Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Samsung s850 topluluğu

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dijital Fotoğraf Makineleri ve Video Kameralar >> Dijital Fotoğraf/Baskı >> Cevap: Samsung s850 topluluğu Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6 7 8   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
factorx

13 Mart 2008; 11:47:48 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Selamlar;

Makinayı yeni edindim, ama focus ve enstantane konularında bilgim olduğundan manuel ayarlar konusunda pek sıkıntı çekmeden hemen kavradım. Diğer sayfalarda şundan şikayet edilmiş; herkes enstantane hızını olabildiğince hızlı tutup, sarsıntıları minimuma indirmek istiyo, tabi daha hızlı enstantane demek daha az ışık demek olduğundan karanlık sonuçlar elde ediliyo. Ama aslında öyle diil, Enstantaneyi 1/125 ve f değerini 2.8 - 4 arasında yani küçük değerlerde tutarsanız ve isoyu da 50 yapıp dış ortamda güneş ışığının direkt vurduğu bi yeri ya da gökyüzünü çektiğinizde gayet aydınlık sonuçlar çıkıyo. Hatta bazen enstantanaeyi 1/1000 lere kadar düşürmem gerekebiliyor fazla aydınlık olduğundan.Nitekim uçan kuş resimleri bu ayarlarda çekiliyor,sizin testlerinizde çekimler hep odada olduğundan istenilen verimi almak güç oluyor. Çünkü floresan ışığı güneş ışığına nazaran objektifin daha duyarsız kaldığı bi ışık türü.

Bu konuyla ilgili örnekleri yakında buraya koyarım...

Kişisel Fotoğraf ve Grafik Çalışmaları Galerim:

http://www.flickr.com/photos/ahmetokkol/
yasar25

13 Mart 2008; 13:37:08 

quote:

Orjinalden alıntı: factorx

Selamlar;

Makinayı yeni edindim, ama focus ve enstantane konularında bilgim olduğundan manuel ayarlar konusunda pek sıkıntı çekmeden hemen kavradım. Diğer sayfalarda şundan şikayet edilmiş; herkes enstantane hızını olabildiğince hızlı tutup, sarsıntıları minimuma indirmek istiyo, tabi daha hızlı enstantane demek daha az ışık demek olduğundan karanlık sonuçlar elde ediliyo. Ama aslında öyle diil, Enstantaneyi 1/125 ve f değerini 2.8 - 4 arasında yani küçük değerlerde tutarsanız ve isoyu da 50 yapıp dış ortamda güneş ışığının direkt vurduğu bi yeri ya da gökyüzünü çektiğinizde gayet aydınlık sonuçlar çıkıyo. Hatta bazen enstantanaeyi 1/1000 lere kadar düşürmem gerekebiliyor fazla aydınlık olduğundan.Nitekim uçan kuş resimleri bu ayarlarda çekiliyor,sizin testlerinizde çekimler hep odada olduğundan istenilen verimi almak güç oluyor. Çünkü floresan ışığı güneş ışığına nazaran objektifin daha duyarsız kaldığı bi ışık türü.

çok sağol böyle örnekli rakamsal değerler veildiğinde amatör olarak deneyip anlamam daha kolay oluyor örnekleri bekliyorum

nman

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

13 Mart 2008; 23:46:14 

quote:

Orjinalden alıntı: factorx

Selamlar;

iyi de bunları zaten biliyoruz. güneşte zaten sorun yok. mühim olan karanlık...

ar_tryk

14 Mart 2008; 0:57:08 

Gündüz millet işte güçte. Makina akşam lazım genelde. Misafirde olursa işin içinde bulanık görüntü hoş olmuyor. Ayarlarla epey uğraştık. Makinayı alan ve tecrübeli olanlar pek topiğe katılmıyor. Buradaki sorunlar diğer makinalarda da var. Bizim makinayı diğer makinalarla netleme veya fokuslamada karşılaştırabilecek arkadaşlar olsa iyi olurdu. Makinanın her özelliği süper ama denizi geçip derede boğulma gibi netlemesi ışık biraz az oldumu yetersiz kalıyor. Diğer makinalarda da şikayet olsa da bizimkine oranla nasıllar diye merak ediyorum Keşke elimde deneyebilecek makinalar olsaydı ama ben kimsenin makinasını bir akşamda olsa ödünç almam. Zaten çevremdekilerde hep amatör. Gece iyi çekmiyor diyen ve makinasını tanımayan insanlar pek çok. Bu makina sayesinde epey şey öğrendik. Özellikleri saymakla bitmez ama ah şu ışığın azaldığı ortamlar bizi diğer makine sahiplerinden fazla yoruyor. Gece hareketli insanların olmadığı çekimler iyi ama insan çekiminde bulutlu havada bile flaşsız zorlanıyor. Biz bir ölçüde hallettiysekde otomatik fokuslama daha iyi olmalıydı. Fokuslama iyi olmasada ışığın fazla olması açığını kapatıyor. Video çekimi bile sanki fotosundan zaman zaman daha net oluyor.

nman

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

14 Mart 2008; 1:18:44 

gece manuelde dengeleyebiliyosun hız ve iso ile. hic olmadı autoda flaslı cekersin...

ar_tryk

14 Mart 2008; 1:51:16 

Yani bu makinayı alan ayarları öğrenecek. Hız az olunca renkler daha güzel oluyor ama netlik bozuluyor. Hız çoğaldıkça renklerin tatlılığı gidiyor. Dediğin gibi dengelemek lazım ve bu makinanın manuel ayarları iyi ki var ama yeni alanlar dengeyi tutturmak için epey uğraşacaklar.

tek_korsan

14 Mart 2008; 10:47:32 

arkadaşalr bende bu makineyi almaya kara verdim.internette alışveriş yapmıyorum.o yüzden bu cihaz teknosa,carrefour gibi mağazalarda varmıdır ?

tek_korsan

14 Mart 2008; 13:34:35 

quote:

Orjinalden alıntı: tek_korsan

arkadaşalr bende bu makineyi almaya kara verdim.internette alışveriş yapmıyorum.o yüzden bu cihaz teknosa,carrefour gibi mağazalarda varmıdır ? birde kutu içeriğinde neler var?

nman

Sisteme Gözat

14 Mart 2008; 14:32:24 

quote:

arkadaşalr bende bu makineyi almaya kara verdim.internette alışveriş yapmıyorum.o yüzden bu cihaz teknosa,carrefour gibi mağazalarda varmıdır ?

fotozeynep.com.tr'den kapıda ödeme ile al derim...

tek_korsan

14 Mart 2008; 14:40:30 

kutu içeriğinde neler var ? bu arada mağaza tercihimdir..

factorx

14 Mart 2008; 19:06:32 

quote:

Ben daha 5 gün önce edindim makinayı. Teknosadan aldım. 249 ytl makinanın fiyatı. Bir de 2 gb sd kartı, pil şarj cihazını ve çantasını yani üçünü 29 ytlye veriyolar yanında. Kutudan tv ye takmak için av kablosu ve usb kablosu çıkıyo.

factorx

14 Mart 2008; 19:27:06 

quote:

Orjinalden alıntı: ar_tryk

Gündüz millet işte güçte. Makina akşam lazım genelde. Misafirde olursa işin içinde bulanık görüntü hoş olmuyor. Ayarlarla epey uğraştık. Makinayı alan ve tecrübeli olanlar pek topiğe katılmıyor. Buradaki sorunlar diğer makinalarda da var. Bizim makinayı diğer makinalarla netleme veya fokuslamada karşılaştırabilecek arkadaşlar olsa iyi olurdu. Makinanın her özelliği süper ama denizi geçip derede boğulma gibi netlemesi ışık biraz az oldumu yetersiz kalıyor. Diğer makinalarda da şikayet olsa da bizimkine oranla nasıllar diye merak ediyorum Keşke elimde deneyebilecek makinalar olsaydı ama ben kimsenin makinasını bir akşamda olsa ödünç almam. Zaten çevremdekilerde hep amatör. Gece iyi çekmiyor diyen ve makinasını tanımayan insanlar pek çok. Bu makina sayesinde epey şey öğrendik. Özellikleri saymakla bitmez ama ah şu ışığın azaldığı ortamlar bizi diğer makine sahiplerinden fazla yoruyor. Gece hareketli insanların olmadığı çekimler iyi ama insan çekiminde bulutlu havada bile flaşsız zorlanıyor. Biz bir ölçüde hallettiysekde otomatik fokuslama daha iyi olmalıydı. Fokuslama iyi olmasada ışığın fazla olması açığını kapatıyor. Video çekimi bile sanki fotosundan zaman zaman daha net oluyor.

Anladım, eş dostun yanında profesyonellik şart diil diyosun, o zaman asr yi öneririm. Floresan ışığı altında ve karanlık odalarda en iyi sonucu ASR modu veriyo.

Ama manuel ayar da yapmak istiyorum dersen enstantaneyi 1/30 ve f değerini 2.8 iso yu da 100 ve ya 200 öneririm. 200 ün üstne çıkarsan gürültü oluşur.1/30 değeri sarsıntılara az duyarlı bir hız. Ama yinede karanlık, bana daha çok ışık lazım dersen, herşey aynı iken enstantaneyi 1/4 - 1/2 yapabilirsin. Tabi bu hızda ne yapsanız fotoğraf aydınlık olmasına rağmen sarsıntılı, bulanık çıkacaktır. Sarsıntı yapmasının asıl nedeni malum elimiz daha da önemlisi denklanşöre bastığımızda ortaya çıkan sarsıntıdır. Ama ya denklanşöre basmazsak =)) Yani otomatik zamanlayıcıyı kastediyorum. 2 saniyeye ayarlayuın ve süreyi başlatın. Fotoğraf çekimi esnasında kollarınızı göğsünüze dayayın ki reflekslerinizden dolayı bi sarsıntı olmasın, yoksa zaten tuşa basmayacağınız için o esnada extra bi sarsıntı meydana gelmeyecektir.

kad_kad

14 Mart 2008; 19:33:26 

quote:

mrb ner tek korsan :)
buradan incele güzel makine benımde samsung s630 var elimde
eyer yenı makine almak istesem kesinlikle s850 alırım

makinem çok güzel benım ama o yüzden vaz gecemiyorum makinemden .

ama s850 daha iyi tabiki

http://www.teknosa.com/Cultures/tr-TR/Products/urundetay.htm?CS_ProductID=135171236&CS_Category=_SBA_873_1662_782_3555&CS_Catalog=_FOTOGRAF___VIDEO_KAMERA&T_Category=_DIJITAL_FOTOGRAF_MAKINESI873

Fotokritik portfolyom
nman

Sisteme Gözat

14 Mart 2008; 20:11:29 

quote:

fotozeynepten aldım. usb kablosu, cdsi, kullanma klavuzları, tv baglantısı. ayrıca hediye olarak 1 gb mini sd ve mini bi tripod...

bipekkan

14 Mart 2008; 20:27:11 

Arkadaşlar,
Aslında S850 sahibi değilim ama bütçesi sınırlı olan herkese şiddetle tavsi