Şimdi Ara

opel yetkili servisten garantili chip tuning uygulaması

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
0
Favori
8.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugun cebime Ankara da bir yetkili opel servisinden mesaj geldi.

Mesaj şöyle;

Opel-OXXX 'dan büyük fırsat.!!!

Dizel araçlarınızın beygir gücünü ve torkunu %30 oranında arttırıyoruz.Detaylı bilgi için arayınız.

Konu ile ilgili görüştüğüm kişi,aracın yapılan uygulama sonunda hiçbir parçasının garanti kapsamından çıkmayacağı
    ayrıca yapılan uygulamanın sakin kullanımda yakıt tasarrufu sağlayacağını söyledi.

Uygulama chip box değil,chip tuning.

Fiyatının 1250 oldugu soylendi.

Piyasada chip tuning uygulamalarının 800-900 den başladıgını düşünürsek garantili olarak serviste yaptırmak çok daha mantıklı.

1.3 multijet bazlı araçlar için geçerli olduğu söylendi.
    1.6 benzin ve 1.7 eski model mazotlular için yapımıyor.

Bu arada chip tuning uygulamasını yaptırmış 1.3 cdti ı 4-5 ay önce kullanma fırsatı yakaladım.

Aracı tanımak geçekten imkansızdı.Alt devirlerde hızlanma sorunu asla yaşamıyorsunuz(Gerçi chipbox da da durum aynı)

Normak olarak 2500 de başlayıp 4000 de sona bulan(şu anki araçlarımızda olduğu gibi) çekiş,chip uygulamalı motorda en alt devirden başlıyor ve 5000 e kadar durmaksızın devam ediyor.Son hızın da (trafiğe kapalı alanda:230 dan fazla olduğu söylendi)

Peki neden?
    Neden fabrika çıkışlarında bu uygulama yapılmıyor.

Cevap:Avrupa da emisyon normları çok katı.Motor güç üretebilecek bile olsa bile ,Eprom beyini onu engelliyor ve daha fazla zehirli gaz çıkışı olmasın diye yakıt girişini kısıtlıyor.

Yapılan uygulama da zaten kısmen(kısmen dedim) bu.

Meraklılarına duyurulur....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycar -- 19 Şubat 2008; 21:53:46 >

• valla sırf bu haber için ankaraya gelinir ama teyid etmek lazım istanbuldaki servislerdede. önce bir garanti 4 yıla çıkarılır ondan sonrada yapılır. ama kaç hp ürettiği tork eğrisi lazım bir dyno testi yani. 1250 lira chipe 800de garanti uzatmaya 200liraya bir canavar yaratılabilir. kesinlikle imzalı ve kaşeli bir garanti kapsamındadır yazısı gerekmekte yannız. daha sonra başa gelebilecekler için kendimizi garantiye almamız lazım
  • bayi opis mi opan mı bilgi verde bende istanbulda onu sıkıştırıyım 15bin bakımına gittiğimde:)
  • Mesajın geldiği yer Konya yolundaki Opal..

0312 583 0 583
  • hmm bu işi bi sorguluyayım o zaman 4 yıl öküzler gibi binerim arabama sonrada artık bi astra twintopmı olur a3 mü olur ona bakarız para biriktirip:) 17 lik jantlar artık farz oldu 215lik taban zorlar diodum arabayıda artık hiç bişicik olmaz artan güçle
  • quote:

Orjinalden alıntı: TiFoSi_BJK

hmm bu işi bi sorguluyayım o zaman 4 yıl öküzler gibi binerim arabama sonrada artık bi astra twintopmı olur a3 mü olur ona bakarız para biriktirip:) 17 lik jantlar artık farz oldu 215lik taban zorlar diodum arabayıda artık hiç bişicik olmaz artan güçle

Bu olayı uygularsan bi tur attırırsın heralde bizede arabayla
  • zaten arabeyine niyetliydim biraz daha pahalı ama en azından garantili. bakalım 15 bin bakımına 7500km var tahminen nisan sonu mayıs başı gibi gelir bakım o zaman garanti uzatıp bu olaya girişçem tek sıkıntı muayeneden geçemeyebilir araç egzoz normlarını sağlamayacaı için artık biraz daha sıkı malum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Opel yetkili servis önerisi
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gaz ölçümü rolantide yapılıyor diye biliyorum..

30 ytl hala çok şeyi çözüyor.
  • Ben eski arabada en son muayeneyi dayıma yaptırmıştım araba oraya gitmedi bile tanıdık sayesinde ama şimdi sıkılaştıysa bilmiorum. Bu tuning olayı çıkarıp takılabilen birşey değilmi? Muayeneye gitmeden önce çıkartırsın
  • Chip box adı üstünde kutu.O çıkartılabiliyor.

Ancak chip-tuning aracın Eprom ünitesinin değiştirilmesi yada yeniden programlaması..

Çıkartıp takman imkansız ötesi
  • yok direk yeni yazılım olduğunu söylüyolar ara beyin olsa sökmeyede gerek yok switch takılabiliyor ara beyine girerken kaparsın çıkınca açarsın tekrar. ama beyinde zor. servise belki gidip durumu anlatıp geçici olarak eski beyin ayarlarını getirtmeleri sağlanabilir.
  • Yarın aramak istiyorum bende bu servisi. Yaptırmak için can atıyorum zaten, Ankara'ya gitmek için bahanem olur
  • 120 beygir dizel 1.3 ..
    Kulağa hoş geliyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi happycar -- 19 Şubat 2008; 21:15:17 >
  • Chip'li Astra servisin yapmış olduğu araç mıydı?
  • Hayır servis yapmamıştı.

Alpin marka chip özel ir tuningçide uygulanmıştı..

Zaten böyle bir uygulama daha önce yetkili serviste yapılmıyordu diye biliyorum
  • İstanbuldaki servisler inşallah yapar aynısını. Yoksa böyle bir iş için ankaraya dahi gidilir. Kesinlikle resmi bir belge ile aracımın tüm aksamlarının garanti kapsamında kalacağını ve arkadaşın dediği gibi garantiyi uzatırsak çok mantıklı bir uygulama olur. Dışarda yaptırmaktansa tercih edilir. Varsın pahalı olsun. İstanbuldaki servisleri soruşturan varmı bu iş için?
  • valla ben ctesi işten erken kaçabilirsem bir kaç servis gezicem. gene de soruşturan olursa burdan haber etsin. yalnız şanzıman dayanırmı o kadar güce ve torka o önemli garanti kapsamındayken sorun yok da çıktıktan sonra çok can sıkıcı olabilir
  • Aslında işin espirisi garantinin devam etmesi...

Ayrıca yetkili bir servise herhangi bir problemde gidip çıkışma şansınız özel servisten kat kat fazla.

Bu arada +1 yıl garanti 350 EURO
    +2 yıl garanti 500 EURO

Benim aracın mayısta 2 yıl garantisi bitiyor..

Ciddi ciddi bende +2 yıl garanti uzatıp bu uygulamayı yaptırmak istiyorum.

O bahsettiğim tuningli kullandığım Astra dan inmek istememiştim.Elindeki aracı yeniden keşfetmeye başlıyorsun..
  • happy araç 50bini geçtiyse garantiyi uzatmıyolar diye biliorum umarım yanlıştır veya 50bini geçmemiştir. mayısıda bekleme hemen yaptır bitmeden
  • Bak bunu söylediğin iyi oldu.Ama aracım 33 binde..

Ama heralde uzattıktan sonraki km önemli değil.Yani 50 bini geçsene sorun olmaz dimi?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.