Şimdi Ara

ocz reaper ve orthos hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
923
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar bende 4 adet 1 gb lik ocz reaper hpc 1066 mhz var ve orthosda bu hatayı alıyorum şu anda vista 64 bit yüklü acaba yazılımsalmı bu hata

vista bellek tanılama aracında sorun yok bu orthosdan başka ramleri test edebileceğim bi program varmı acaba (memtest yükledim bişey anlamadım)

bide benim gibi 4 adet 1 gb lık bu ramlerden kullanan varmı kasanın kapağı açıkken bakıyorum bu ramler acayip sıcak sizdede öylemi

• Ramlere ne kadar voltaj verdiniz? 2.1'den aşağı verdiyseniz arttırarak deneyin. En azından 2.1 vererek deneyin tekrar.
  • 2.2V vermeyi deneyin.
  • arkadaşlar anakartımın kulanma klavuzunda ddr2 slotlarının 1.8 volt olduğu yazıyor ramlerin kullanma klavuzunda 2.3 volt olduğu yazıyor

şimdi voltaj autoda 2.3 veriyormu yoksa ben manuala alıp kendimmi ayarlamam lazım voltajı
  • aynı ramlerden bendede var. 2.2V ver biostan büyük ihtimalle sorunun çözülecektir.
  • 2.2 2.3 hepsini denedim işe yaramadı 550 watt lc power güç kaynağı imzamdaki sisteme yetersiz olabilirmi acaba
  • İşlemcide hızaşırtma var mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    RAMPAGE 5 EXTREME BIOS SORUNU
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • hızaşırtma yok sadece orthos değil süper pi"de 16M 32M işlemlerinde hata veriyor
    hafta sonu bide xp yükleyip deneyeceğim belki sorun vista 64 bittir

quote:

Orjinalden alıntı: arsenik

İşlemcide hızaşırtma var mı?
  • Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 3837 Time: 15
    CPU: 2400MHz FSB: 266MHz [266MHz x 9.0 est.]
    15.02.2008 23:09
    Launching 2 threads...
    1:Using CPU #0
    2:Using CPU #1
    1:Beginning a continuous self-test to check your computer.
    1:Press Stop to end this test.
    2:Beginning a continuous self-test to check your computer.
    2:Press Stop to end this test.
    2:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    1:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    Type: Blend - stress CPU and RAM Min: 8 Max: 4096 InPlace: No Mem: 3837 Time: 15
    CPU: 2400MHz FSB: 266MHz [266MHz x 9.0 est.]
    15.02.2008 23:18
    Launching 2 threads...
    1:Using CPU #0
    2:Using CPU #1
    1:Beginning a continuous self-test to check your computer.
    1:Press Stop to end this test.
    2:Beginning a continuous self-test to check your computer.
    2:Press Stop to end this test.
    1:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    2:Test 1, 4000 Lucas-Lehmer iterations of M19922945 using 1024K FFT length.
    1:FATAL ERROR: Rounding was 0.494140625, expected less than 0.4
    1:Hardware failure detected, consult stress.txt file.
    1:Torture Test ran 2 minutes 9 seconds - 1 errors, 0 warnings.
    1:Execution halted.

arkadaşlar bu orthos hatasının sebebini bilen yokmu

pireme95 süperpi 32m hangi testi yapsam hata var normalde reset filan yok ama testler hep hatalı

googlede araştırdım kimileri sabit diskten demiş raid 0"ın üstüne xp yükledim yine testler hatalı raid 0"ı bozdum tek diske yükledim xp"yi yine hatalı kimileri sanal bellekten demiş onuda kapadım yine olmadı heralde servise gitmekten başka çare kalmadı artık

• bu hata, ben işlemciye stabil olmayan bir hızaşırtma yaptiğimda karşima çikan mesajlar. bir xp de deneyin olmazsa ramlerden ziyade işlemcide sorun arayin derim ben.
  • sorun ramlerde bence benzer durum bende de var imzamdaki sistemde ve sorun CAS ayarlarını anakart OCZ için düzgün yapamıyor.Şuanda araştırmaya devam ediyorum. Hatta OCZ teknolojiden biri ile mail ile bu konu hakkında görüşüyorum eğer çözüme ulaşırsa burada yayınlayacağım.İnşallah gigabyte p35 OCZ sorununu artık çözeriz
  • Bu hata işlemciden olmaz,ramlerdendir.Doğru voltajı verip,doğru zamanları da yapınca hala daha devam ediyorsa bu hata ramler büyük ihtimalle anakartla uyumsuz veya 4 çubuk bir arada çalışmıyordur.Ramlerin dual çalışması 4 çubuk bir arada çalışabileceği anlamına gelmiyor.Ram üreticileri bunu belirtiyor.En son işlemciyi düşün,o değildir kesinlikle.Anakartın desteğine bak,özellikle de senin ramlerin 4 çubuk kullanımıyla ilgili bir bilgi ara.
  • arkadaşlar cevaplar için çok sağolun galiba sorunun neden kaynaklandığını buldum ramler 4 adet ve soğutuculu olduğu için birbirine çok yakınlar ve çok ısınıyorlar sabah 12 santimlik fan koydum üstüne orthosda 15 dakika hata vermedi normalde 2 dakika bile dayanamazdı
    şimdi ocz ram soğutucusu (linkteki) almaktan başka çare kalmadı galiba

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd94654
  • arkadaşlar bu ocz ram soğutucusu benim anakarta olurmu yoksa 12 santimlik fan alıp silikonlamı yapıştırayım anakartımın resmindede gördüğünüz gibi pci ekran kartı slotu fazla yukarda 8800 gts ile ramların arasında bir iki milimetre var

• evet bende de 4x1gb ocz reaper var ve önceden kingstonlar varken oc yapabiliordum ama şimdi bunlarla yapamıyorum ve sorunun 550watt lık güç kaynağımın yetmemesinden kaynaklandığını anladım.Bu ram ler canavar gibi güç tüketiyor.
  • @orhan44, fotoğraftan yorumladığım kadarıyla, soğutucunun vidası ekran kartına dayanır gibi.

Ben başka birşey önereyim. Kasanın yan kapağına, ramlerin tam üzerine gelecek şekilde simetrik delikler açın (matkapla). Ve oraya 12cm'lik bir fan takın (kasa içine). Verimi ne olur bilemem ama daha ucuza gelir ve ekran kartına dokunmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 19 Şubat 2008; 8:50:41 >
  • Valla o kadar çok ocz ile ilgili konu okudumki forumda, süper diyen deva takoz diyen de var. Problem yaşayan da az değil yani. Ben oem piyasasında yine en çok kingston a güveniyorum, ocz alayım mı diye düşünüyordum ama uzun zaman önce vazgeçtim. Bendeki standart oem kingston 667 ler sorunsuz 800 ü geçti daha da gidecek heralde, hyperx alsam neler olacak acaba..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emreq -- 19 Şubat 2008; 15:49:59 >
  • dün benim pc"yi topladığım yere bimeks teknoporta götürdüm orda servis elemanı baktı ve ramlerin tek tek sorun çıkarmadığını fakat kit olarak sorun
    çıkardığını söyledi bende 2 adet 2 gb kit vardı birini bimeksten diğerini hepsiburadadan almıştım bimeksten aldığım 2gb ramleri aldılar ve yetkili firmaya
    göndereceklerini söylediler diğer hepsiburadadan aldığım 2gb kaldı bende evde memtest yapıyorum bilgisayar yeni açıldığında daha soğukken aşağıdaki
    resimdeki gibi hata veriyor memtesti birkaç kez tekrarlayınca hata çıkmıyor hadi bimeksten aldığım bozuktu diyelim hepsiburadadan aldığım neden bozuk
    yani 4 bozuk ramin beni bulmuş olması ilginç tabi eğer ramlar bozuksa servis elemanına anakartta veya güç kaynağında problem varmı diye sordum
    yok dedi P35 anakartlarla bu ramlardan çok sattıklarını ve şikayet olmadığını söyledi

• arkadaşlar bu ocz ramların yetkili servisini bilen varmı acaba araya hepsiburadayı karıştırmadan direk ocz"ye götürsem daha hızlı sonuç alırım belki
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.