iyi bakalım inşALLAH ilerde bi problem yapmaz ben alalı iki hafta oldu gidem akşam evede bi bakem nerede üretilmiş kasayı sessizleştirdik disk ses yapıyo hadi hayırlısı
quote:
Orjinalden alıntı: erdierdi
@hayabusa1907; evet o ses bende de çıkıyor. Hatta forumda bir arkadaşta da çıkıyordu. Şu ana kadar bir sorun yaratmadı. Ben hdd'i 1 aydır kullanıyorum.
@speedfirat; Benimki çin malı ve kullandığım en sessiz Hdd diyebilirim.
Arkadaşlar bu hdd çok mu sesli acaba ? Bazı arkadaşlar sessiz diyor bazıları ise çok sesli..Sizce nasıl gürültü oranı ?
Gerçekten cok sesli çalıyıyor.Ben bu hdd i geri verdim 500 gb samsung aldım.Samsungun işlem yaparken cıkardıgı ses seagatenin işlem yapmazken cıkardıgı sesten az.
arkadaşlar 16 mb cache ile 32 mb cache bellek performansta çok fark ediyor mu acaba ben 8 mb ile 16 mb arasında fazla bir fark hissetemedim.
merhabalar, cache miktarı genelde göz boyama amaçlı işe yarar yararsa,burda da sanırım hddlerin aslını astarını bilmeyen potansiyel alıcıların dikkatini cezbetme amacı var.hazır bellek modulleri de iyice ucuzlamışken koy gitsin.Performansın çok yüksek oluşu 32mb olmasından ziyade tek plakada 250gb veri taşıdığından kaynaklanıyor.bak yukarıda testini gördüğün arkadaşın hdd'si öyle değil , sessiz çalışsın diye değiştirmiş ama hayli performans kaybı yaşamış.
şuan için alınabilecek bence tek disk 250gb olan 410as yada 7200.11 serisinden bütçeye göre herhangi bir model. ama yakında F1 serisinin uygun fiyatlı modelleri gelince performans kralı onlar olucak gibi duruyor
arkadaşlar 16 mb cache ile 32 mb cache bellek performansta çok fark ediyor mu acaba ben 8 mb ile 16 mb arasında fazla bir fark hissetemedim.
merhabalar, cache miktarı genelde göz boyama amaçlı işe yarar yararsa,burda da sanırım hddlerin aslını astarını bilmeyen potansiyel alıcıların dikkatini cezbetme amacı var.hazır bellek modulleri de iyice ucuzlamışken koy gitsin.Performansın çok yüksek oluşu 32mb olmasından ziyade tek plakada 250gb veri taşıdığından kaynaklanıyor.bak yukarıda testini gördüğün arkadaşın hdd'si öyle değil , sessiz çalışsın diye değiştirmiş ama hayli performans kaybı yaşamış.
şuan için alınabilecek bence tek disk 250gb olan 410as yada 7200.11 serisinden bütçeye göre herhangi bir model. ama yakında F1 serisinin uygun fiyatlı modelleri gelince performans kralı onlar olucak gibi duruyor
xp sp2 olayını da çözdüm bölümleme,format ve dosya biçimi işlerini de yaptı hatta winxp yi de yükledim ama hdd yi geri söktüm!!!! ne uyuz adamım ya
burdaki fark 32mb den deil tek parça plakaya geliştirilmiş okuma ve yazma hızındn kaynaklı ama............. xp sp2 olayını da çözdüm bölümleme,format ve dosya biçimi işlerini de yaptı hatta winxp yi de yükledim ama hdd yi geri söktüm!!!! ne uyuz adamım ya bi test kıvamına getirmedim aleti
Bence de hiç sesli çalışmıyor benim elimde 2 seagate ve 1 samsung var ama bu hdd elimdeki en sessizi gerçekten duymak çok zor üstelik kasa benim masamın üstünde.Bence sessizlik konusunda gerçekten mükemmel.
quote:
Orjinalden alıntı: xxxxxs
quote:
Orjinalden alıntı: engintunbel
Arkadaşlar bu hdd çok mu sesli acaba ? Bazı arkadaşlar sessiz diyor bazıları ise çok sesli..Sizce nasıl gürültü oranı ?
Gerçekten cok sesli çalıyıyor.Ben bu hdd i geri verdim 500 gb samsung aldım.Samsungun işlem yaparken cıkardıgı ses seagatenin işlem yapmazken cıkardıgı sesten az.
tek diskteki derece biraz düşük geldi bana, ben 90mb ı geçiyorum, burda 86mb göstermiş, gerçi ben hd tach ile 32mb testinde bu değeri aldım, sizinki ile ne kadar fark olur bilmiyorum. ama 2hdd raid0 gerçekten çok iyi