Şimdi Ara

Yüksek Lisansı Devlet Üniversitesinde mi Yoksa Özel Üniversite de mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
35.761
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • merabalar

    Arkadaşlar, Yüksek lisans yapmak istesek devlet üniversitesinde yapmanın avantajları nedir, özel üniversitede yapmanın avantajları nedir?

    Bir de özel üniversiteler de ales sınavını kayıttan sonra girebilirsin diye bir öğrendim, Bunun aslı esası nedir acaba?

    İlgilenenlere teşekkür ediyorum



  • devlet ünv. de çok iyi ingilizce bilmek gerekiyor ve de mülakatta torpil. ha torpilsiz giren yokmu var...
    özelde de paralı olması lazım. bi de tezli ve tezsiz arasında çok fark var.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: _goLdEnSkuLL___

    devlet ünv. de çok iyi ingilizce bilmek gerekiyor ve de mülakatta torpil. ha torpilsiz giren yokmu var...
    özelde de paralı olması lazım. bi de tezli ve tezsiz arasında çok fark var.

    Aynen.

    Geçen yıl 3 farklı Üniversitenin Y.Lisans programına başvurdum. 2 si devlet üniversitesiydi.
    Sınav notlarım iyi olduğu halde devlet üniversiteleri kabul etmediler, mülakatta elediler.
    Bir tek 7tepe kabul etti ama o da yıllık 6000 $ ödememi isteyince ben gitmedim.
  • peki arkadaşlar özelde ales sınavına kayıttan sonra da girseniz kabulmuş, var mı böyle bir şey
  • Yok öyle birşey.
    ALES in mantığına aykırı.
  • yapma yaw

    golden hocam tezli-tezsiz arasında ne fark var. Birisi 1, öbürü 2 yıl sürüyor galiba.

    Bir de eskiden doktoroya tezsiz almıyorlarmış ama şimdi alıyorlarmış galiba,

    değil mi
  • valla arkadaşım şimdi bölümünü bilmiyorumda ben param olsa veya bulsam açıkçası vakıfta okurum ve bu bahçeşehir üniversitesi olur.niye diye sorarsan benim ilgimi çeken ve ilerde yapmak istediğim işle alakalı en iyi yüksek lisans programının burda olduğuna inanıyorum,birde öğretim üye kadrosununda iyi olduğuna inanıyorum fakat istediği fiyatı veremem birde böyle bir gerçek var yani 12,420 ytl gibi bir fiyatı var türkçe yüksek lisans programında ama param olsa okurmuyum okurum hemde can ata ata okurum
  • evet, özeller akşam dersleri falan çok cazip ama işte

    devlet üniversitesinde torpilin olacak

    özelde ise paran olcak
  • Devlet üniversitelerinin tamamnın aile şirketlerine çevirdiler.
    Öğretim kadroları mutlaka akrabalardan oluşuyor.
    Öğretim üyesi olmak istiyorsan kan bağına bakıyorlar.
  • Aof'ü bitirince parayı toparlayıp özel bir ünide yüksek lisans yapmak istiyorum sadece etiket için.O üniversitenin adını cv de kullanmak için.Normal üniversitede olsam hiç uğraşmazdım yüksek lisansla.Abim yaptıda ne oldu hala işsiz.
  • iptal



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi technoson -- 23 Ekim 2020; 3:35:26 >
  • Devlet üniversitelerinde dayısı olmayanın yüksek lisansa alınmaması olayı artık iyice ayyukta... Bu işe YÖK ve devlet el koymalıdır... Devlet üniversitelerindeki mülakat zırvası bir kıyım makinesi gibi ve hiçbir objektivitesi yok... Üniversitelerde niye herkes akraba?...
  • Torpil olayını profesörler de yapıyorsa artık bu ülkede, vay halimize vay! Öyle iş mi olur yahu? Bence seçilen kişilerden neden ötürü seçildiklerini belirtmeleri lazım. Yani torpil ile değil de hakkıyla geldiğini kanıtlamaları lazım. Bakalım bizim halimiz ne olacak?
  • Arkadaşlar durum şöyle, Ales puanlarının ve belki lisans not ortalamalarınızın belli bir yüzdesi alınıp bir tür puan oluşturulabiliyor. Zaten belirli bir Ales, belki ortalama sınırı var ama öyle de olabiliyor. Ben ciddi üniversitelerin ciddi bölümlerine yapılan alımlarda bu tarz bir durumun olduğunu pek sanmıyorum. Ama burası Türkiye demeden de geçemem. Tavsiyem, yüksek lisansa başvurmadan önce okuldaki hocalarla görüşmeye çalışın; sizi tanısınlar. Neden yüksek lisans yapmak istediğinizi iyi belirleyin, amaçsız adamı istemezler. Yani laf olsun torba dolsun diye yüksek lisans yapılmaz, mülakatta bu izlenimi vermeye çalışın. Diğer şartlarınız da tuttuktan sonra bir sorun olacağını sanmam, normal şartlar altında.
  • Bitirdiğin Üniversitede Yüksek yapmak daha kolaydır o zaman. Ayrıca devlette yüksek yapmak istiyorsanız okuduğunuz üniversitenizdeki hocalarla aranızı iyi tutun , hocaların referansları ilede yüksek yapmak çok kolay. Varsa eğer hocanızın yakın tanıdığı birisi bir üniversitede siz o üniversiteye çok daha rahat girebilirsiniz. Ablamın PAÜ den bir arkadaşı bu şekilde İTÜ de yüksek lisans yapmaya başlayacak. Alanı Kimya Bölümü. Ablamada bir hocası istersen sena Sakarya da yüksek yaptırabilirim demiş buda referansla tabi. Ablam düşünüyor valla. Devlet için çalışcak ama zor görünüyor. Muhtemelende istanbulda olduğumuzdan hem çalışıp hem yüksek yapmaya çalışacak bir özel üniversitede.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SeRo-34 -- 11 Temmuz 2010; 0:39:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    Torpil olayını profesörler de yapıyorsa artık bu ülkede, vay halimize vay! Öyle iş mi olur yahu? Bence seçilen kişilerden neden ötürü seçildiklerini belirtmeleri lazım. Yani torpil ile değil de hakkıyla geldiğini kanıtlamaları lazım. Bakalım bizim halimiz ne olacak?



    Dostum bu işler böyle. Zaten seçerken söylüyorlar % şu kadar şu kadar not ortalaması gerisinede senato karar veriyor. Ayrıca bu yatay geçiş yada dikey geçiş falan değilki , onlarda pek torpil dönemiyor işte.Diziyorlar ortalamaları kontejana göre sıradan seçiyorlar. haliyle torpil dönemiyor. Bu gibi yüksek lisans ta falan oluyor. Çünkü referansa bakıyorlar ağırlıklı olarak.




  • İçerde adamın yoksa mülakatta eliyorlar.Herkes kendi öğrencisini almak istiyor.Ha ortalama ve ales çok yüksek olur o zaman mecburen alırlar.Tabi yine de almama şansları var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Uygurca

    Torpil olayını profesörler de yapıyorsa artık bu ülkede, vay halimize vay! Öyle iş mi olur yahu? Bence seçilen kişilerden neden ötürü seçildiklerini belirtmeleri lazım. Yani torpil ile değil de hakkıyla geldiğini kanıtlamaları lazım. Bakalım bizim halimiz ne olacak?

    Profesörler yapmaz mı?İş profesör olmakta değil kişilikte biter.Bizim derslere daha yeni yüksek lisansını bitirmiş öğretim görevlileri geliyordu çocuk gibi tipler.Otorite kurmak için sert davranan var,öğrenciyle okey oynamaya giden var,çin malı motor alıp kız öğrencilere hava atmaya çalışan var.Her türlü tip var.Çoğu profesörlerden torpille bu işe girmiş insanlar.İleride bunlarda diğerleri gibi yalaka tipleri alacaklar.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Calpi84

    İçerde adamın yoksa mülakatta eliyorlar.Herkes kendi öğrencisini almak istiyor.Ha ortalama ve ales çok yüksek olur o zaman mecburen alırlar.Tabi yine de almama şansları var.


    Kendi öğrencilerini tabi ki almak isterler ama yüksek lisans eğitimlerinin bir kısmı tezle sonlanır, bu yüzden birbirine yakın çalışma alanları olan hoca ve öğrencilerin eşleşmesi en ideali. Referans da çok etkili elbette.
  • Arkdaşlar ben zamanında TORPİLSİZ İTÜ Isı ve Enerji Anabilim Dalında Y.LİSANS yapma hakkı kazandım... Ama imzamdaki okula gitmeyi tercih ettim... Lütfen bilip bilmeden sallamayalım..

    1. hangi üniden mezunsun?
    2. Ales?
    3. TOEFL vs IELTS
    4. Lisans dereceniz
    5. Kazandığınız başarlar
    6. Referans hocalarınız... bunlar iyi ise TORPİLE gerek yok...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.