Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ASUS M51 SERİSİ KULLANICILARI

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: 1907CUCU
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook - Diz üstü >> Asus >> Cevap: ASUS M51 SERİSİ KULLANICILARI Sayfa: <<   < önceki  93 94 [95] 96 97 98 99 100 101 102   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
gordeza

15 Temmuz 2008; 23:47:29 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: kakalov

quote:

Orjinalden alıntı: R`meRt

quote:

Orjinalden alıntı: kakalov

quote:

Orjinalden alıntı: gordeza

Geçen gün bilgisayarıma Vista 64 bit Home Premium yükledim.
Laptop'un üzerindeki seri no ile internetten aktivasyonu da başarılı bir şekilde yaptı, yani full orijinal oldu
Kendi driver CD 'sinden ses kartı ve ekran kartı driver'larını hariç tutarak geri kalan hepsini başarılı bir şekilde kurabildim.
Ses ve ekran kartı sürücülerini de internetten en son çıkan 64 bitlik versiyonlar ile yükledim.

http://www.realtek.com.tw/Downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=14&PFid=24&Level=4&Conn=3&DownTypeID=3&GetDown=false

http://www.laptopvideo2go.com/forum/index.php?showforum=88

Dikkat ediyorum, eskisine göre çok daha hızlı çalışıyor, ve daha çabuk tepki veriyor bilgisayar artık 64 bit'in farkından mıdır ...
Bir de Firefox 'un 64 bitlik olanını da yükledim, bilgisayar şimdi canavar gibi oldu , tavsiye ederim

http://www.vector64.com/WindowsBuilds.html

Peki bu 64 bitin bir dezavantajı yok mu??? Galiba bazı yazılımların çalıştırılması sorunu var. Tabi bazı oyunlarda...

4 ay cıvarı 64 bıt xp kullandım calısmayan oyun gormedım.Pekbır dez avantajı yok zaten 32bıt yazılımlarda natıve destegınden dolayı sorunsuz calısıyor.Sorun yaratan tek sey donanıma drıver bulmak ama artık cogu fırma 64bıt'ede destek saglıyor.Tavsıye ederım kullanmanızı cıddı bır performanas artısı goreceksınız.

önce formatlamam lazım değil mi? Formatlamak normal masa üstü gibi mi oluyor? Biraz geçirdiğin aşamları anlatabilir misin?

Özel olarak formatlamaya gerek yok.
Bootable olan Vista 64 bit DVD 'si ile bilgisayarı boot ettim, hangi bölüme kurulacağını soran ekranda, önceki var olan bölüm C'yi sil dedim, sonra bu aynı boş alana yeni partition yarat dedim ve sonra buraya windows'u kur diye seçince , otomatik kurulum başladı.
Gerisi de yukarıda anlattığım gibi yani , çok bi ekstra durum yok...

LazPacino

16 Temmuz 2008; 1:12:36 

ya arkadaslar

simdi ben bu laptopu almaya karar verdim ama bi sorun var herhalde

yeni nesil blue ray discler cikiyor haberiniz var herhalde

bizim bu laptop onlari oynatmiyor degilmi??

eger simdi alsak, gelecekte bluray oynatamicaz laptopda

nasil olacak o is arkadaslar....

**CoNNeCT TeaM**

** ConnecT 2008 GLX Still Paket **

atabr

16 Temmuz 2008; 1:39:28 

blue ray yok ama bence zaten şu an için erken eğer bu cihazda blue ray olsaydı blue ray yaygınlaştığı zamanda düşük performansta bir okuyucu olurdu bence gerektiğinde harici okuyucu ve yazıcı almak mantıklıki buda tahminim 2-3 sene

Asus M51SN
Game's & Design Master

Skaty.

16 Temmuz 2008; 3:05:19 

çok ihityacınız olursa external alırsınız, şuan LG bluray'ler 260 ytl filan, fiyat çok daha düşecektir

PSP Blog Sayfam

www.ska typsp.net boşluğu kaldırın
ahmt_frk_asln

16 Temmuz 2008; 9:56:22 

quote:

Orjinalden alıntı: ****.

çok ihityacınız olursa external alırsınız, şuan LG bluray'ler 260 ytl filan, fiyat çok daha düşecektir

katılıyorum.

blue ray zaten şuan kullanışsız olur. hem onun sürücüleri dvd-rom lara göre yavaş oluyor.

external fiyatlarında da uçuk bir düşme olucaktır. tabii bu blue ray yaygınlaşınca olur.

mesela external dvd-rw'ler 2 sene önce kaç dolardı şimdi kaç dolar?

t8300@2.8ghz,, 2gb ram@780mhz, 512mb 9500gs@ 575mhz core, 14.1",... 3dmark06 vista:4096, 3d mark 06(O.C.): 5015
...__ASUS F8SN__...
Eski notebook'um:acer 5920g T7700
sadhin

16 Temmuz 2008; 10:02:25 

sanırım vista çökertme hızında rekor bende Bilgisayarı alır almaz 12 saat sarj olma süresinin bitmesini beklemeden -tabi tam şarz olduktan sonra- bilgisayarı kurcalamaya başladım henüz yarım saat olmamışt ki yüklediğim bi programddan dolayı mavi ekran verdi. Bu benim ilk laptopum ne yaptıysamda bilgisayarı açmayı başaramamıştım safe modda bile mavi ekran veriyordu. Sonra bi format anında eskisi gibi....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadhin -- 16 Temmuz 2008; 10:04:50 >

Asus M51SN
Game's & Design Master

turk20

16 Temmuz 2008; 10:14:34 

slmlar uzun süren arastırmalarım sonucunda ve sizlerinde yardımıyla m51 sn mi almış bulunmaktayım yalnız ufak bir sorunum var bilgisi olan arkadasların yardımcı olması iy olur bilgisarım acıkken ekranı belli bir seviyeye kadar kapattıgımda bilgisayar kapanıyor herkezde böylemi yoksa bendemi sorun var tesekkürler

TEKNOLOJİ CILGINLIKTIR
saxi_saxi

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 10:24:21 

quote:

Orjinalden alıntı: turk20

slmlar uzun süren arastırmalarım sonucunda ve sizlerinde yardımıyla m51 sn mi almış bulunmaktayım yalnız ufak bir sorunum var bilgisi olan arkadasların yardımcı olması iy olur bilgisarım acıkken ekranı belli bir seviyeye kadar kapattıgımda bilgisayar kapanıyor herkezde böylemi yoksa bendemi sorun var tesekkürler

Hocam öncelikle hayırlısı olsun. Güle güle kullan.

O bahsettiğin sorun değil, hatta çok daha güzel bir özellik. Bütün laptoplarda aynıdır o mevzu

Asus M51SN
Game's & Design Master

saxi_saxi

Sisteme Gözat

16 Temmuz 2008; 10:27:32 

quote:

Orjinalden alıntı: LazPacino

ya arkadaslar

simdi ben bu laptopu almaya karar verdim ama bi sorun var herhalde

yeni nesil blue ray discler cikiyor haberiniz var herhalde

bizim bu laptop onlari oynatmiyor degilmi??

eger simdi alsak, gelecekte bluray oynatamicaz laptopda

nasil olacak o is arkadaslar....

Diğer arkadaşlar bu konuda açıklama yapmışlar. Onlara tamamen katılıyorum.

Ben blue ray'ı 5-5.5 sene önce duymuştum çıktı diye. Bi o kadar daha geçmesi lazım yagınlaşması için...

Asus M51SN
Game's & Design Master

turk20

16 Temmuz 2008; 10:36:53 

saol dostum daha önce kullandıgım dell ve tosibada görmedim ondan olsa gerek ama birisi 5 diyeri 2 sene önce oldugundan olsa gerek tessekkürler

TEKNOLOJİ CILGINLIKTIR
ahmt_frk_asln

16 Temmuz 2008; 11:15:21 

quote:

Orjinalden alıntı: sadhin

sanırım vista çökertme hızında rekor bende Bilgisayarı alır almaz 12 saat sarj olma süresinin bitmesini beklemeden -tabi tam şarz olduktan sonra- bilgisayarı kurcalamaya başladım henüz yarım saat olmamışt ki yüklediğim bi programddan dolayı mavi ekran verdi. Bu benim ilk laptopum ne yaptıysamda bilgisayarı açmayı başaramamıştım safe modda bile mavi ekran veriyordu. Sonra bi format anında eskisi gibi....

benimki çökmedi ama rekor bende. aldığım gibi üzerinden 2 saat geçmeden baktım ki peformans derecesi görünmüyor hemen formatı bastım ama ilk defa asus'a format çektiğimden acer'dan çok farklı olduğunu düşünemedim ve hatalı oldu. üstüne bi daha. yani laptop'u aldıktan 2 saat sonra üst üste 2 defa format çektim. 4 aydır da hiçbir problem yok.

t8300@2.8ghz,, 2gb ram@780mhz, 512mb 9500gs@ 575mhz core, 14.1",... 3dmark06 vista:4096, 3d mark 06(O.C.): 5015
...__ASUS F8SN__...
Eski notebook'um:acer 5920g T7700
sadhin

16 Temmuz 2008; 11:24:26 

quote:

Orjinalden alıntı: atabr

kurulumdan sonra parmak izi okuyucuyu çalıştırmak için

*driver cd sini takın ve cd yi otomatik çalıştırın

*açılan pencerede advence yi tıklayın

*pencerede aspm and fingerprint driver ı seçip start a basın

Arkadaşlar bu aspm and fingerprint driver ı yüklememe rağmen bios ta tpm gözükmüyor ve asus securty protect programında parmak izi tanıtırken

burada ileri dediğimde bu yazı çıkıp kapanıyor

daha eksik olan ne var daha önceki sayfalarda bi arkadaş asusun sayfasından bios 304 ü yükledikten sonra tmp nin geldiğini söylemiş. Şimdi bios 304 ümü yüklemem gerekiyor?

yüz tanımayı aktif hale getirdim ama oturum açılışında yüz tanımadan önce şu seçenekler çıkıyor hangisini seçmeliyim..

Don't use ffshow(only..)
Don't use ffshow(always)
use ffshow(only..)
use ffshow(always)

Ve son sorumda yüz tanıma fonksiyonu oturum açılırken devreye giriyor bu fonksiyonu bilgisayar kapalıyken en başta kullanmak için ne yapmam lazım

forumu takip etmeme rağmen sorularıma cevap bulamadım yardımlarınız için şimdiden çok teşekkürler..

Saygılar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadhin -- 16 Temmuz 2008; 11:38:07 >

Asus M51SN
Game's & Design Master

fernsehn

16 Temmuz 2008; 12:02:45 

Arkadaşlar merhaba, bayadır laptopları inceliyorum, Sony ve Toshiba çok pahalı, ben de Asus almaya karar verdim. Fakat bu iki model arasında kararsız kaldım. İnternette de herkes farklı birşey söylemiş, bir de size danışacağım.

M51SN: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=323&pid=4460
X52SA: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=323&pid=4529

Bana çok ama çok güçlü bir sistem lazım, ancak bütçem 2500 YTL civarı. Mimarlık okuyorum, uzun süreler boyunca başında olacağım laptopun. İşlemcisi, ram i, ekran kartı, herşeyi iyi bir sisteme ihtiyacım var. Autocad, 3ds max, Photoshop gibi programları kullanıyorum. Render vs olaylarına da giriyorum ara sıra. 15.4 inch benim için yeterli ekran olarak, bu Color shine nasıl bir ekran? Uzun süreli çalışmalar için uygun mudur? Ayrıca laptopu film izlemek için de kullanacağım, bunun için hangi özellik önemli olur? Harddisk boyutu olarak bu iki model de yeterli. Alır almaz Xp yükleteceğim, ikisinin de driverleri mevcut mu piyasada? Bir arkadaşım X52SA almıştı sanırım, emin değilim, diğer bir arkadaş Xp driverlerini bulurken çok zorlandığını söylemişti. X52SA'da 3gb ram var, diğerinde 2. İşlemcileri aynı. Ekran kartına gelince, M51SN'nin daha üstün olduğu söyleniyor hep... Autocad, 3ds max, Photoshop, bunlar için ekran kartı mı önemlidir yoksa ram mi? Çok kararsızım. Hepsiburada.com'da ve Exa.com.tr'de M51SN daha pahalı, Vatan Bilgisayar da ise ikisinin de fiyatı aynı... Sizce hangisini almalıyım? Aslında ekran kartı daha iyi dedikleri için M51SN alırım diyorum ama bu seferde ötekinin 3 gblik rami beni düşündürüyor. Yardımınıza çok ihtiyacım var. İlgilenenlere şimdiden çok teşekkür ederim.

sadhin

16 Temmuz 2008; 12:13:54 

quote:

Orjinalden alıntı: fernsehn

Arkadaşlar merhaba, bayadır laptopları inceliyorum, Sony ve Toshiba çok pahalı, ben de Asus almaya karar verdim. Fakat bu iki model arasında kararsız kaldım. İnternette de herkes farklı birşey söylemiş, bir de size danışacağım.

M51SN: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=323&pid=4460
X52SA: http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=323&pid=4529

Bana çok ama çok güçlü bir sistem lazım, ancak bütçem 2500 YTL civarı. Mimarlık okuyorum, uzun süreler boyunca başında olacağım laptopun. İşlemcisi, ram i, ekran kartı, herşeyi iyi bir sisteme ihtiyacım var. Autocad, 3ds max, Photoshop gibi programları kullanıyorum. Render vs olaylarına da giriyorum ara sıra. 15.4 inch benim için yeterli ekran o