Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
WD MY BOOK 500 GB EXTERNAL

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> WD MY BOOK 500 GB EXTERNAL Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
World of Wireless

12 Şubat 2008; 20:06:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

ARKADAŞLAR BİRKAÇ KONUDA BELİRTTİM AMA KİMSE CEVAP YAZMAMIŞ. BEN ŞİMDİ YENİ KONU AÇARAK SORUYORUM. BAZI KONULARDA BİLGİSAYARA SADECE ETHERNET İLE BAĞLANDIĞI YAZILMIŞ. BENİM BİLGİSAYARIMDA ETHERNET GİRİŞİ YOK. ACABA USB İLE BELİRTTİĞİM MODELİ BAĞLAYABİLİR MİYİM BİLGİSAYARA?

leviathan_ysf

12 Şubat 2008; 23:21:00 

Bilgisayarında ethernet yoksa nasıl int baglanıyorsun herbilgisayarda olur ethernet girisi
olmaması garib bir durum...

bende bugun aldım bitane 500gb ama 465 gösteriyor 35 gb kayıp
yarın götürcem göstercem bakalım nolcak senin ki kac gb ve nekadar gösteriyor
onu bildirirmisiğn acaba
bide bu konuda yardımcı olabilecekler varsa lutfen mesaj atsın ....

yucelsag

Sisteme Gözat

12 Şubat 2008; 23:55:30 

hocam 500 gb değil hdd ler 500.000 mb donanım firmaları 1000 mb = 1 gb olarak tanımlıyorlar. yazılımda ise 1024 mb = 1gb bu hesapla hdd inin 488 gb görünmesi lazım ama başka etkenlerde var bu yüzden herkeste ( 500 gb hdd olan ) 30-40 gb kayboluyor. forumu biraz araştırırsan bu konu hakkında detaylı bilgiye ulaşırsın
World of Wireless

13 Şubat 2008; 22:34:25 

quote:

Orjinalden alıntı: leviathan_ysf

Bilgisayarında ethernet yoksa nasıl int baglanıyorsun herbilgisayarda olur ethernet girisi

bende bugun aldım bitane 500gb ama 465 gösteriyor 35 gb kayıp
yarın götürcem göstercem bakalım nolcak senin ki kac gb ve nekadar gösteriyor
onu bildirirmisiğn acaba
bide bu konuda yardımcı olabilecekler varsa lutfen mesaj atsın ....

ben kablosuz bağlanıyorum

World of Wireless

13 Şubat 2008; 23:02:20 

konu yanlış anlaşılmış galiba neyse ben çözüm buldum iyi çalışmalar...

romsage

14 Şubat 2008; 0:45:46 

1. cisi bendede my book var 500gb. bendede 465gb kullanılabilir (500.000.000 kb) alan var herkeste var heryerde bu yanlış anlaşılmalar oluyor.

Örneğin bi DVD-R 4.7GB deniliyo ama 4.700.000 kbyte tır ve 4.810MB a eşittir.

2. si konuyu açan arkadaşa Ethernetle bağlanan WD MY Booklar WORLD Edition olanlar. eğerki essential yada preminium ise olmaz. ayrıca hepsinde usb var die biliorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi romsage -- 14 Şubat 2008; 0:50:29 >

World of Wireless

14 Şubat 2008; 10:06:39 

sağ ol

Sandman

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

14 Şubat 2008; 14:33:40 

quote:

Orjinalden alıntı: leviathan_ysf

Her bilgisayarda olmaz. Yanlış bilgilendirme insanları.

Packard Bell EasyNote v7413 Kullanıcıları Mekanı - İncelemeler, merak edilenler, sorunlara çözümler, güncel sürücüler, ve dahası için..
dr.erzurum

6 Mayıs 2008; 23:22:34 

arkadaşlar bende hdd almak istiyorum şöyle bişey duydum wd my book a yüklediğiniz şarkı ve filmleri tv ye bağlayıp oradan dinleyip izleyebiliyormuşsunuz doğru mu?bi de doğruysa bana 500 gb lık ne önerirsiniz doğru değilse de normal 500gb lık ne önerirsiniz:))) cevap herhalde karışık olacak kolay gelsin.

onno92

6 Mayıs 2008; 23:35:12 

quote:

Orjinalden alıntı: yucelsag

hocam 500 gb değil hdd ler 500.000 mb donanım firmaları 1000 mb = 1 gb olarak tanımlıyorlar. yazılımda ise 1024 mb = 1gb bu hesapla hdd inin 488 gb görünmesi lazım ama başka etkenlerde var bu yüzden herkeste ( 500 gb hdd olan ) 30-40 gb kayboluyor. forumu biraz araştırırsan bu konu hakkında detaylı bilgiye ulaşırsın

+1

bunun birimide başka aslında.harddisk üreticileri GiB olarak hesaplıyorlar alanı yani (1000Mb=1GiB[gibibyte gibi bişeydi açılımı tam hatırlamıyorum])1000byte=1Kb ama yazılıma gelince 1kb=1024byte oluyor bu sebeple o 35 gb alan yokoluyor

IMZANIZ KURAL DIŞIDIR | | Uymanız gereken imza kurallarını okumak icin tıklayınız.
TuVNeRa

6 Mayıs 2008; 23:36:38 

quote:

Orjinalden alıntı: dr.erzurum

arkadaşlar bende hdd almak istiyorum şöyle bişey duydum wd my book a yüklediğiniz şarkı ve filmleri tv ye bağlayıp oradan dinleyip izleyebiliyormuşsunuz doğru mu?bi de doğruysa bana 500 gb lık ne önerirsiniz doğru değilse de normal 500gb lık ne önerirsiniz:))) cevap herhalde karışık olacak kolay gelsin.

Genel Özellikler :

SmartMedia ile TV�de MP3, DIVX, MPEG4 Keyfi!
Tüm dosyalarınızı, filmlerinizi, Mp3�lerinizi ve resimlerinizi hem saklama hem de televizyondan sınırsızca izleme ve dinleme imkânını bir arada bulabileceksiniz.
SmartMedia�nın en büyük özelliği Divx, Mpeg4�ü desteklemesidir. Böylece Divx filmlerinizi alt yazılarında Türkçe karakter sorunu yaşamadan rahatça televizyonunuza bağlayıp izleyebileceksiniz.
SmartMedia sayesinde Mp3�lerinizi televizyonunuz aracılığı ile dinleyebileceksiniz. Bu ürünü kullanarak 5+1 Surroundsistem arayüz desteği ile evinizi bir müzik cennetine çevirebilir, uzaktan kumanda yardımıyla kolayca Türkçe Menüler arasında gezebilirsiniz.
SmartMedia üzerindeki kart okuyucular sayesinde cep telefonu veya herhangi bir kartınızdaki video, Mp3 gibi bilgileri de yedekleme şansına sahip olabilirsiniz.*
Teknik Özellikler:

Tek tuş ile yedekleme
3.5� yüksek kapasite 500 GB a kadar!
MP3, JPG ,MPEG4 ve DIVX oynatabilme özelliği
Hafıza kartından drek bağlantı
Kolay kullanım-Türkçe destekli altyazı arayüzü
Uzaktan kumanda
Tek USB Kablosundan Veri ve Güç Transferi
USB 2.0
Machintosh uyumlu
Kapasite 500GB
7200 RPM

263 YTL

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
dr.erzurum

6 Mayıs 2008; 23:56:31 

öncelikle teşekkürler peki wd my book adlı cihazda aynı işleve sahip mi?peki insanlar niye sadece depolamak için 200ytl para veriyor philips 500gb lık makineye bunun sebebi ne ? normal 3,5'' lik philips 500gb mı alayım yoksa sizin yazdığınızı mı?o ürünler içinde en iyisi hangisi?kolay gelsin.

TuVNeRa

7 Mayıs 2008; 0:15:48 

External harddisklerde beyin yoktur yani basit depolama birimleridir. Ama anladığım kadarıyla bu SmartMedia da bir mikroçip var. O yüzden fiyatı biraz yüksek.
Sadece depolamak için harddisk alıyorsan Western Digital derim.

Bazıları hayatı dolu dolu yaşar. Bazıları ise yavaşça akıp geçmesini bekler. Ama hayatı biryerde yakaladın mı, işte O zaman muhteşem birşey olur...
LostNdumb

Sisteme Gözat

7 Mayıs 2008; 13:03:41 

Kullanılabilir boyutları bulmak için 0,93 ile çarpmalısınız mesela 500gb x 0,93 = 465gb

|E6600| |Gigabyte DQ6| |Kingston 2x1GB 667 Mhz| |Arctic Cooler7 CPU Cooler| |Enermax Infiniti Dxx 650w| |Sparkle 8800GT | |Western Digital 250GB SATA2 +Samsung 160GB SATA2| |Pioneer DVD-RW| |Aopen Case H600-B| |L70S+ LCD| |USR5417| |Logitech x530| |SONY DSC-W17| |Logitech G7| |Vista Home Premium|

Fallout

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

11 Mayıs 2008; 13:05:44 

quote:

Orjinalden alıntı: LostNdumb

Kullanılabilir boyutları bulmak için 0,93 ile çarpmalısınız mesela 500gb x 0,93 = 465gb

Formül çıkarmaya gerek yok.

1 kb=1024 byte
1 mb=1024 kb
1 gb=1024 mb

Aldığınız ürün üzerinde kaç byte,kb,mb yazıyorsa basit bir çarpma bölme işlemi yapacaksınız.

Gigabyte P35-DS3L Rev1.0/-/Intel E2160 1.8@3.2-1.41 volt Ghz (daily)/Cooling By TT Big Typhoon/-/2*1 Gb OCZ DDR2 800@854 Mhz/-/Sapphire Ati Radeon 256mb HD3850 669/1658/-/17"Flat Samsung 797 Magic Bright/-/Gigabyte 3DAurora 570/-/Be Quiet! Straight Power 500W/-/80 Gb Samsung + 320 Gb Seagate SATAII 7200Rpm/-/NEC DVD-RW with LabelFlash/-/Inca ADSL/-/X-Fi Xtreme Gamer/-/Logitech X-530/-/Logitech Cordless Rumble Pad II/-/Logitech G5

extremeenvy

16 Mayıs 2008; 2:51:16 

kaba hesap için gayet doğru bi katsayı.formüle gerek yok diyip kabalık etmeye gerek yok

zira 10^9 / 1024^3 0,93 ediyor yaklaşık olarak.bence çok pratik olmuş böyle...

bu arada Home editionda uyku problemi var mı acaba?
dizüstü bilgisayarım sürekli internete bağlı olacak ve torrent'ten dosya indiriyor olacağım.eğer uyku moduna geçerse başımı çok ağrıtır bu alet :)
herneyse, yarın alacağım, başka yolu yok :)
umarım uyku sorunu olmaz

ekleme: sitesinden şimdi okudum, sadece USB ve FireWire ile bağlandığında uyku modu aktif olabiliyormuş.
tabi bu benim işime yaramıyor çünkü e-sata ile dizüstüne bağlayamıyorum, yani saç baş yolabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi extremeenvy -- 16 Mayıs 2008; 3:11:16 >

D.D.İ.S.Y.

Trabzon
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Harici Bileşenler >> USB bellek/Harici Depolama >> WD MY BOOK 500 GB EXTERNAL Sayfa: [1]
Buraya git: