imkanın yokmuydu.Tekrar hayırlı olsun
aynısını ben de kullanıyorum parasını hakediyor.oldukça etkileyici bir ürün. güle güle kullan bakalım
arkadaşım bi alan olarak bazı teknik detaylar verebilirmisin, mesela hangi giriş ve çıkışlar var, hangi ses formatlarını destekliyor, gördüğüm kadarıyla iki adet kulaklık çıkışı var, ekstra kulaklıklar kaça satılıyor ( bir araştırma yaptıysan ), kulaklık kablo uzunluğu nekadar. incelemeni yazarken bunlarıda dikkate alırsan sevinirim. hayırlı olsun.
Playstation3 - MotorstromPack80gb - PSN:Chakir Motorstrom - Assasin's Creed - Burnout Paradise - PES 2008 - BF:Bad Company - Uncharted - Fifa09 - Metal Gear Solid4 - Gran Turismo5P - GTA4 - Little Big Planet - Mirrors Edge - Heavenly Sword PSN oyunları : BF 1943 - Flower - Worms - Tekken 5 - Rag Doll Kung Fu - The Punisher --- Satış sayfam için tıklayınız. Referanslar: K-RaMo, kboyvat, Huke, Doftin, Muziooo, Bozkan38, bbuzol, kocake, orion83, nebuch, hunterboi, Mindhunters, Adoni
arkadaslar ilk fırsatta taze resimlerle daha detaylı inceleme yapıcam şimdi bi giriş olduu bu sadece ama %100 tavsiye ederim eğer azcıkta olsa fikilerime güveniyosanız pişman olmazsınız
@sagorap bir şey soracam. sen ps3ü receiver'lı bir sisteme bağlayıp speaker'lardan 5+1 ses aldın mı? yani cod4 te ses 4 bir yandan geliyor diyorsun, 5+1 sistemde de aynı etki var. kulaklıkla çooook daha iyi mi bu duyum??
arkadaşım bi alan olarak bazı teknik detaylar verebilirmisin, mesela hangi giriş ve çıkışlar var, hangi ses formatlarını destekliyor, gördüğüm kadarıyla iki adet kulaklık çıkışı var, ekstra kulaklıklar kaça satılıyor ( bir araştırma yaptıysan ), kulaklık kablo uzunluğu nekadar. incelemeni yazarken bunlarıda dikkate alırsan sevinirim. hayırlı olsun.
dolby digital , dolby prologic2 , dts seslerini çözüyor . digital analog olarak seçim tuşu var cinema ve müzik diye 2 seçenek mevcut ön kısımda. ön kısımda 2 adet kulaklık çıkışı var ve kablonun uzunluğu 1 metreyi geçkin.hatta bana uzun geliyor pc başında.ama ps3 ve film izlemek için aramda 2 metre olan tv mesafesinden rahatlıkla kulklığı kullanabiliyorum.
belki çoklayıcı ile kulaklık sayısını 3 ve yukarısına çıkarabiliriz gece toplu dinlemek için.
Sagorap benim için, Surround hissini gerçek 5.1 ler kadar iyi veriyormu veya eksikleri fazlaları neler bunları özellikle incelermisin, 5.1 bir test klibi fln bulabilirmisin bilmiyorum ama özellikle kulaklıkta surround u nasıl hissettiriyor onu açıklarsan sevinirim. bekliyoruz detayları
hayırlı olsun
Serhan UYGUR Bu PS3 öyle bir alet ki, koydukça koyuyor - patlattıkça patlatıyor bombaları, dün ona sataşan bugün herkes perişan. Killzone 2 , Cell, GT5, LBP vs.. VAR OĞLU VARR! Laptop: Acer8920 // T9300 @2.5Ghz // 18.4” Full HD // Blu-Ray // 500GB HD// 3Gb Ram // 9500GS 512mb/1790mb TokatZone 2 - Tokatistance 2 – TokatTurismo 5 >> PS3 NTSC J 60 GB + NTSC U 20GB <<Tokat Big Planet – God Of Tokat 3 – Tokat Gear Solid Full MultiPlatform Gaming Monster >> 2 x XboX 360 NTSC-U Premium << Geow 4 – Fable 7 – Halo 10 – PGR 20 :P Samsung LE-40M87BD 40" 15000:1 1080P LCD TV + Samsung LA-46A610A3R XZN 46" 30000:1 1080P LCD TV PSN:GodPower GamerTag: serhanuygur
Sagorap benim için, Surround hissini gerçek 5.1 ler kadar iyi veriyormu veya eksikleri fazlaları neler bunları özellikle incelermisin, 5.1 bir test klibi fln bulabilirmisin bilmiyorum ama özellikle kulaklıkta surround u nasıl hissettiriyor onu açıklarsan sevinirim. bekliyoruz detayları
hayırlı olsun
dostum test klibini bulabilcegm bi yer varsa bi Pm at yada yaz burdan deneyeyimm yarın ilk fırsatta...
ama sunu söyliyimm AV cıkısla arasında uçurumlar gibi fark varrr hissettim bunu..
gerçek bir 5.1 in performansını beklemiyorum ama gedikgross denen dandik sitede 156 ytl ye var, her karta taksiti var... bu paraya kalite katlanacak... ama bende zaten kulaklık var, sadece decoderi satsalar, şimdi o dandik sony kulaklığa dünya para diyolardır... eğer ekstradan bir özelliği yoksa bence decoderi tek satmalılar... bende philipsin zaten en geniş frekans aralığına sahip kulaklığı var, 48ytl ye almıştım, bas gitar ile kullanıyodum düşünün... düşük frekanslarda en iyisiydi sanırım..
sagooo hadi gazlaa, sipariş vericem :D
-Sony Bravia KDL-40W3000 -Sony Ps3 60Gb ile Philips Hdmi 1.3a -Sherwood 7.1 x 100Watt Avr + Wharfedale 8.4 + 8.1 + 8c -Apple Macbook Pro 3.1 ve Apple Ipod Touch ve de Samsund 225bw -Philips 2100w Ionic Saloon Saç kurutma Makinesi
hayırlı olsun sagorap . ben de bu kulaklıkla ilgileniyorum bi kaç gündür. asıl hayalim eve z5500 almak ama çok uzun bi süre bu ekonomik olarak imkansız gözüküyor . bi yandan ailecek oturup izlediğimiz hd filmleri düşünüyorum bi yandan da geceleri salonda sabahalayarak oyun oynamayı . bu yüzden z5500 ile mdr-ds1000 arasında kaldım . z5500 almak isteyen olursa goldda 690 lira . bir de bu kulaklık setinin incelemelerini okudum . receiver için süper ama birlikte verilen kulaklıklar için berbat diyorlar . diğer bir sitede kulaklık güzel receiver çok da farketmedi diolar . çözemedim ben de . ben 5.1 etkisinin nasıl verildiğini merak ediyorum . sagorap inşallah denersin de bi yazarsın sonuçlarını . şu anda kırmızı beyaz kabloyla bizim eski 5.1 sisteme bağlıyorum . anlayacağınız iyi değil ama idare ediyor . çok fazla fark edecek mi bu kulaklık ? dediğim gibi z5500 biraz daha hayal duruyo ama belki bu kulaklık için para biriktirip alabilirim . sizin tavsiyeniz ne olur ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi merenk -- 20 Şubat 2008; 12:30:36 >
ya ben anlamadım ki neden bu kulaklığa kötü diyolar dandik diyolar.. yani bende birsürü ses kötü dandik kulaklık gördüm ama buna dandik demek vicdansızlık olur
Kulaklığın hayırlı olsun çok güzel yakışmış ps3'e;
Sana bir test yapmanı isteyecem sony nın senin kullanıdığın kulaklık yerine her hangi bir sony tipi 5 10 ytl lik bir kulaklık tak ve 5+1 nasıl geliyor onu kontrol et yani senin kulaklığın bir becerisi varmı bu konuda o na bir bak.Çok merak ediyorum adamlar sesi optikten almış 2 kanal olarak kulaklığa veriyor dekodere hafif bir effect verdirip milleti 5+1 diye kandırıyorlar gibime geliyor.Bana göre dekoderin yaptığı şu ses kartlarında olurya effectlerden Bathroom, studio gibi sesi 5+1 gibi hissettirir işte aynı öyle ama gene ben yanılmayı isterdim çünkü kulaklıkları severim
Bende böyle bi kulaklık arıyorum ama bu alet Xbox'a vede Maudio PCI ses kartıma sorunsuz takılırmı. Xbox360 dada bu kaliteyi alabilirmiyim.. bi şeyler söylerseniz bende bu gün siparişi vericem. Yardımınızı bekliyorum dostlar.
Kulaklığın hayırlı olsun çok güzel yakışmış ps3'e;
Sana bir test yapmanı isteyecem sony nın senin kullanıdığın kulaklık yerine her hangi bir sony tipi 5 10 ytl lik bir kulaklık tak ve 5+1 nasıl geliyor onu kontrol et yani senin kulaklığın bir becerisi varmı bu konuda o na bir bak.Çok merak ediyorum adamlar sesi optikten almış 2 kanal olarak kulaklığa veriyor dekodere hafif bir effect verdirip milleti 5+1 diye kandırıyorlar gibime geliyor.Bana göre dekoderin yaptığı şu ses kartlarında olurya effectlerden Bathroom, studio gibi sesi 5+1 gibi hissettirir işte aynı öyle ama gene ben yanılmayı isterdim çünkü kulaklıkları severim
işte bunun yanlış olacağı fikrindeyim.çünkü kulaklığın iç kısmına bakarsanız içindeki kabin gibi kısmın kapağı kulaklarınızın aşağı kısmına bakacak şekilde eğimli yapıldığını görürsünüz.içindeki hoparlörün eğik açıyla kulaklarımıza gelmesi ve sanal surround hissini yapması bu şekilde gerçekleşiyor sanırım. ama basit bir kulaklığın yani outdoor dediğimiz küçük kulaklıklar bu surroundu sanal dahi olsa veremez dekodere taktığınızda.
çalışma prensibi dekoderin çözüp gönderdiği sinyalleri kulaklık içindeki işlemci mekanizmayla tanıyarak sesi çevresel etki yayarak iletiyor olmasıdır.
Sanal surround uygulamasında, sanal 5.1 etkisini ses işlemcisi yaratıyor. Ancak dekoder ile kullandığınız kulaklık ne kadar kaliteli ise duyacağınız ses, dolayısıyla da 5.1 etkisi o kadar iyi olacaktır. Söz konusu setin kulaklığının sanal 5.1 olayına ayrıca bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Zaten bu setin kulaklığı tek olarak da yani dekoderden ayrı olarak da satılıyor.
Bence 5.1 uygulamalarında kulaklık kullanımı ile karşılaştırılması gereken 3 ayrı seçenek var:
1) Z-5500 tarzı bir işlemcinin, normal stereo çıkış veren kulaklık girişine bağlanmış kaliteli bir kulaklık ile sonuç. Yani kaliteli stereo çıkış + kaliteli stereo kulaklık. (Ben galiba bunu seçeceğim)
2) MDR-DS1000 setinin ses işlemcisi olan DP-1000 tarzı bir sanal 5.1 ses işlemcisi ile paketten çıkan MDR-XD100 (MDR-XD050) tarzı vasat bir stereo kulaklık ile sonuç. Yani kaliteli sanal 5.1 çıkış + vasat kulaklık.
3) MDR-DS1000 setinin ses işlemcisi olan DP-1000 tarzı bir sanal 5.1 ses işlemcisi ile üst düzey bir stereo kulaklık ile sonuç. (Z-5500'ün kulaklık çıkışı olduğunu öğrenmeden önce bunu seçecektim)
Aslında bir de doğrudan 5.1 kulaklık seçenekleri var ama bunlar genelde uzakdoğu yapımı belli bir kalitenin altındaki ürünler oluyorlar ve konu hakkında bilgili kişiler tarafından pek tavsiye edilmiyorlar.
Bende böyle bi kulaklık arıyorum ama bu alet Xbox'a vede Maudio PCI ses kartıma sorunsuz takılırmı. Xbox360 dada bu kaliteyi alabilirmiyim.. bi şeyler söylerseniz bende bu gün siparişi vericem. Yardımınızı bekliyorum dostlar.
Öncelikle Sagorap hayırlı olsun güle güle kullan. Daha sonra da eger X360 da optik cıkıs varsa ordan baglayabilirsin. Ama ses kartının optik cıkısı var mı ya da ses kartından analog 5+1 cıkıs olsa bile bu setin receiverı'nda analog 5+1 giriş var mı o önemli
Öncelikle Sagorap hayırlı olsun güle güle kullan. Daha sonra da eger X360 da optik cıkıs varsa ordan baglayabilirsin. Ama ses kartının optik cıkısı var mı ya da ses kartından analog 5+1 cıkıs olsa bile bu setin receiverı'nda analog 5+1 giriş var mı o önemli
Malesef analog 5+1 giriş yok. Optik girişten başka sadece stereo bir giriş var gibi görünüyor.
Arkadaşlara teşekkür ederim kafamdaki soru işaretlerini ortadan kaldırdıkları için.
quote:
:::LOSTPLANET::: çalışma prensibi dekoderin çözüp gönderdiği sinyalleri kulaklık içindeki işlemci mekanizmayla tanıyarak sesi çevresel etki yayarak iletiyor olmasıdır
Sorumun cevabı buydu
Demek oluyorki dekoder kadar kulaklığında çözebilme kabiliyetinin iyi olması gerekiyormuş.
Hepiniz çok sağolun arkadaslar ben son derece memnunum analog sesten cok daha iyi ses alınıyor bu setle.Marifet dekoderde bunu hesap etmek lazım yani yakın zamanda kulaklık değiştirmek isteyenler olursa sorun olmaz ben uzun süre kullanıcam orası belli ayrıca bugün O-Ğ-U-Z-H-A-N arkadasım da kullandı ki herşeyi kolay kolay beğenmez o bile cok begendi bu seti..
işin özeti benim gibi sürekli ses sistemi taşıyamicaklar ve fazla miktarda para ayıramayanlar için çok çok çok kullanışLı bir ürün...Yalnız uyarmadı demeyin 3Metre kablo ayağa takılıyor
güle güle kullan kaan kulak zarına dikkat et yalnız şu kablo olaylarını hiç sevmiyorum herhangi bir kablo olayı olduğunda takmak çıkarmak o kadar ağırıma gidiyor ki anlatamam kablo olayları ortadan kalksa elektronik olayına saldıracağım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SİNANKAAN -- 20 Şubat 2008; 21:12:07 >
herkes yeni gördü bu ürünü ya. ben alalı 1 yıl olacak. topladığım pc ile birlikte bunu da almıştım sony bayiden
eğer 360da optik çıkış varsa olur.yoksa analog çıkışı yok bu dekoderin
evet bu soruyu cevaplarmısın lütfen, bizim icin cok önemli, direk saat 4 yönünden ateş ettiğini anlaman biraz zorda sesin oralardan geldiğini anlayıp direk dönebiliyomusun? yada forza 2 prostreet pgr4 gibi araba yarışlarında arkadaki arabanın seni nereden gececeğini anlıyormusun, eğer denemediysen bi araba yarışında deneyip deneyimlerini yazarmısın... şimdiden saol...
quote:
Orjinalden alıntı: ozngltkn
Sagorap dostum ,şimdi bu kulaklıgı alsam cod4 te adamın biri saat 4 yönünde ateş etse, nereden attıgını anlayabilcekmiyim.Bi denermisin Ciddiyim
Wireless olsa bende alirim bundan ucuz diye ama iste wireless degil.Pionerr alicam galiba ben.Sevmiyorum kablo olayini,mesela sen bu kulakligi kullanmak icin dekodera yakin oturmak zorundasin degil mi?
hakikaten araba yarışlarında da harika olurdu şu kulaklık ama bizim evdeki canavar bu kabloyla piton yılanı gibi boğuşur insom burnout oynardım ne güzel
@LOSTPLANET analog giriş var kardeşim yanılıyorsun.. ööyle bir giris oLmasa ön panelde digital analog secenekleri neden olsun ------------------------------- @ ozngltkn
ben analog saatlerden pek anlamam saat 4 yönünü bilmem işin şakası merminin falan nerden sektiğini duyabiliyorumm oynarken belkide psikolojik 5.1 ses diye bi özelliği vardır ne dersin ama harbiden hissedebildim nerden geldiğini merminin... ------------------------------
@ american_camaro
evet burnout paradise oyununda denedim ben dedigin şeyi gercekten bu hisse kapılıyor insan...
Selamlar @sagorap. Aslında buralardayım ama fazla vakit ayıramıyorum sınavıma 2 hafta kaldı. Genelde haftasonları COD için açıyorum PS3'ü o kadar Bu arada linkler için sağol. Bir aksilik olmazsa alacağım bu haftasonu.
@LOSTPLANET analog giriş var kardeşim yanılıyorsun.. ööyle bir giris oLmasa ön panelde digital analog secenekleri neden olsun -------------------------------
Sagorap arkadaş analog giriş yok derken 5.1 olarak analog giriş yok demek istemiş. Dekoderin üzerindeki analog-digital seçici anahtarı dijital (optik 5.1) giriş ile analog (stereo) girişleri arasında seçim yapıyor. Yani analog modunda, dekoder ya girişteki stereo sinyali sadece yükselterek bildiğimiz stereo olarak kulaklığa gönderiyor, ya da en fazla, girişteki stereo sinyali işleyerek sanal 5.1 sinyali kulaklığa gönderiyordur. Kaldıki 2. seçeneğin bile, optik girişten alınan gerçek 5.1 sinyalin sanal 5.1 olarak kulaklığa gönderilmesinin yerini tutacağını zannetmiyorum.