Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Samsung s850 topluluğu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Samsung s850 topluluğu Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 4 5 6 [7]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
modülatör

20 Mayıs 2008; 11:51:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

bu da aynı pozisyonun zoom ile yakınlaştırılmış hali elimden geldiğince tabiki. tahminen digital zoom da kullanımış olabilir tam bilmiyorum.

modülatör

20 Mayıs 2008; 12:00:22 

gece flash lı çekim denemem. flashsız denedim zifiri karanlık çıktı desem yeridir. yada ayarlarını yapamıyoruz.

TuVNeRa
Uzaklaştırılmış
4 gün cezanın 3 günü kaldı.

20 Mayıs 2008; 12:01:12 

quote:

Orjinalden alıntı: modülatör

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Evet.
7-8 sn lik AVI filmi 6-7MB yer kaplıyor.

ben daha önce nasıl bir video çekmişsem 21 sn lik bir görüntü 345KB ama ne winamp ile nede VCL player ile açamıyorum formatı da winamp media file diye yazıyor. şimdi "TURNEVA" ustanın pil sorusuna bakmak için denedim ki pili dün kullanıp 240 foto çekmekten sonra şimdi tekrar taktım ve gösterge yine aynı full dolu gözüküyor. pili taktıktan sonra yeni bir video deneyyim dedim. 40 sn lik görüntü 15 mb yine winmp media file yazıyo ama bu kez avi formatı gözüküyor vede hem winamp hemde VCL player ile seyredebildim.

O fark çözünürlükle alakalı. Ben verdiğim örnekte videoyu en yüksek çözünürlükte saniyede 20 kare ile çektim.
factorx

20 Mayıs 2008; 12:57:28 

Modulator; yorum yapmak haddime değil belki ama, güzel çekimler ama kompozisyon olarak biraz daha kendini geliştirmelisin. Bunun da tek yolu farklı açlıardır. Mesela şu geniş olarak piknik alanını çektiğin fotoğrafta fotoğraf karesinin yarısında çimler görünüyo. Çimleri daha az göstererek yani 2-3 x zoom yapıp kamerayı biraz yukarı kaldırsaydın , yani gökyüzü daha fazla görünseydi piknik alanında oynayan çocuklar konuya daha çok dahil olmuş olurdu. Çünkü her fotoğrafta bir ana konu vardır ve ana konunun etrafındaki herşey arka fondur. Parçalı bulutlu mavi bir gökyüzü ve ağaçlar konu için güzel bir arka fon oluştururdu =)

Kişisel Fotoğraf ve Grafik Çalışmaları Galerim:

http://www.flickr.com/photos/ahmetokkol/
TuVNeRa
Uzaklaştırılmış

20 Mayıs 2008; 13:39:15 

FactorX hocam bu sayfada ki fotoları S850 ile çektim. Hatalarımı söyler misin...

http://hakanfer.googlepages.com
modülatör

20 Mayıs 2008; 19:34:32 

senin çektiğin ağaç fotosu gibi değil ama bir görün diye koyuyorum. şu öndeki kişiyi net arkadaki planı fulu çekme işi nasıl o nu öğretebilirsin çok sevinirim "faktorx" ustam.

modülatör

20 Mayıs 2008; 19:39:24 

senin sayfadaki gökyüzü fotoğrafına hayran kaldım inanki. nasıl çektiysen eline sağlık.benim bulut bu işte.

TuVNeRa
Uzaklaştırılmış

20 Mayıs 2008; 19:45:59 

quote:

senin çektiğin ağaç fotosu gibi değil ama bir görün diye koyuyorum. şu öndeki kişiyi net arkadaki planı fulu çekme işi nasıl o nu öğretebilirsin çok sevinirim "faktorx" ustam.

Samsung S850
F 2.8
1/30
ISO200

modülatör

20 Mayıs 2008; 19:52:01 

gece karanlıkta flashlı çok net çekmiş ama senin şu sitedekilerin eline su dökemez.su deyince milllet musluktan akan suyu ayrıntılı çekiyor ya ben hep özenmişimdir. nasıl ve hangi ayarlar ile mümkün acaba?

modülatör

20 Mayıs 2008; 20:13:36 

quote:

quote:

Samsung S850
F 2.8
1/30
ISO200

sadece bu ayarlarla olmuyo galiba şimdi deneyip bu sonucu aldım. sonrada kare şeklinin yeşil olmasını sağlıyorum anahtarlığa ama yine olmadı:(( kabiliyet mi ne?

ar_tryk

21 Mayıs 2008; 0:27:51 

Makro ya (güle benzer) üç defa bas mesala p modunda. Mesafeyi manuel ayarla.

factorx

21 Mayıs 2008; 11:10:01 

quote:

FactorX hocam bu sayfada ki fotoları S850 ile çektim. Hatalarımı söyler misin...

http://hakanfer.googlepages.com

Tuvnera arkadaşım, kompozisyon olarak çok hoş kareler çekmişsin, tebrik ederim. Fakat netlik ve gürültü bakımından kusurlar var fotoğraflarda. Muhtemelen bunları auto modda çekmişsin. Şöyle söyliyim; auto mod demek herşeyi fotoğraf makinası ayarlıyor demektir. Yani fotoğraf makinası ISO yu yükseltmek isterse hiç düşünmeden auto da yükseltir. Fakat yüksek iso her ne kadar gece çekimlerinde ihtiyaç duysakta fotoğrafta hiç de hoş olmayan gürültü dediğimiz karıncalanmaları yaratır. O nedenle kaliteli bir fotoğraf çekmek istiyorsanız ISO yu kendinizin ayarlayacağı bir modda çekim yapmalısınız. En iyisi program modudur bu bakımdan. İsoyu en azda tutmak en kaliteli ve en net fotoğraflar verecektir size. Yani 50 de. Diyeceniz ki, iyi ama gece çekimlerinde o zaman çekim daha uzun sürüyor ve titreme oluşuyor. O zaman makinayı sbaitlemenizi önericem. İlla tripod alın demiyorum. Etraftaki bir bankın üstüne, duvarın üstüne bi şekilde sabitleyebilirsiniz. Ama illa gece elimde foto çekecem derseniz tabi flash en iyi yol. Gece sokak çekimlerinde red eye flashını kullanın. NE alaka diyeceksiniz, o insan çekerken kullanılmazmı ki diceksiniz. Ama red eye flash modu 2 kere flash patlatır ve bu sayede ayrıntılar daha net ortaya çıkar renk sıcaklığı kaybolmadan. Diğer flash modlarından renkler daha soluk çıkar gece.

Portre fotoğraflarına gelince onlar da yeterince net diil. Fotoğrafı tam boy yapınca bu çok kolay anlaşılıyor. Bunun anlamanın yolu da saçlar dır. Fotoğrafınızı gerçek boy açıp kadınların saçlarına bakarsanız saç telleri bulanık ve birbirine girmiş gibi olduğunu göreceksiniz. Oysa samsung lensini hiç de yabana atmayın. Samsung S850 ile 5 metre uzaktaki bir bayanın saçının tek teline vuran güneş ışığının parıltısını bile görebilirsiniz. Tabi bunun için debin de dediğim gibi 50 ISo kullanılmalı ve 2 metreden yakın çekimlerde makro kullanılmalı. Eğer makina netlememek de diretiyor ve kırmızı kareyi görüyosanzı manuel focusu kullanın. Uğraşamam diyosanız bu kaliteyle idare etmek zorundasınız demektir.

Ama kesinlikle kompozisyonlar çok hoş. Sadece fotoğraf karelerinde çok fazla obje var, sokaktaki arabalar, odadaki kadınların etrafındaki eşyalar gibi. Daha sade daha güzeldir.

factorx

21 Mayıs 2008; 11:21:56 

quote:

Modülatör arkadaşım; şimdi önce A moduna getiriyosun makinayı. A modu demek makina enstantane süresini kendisi ayarlıyor ama diğer tüm ayarları sana bırakıyor demektir. Şimdi A modundayken manuel focusu açıyosun. Objeye iyice yaklaşıyosun. Senin fotoğrafın için söylemek gerekirse ağacın en önündeki dalına yaklaşıyosun. Sonra manuel focusu aşağı doğru çekiyosun. Taa ki önündeki dal net oluncaya kadar. Netleme işi tamamdır. Şimdi f değerini ayarlıyosun. Yani +/- düğmesine bir kere basıp yukarı aşağı tuşuyla f değerini en aza getiriyosun. 2.8 gibi.. Bunu yapınca arkadaki dalların arasından sızan küçük güneş ışığı noktaları büyük yuvarlak noktalar olarak görünecektir. Eğer öndeki netlemiş olduğun dal ile arkadaki bulanık gözükecek olan dallar arasında 2 metreden fazla bir mesafe varsa f değerini yükselterek o küçük ışık hüzmelerini yuvarlak yerine altıgenler halinde çekebilirsin.

Bu yöntem her fotoğraf için geçerli diildir. Sadece yakın plan çekimlerde ve arkada ağaçların dallarının arasından sızan beyaz noktalar varken ya da gece sokak lambalarında geçerlidir. Sistemin işleyiş şekli ise şöyledir: manuel focus ile zaten arka planı yeterince bulanık yapmış oluruz. F değeriyle oynamak ise bu bulanık araka fonu daha da bulanık yapmamıza yarar. Lens arka fonu bulanık yaparken ışığı dağıtır. Netleme nin tam tersi yani. Çünkü netleme dediğimiz olay ışığı bir yerde sıkıştırıp en kaliteli görüntüyü yakalamaktır. F değeri 2.8 de yuvarlak olmasının nedeni CCD sensöre maximum düzeyde ışık girmesinden kaynaklanır. Noktaların altıgenlerden oluşması ise CCD sensöre minimum düzeyde ışık noktalarını kırmasından kaynaklanır. Neyse bunlar sıkıcı konular =))

TuVNeRa
Uzaklaştırılmış

21 Mayıs 2008; 11:25:16 

Teşekkür ederim.

Hatırladığım kadarıyla Golden Gate resmini banka oturarak ASR modunda çekmiştim.
Aklıma çılgınca bir fikir geldi:

Biliyorsunuz ISO oranı arttıkça CCD sensörler daha çok ısındıklarından gren artar. Peki çok soğuk havalarda resimleri yüksek ISO değerlerinde çekersek bu olay engellenir mi?
factorx

21 Mayıs 2008; 11:31:26 

quote:

gece karanlıkta flashlı çok net çekmiş ama senin şu sitedekilerin eline su dökemez.su deyince milllet musluktan akan suyu ayrıntılı çekiyor ya ben hep özenmişimdir. nasıl ve hangi ayarlar ile mümkün acaba?

Su damlası çekimleri zor iş. Şimdi önce makinayı bu sefer S moduna getiriyosun. Musluktan akan suyun damla damla akmasını sağlıyosun. Damlalar biraz sık olsun ki yakalamak zor olmasın. Burada en önemli nokta ortamın yeterince ışık almış olması ve makinayı hiç oynatmamak. Neden flash kullanmıyoruz ki diyebilirsin. Ama yakın mesafede flash kötü sonuçlar veriri. Ama genede flashı da bi deneyin. Ortamdan ortama farklılık gösterebilir.. Sonra gene manuel focusu açıyosunuz. Çünkü biz olmayan bir şeye netlenicez =) Makinayı önceden su damlasının geçeceği yere netleyecez ki makina bir de su damlası akarken netleme işiyle uğraşmasın. Makinanın yükünü alıyoruz yani. Nitekim makina akan su damlasını netleyemez zaten otomatik olarak. Bunun için musluğun ağzını ve ya musluğun ağzından bir adım ötesini netleyebilirsiniz. İkisi de olur ve farklı güzel sonuçlar verir. Sonra enstantane süresini ayarlıyoruz. En az 1/60 olmalı 1/60 - 1/125 - 1/250 diye gider ve herbiri farklı sonuçlar verir. Deneme yanılma yoluyla en güzel sonuca ulaşabilirsiniz.

Bununla ilgili örnek çalışmamı yakın zamanda buraya koyarım.

factorx

21 Mayıs 2008; 11:35:29 

quote:

Teşekkür ederim.

Hatırladığım kadarıyla Golden Gate resmini banka oturarak ASR modunda çekmiştim.
Aklıma çılgınca bir fikir geldi:

Biliyorsunuz ISO oranı arttıkça CCD sensörler daha çok ısındıklarından gren artar. Peki çok soğuk havalarda resimleri yüksek ISO değerlerinde çekersek bu olay engellenir mi?

Aslında o tam öyle diil. Isınmadan kasıt şu: CCD sensöre yüksek ISO değerlerinde fazla elektrik gelir. Ve bu fazla elektrik yükünden ötürü gren oluşur. Yoksa inanın bana DSLR makinalarda CCD soğutucu sistemler bulunurdu =)) Ama yok...

Fakat gren bazen sanatsal bir efekt olarak da kullanılabiliyor. Siyah beyaz fotoğraflarda film greni denilen bir efekt uygulanıyo bazı bilgisayar programlarında. Bu fotoğrafa mistik bi hava katıyo. Bu efekti doğal olarak vermek de mümkün. Mesela iso 1600 da siyah beyaz fotoğraf çekerek. Bunun üzerinde çok çalışıyorum ama istediğim gibi bi sonuca ulaşamadım. Sanırım neyi çektiğinle de ilgili bişiy.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi factorx -- 21 Mayıs 2008; 11:36:06 >

factorx

21 Mayıs 2008; 11:45:02 

Biliyorum bugün coştum =P Ama ilginizi çekeceğini düşündüğüm çok hoş bi tekniği daha göstermek istiyorum:

Güneş Yıldızı =))

Bunun içinde yine bu fotoğraftaki gibi çalılıkların arasından ya da ağaçların yapraklarının arasından sızan bir güneşe ihtiyacımız var. Burada püf nokta gene F değeri. Bu yıldızı yaratmanın tek yolu f i olabildiğince maximum değerinde tutmak. Bunun için A modunu kullanabilirsiniz. f değerini maximuma çıkarın ve manuel focusu açın. (Elinizde manule focuslu bir makşna olduğu için çok şanslısınız, yaratıcılıkta sınır yok =) ) Manuel focusu sonsuza getirin. Çünkü burada tamamen güneşe netlenicez. Güneşi çekecez. Diğer ayarlar önemli diil. Gene ISO 50 de olsun tabi. Bir de en önemlisi tek nokta ışıklandırma modunda olsun. Yani çoklu diil, nokta da olsun...

Kolay gelsin.