Şimdi Ara

Kasko Yaptıracaklara Önemli Uyarılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
1
Favori
3.752
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kasko yaptırmadan önce ben bu forumu biraz incelemiştim fakat hiç faydalı olmamış..Bir sürü uzman yazıyor sözde..Kasko yaparken dikkat edeceğiniz en önemli 2 noktayı belirteyim size..

1-Kasko yaptıracağınız şirketin aracınızın yetkili servisiyle mutlaka anlaşmasının olmasına dikkat edin..Yoksa kesinlikle yaptırmayın..

2-Her turlu kazadan sonra(tek taraflı ufak bir hasar gibi dahi görünse) mutlaka polis raporu edinin..Garantiniz olsun..Beyanla yaptırırsınız diyenlere inanmayın..

Benim şu an 1600 ytllik hasarım var..Kasko şirketimin yetkili servisle anlaşması olmadığı için ve rapor da tutturmadığım için parayı cebimden ödemeliymişim..Kasko şirketim onaylarsa para ödenirmiş vs..vs..Kısacası mağdur oldum..Kasko bir işe yaramadı..Sanayide yaptırcam mecburen hasarımı..

• teşekkürler...
  • servis anlaşma konusu çok önemli benimde sonradan başıma geldi servisler pahallı olduğu için anlaşma yapmıyorlar en azından benim kaskom beni servise yönlendirmedi ama senin rapor tutturmadan aracaı haraket ettirmen çok yanlış olmuş adamlar zaten böyle açık kolluyolar geçmiş olsun diyelim
  • O benim yanlışımda hasar kucuk gibi gorunuyordu..Bir de tecrubesizlik...İşte ben de bunun için konu başlığı açtım ya..Faydalı ve net bir başlık sanırım..Daha önce burayı da inceledim böyle net bir uyarıyla karşılaşmamıştım..

Polis tek taraflı kazalarda bulunmaya çok istekli değil, geldiği zaman da olmadık pürüzler çıkarabiliyor. Belki de buralarda söylendiği gibi, kasko firmasının hasar uzmanları artık polislerin yerlerini almalı. Tabi artık en yakın polis yerine hasarcının gelmesini beklerken oradaki trafik sıkışıklığı ne hale gelir, hafta sonu gibi normalde kaskoarın çalışmadığı günlerde işler nasıl halledilir, takdirlerinize bırakıyorum.

Polisin tek taraflı kazalarda esas fonksiyonunun anında alkol muayenesi olduğunu düşünüyorum. Tabi bu muayene esnasında polisle başbaşa kalındığında diğer duygusal etkenler de devreye girebiliyor maalesef. Ben polis olmayan hallerde alkol işinin nasıl kotarılacağını bilmiyorum açıkçası. Keşke bilseydim.

.oO°Oo.
    TOSHIBA Satellite L50-C-17K - Core i7-5500U @2.40/3.00GHz - Intel HD Graphics 5500 - NVIDIA GeForce 930M 2GB DDR3 - Samsung 2Rx8 PC3L 8192MB DDR3L 1.600MHz RAM - Sandisk V-NAND SSD 860 EVO 500GB SATA 3.0 - Toshiba MQ01ABD100 1TB HDD - 15.6” Toshiba TruBrite® Full HD LED IPS - Asus SDRW-08D2S-U External - Logitech G500 - Inca6800i - Epson Ecotank L3151 - AirTies Air 5760 - TP-Link TL-WA850RE
    Volkswagen T-ROC Highline Plus - Samsung S21 FE 256GB Green - Xiaomi Redmi Airdorts S TWS BT5.0 Stereo Bluetooth Kulaklık Füme - Panasonic P55ST50E NeoPlasma - Xiaomi Mi Box S 4K Ultra HD - LG BH6730T Home Theater - Next Minix HD Cool Sat. - Viomi V3 Vacuum Cleaner Lazer Sensör Robot Süpürge ve Paspas - Canon A510 - Kodak Z915 - Bursaspor - Galatasaray - Kdz.Ereğli

• servis ile anlaşması olmayan sigorta şirketi max 30 gün içerisinde ödemeyi araç sahibine yapıyor.kredi kartı ile servise ödemeyi yaptığımdan sıkıntı olmuyor.sigorta şirketini değiştirmeye gerek yok yani.şahsi fikrim.
  • Sigorta şirketinizin servisle anlaşmalı olması avantaj. Fakat artık anlaşması olmayan servislerde müşterinin ellerinden gitmemesi için sizden vekalet alarak işlemlerinizi yürütüyorlar. bu bakımdan çok önemli bir sorun değil bu. Fakat hasarlarınız için rapor tutturmanız menfaatiniz gereği olacaktır.
    Daha Fazla Göster
  • benim aracın ön camı kırıldı kaskoya bildirdim ben servisi beklerken kasko aradı ve beni bir özel cam servisine gönderdi yani onlar aradı servisi onlar buldu banada verdikleri adrese gitmek kaldı birde telefonda bana sordular size en yakın yeri bulalım nerdesiniz diye bu benim hoşuma gitti ama insan herşeyin orjinal olmasını istiyor bu işler biraz karışık o yüzden haklarınızı iyi bilmeniz gerekiyor benim tavsiyem sigorta poliçesini iyi okuyun hatta ezberleyin

Orjinalden alıntı: liberti

Sigorta şirketinizin servisle anlaşmalı olması avantaj. Fakat artık anlaşması olmayan servislerde müşterinin ellerinden gitmemesi için sizden vekalet alarak işlemlerinizi yürütüyorlar. bu bakımdan çok önemli bir sorun değil bu. Fakat hasarlarınız için rapor tutturmanız menfaatiniz gereği olacaktır.

Benden parayı peşin aldıktan sonra vekalet alsa ne olacak?Acentem bana tek taraflı hasarlarda tutanağa gerek olmadığını söylemişti..Ben de hasarın büyük olmadığını düşünerek rapor tutturmadım..

Acentenin müşteriye her durumda rapor tutturmak sizin menfaatinize demesi gerekmiyor muydu?Şu an için acentemle ya da sigorta şirketimle herhangi bir problemim yok acentem arkamda duruyor görünüyor ancak biraz da bunu onların profesyonel olmayan davranışlarına bağlıyorum..

Sigortamın anlaşmalı olduğu başka bir yetkili servis bu hasarın sizin aracınızın yetkili servisinde tamir edilmesi lehinize olur..Kaporta boya olsa biz yaparız ancak parça değişimi olacak diyerek beni başından savdı..Parça değişimi dedikleri de alt üstü bir radyatör ve onun altındaki demir çubuk..Bu servis neden aracımın yetkili servisinden parçaları alıp kendisi yapmıyor?

Acentem ısrarla bu 1600 ytl lik hasarı şirketin ödeyeceğini söylüyor.. İyi de ben de 1600 ytl yok..Servis senette kabul etmiyor ve servis neden ödeme olmayabilir diyor..?Adama bakılırsa kendince haklı sen bu kazayı içkili mi yaptın ehliyetsiz birine mi verdin o yaptı?Elimde belge yok! Ödeme olmama itimali varsa ben neden 1600 ytl lik riske gireyim gider sanayide daha uygun fiyata yaptırır ödenmeme durumunda en azından daha az zarar ederim..

• illa yetkili serviste yaptırmana gerek yok, sigorta şirketleri ile anlaşmalı yetkili servis olmayan yerlerde var, fakat ödemeyi her şeklde önce siz yapacaksınız sonra veya eş zamanlı olarak sigorta şirketi size ödeyecek.

bu arada sizin alkollü olup olmamanızın, arabayı ehliyetsiz birisinin çarpmış olmasının vs hiç bir önemi yok, netice de arac trafiğe kapalı bir yerde dolayısı ile de alkollü veya ehliyetsiz olmanın sakınca doğurmadığı bir yerde de hasar almış olabilir, kaldı ki bunun aksi olsa sigorta şirketleri hiç bir şekilde beyanla iş yapmaz .

kısaca hasarı her türlü ödüyorlar (benzer şekilde belki 10 kez otomobil yaptırdık) ama siz yine de yetkili servis dışında şirketle anlaşmalı ve işi daha ucuza yapabilecek bir yer bulsanız daha iyi edersiniz, neticede sigortaya binen yük azaldıkça onların da arıza çıkarma ihtimali azalır
  • quote:

Orjinalden alıntı: ruzgarcx

quote:

Orjinalden alıntı: liberti

Sigorta şirketinizin servisle anlaşmalı olması avantaj. Fakat artık anlaşması olmayan servislerde müşterinin ellerinden gitmemesi için sizden vekalet alarak işlemlerinizi yürütüyorlar. bu bakımdan çok önemli bir sorun değil bu. Fakat hasarlarınız için rapor tutturmanız menfaatiniz gereği olacaktır.

Benden parayı peşin aldıktan sonra vekalet alsa ne olacak?

Hayır kardeşim o senin servisinin uyanıklığı. Vekaleti zaten parayı şigortadan senin adına almak için istiyorlar. Geçen ay anlaşmalı olmayan bir serviste araç tamiri yapıldı. müşteriden ücret almadan vekaletname alınarak işlemleri gerçekleştirildi. Servisler kendilerini sağlama almak için senet imzalattırabiliyorlar ödemeyi alana kadar sigortadan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi liberti -- 14 Şubat 2008; 10:13:30 >

• En son sanayiye götürdüm aracımı sanayi esnafı en azından güler yüzlü ,ilgili, insancıl..Adamlar benden birşey talep etmediler şu an için..Hatta sizin ödeme yapmanıza gerek yok dediler..Zaten öyle olsa da ya senet olacak ya da daha uygun bir fiyat olacak.. Experde geldi sizin aracınızda birşey yok ödeme yapılır dedi..Parçaları kasko karşılayacakmış, parçalar temin edilince sizi ararız dediler..Bir daha servisle asla muhatap olmayı düşünmüyorum..

ben aracımı geçen sene aldım ve HDI sigortadan kasko yaptırdım. 2 tekerimi kestiler parasını kaskodan aldım. 500 ytl ye kadar hasarsızlık bozulmadıı için bu sene de yüzde 30 indirimle 790 ytl ye yine HDI sigortaya yaptırdım. tabi bizim acenta lastikleriniz hasarsızlığı bozdu fln dediysede sonradan bölge md lüğü işi çözdü. acenta kaskoyu yaparken 500 ytl fln diyodu sene sonunda caymaya kalktı o olaydan ama caydırmadım. her neyse.. şu an da da tüm kasko şirketlerinde kasko bedelinin yüzde 5 i kadar hasarszlık bozulmama olyı var mı? ve ya HDI de varmı? acenta bu sene yok dedi..

tabi bu acentanın bi laf düzgün değil ki bu lafı düzgün olsun. inanmadım açıkcası. bana bilgi verir misin?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oneMoreCupofCoffee -- 3 Mart 2008; 21:31:57 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Sezgintr

Aracıma biri vurup kaçmış de nerden bilecekler kaza geçirdiğini.

dalga geçiyorum sanacaksın ama "gözlerinden" anlıycaklar.

ben anlasmalı servis olayına da yetkili servis olayınada inanmıyorum artık yok oyla birsey

axa oyaktan kaskolu yaptırdım ve aracım kaza yaptı aracım trabzon ford yetkili servisine cekildi exper atandı

exper yetkili ve axa oyak anlasmalı servisle anlasamadı ve aracımın dısarıda yapılmasına karar verdi

axa oyak sikesinde ford trabzon da tunalar olarak anlasmalı gozukmesine ve baska firma olmamasına rağmen exper orada yazmayan kaskonun anlasmalı olduğu tamirhaneler olduğunu soyledi aracınız orada yapılacıak dedi

ben itiraz ettim ve aracımın yetkili servis haricinde yapılmamasını istediğimi soyledim

experin dediği ben 14 bin ytl masraf cıkardım ben anlasamadım gidin siz anlasın servisle orada yaptırın dedi

anlasılın anlasmalı yada yetkili servis olayı hikayeymiş arkadaslar her halt experin elinde

ve axa oyak iletilen sikayette
    ben experimizin arkasındayım

siz anlasa bilirseniz o fiyata servisle gidin servise yaptırın cevabini aldım

kaskoda yalanmıs sunu oğrendim kasko bana yetkili servis garantisi veriyosa hertürlü kazada oyle yaptırmak gerekiyomus

tecrübe ettik axa oyakta boyle bi garanti yok

exper soyledi sozleşmede aracınız kaza halinden oncekine getirilir diyor edidi bunun nedrede yapılacağına siz karar veremessiniz

size aracınz kaza oncesindeki haline getirilir ve teslim edilir dedi

kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_19081380/mpage_4/key_sigorta%2Cisleri//tm.htm#22115403

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edre -- 27 Mart 2008; 13:34:24 >

• efet anlaşması olan kasko firmasında yaptırmakta fayda var yoksa yine yaptırabilirsiniz parayı peşin alır servis sizde onu kaskonuzdan alırsınız.. Bu arada kaza olunca 1.polis raporu 2.kaskoların 3.trafik sigortaların ve 4.ehliyetlerin birer fotokopisi şart bunuda unutmayın hem sizin hemde karşı tarafın. Eksik olunca kaskonuz yaptırmaz aracınızı hatta karşı taraf 8 de 8 kusurlu olsa dahi kaskonuz bunları istiyor çunku önce kendısı yaptırıp parayı verıyor sonra onu karşı taraftan istiyor. benımde başıma gelmişti ufak bir sürtmeden sonra serviste koskucu belgeler olmadan yapamayız demişti. bazen yapıyorlrmış kasko karı tarftan belge eskıklıgı nedenıyle alamıyor parayı o zaman sızın kaskonuz bozulmuş oluyormuş bunuda vatandaş sonradan öğrenıyormuş bozulduğunu yani.....
    eşim iyi yol tutan fiestayı yoldan çıkardığında arabayı ford servisine götürdüm sigortam ile anlaşması yoktu. servisin sahibi üst komşum olmasına rağmen benden parayı ödemeden aracı alamayacağımı söyledi bende kasko şirketiyle görüştüm en geç 20 günde paranız ödenir dediler. (bu arada hasar 9000ytl) bende kredi kartıyla ödeyebileceğimi söyledim baktım son ödeme tarihide lehime. 2 adet kredi kartını çekerek bayaa bi world ve bonus kazandım daha sonra kasko şirketi hesabıma parayı yatırdı ve bende kredi kartı borcumu kapattım ve 170ytl değerinde world ve bonus da cebime kaldı:)))
    bu durumda kredi kartı son ödeme tarihi gelmeden kaskodan parayı almanız gerekir aksi takdirde sıkıntıya sokar

• quote:

Orjinalden alıntı: edre

iyi calısmalar

ben anlasmalı servis olayına da yetkili servis olayınada inanmıyorum artık yok oyla birsey

axa oyaktan kaskolu yaptırdım ve aracım kaza yaptı aracım trabzon ford yetkili servisine cekildi exper atandı

exper yetkili ve axa oyak anlasmalı servisle anlasamadı ve aracımın dısarıda yapılmasına karar verdi

axa oyak sikesinde ford trabzon da tunalar olarak anlasmalı gozukmesine ve baska firma olmamasına rağmen exper orada yazmayan kaskonun anlasmalı olduğu tamirhaneler olduğunu soyledi aracınız orada yapılacıak dedi

ben itiraz ettim ve aracımın yetkili servis haricinde yapılmamasını istediğimi soyledim

experin dediği ben 14 bin ytl masraf cıkardım ben anlasamadım gidin siz anlasın servisle orada yaptırın dedi

anlasılın anlasmalı yada yetkili servis olayı hikayeymiş arkadaslar her halt experin elinde

ve axa oyak iletilen sikayette
    ben experimizin arkasındayım

siz anlasa bilirseniz o fiyata servisle gidin servise yaptırın cevabini aldım

kaskoda yalanmıs sunu oğrendim kasko bana yetkili servis garantisi veriyosa hertürlü kazada oyle yaptırmak gerekiyomus

tecrübe ettik axa oyakta boyle bi garanti yok

exper soyledi sozleşmede aracınız kaza halinden oncekine getirilir diyor edidi bunun nedrede yapılacağına siz karar veremessiniz

size aracınz kaza oncesindeki haline getirilir ve teslim edilir dedi

kolay gelsin

http://forum.donanimhaber.com/m_19081380/mpage_4/key_sigorta%2Cisleri//tm.htm#22115403

Sn. İrfan BULUT;

Müşteri memnuniyetini prensip edinen bir Şirket olarak şikâyetinizi paylaştığınız için teşekkür ederiz.

Şirketimize iletmiş olduğunuz şikayetinizle ilgili olarak meydana gelen hasarınız sonucu anlaşmalı servise çekilen aracınızın onarımına dair mutabakat sağlanamamıştır. Eksper incelemesi sonucu Şirketimiz tarafından yapılan incelemede de görüş farklılığı olmaması nedeniyle aracınızın orijinal parça verilerek onarımının farklı bir tamirhanede yapılması kararına varılmıştır.

Yapılan işlem sonucu işçilik garantisi de verilmekte olup onarım sonrası herhangi bir sorununuz olması halinde Şirketimizle temasa geçebileceğinizi hatırlatır saygılar sunarız.

AXA OYAK Sigorta A.Ş.

Müşteri Hizmetleri Departmanı

Tel: 0212 334 24 24

Fax: 0212 292 02 72

E_mail: iletisim@axaoyak.com.tr

anlasmalı servis olayının bos oldugunu gosteriri belge

• KASKO ŞİRKETİNİZİN
    yetkili bile olmasa anlaşmalı olduğu bir özel servis vardır. orda beyanla yaptırabilirsiniz. kasko şirketiniz sizden ücret almaz.
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.