Şimdi Ara

divx altyazısını filmin içine gömün.. küçük altyazı sorunu bitti..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
169
Cevap
3
Favori
41.249
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bundan sonra player cihazımda altyazılar ufak şikayetlerimize son veriyoruz.

h**p://***.calcitapp.com/AVIAddXSub.zip

bunu indirip direk çalıştırın. kullanımı çok basit. avi ve altyazıyı (srt veya idx/sub olmalı) aynı klasör içine koyun (avi ve altyazı aynı isimde olacak). sonra programdan sadece avi'yi seçin ve işleme başlayın. bir iki dakika içinde altyazısı filmin içine gömülmüş avi dosyasını oluşturuyor. altyazı üstte ya da altta çıkarsa ya da hiç çıkmazsa program içinden vertical ayarı ile oynayarak yerine oturtabilirsiniz. kullanımı çok basit bir program bir iki denemeden sonra ayarınızı bulursunuz zaten.

yanlız bilgisayardaki player'ların bir çoğu filmi izlerken altyazıyı göstermiyor. yanlızca divx player isimli program ile görebiliyorsunuz. onu da h**p://***.divx.com/divx/windows/ adresinden indirebilirsiniz. böylece altyazı ayarı yaparken bilgisayardan izlemek işinizi kolaylaşır. yanlız program filmin .avi olan uzantısını .divx yapıyor. bu iyi bişey, böylece divx player programında izlemek mümkün oluyor. uzantısını .avi yapmak içinse use .avi for output file(s) if possible seçeneğini işaretleyin. birde filmi test ederken program içinde subtitle seçenekleri içinden turkish wide screen'i seçinki türkçe karakterleri doğru göstersin.

dvd player cephesinde ise durum farklı. çoğu marka içine gömülmüş altyazıyı gösteriyor. benim pioneer gösterdi mesela. yapmanız gereken sadece uzaktan kumanda üzerindeki subtitle tuşuna basmak. sonra keyfinize bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 14 Şubat 2008; 9:27:42 >

• Gerçekten çok güzel bir olay. Keşke daha önce yapılsaymış. Bendeki minton 1307'de denedim ve çalışıyor. Bir de ayarlarda center allign seçtiğiniz halde altyazılar sola kaymış biçimde çıkarsa 320 olan center değerini 360 ile değiştirin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi James T. Kirk -- 14 Şubat 2008; 12:05:43 >
  • ya adam o kadar güzel yapmış ki, filmin codec'ine vesairesine hiç dokunmadan sadece yazıları gömüyor içine. 1 dakika içinde de işlem bitmiş oluyor. bundan iyisi şamda kayısı yani.
  • divx'lerinde altyazı boyut problemi yaşayanlar için süper çözüm. Normalde de altyazı filme gömülebiliyordu ama convert işlemi 2 saat sürüyordu valla.
    Bununla dediginiz gibi dakikalık olaysa süper.
  • Buna benzer başka bir program olan AviSub kullanımını forumda anlatmıştım. Onu da incelemenizi tavsiye ederim.

http://forum.donanimhaber.com/m_8603072/mpage_1/key_//tm.htm#11390797
  • quote:

Orjinalden alıntı: unpop
    divx'lerinde altyazı boyut problemi yaşayanlar için süper çözüm. Normalde de altyazı filme gömülebiliyordu ama convert işlemi 2 saat sürüyordu valla.
    Bununla dediginiz gibi dakikalık olaysa süper.

aynen bir dakika içinde bitiriyor. çünkü filmin codec'ine hiç dokunmuyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mtaylan

Buna benzer başka bir program olan AviSub kullanımını forumda anlatmıştım. Onu da incelemenizi tavsiye ederim.

evet baktım, bu da benim önerdiğime benzer işlem yapıyor olsa gerek. ancak benim önerdiğim program 4-5 dakikada değil 1 dakika içinde işlemi yapmış oluyor. özellikle benim evdeki makinamın p4 2.8@3.2 olduğunu düşünürsek güncel makinalarda 30-40 saniye içinde bitireceğini söyleyebilirim. yinede iki programda iş görür.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: murdocklawless

quote:

Orjinalden alıntı: mtaylan

Buna benzer başka bir program olan AviSub kullanımını forumda anlatmıştım. Onu da incelemenizi tavsiye ederim.

evet baktım, bu da benim önerdiğime benzer işlem yapıyor olsa gerek. ancak benim önerdiğim program 4-5 dakikada değil 1 dakika içinde işlemi yapmış oluyor. özellikle benim evdeki makinamın p4 2.8@3.2 olduğunu düşünürsek güncel makinalarda 30-40 saniye içinde bitireceğini söyleyebilirim. yinede iki programda iş görür.

O mesajda yazan 4-5 dakikayı dikkate almayın çünkü geçen yıl o mesajı yazdığımda P3 600 işlemcili bir bilgisayar kullanıyordum. Yeni işlemcilerle dediğiniz gibi daha kısa sürede sonuç alınabilir sanırım. AviSub ın yeni versiyonu VİSTA uyumlu görünüyor. Vista kullanan arkadaşların işine yarayabilir belki...

• çekip deniyorum şimdi bakayım.
  • tesekkurler arkadaslar denicem..
  • o *** ler ne anlama geliyor. Lütfen
  • ikisinide denedim tekrardan. altyazıyı gömme hızı aynı (1 dakika civarı) fakat AVIAddXSub daha net, daha keskin altyazı atıyor avisub'a göre. aralarındaki tek fark bu bana göre. kullanıcının keyfine kalmış bişey yani.
  • altyazı rengi karakterler ve boyut la oynanabiliyor mu programda
  • iki programda da mevcut renk özelliği. font boyutu ile elbette oynayabiliyoruz, amaç bu zaten. ayrıca istediğin fontuda seçebiliyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murdocklawless -- 14 Şubat 2008; 16:33:11 >
  • çok iyiymiş ya teşekkürler ** lı yerler tam olarak ne olacak acaba
  • ** = tt
    *** = www

sanırım
  • Ps3'teki altyazı sorununa çözüm olur diye ümitlenmiştim ama olmadı....Altyazıyı görüntüye gömmüş olsaydı hem pc'de hem ps3 te gözükürdü. Bu programın yaptığı gömmek değil başka bir şey. Çok kısa sürede bunu yapmasıda bunu gösteriyor.

Ama genede divxplayerlarında altyazı sorunu yaşayanların işine yarayabilir...
  • bende çok işe yaradı cidden. benim player'in altyazıları gerçekten çok küçüktü, şimdi dev puntolarla film izlemek zevkine kavuştum valla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Ps3'teki altyazı sorununa çözüm olur diye ümitlenmiştim ama olmadı....Altyazıyı görüntüye gömmüş olsaydı hem pc'de hem ps3 te gözükürdü. Bu programın yaptığı gömmek değil başka bir şey. Çok kısa sürede bunu yapmasıda bunu gösteriyor.

Peki bunun yaptığı tam anlamıyla gömmek değilse türkçe karakter uyumlu olmayan DivX playerlarda yine problem yaşatırmı
  • quote:

Orjinalden alıntı: nightmare666

quote:

Orjinalden alıntı: HiGHWAYMOUSE

Ps3'teki altyazı sorununa çözüm olur diye ümitlenmiştim ama olmadı....Altyazıyı görüntüye gömmüş olsaydı hem pc'de hem ps3 te gözükürdü. Bu programın yaptığı gömmek değil başka bir şey. Çok kısa sürede bunu yapmasıda bunu gösteriyor.

Peki bunun yaptığı tam anlamıyla gömmek değilse türkçe karakter uyumlu olmayan DivX playerlarda yine problem yaşatırmı

AviSub programı altyazıları önce gif formatına çeviriyor sonra film dosyası ile birleştiriyor. Bu nedenle Türkçe karakter sorunu olacağını sanmıyorum...

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.