Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: .::İNCELEME::. SAMSUNG HT-TX35

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ses Sistemleri >> Ev Sinema Ses Sistemleri >> Cevap: .::İNCELEME::. SAMSUNG HT-TX35 Sayfa: <<   < önceki  1 [2]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hunter_dogus

17 Mayıs 2008; 19:20:30 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Arkadaşım hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan...Arkadaşlar benimde kafamda bir kaçtane model var sizce hangisi daha iyi ;
SAMSUNG HT-TX35
LG HT 502TH
bide : LG HT902TB ( Sanırım budaha iyi ama fiyat olarak fazla)
Not:Boşuna konu açmamak için burdan sordum...Bir sorun olursa silebilirim..Saygılar..

@HUNTER@
2008 ÖSS'YE GİRECEK OLANLAR KULÜBÜ

solestar

18 Mayıs 2008; 13:16:14 

HDMI bağlantı sizin için önemli değilse ve sıkça divx seyrediyor ve tr altyazı sorunu yaşamak istemiyorsanız uygun fiyatlı olan modeli; yani lg502th' yi tercih edebilirsiniz. Samsung da aynı fiyata ama daha önce yazıldığı üzere divx konusunda sorunlu . Bunlara karşın 800 ytl'nin altına bulabilirseniz 902tb doğru tercih olabilir.

kalem-kitap

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

18 Mayıs 2008; 15:47:12 

Geçen ay Bursa Carrefoursa'dan bu ürünü 600 YTLye aldım. Çok iyi indirim aldığımı düşünmüştüm. Ama öyle değilmiş gördüğüm kadarıyla. Daha önce HOME THEATER tarzı olmayan bir Jaguar marka amatör bir ses sistemi kullanıyordum, bir Kyoto 923A DVD playera bağlıydı. Ses sistemim sonuna kadar asla açamadığım bir aletti ama ses belli bir aşamadan sonra boğuluyordu.

1. Samsung'um ise hem sesi dağıtımda, hem de sesin boğulmaması bakımından daha iyi. Ama sesi sonuna kadar açıyorum ve hala zangır zangır titremiyorum. Elbetteki yine de bir apartman dairesi için ses ziyadesiyle iyi. BASS daha iyi olabilirdi gerçi.

2. Progressive scan'ı çok iyi çalışıyor. Görüntü gözle görülebilir oranda daha iyi. Yani görüntü gerçekten ala.

3. USB flah belleği 4 GB'a kadar tanıyor. Daha üstünü denemedim. Genelde benzeri ürünler tanıma konusunda sıkıntılı. Bu bakımdan iyi.

4. Radyosu gayet iyi, anten randımanlı.

5. DIVX düşkünleri için kötü haber, Türkçe karakterleri destekleyemiyor. Ama bilgisayarda tüm "ı" harflerini "i"ye vs. çevirince, sorun kalmıyor tabii ki.
6. Kullanımı kolay, menü basit.

7. DVD seyrederken altyazılar ve diller arası geçişleri bir kaç kez üstü üste yapınca, görüntü ve ses arasında uyumsuzluk çıkıyor. Ama STOP düğmesine basıp yeniden açınca bir sıkıntı kalmıyor. Bu arada altyazı problemi elbette DVD için geçerli değil.

8. Digital inputu var, optik kablo yani. Ama henüz bir başka aleti bağlayıp da ses sisteminden ses verip vermediğini denemeyedim.

9. Mikrofon ile ses aldım ama kareoke denemesi yapmadım. Yaprsam fikrimi söylerim.

10. Alet sadece Region 2 ürünlerini okuyabiliyor. Diğerleri için "forbidden" veya "unknown disc" gibi şeyler yazıyor. Benim KYOTO 923A her şeyi gösteriyordu ve bu yüzden bu durum biraz canımı sıkıyor. Ama iki aleti birbirine bağlayıp bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. İkisinde de optik çıkış var. (Acaba KYOTOnunki output mu? Bilemiyorum.)
11. Isındığı zaman FAN devreye giriyor ve beim gibi sinek sesinden rahatsız olan birini rahatsız ediyor. Ama kime söylesem "ne sesi kardeşim" diyor.

Bence bir ses sistemine 1000 YTL altında para vermek isteyen ve apartmanda oturanlar için bayağı tatminkar bir sistem.

PS: Bu arada DIVX ve altyazı sıkıntısı yaşamayan optik ve 5.1 ses çıkışı olan bir alet arıyorum, ucuz olmalı. Komponent bağlantılı veya progressive scanlı olmasını tercih ederim. Ha tabii ki USB bağlantısı olacak. Önerisi olan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalem-kitap -- 18 Mayıs 2008; 22:08:23 >

Forumlar da olmasa, kazıklar daha ala
hunter_dogus

18 Mayıs 2008; 16:07:36 

quote:

Orjinalden alıntı: solestar

HDMI bağlantı sizin için önemli değilse ve sıkça divx seyrediyor ve tr altyazı sorunu yaşamak istemiyorsanız uygun fiyatlı olan modeli; yani lg502th' yi tercih edebilirsiniz. Samsung da aynı fiyata ama daha önce yazıldığı üzere divx konusunda sorunlu . Bunlara karşın 800 ytl'nin altına bulabilirseniz 902tb doğru tercih olabilir.

Teşekkürler cevap için.
LG HT 502TH olan modelini alcam galiba ama işte Hdmı yokmuş onda.LG HT902TB 'de teknosada 800 ytl idi ama stoklarda yok.Bide ben birşey sorcam bu samsung HT-TX35 de divx değilde Mp4 leri cd ye çekip izlediğimizde gene sorun olurmu veya divx harici baska formatlarda.

@HUNTER@
2008 ÖSS'YE GİRECEK OLANLAR KULÜBÜ

MUTLUPASA

19 Mayıs 2008; 2:18:34 

Bir yakınımda var biraz inceledim..
16:9 formatında divxler neden monitore tam oturmuyor anlamadım bi çözümü var mı ? türkçe desteği olmaması da büyük problem bence..

Ayrıca bölge kodu sınırlaması da var

solestar

19 Mayıs 2008; 23:29:14 

@kalem-kitap
Paylaşım için teşekkürler.
Görüntü konusunda gerçekten çok iyi iş çıkarıyor bu setin dvd oynatıcısı.
Önceki dvd player'a göre(philips720sa) görüntü bariz bir şekilde daha iyi.

...........

Bölge kodu konusunda; elinde Region 2 harici DVD si olan bir arkadaş şunları yapıp sonucu paylaşabilir mi?

* Cihazın fişini çekin, 30 sn. bekleyip takın.
* Cihazı açın, "no disc" yazısı gelene kadar bekleyin.
* Sırayla tuşlayın: enter,8,4,2,6,9,enter
* Cihaz kendiliğinden kapanacak, tekrar açın, bölge kodu farklı olan dvd disc'i oynatıp oynatmadığını kontrol edip sonucu bildirin

Not : Sorumluluk tamamen kendinize aittir. Yazılanları aynen yaptım ancak farklı bölge kodu ile kodlanmış dvd'im olmadığı için sonuç hakkında kesin birşey söyleyemiyorum.
kalem-kitap

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

21 Mayıs 2008; 1:45:39 

Solestar, dediğini yaparım ama
1. Bu aletlerde bölge kodunu değiştirmek belirli bir sayıyla sınırlı değil mi?
2. O zaman elimdeki onca Region 2 okunamz duruma gelmeyecek mi?
3. Yoksa sen bize bir region free ayarı mı giriyorsun.
4. Ben onun yerine benim emektar Kyoto'nun optik kablosunu çıkış haline getirsem ve Samsunga bağlasam? Nasolsa o herşeyi gösteriyor. :) [Şaka şaka]

Bakayım, denemekten (umarım) bir zarar gelmez.

kalem-kitap

21 Mayıs 2008; 1:47:52 

quote:

Orjinalden alıntı: MUTLUPASA
16:9 formatında divxler neden monitore tam oturmuyor anlamadım bi çözümü var mı ? türkçe desteği olmaması da büyük problem bence..

Bende böyle bir sorun yok.

bozkan38

21 Mayıs 2008; 20:36:20 

pause tusuna bastigimizda bir müddet sonra stop a geciyor.nedenini bilen varmi aceba?bu arada divx izlerken oluyor bu durum dvd denemedim.

kalem-kitap

21 Mayıs 2008; 23:22:41 

quote:

Orjinalden alıntı: bozkan38

pause tusuna bastigimizda bir müddet sonra stop a geciyor.nedenini bilen varmi aceba?bu arada divx izlerken oluyor bu durum dvd denemedim.

1. DIVX'i CDden mi USB bellek ile mi izliyosunuz?
2. Bunu tek bil filmde yapmış olabilir. Elimde bilgisayarımda GOM Player ile seyrederken bile sanki yeni download ediliyormuş gibi yavaş yavaş açılan bir film vardı. Bu filmi USB ile iki ayrı DIVX playerda denedim. İkisi de ilk gösterimde sıkıntı çıkardı, sonra bu sorun kalmadı. Sanırım bir CODEC problemi.

solestar

22 Mayıs 2008; 0:21:27 

Arkadaşlar, yabancı forumlarda bulduğum tx35r, x30r gibi modellerin firmware'lerini tek tek denerken sonunda cihazı açılamaz hale getirdim
Bu cihazı servise göndermeden çalışır hale getirmenin bir yolu olabilir mi acaba??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi solestar -- 22 Mayıs 2008; 0:20:51 >
competanxp

22 Mayıs 2008; 16:13:18 

solester,

en iyisi sen onu garanti kapsamında geri gönder.

divx konusunda altyazı sıkıntısı çekenlere ufak bir tavsiyem var.
ben öyle yapıyorum.
PC de altyazılardaki türkçe karakterleri karşılıklarıyla değiştiriyorum.
uzun zaman almıyor.
hatta bunu otomatik yapan web ler de var..

tx35 e gelince,
ben bu ürünü alalı 8 ay oluyor.
en ufak bir tekleme,arıza yaşamadım.
ve ses kalitesinden çok memnunum..
ayrıca hd yayınların geleceğini de düşünecek olursak digital ses seçenekleriyle ve hdmı çıkışıyla
uygun bir ürün.. dvdplayer bence ev sinema sisteminde 2. planda gözetilmesi gereken şey..

player da en beğendiğim özellik usb girişi..
bu tx35 e has bir özellik değil ama her usb bağlantısını açmayı başardı şimdiye kadar..

bir de sorum var..
tx35 kullanıcıları için..

dmart kullanıcısıyım.. tv deki farklı kanallardan farklı ses çıkışları alıyorum..
sizin yayın kalitesine bağlı olarak yaptığınız ayarlamalar var mıdır..

saygılar..

Defiande me Dios de mi.
(Tanrı beni kendimden korusun).
expedia

22 Mayıs 2008; 16:49:20 

herkese selam,

15 gün kadar önce bende bu sistemi aldım. yalnız kullanan arkadaşlara bir sorum var. 5-1 sistem sadece filmlerde çalışıyor, mp3 dinlerken, radyo dinlerken veye tv seyrederken arka hoparlörlerden ses çıkmıyor. 5+1 i sadece filmlermi destekliyor yoksa yapmam gereken bir ayarmı var?
geceningezgini

22 Mayıs 2008; 17:39:19 

quote:

Orjinalden alıntı: expedia

herkese selam,

15 gün kadar önce bende bu sistemi aldım. yalnız kullanan arkadaşlara bir sorum var. 5-1 sistem sadece filmlerde çalışıyor, mp3 dinlerken, radyo dinlerken veye tv seyrederken arka hoparlörlerden ses çıkmıyor. 5+1 i sadece filmlermi destekliyor yoksa yapmam gereken bir ayarmı var?

competanxp
ben de alalı 4 ay oldu son derece memnunum ve d smart kullanıyorum.
kardeş sesi optik kablo ile alırsan standaart ses gelir yalnız ozaman sadece ses sisteminin kumandasından sesi ayarlayabilirsin. uydu kumandası ile ses değişmiyor.
ah bir dvix lerde alt yazı sorunu olmasa.......
evet adres alt yazı için: http://www.hlst.sabanciuniv.edu/TL/cgi-bin/ascii.cgi
burdan karakterleri direk türkçeye çevirebilirsiniz.
kardeş kumandada en alt grupta ikinci sırananın ilk başında bir tuş var ismi şimdi aklıma gelmedi
o tuşa basarak seçenekleri değiştirebilirsin. tuşa her basışında stereo,music,matrix,pro logic... vb seçenekler çıkacaktır. bunlardan matrix ve music seçeneğinde arka hoparlörlerden de ses alabilirsin. yani tam olarak 5-1 sistemi ses gelecektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geceningezgini -- 22 Mayıs 2008; 17:46:38 >

"yaşamak ne zor şey bu zamanda; kalbi olana"
FLuaRiX

22 Mayıs 2008; 18:17:03 

arkadaşlar bende 20m2 lik odama thx-35 aldım gerçektende çok memnunum..gönlüm isterdiki TXQ120 alayım ama çok pahalı :) 40M87 ile beraber iyi bi kombinasyon oluşturdular.. sesler çok tatmin edici subwoofer ufak olmasına rağmen hacminden büyük ses verior.. bu arada ses sistemini metro grosmarketten aldım güneşliden 597 ytl 12 taksit aklınızda olsun arkadaşlar metroda artık elektroniğe girdi ve çoğu ses sistemi, lcd, plazma mevcut aynı zamanda hepsini orada canlı test edebiliorsunuz.. sadece bişey öğrenmek istiorm.. uydum şu an yok.. sadece dvd izliorm..nasıl bi decoder veya uydu almalıyımki normal tv yayını izlerken sesi ses sisteminden alabilirm? ama tekrar thx 35 muhteşem diebilirm..

Samsung LE40M87BD
Samsung HT-TXQ120 5.1

Tutmayın beni.....
solestar

22 Mayıs 2008; 19:49:42