Modülatör arkadaşım, iyi güzel hoş da, odayı çekip duracağına çık dışarı gökyüzünü çek, ağaçları çek, börtü böceği çek, hiç olmadı balkona çık, o da olmadı pencereden dışarısını çek, neden odada test ediyosunuz güzelim makinaları? =))
PC bağımlılığı
haklısın ustam pc nin başında olduğum için böyle davrandım.birde makina benim değil ya işte o yüzden bir an önce test yapayım istedim. az sonra s85 i arkadaşıma vereceğim o yüzden yapabileceğim tüm testler s850 üzerinden olacak. bana s850 ile çekim konusunda kısa yollar gösterebilirseniz daha çabuk öğrenirim kanısındayım. ilgili arkadaşların hepsine çok teşekkürler.
bu siteye giriyorsun ustam orada gözat seçeneğinden pc den yükleyeceğin resmi çeçiyorsun daha sonra altta host it! var oraya tıklıyorsun ve bekliyorsun yüklediğinde kısa yollar geliyor sayfada en alttaki kısa yolu kopyalıyorsun. daha sonra foruma cevap vermeye başlıyorsun yazı yazıyorsun ve yazdığın yerin üsünde image diye bir buton var ona tıklıyorsun tıkladığında köşeli parantez içinde image image diye ibare çıkıyor o kopyaladığın kısa yolu bunların ikisinin arasına yapıştırıyorsun image KISA YOL image. o zaman resim sayfada görünüyor. merakla bekliyorum resimlerini ve tecrübelerini.
Önce kişisel görüşlerimi yazdığımı belirtiyim. S850 de otomatik ayarlarda ışığın az olduğu yerde görüntüde flulaşma oluyor. Bunun sebebi enstantane süresini gereğinden uzun tutması. Gece oda içinde ışık az olunca odaklanmada zorluk çekiyor. Çekim süresini uzatarak daha fazla ışık almaya çalışıyor. Enstantane süresi uzayınca titreşim önleyicisi yeterli olmadığından (dual ıs olanlar biraz daha iyidir bu konuda) flu resim çıkarıyor. Tam karanlık bir ortamda flaşlı çekimde flulaşma olmaz çünkü dışarıdan başka bir ışık almamaktadır. Gece oda içinde flaş patlamadan iyi sonuç alma düşüncesini bir kenara bırakıp flaşlı çekmeyi düşündüğümüzde flululaşma olmaması için enstantane süresinin kısa olması gerekmekte makinanın otamatik ayarı ise bu süreyi gereğinden uzun tutmaktadır. Enstanteneyi manuel yaptığında flulaşmayı önlersin ama makinayı manuel kullanmayı bilmeyen bir arkadaşın alıp çektiğinde gündüz oda içinde flaşlıda olsa flulaşma olabilir. Ben s850 nin bir güncelleme yapıp otomatik ayarını düzeltmesini bekliyordum ama s85 çıktı onun ayarlarında düzeltme yapılmış olabilir. Bunu dışında S850 pek çok konuda S85 den çok çok iyi. Bir önceki sayfada bunlar yazıyor zaten. Pek çok makinada S850 nin özelliklerini bulamazsın. Sanki yarı profesyonel bir makina gibi. Başka takıldığın bir yer varsa yardımcı olmaya çalışırız.
PM de manuelide sormuşsun.S850 makroda manuel olarak çok başarılıdır. A,S,P modları daha önce anlatıldı.İlerde f30 f31 gibi aranılıp bulunamayacak makina olacak kadar iyi değil ama güzel makina.Video çözünürlüğü de çok yüksek.Bana göre video kamera dan avi olarak kaydedilip daha sonra vcd,dvd yapılan görüntülerden geri kalmıyor ama zoom da ses kesmesi ve yine zoomda odaklanmayı geç yapması dezavantajları. Ama bu bir fotoğraf makinası. S850 divix video kaydı yapıyor hafıza kartında görüntüler daha az yer kaplar. S85 ise avi çektiğinden kartı çok çabuk doldurur. Karar senin kolay gelsin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 5 Mayıs 2008; 17:37:06 >
samsuncu arkadaşlar hepinize iyi günler bizde bugün samsung s85 aldık makine genel olarak iyi fakat pil konusu delirtir adamı ben varta 2700 power accu mu alsam daha çok dayanır pili yoksa gp 2700 mü almalıyım yardım edin lütfen birde kamera çekiminde kayıtta biraz hışırtı var diye servisi aradım yardımcı olamadılar ama sonra anladımki bilgisayarın ses seviyesinin en üstte olmasındanmış fakat genede çok az hışırtı var ,bu pilleri alırsam % kaç açık kalma süresi artarteşekkürler
iki pil 10 ytl ye 2650 duracel aldım . Çok hoşuma gitti. Bir çift daha aldım. Dayanmasına dayanıyor ama yinede yedeğin olmalı. Şarj cihazını gp aldım . 5 saatte hızlı şarz yapıyor. Alacağın pil beklemiş pil olmasın.
s85 i yarın teslim edeceğim. "ar_tryk" ustam istediğini otomatik modda yaptım ve oda da küçük kızımın yüzünü çektim. çok güzel geldi bana ama siz ne dersiniz? birde s850 ile deneyeyim az sonra.
bunuda s850 ile çektim florasan ışığı altında vede otomatik modda her iki foto da. yakınlaştırdım ve çektim başka bir ayar yapmadım.bu nasıl?bence daha da bir güzel galiba.yada kızım gözüme güzel geliyor heralde.
Kızın çok şekermiş. Maşallah diyelim.Her iki makina da güzel çekmiş. Usta olan sensin anladığım kadarıyla. Şöyle güzel resim çekemedim doğrusu. 4 -5metre uzaktan çekince de böyleyse istediğini al. Ama yukarıda yazılan özellikler ilerde mutlaka arayacağın özelliklerdir. Bazı eksilerine rağmen ben de yeni bir makina alacak olsam yine S850 derdim. Hayırlı olsun.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ar_tryk -- 5 Mayıs 2008; 21:51:13 >
Kızın çok şekermiş. Maşallah diyelim.Her iki makina da güzel çekmiş. Usta olan sensin anladığım kadarıyla. Şöyle güzel resim çekemedim doğrusu. 4 -5metre uzaktan çekince de böyleyse istediğini al. Ama yukarıda yazılan özellikler ilerde mutlaka arayacağın özelliklerdir. Bazı eksilerine rağmen ben de yeni bir makina alacak olsam yine S850 derdim. Hayırlı olsun.
est ustam o sizin güzel görmenizden kaynaklanıyor yoksa elimiz böyle çekmiş. eskiden olympus camedia c-700 makinam vardı hala varda smartmedia kart kullandığından kartını bulamıyorum.10X optik zoom lu ama 2.1 mp bir makina.fakat şimdiki çoğu 5 mp lik makinalar 5 basar. tabiki benim gözümde. bende onun için forumlarda ne alınabilr diye incelerken s850 yi gördüm aradığım kriterlere yaklaşık bir makina. inş bende beğendim s850 yi. bence altta s850 ile çektiğim resim s85 e göre biraz daha net ve canlı çıkmış gibi. ama bu topic lütfen canlı kalsın kullanan ustalar resimlerini buraya eklesin nasıl çektiğinin ayarlarınıda yazsın ki bizler örnek alarak fotoğrafçılık öğrenelim yani güzel çekmeyi öğrenelim.