Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
USB ÇALIŞMIYOR. ÇARESİZİM, HERŞEYİ DENEDİM.

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Teknik Yardım >> USB ÇALIŞMIYOR. ÇARESİZİM, HERŞEYİ DENEDİM. Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
**ares**

18 Şubat 2008; 21:37:46 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Bilgisayar üstadlarından yardım bekliyorum.
Bilgisayarımda önde 2 arkada 4 olmak üzere bütün USB port durup duruken çalışmamaya başladı.
Her şey normal iken 500GB external Hardisk aldım ve USB ye bağladım ve tanımadı. Bütün USB leri denedim olmadı.
Şimdide bütün USB portlarım çalışmıyor.Usbye ne takarsam takayım hiç bir hareket yok.
XP kullanıyordum Format attım. Vista yükledim.
Aygıt Yöneticisi kısmına girerek Evrensel Seri Yol Deneticisi kısmına gözatarak herbir USB'yi güncelleştirdim.

Ayrıca BIOS'a girerek USB -> Enabled konumunda olup olmadığına da bir baktım

USb ye elektrik geliyor.Kamera filan taktığımda ışığı yanıyor.

Anakartım MSI 865PE NEO2 PLS ve usb2.0 destekliyor. Biosu güncelledim genede usb lerden hiç tık yok.
yardımlarınız ve bilgileriniz için şimdiden teşekkürler

***değişmeyen tek şey değişkenliktir****
mesuthaksoy

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Şubat 2008; 21:44:03 

vistada iken mi yaptı bunları?yani xp den vista döndükten sonra mı yaptı?

Know Me,No Pain.No Me,Know Pain
**ares**

19 Şubat 2008; 0:24:25 

XP varken usb tanımamaya başladı.Belirtiklerimi xp varkende denedim.vistayı yükledikten sonrada denedim.
En son bios load default yaptım çalışmadı. bende sonra bios u güncelledim. genede hiç hareket yok.
YARDIMCI OLABİLİRSEN ÇOK SEVİNİRİM.

nihat35nihat

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

19 Şubat 2008; 0:56:28 

quote:

Orjinalden alıntı: **ares**
Bilgisayarımda önde 2 arkada 4 olmak üzere bütün USB port durup duruken çalışmamaya başladı. Her şey normal iken 500GB external Hardisk aldım ve USB ye bağladım ve tanımadı. Bütün USB leri denedim olmadı. Şimdide bütün USB portlarım çalışmıyor.Usbye ne takarsam takayım hiç bir hareket yok.

Bütün USB'leride sakatlamış olman mümkün mü? diye düşünüyorum da, Bir ihtimal daha var, o aklıma geldi. Anakartının öndeki iki USB girişini, Anakartında bulunan diğer (anakartında USB 2.0 x 8 mevcut) USB girişine tak resimde gösterecektim olmadı. Yani öndeki USB'lerden gelen 8 kabloyu bağlı olduğu soketten çıkar, aynısından olan diğer sokete ayni şekil tak, bakalım bu USB'ler çalışıyormu, çalışıyorsa problemin anlaşılmış olur. Çözüm ararız.

Ekteki dosya (1)

Dost bulmanın yolu da dost olmaktan, Dost olmanın yolu "insan" olmaktan geçer....
**ares**

23 Şubat 2008; 22:25:15 

quote:

Orjinalden alıntı: nihat35nihat

quote:

Bilgisayarımda önde 2 arkada 4 olmak üzere bütün USB port durup duruken çalışmamaya başladı. Her şey normal iken 500GB external Hardisk aldım ve USB ye bağladım ve tanımadı. Bütün USB leri denedim olmadı. Şimdide bütün USB portlarım çalışmıyor.Usbye ne takarsam takayım hiç bir hareket yok.

Bütün USB'leride sakatlamış olman mümkün mü? diye düşünüyorum da, Bir ihtimal daha var, o aklıma geldi. Anakartının öndeki iki USB girişini, Anakartında bulunan diğer (anakartında USB 2.0 x 8 mevcut) USB girişine tak resimde gösterecektim olmadı. Yani öndeki USB'lerden gelen 8 kabloyu bağlı olduğu soketten çıkar, aynısından olan diğer sokete ayni şekil tak, bakalım bu USB'ler çalışıyormu, çalışıyorsa problemin anlaşılmış olur. Çözüm ararız.

Üstad dediğini yaptım. Öndeki USB'lerden gelen 8 kabloyu bağlı olduğu soketten çıkarıp, aynısından olan diğer sokete ayni şekil taktım. ama bilgisayarım hiç açılmadı. soketleri tamamen çıkardım dene hiç açılmadı. aynı yerine takınca sorunsuz açıldı. niye böyle birşeyler oluyor anlamadım. Gördüğüm gibi halen derdime çare bulamadım. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler.. halen yardımlarınızı bekliyorum!!!!

passat1905

Sisteme Gözat

23 Şubat 2008; 22:48:34 

peki hiç bi hareketlilik mi yok.yani iusb ye bişe takınca görüyor ama tanımıyor mu.yoksa hiç bişe mi yok.belki usb veri yolları yanmış olabilir.benzer bi olay bizim arkadaşın başına gelmişti

Bu GünLer Kötü oLsa biLe..YaRınLar Hep GüzeL oLur DerLer..Peki Bu GünLer DünLerin YarınLarı DeĞiLmiYdİ...??? www.adanafihrist.com
thunderwatcher

Sisteme Gözat

23 Şubat 2008; 22:56:06 

Şunu bir dener misin? Başlat --> Çalıştır --> dxdiag yazıp aşağıda resimde verilen yere bir bak bakalım.

Ekteki dosya (1)

- Detaylı bilgi verin! İşletim sisteminizin ne olduğu da dahil!
- Ölseniz de acil,çok acil,imdat gibi saçma başlıklar atmayın!
Mellkor

23 Şubat 2008; 23:00:03 

Bencede sanirim anakartta yada kablolarda bir problem var gibi yoksa programsal bir hata yok

Eye of Universe
erkan_karatas110

23 Şubat 2008; 23:42:34 

arkadaşım senin sorunu ben biliyorum usb portların arızalı değil korkma hdd kutusunu içindeki ide varya
küçük hdd ona takarken çok dikkatli olmalısın bir tane tel içinden kopsa(ki sen bunu göremessin) görmüyo
ve dolayısıyla çalışmıyor ok başka cihazlar çalışıyorsa hdd kutusunu bi değiştir iş yarar ha bi de hdd kutusunu usb kablosu 1,5 mt geçmesin vede orjinal bişey olsun ok by

brainiac_x

23 Şubat 2008; 23:53:38 

tüm yolları denediysen ve umudu kestiysen PCI usb kartı al sorun çözülür.
bnm de başıma gelmişti bu olay. boş PCI yuvan varsa dert etme bence.

**ares**

25 Şubat 2008; 0:15:44 

USB lere ne takarsam takayım hiç bir hareket yok. Sadece usblere elektrik taktığına eminim. kameranın ve harici USB lambasının ışığı bütün portlarda yanıyor.
Bu arada tekrar formatlayıp XP yükledim gene hiç hareket yok.
Bu arada ""thunderwatcher"" senin dediğine de baktım aynı sayfa görünüyor.
notlar kısmında da sorun bulunmadığını belirtiyor.

Yalnız asıl anlamadığım durduk yere nasıl anakart ve kablolalarda problem çıkar ki?

galiba usb lerden umudu kesmeliyim. şimdi pcı usb kartı mı almalıyım ben?????

**ares**

25 Şubat 2008; 0:22:08 

quote:

Orjinalden alıntı: erkan_karatas110

arkadaşım senin sorunu ben biliyorum usb portların arızalı değil korkma hdd kutusunu içindeki ide varya
küçük hdd ona takarken çok dikkatli olmalısın bir tane tel içinden kopsa(ki sen bunu göremessin) görmüyo
ve dolayısıyla çalışmıyor ok başka cihazlar çalışıyorsa hdd kutusunu bi değiştir iş yarar ha bi de hdd kutusunu usb kablosu 1,5 mt geçmesin vede orjinal bişey olsun ok by

Aldığım Harici hardisk 500 gb sata bir hardisk idi. usb den çalışmayınca bende onu kutudan çıkardım ve direk bilgisayara taktım. şuan hardisk sorunsuz çalışıyor. ama usb lerim çalışmıyor. derdime çare olabilecek var mı?

daceroo

25 Şubat 2008; 0:25:04 

bu usbden takmayı denediğin harici hdd yi veya hdd kutusunu daha önce aynı veya farklı makinaya bağlamış ve çalıştırmış mıydın yoksa ilk denemede mi cortlattı usb hub ı acaba d,ye soruyorum ???

DH CITROËN KULÜBÜ için TIKLA

61 DT 866
C4 1.6 HDI 110 HPower
mutluus

25 Şubat 2008; 0:25:10 

Bu sorunu gidermek için, durumunuza bağlı olarak aşağıdaki yöntemlerden birini kullanın: • Kullanmakta olduğunuz USB aygıtının AC güç bağdaştırıcısı varsa, USB aygıtına AC bağdaştırıcısını bağlayın. Bunu yaptığınızda, USB aygıtının USB bağlantı noktasından veya hub'dan almak istediği güç gereksinimi önemli ölçüde azalır.
• Kullanmakta olduğunuz hub için AC güç bağdaştırıcısı varsa, hub'a AC bağdaştırıcısını bağlayın. Bir USB hub'unu genellikle AC güç bağdaştırıcısıyla veya bağdaştırıcı olmadan kullanabilirsiniz. USB hub'ı AC güç bağdaştırıcısından beslendiğinde daha fazla güç olur.
• Pasif veya beslemesiz USB hub'ı kullanıyorsanız, pasif USB hub'ını aktif, beslemeli bir hub ile değiştirin.
• Hangi USB aygıtının çalışmadığını veya soruna neden olduğunu belirleyin ve bu aygıtı bilgisayarın USB bağlantı noktasına doğrudan bağlayın.

Soruna hangi aygıtın neden olduğunu belirlemek için, aşağıdaki adımları izleyin: 1. USB hub'ına takılı tüm aygıtları sökün.
2. Bilgisayarı yeniden başlatın.
3. Aşağıdaki hata iletisini alıncaya kadar aygıtları birer birer bağlayın:
USB Gücü Aşıldı
En etkili yapılandırmayı bulmak için, bağlanan aygıtları farklı birleşimlerle deneyin.

Ben Mevlana değilim, ADAM OL ÖYLE GEL...
mustang

25 Şubat 2008; 0:30:07 

Xp de yaptımı bu olayı?

guizayı çekemeyenler anten taksın
- AT AVRAT BİLGİSAYAR -

daceroo

25 Şubat 2008; 0:30:29 

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: erkan_karatas110

Aldığım Harici hardisk 500 gb sata bir hardisk idi. usb den çalışmayınca bende onu kutudan çıkardım ve direk bilgisayara taktım. şuan hardisk sorunsuz çalışıyor. ama usb lerim çalışmıyor. derdime çare olabilecek var mı?

dostum bu arada cam yazıcı gibi birşeylerin vardıysa usbden bağlı şu an onların durumu nedir onlar çalışıyor mu ?

61 DT 866
C4 1.6 HDI 110 HPower
daceroo

25 Şubat 2008; 0:43:07 

** ares ** cevap gelmedi hallettin misorunu yoksa *
bu arada eskiden bağlı usb aygıtların çalışıp çalışmama durumunu sormuştum onlar ne alemde ?

61 DT 866
C4 1.6 HDI 110 HPower