Şimdi Ara

## Nvidia'dan AMD'nin Griffin İşlemcilerine Özel Yeni Yonga Setleri ##

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.919
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  ## Nvidia'dan AMD'nin Griffin İşlemcilerine Özel Yeni Yonga Setleri ##


    AMD önümüzdeki Mayıs ayında dizüstü bilgisayar piyasasında var olan suskunluğunu bozmaya hazırlanıyor. Firma hem Griffin kod adlı yeni mobil işlemcilerini hemde RS780M yonga setinin yataklık ettiği Puma kod adlı yeni mobil platformunu kullanıma sunacak. AMD cephesinde Griffin aslında tam anlamıyla yeni nesil bir işlemci sayılmaz. Zira AMD, an itibariyle kullanılmakta olan Turion64 X2 işlemcilerini yeni nesil Phenom işlemcilerinde kullandığı bazı teknolojiler ile destekleyerek ve bazı iyileştirmeler yaparak yeniledi. Griffin kod adlı yeni mobil işlemciler Phenom serisi ile gelen HyperTransprt 3.0 teknolojisi başta olmak üzere bazı temel yeniliklerin yanı sıra bellek yönetimi ile güç tüketimi konularında çeşitli iyileştirmeleri de içerecek.

    AMD'nin yeni mobil işlemcileri için hazırladığı RS780M yonga seti 5 Mart'ta kullanıma sunulacak RS780 yonga setinin soket adaptasyonu yapılmış mobil versiyonu olarak değerlendirilebilir. AMD'den sonra firmanın mobil işlemcilerine yönelik yonga seti hazırlayan bir diğer firma da Nvidia. Nvidia Griffin işlemcileri için MCP77 koad adında yeni bir yonga seti ailesi hazırlıyor. Firmanın yeni serisi altında iki yonga seti modeli bulunacak ki bunlar MCP77H ve MCP77MV olacaklar. Yonga setlerinin pazarlama isimleriyse sırasıyla GeForce 9200M ve GeForce 8200M olacak gibi gözüküyor.

    HyperTransport 3.0, PCI Express 2.0, DirectX 10, SM4.0 gibi ortak özelliklere sahip olan yonga setlerinden üst model olarak tanımlayabileceğimiz MCP77H, PureVideo HD ve full HD video oynatımı, DisplayPort, 15 USB 2.0 portu, 1 x16/6 x1 Hybrid SLI desteğine MCP77MV yonga setiyse PureVideo HD, temel video gösterim yetenekleri, HDMI, 10 USB 2.0 portu, 1 x16/4 x1 desteklerine sahip olacak. İki yonga seti video oynatım yeteneklerinin yanı sıra DisplayPort ve Hybrid SLI teknolojisine sunulan destek konusunda da birbirinden ayrılıyorlar zira bu teknolojilere sadece MCP77H kod adlı model destek verebilmekte. Nvidia'nın yeni yonga setlerini Mart ayında duyurması bekleniyor.







  • haber için tşk.
  • haber için tşk
  • İyi bir çekişme var!!!
  • notebooklarda da mı pci expres2.0 var?
  • amd nin asıl intel den geri olduğu yer notebooklar. biraz daha ağırlık verip pazar payını arttırması lazım. çünkü notebookların satışı tüm dünyada hızla artıyor.
  • Nvidia Amd aynı platformda kulaga enterasan geliyor
  • acaba bu amd nin yeni işlemcileri kaç nm olacak
  • quote:

    istblacken Yüzbaşı Mesaj: 424
    quote:

    amd nin asıl intel den geri olduğu yer notebooklar. biraz daha ağırlık verip pazar payını arttırması lazım. çünkü notebookların satışı tüm dünyada hızla artıyor

    çok haklısın dostum amd nin leptoplara çok hızlı bi şekilde yönelmesi gerekiyor çünkü 2007de bildiginiz gibi laptop patlamasi olmuştu ve daha önceki yillara göre yüzde 50 daha fazla satiş elde edilmişti çünkü laptoplarin bazi modellleri sadece internette gezinme amaçli olanlari masaüstünden de ucuza. ben bile düşünüyorum y ani 750 ytl civari bi laptop almayi dagda bayirda film izlemek amaçli bi tane de yeden batarya alicaksınız 850 ytl:)




  • Şöyle 4 Slot SLI DRR2 Ram desteği başka bir istediğim yok , amd yonga setinde uğraşiyor ama işlemciler nanay...
  • Mart ayı donanım dünyası açısından yeni yonga setleri, tyeni anakartlar ve yeni grafik işlemcilerle bayağı hareketli geçecek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.