Bence,salt olarak çekilip paylaşılan manzara vs. fotoğrafları sanat değildir.Sanat,insanın duygularını somuta aktarma işidir.Fotoğraf çektiğimizde,duygularımızı değil,gözlerimizle gördüklerimizi aktarırız sadece.
Fotoğrafı sanat dönüştürmek,duygularımızdan bir şeyler katmak için,haydi dijital düzenlemeye Seni seviyorum fotoşop
Burada dijital düzenlemelerimizi paylaşalım,benden biir kaç kare Orjinallerini de koyarsak bi köşeye,neler yaptığımız görülmüş olur Fotoları dijital düzenlemeye kaynak olarak çektim,salt olarak kullanmak için değil.O yüzden bazılarının şaftı kaymış olabilir
Bence,salt olarak çekilip paylaşılan manzara vs. fotoğrafları sanat değildir.Sanat,insanın duygularını somuta aktarma işidir.Fotoğraf çektiğimizde,duygularımızı değil,gözlerimizle gördüklerimizi aktarırız sadece.
" Bence , salt olarak çekilip paylaşılan manzara vs. fotoğrafları sanat değildir "
Fazla iddaalı olmamış mı sizce de...Yani photoshop kullanmadan mükemmel fotoğraflar yaratan birçok usta isim biliyorum ( Ara Güler , Sabit Kalfagil , vs...)
Bence sizin bu yorumunuz photoshop kullananların az da olsa içlerinde barındırdıkları suçluluk duygusunu kapatma isteği gibi olmuş biraz , en azından siz kendinizi inandırabilmişsiniz , ne mutlu...
Güzellğine birşey demiyorum.Benim de var öyle bir sürü fotoğrafım,hatta en sevdiğim fotoğraflarım da onlar arasında.Sadece sanat olduğunu düşünmüyorum,çünkü insan duygularını bir lensle nasıl aktarabilir ki Duygularını kattığın şey sanat olur.Bu ister PS olsun,ister cart ister curt.
Bu arada başında bence yazıyor dikkatinizi çekerim Birşey iddia etmiyorum,sadece fikrimi söylüyorum.Bu arada PS kullanmak suçluluk mu ? O da nereden çıktı ?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eda_fb -- 16 Şubat 2008; 20:12:26 >
tebrik ederim güzel bir konu bence her ne kadar suni karşıtıysamda farklı boyutlara uzanmak isteyenler için hayal gücü gelişimine katkıda bulunur..buda sanat tır..bu tür çalışmalar yapmayı bende düşünmüştüm bi aralar sonuç alırsam eklerim..
tebrik ederim güzel bir konu bence her ne kadar suni karşıtıysamda farklı boyutlara uzanmak isteyenler için hayal gücü gelişimine katkıda bulunur..buda sanat tır..bu tür çalışmalar yapmayı bende düşünmüştüm bi aralar sonuç alırsam eklerim..
düzenleme yaparsanız görmek isterim
Global düzenleme çok iyi olmuş elelrine sağlık İlk fotodaki netlik sorunu 2. fotoda kalmamış.Ama biraz parlamış renkler biraz doygun olsa daha hoş olurdu bence Ellerine sağlık.