intel e 6400 işlemci için asus p5b üzerinde kullanacağım bir soğutucu arıyorum.
Çok fazla o.c meraklısı değilim. Bugüne kadar hep standart değerlerinde kullandım.Ancak işlemciyi alalı 1,5 sene oldu. Artık performans seviyesini biraz üste çekmek gerekiyor..
Aşağıdaki soğutuculardan hangisini önerirsiniz. Ya da başka ?
sormaya ne gerek var ki, nirvana bt90 ın abisidir. bende de nirvana var. gayet iyi hafif bir soğutucu. tek kusuru fanı tam devirde çok sesli fakat min ile max devir arasında sıcaklık farkı 1-2 derece var yok. zaten soğutucu hiç ısınmıyor ki
nirvana nın rakipleride zalman 9700 sycthe ninja,mugen.
tavsiyem yine nirvana olur çünkü zalman hem pahalı hemde parasına göre fazla birşey sunmuyor ninja ile mugende çok ağır.
sormaya ne gerek var ki, nirvana bt90 ın abisidir. bende de nirvana var. gayet iyi hafif bir soğutucu. tek kusuru fanı tam devirde çok sesli fakat min ile max devir arasında sıcaklık farkı 1-2 derece var yok. zaten soğutucu hiç ısınmıyor ki
nirvana nın rakipleride zalman 9700 sycthe ninja,mugen.
tavsiyem yine nirvana olur çünkü zalman hem pahalı hemde parasına göre fazla birşey sunmuyor ninja ile mugende çok ağır.
kesinlikle atılıyorum bir nirva kullanıcısı olarak
nirvana tercih edilmeli ama anakartına uyup uymayacağına dikkat et ben imzadaki sistemim için sipariş etmiştim, daha sonra işlemcinin orta noktasından psu olan uzaklık 60mm, nirvananın total uzunluğu 128mm, dolayısı ile bunun yarısı 64 mm yapıyor ve 4mm ile psu ya olan uzaklığı, geçiyor bence buna dikkat et, ölcüm yaparken cpu üzerindeki stok fandan faydalanabilirsin, stok fanın ortası çizgi ile net bir şekilde belli bunu kullanabilirsin,
O kadar da emin olmamak lâzım beyler, Toms Hardware testlerinde pekde tavsiye edilmiyor, anakartın arkasına takılan aparat dikkatli takılmaz ise anakarta zarar verdiği ve klipslerdeki vidaların zamana aşınıp düştüğü ve anakarta kısa devre yaptırdığına dikkat çekilmiş.. O kadar para veripde sistemi riske atmak isterseniz o başka.. Adamlar 80 tane soğutucu incelemiş.. http://www.tomshardware.com/2008/02/20/cpu_cooler_charts_2008/page15.html
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi logoaritmat -- 21 Şubat 2008; 11:30:58 >
O kadar da emin olmamak lâzım beyler, Toms Hardware testlerinde pekde tavsiye edilmiyor, anakartın arkasına takılan aparat dikkatli takılmaz ise anakarta zarar verdiği ve klipslerdeki vidaların zamana aşınıp düştüğü ve anakarta kısa devre yaptırdığına dikkat çekilmiş.. O kadar para veripde sistemi riske atmak isterseniz o başka.. Adamlar 80 tane soğutucu incelemiş.. http://www.tomshardware.com/2008/02/20/cpu_cooler_charts_2008/page15.html
ooo iyi de kardeşim toms hardware diyor ki 3-5 montajdan sonra vidakarı falan gevşiyormuş o kadar para vericez nirvanaya bir de anakartımızı mı uçuracak