Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: Thermaltake Armor+ VH6000BWS aldım...

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Kasa/Güç kaynağı >> Cevap: Thermaltake Armor+ VH6000BWS aldım... Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
polair

2 Nisan 2008; 18:51:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

görmez bu iş .... 4 pin 3 pin diil 2 pin erkekten 3 pin dişiye dönüştürücü lazım :D

Vista ultimate (R) 64-bit & linux ubuntu / intel E6600 core2d @ 3.2 ghz / Gigabyte P35C - DS3R rev 2.1 / Sparkle Nvidia 8800GT + zerotherm hc 92 cu / GEIL Ultra ddr2 800 mhz @900 mhz 1GB * 4 dual / Samsung 16mb 320 Gb sata2 + Seagate 250Gb 16mb sata2/ samsung 2232BW / creative sb live 24 bit /phillips 5.1 / TT Armor + 550 W / LG E500 C2DUO-T7700 santa rosa dizüstü

skywalkertrance

2 Nisan 2008; 18:58:46 

quote:

Orjinalden alıntı: polair

görmez bu iş .... 4 pin 3 pin diil 2 pin erkekten 3 pin dişiye dönüştürücü lazım :D

Peki Yalnız kasa bende de var. Zalman MFC2'de var. Bilemiyorum anlatabildim mi?

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
baho8282

2 Nisan 2008; 19:16:04 

quote:

Orjinalden alıntı:
Biliyorum inanılmaz gereksiz ama ancak bu görür işinizi. Hepsini birleştirip en sonunda ucunu da buna takarsınız. Ancak o zaman bütün fanları tek bir yerden kontrol etmiş olursunuz. Yok böyle olmaz diyorsanız 4PIN olan her fan için bundan bir adet almanız gerekiyor.

Revoltec 4 PIN--3 PIN Çevirici

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=rc020

"Sanalmarketim - Aynı Ürün"

Sevgiler, saygılar...

bu revoltec urunle fanları bagladıgınızda kırmızı ve sıyah 2 kablo oldugu ıcın fanların rpmsı gormek mumkun olmuo dolayısıyla kontrol de edılmıyo.Ben denedım sonuc olumsuz oldu bunun gercekten 4 pın 3 pın donusturcusu lazım 2 kablo ıle olanı degıl

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baho8282 -- 2 Nisan 2008; 19:17:09 >

İntel core2duo e8400 @4080mhz(günlük) with Scythe Infinity (Mugen)CPU Cooler - MSI P35 Platinum Combo - 2x1gb Curcial Balistix 8500 - Enermax İnfiniti 650W - Thermaltake Armor Tower -- Maxtor Sata 500gb 32mb NCQ+Seagate 250gb - Gigabyte 8800gt Turboforce @800/1950/1940 - XFİ ExtremeAudio - Logitech x540 - Logitech G5 - Logitech Gaming Headset - Razer Mantis Control - Zalman ZM-MFC2
skywalkertrance

2 Nisan 2008; 20:48:25 

Ben derdimi anlatamadım sanırım. Bunu takın 5V luk girişe kullanın sessiz sessiz. Uğraşmayın fan kontrolcüsüyle falan. Umarım anlatabilmişimdir.

Sevgiler, saygılar...

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir...
polair

2 Nisan 2008; 21:31:03 

yahu adam kontrol etmek istiorum yazmış sky :D aynı sorun bendede var üşeniom açmaya dün uğraştım zaten sarı kablo (kontrolu sağlayan) onun uygun yerini bulucamda üşeniorum dönüştürücü bendede var ... benm kontrolcum zalman diil 3 pinli erkek çıkışa takıoruz fanı ama fanlarda 2 pin dişi var sorun bu zaten :D molexe takmaya zaten takılı ama kontrol etmek istiorum ne 5v ne 7v nede 12v derim manuele almak istiorum istediğim zaman üfürsün :D

Vista ultimate (R) 64-bit & linux ubuntu / intel E6600 core2d @ 3.2 ghz / Gigabyte P35C - DS3R rev 2.1 / Sparkle Nvidia 8800GT + zerotherm hc 92 cu / GEIL Ultra ddr2 800 mhz @900 mhz 1GB * 4 dual / Samsung 16mb 320 Gb sata2 + Seagate 250Gb 16mb sata2/ samsung 2232BW / creative sb live 24 bit /phillips 5.1 / TT Armor + 550 W / LG E500 C2DUO-T7700 santa rosa dizüstü

c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Nisan 2008; 22:29:48 

quote:

Orjinalden alıntı: sinson

H.sonu silikon sessizleştiricili silverstone üst fanı taktım, kasa içi sıcaklığı 8-9 derece düşürdü, tavsiye ederim. Silver stone biraz üst bir tercih belki ama eminimlik orta seviye bir 1100-1400 lük bir 120x120 fan da etkili bir sıcaklık düşüşü gerçekleştirecektir.

bilgi için çok teşekkürler sinson.. eline sağlık çok güzel olmuş.. bende alıp takıcam en kısa zamanda
scientist8

Sisteme Gözat

2 Nisan 2008; 23:23:56 

şu üstü nasıl açtığını bi anlatabilir misin? ben de üste fan takayım diyorum ama üstte delikli kısımda bi vida vardı onu çıkardım hala sıkı bi şekilde tutan bişey var aradım bulamadım fazla da uğraşmak istemedim.
quote:

H.sonu silikon sessizleştiricili silverstone üst fanı taktım, kasa içi sıcaklığı 8-9 derece düşürdü, tavsiye ederim. Silver stone biraz üst bir tercih belki ama eminimlik orta seviye bir 1100-1400 lük bir 120x120 fan da etkili bir sıcaklık düşüşü gerçekleştirecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientist8 -- 2 Nisan 2008; 23:24:21 >

c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

2 Nisan 2008; 23:27:51 

quote:

Orjinalden alıntı: scientist8

şu üstü nasıl açtığını bi anlatabilir misin? ben de üste fan takayım diyorum ama üstte delikli kısımda bi vida vardı onu çıkardım hala sıkı bi şekilde tutan bişey var aradım bulamadım fazla da uğraşmak istemedim.

ewt bende onu sormayı unutmuşum
killnOd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 0:29:33 

Sanirim hepimiz ayni sorunu yasiyoruz bende bulamadim fazlada zorlamadim KIRILIR diye daha yeni aldik nede olsa kasayi riske giremedim nasil yapacaz bu isi?

c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Nisan 2008; 1:33:52 

ben hem arkadaki fani degistirip hemde uste 12cmlik mavi ledli 2 tane fan almayi dusunuyorum.. en sessiz we en kaliteli fan tawsiyelerinizi bekliyorum
killnOd

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 2:19:11 

ilk once ustteki su zimbirtiyi bir cikartalimda fan isi kolay sessizlik olarak bu konuda en bilindik ve en pahali marka yanilmiyorsa ve yanlis yazmiyorsam silenX dir.

c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Nisan 2008; 2:46:44 

ewt ama silenX de ledli fan yok malesef... fireball un sitesinden baktim ama malesef göremedim ledlilerini...
Vipracing

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 5:17:19 

Çok teşekkür ederim cevabınız için
Aynen bende istedğim zaman üfürsün istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 3 Nisan 2008; 5:19:58 >

Web sitem
Fotoğraflarımı görmek isteyenler yukarıdaki linke tıklayabilir.
Mert
scientist8

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 17:34:46 

aynen bende o yüzden uğraşmadım. yeni aldık kasayı kırmayalım hemen. şimdilik fanın birini kasa ile gelen fan aparatına takarak vidasız bi şekilde 5 lik yuvaların ortasına tutturdum.
quote:

Orjinalden alıntı: killnOd

Sanirim hepimiz ayni sorunu yasiyoruz bende bulamadim fazlada zorlamadim KIRILIR diye daha yeni aldik nede olsa kasayi riske giremedim nasil yapacaz bu isi?

Penryn

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008; 18:20:03 

@c.alkan dostum revoltec 12 mavi ledli fanlardan kullanıyorum.Memnunum almanı tavsiye ederim.Eğer Silenx bulursan sanırsam daha sessiz onlar.Firebalda yoksa evrenshop yada hepsiburada ya da bak.Ama Revoltecler güzeldir.
sinson

3 Nisan 2008; 22:46:20 

Nanoxia 120mm FX12-1250 Nano Bearing Kasa Fanı http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=2702
Aldım iki tane ve alta koydum. Güzel fanlar gerçekten fakat tek kusurların silikon vidalarının biraz kalın, o yüzden takmak epey zor oluyor. Hatta iki tanesi koptu yerleştirirken.
Ayrıca alt kısma takılacak 120mm fanın sadece iki deliğine takılabiliyor maalesef tasarımda bu konuda sorun var!

Bu arada ayrıca Silentx 120mm fanda aldım ve alta dik olarak koydum. Buda zahmetli bir uğraş, başka birinin yardımına ihtiyaç var maalesef. Kasa tasarımından kaynaklanıyor.
Ama Silentx gerçekten çok iyi bir fan ama pahalı maalesef. Aslında Noctua NF-P12 alıp denemek istedim ama sağ olsun distiribütörlerde yok şuan.
SilentX http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=IXP-74-11

@scientist8
@killnOd
@c.alkan

Bu arada üst kapağı çıkarmakla ilgili bir iki püf noktası var arkadaşlar.
Üstde iki farklı bölümde toplam 4x2=8 vida var. Yani bu iki bölüm derken biri ana paneli kasaya bağlayan, diğeride cep bölümü. Cep bölümü bu bölüme vidalanıyor. Bunlar çıktıktan son tek şey kasanın arka, yani PSU bölümünün oradaki çıkıntıdan kasanın öne bçlümüne doğru itmek yeterli olacaktır. Sonra üst kapak çıkıyor.

Kolay gelsin yarın kasanın resimlerini koyacağım.

{Asus Striker II Formula} {Thermaltake VH6000BWS & 650W PSU} {Intel Q6600 & NOCTUA NH-U12P} {OCZ Reaper 1066Mhz} {2 x Palit 9600GT-SLI} {Creative Gigaworks G500} {Creative X-Fi XtremeGamer} {Logitech G15} {Logitech G9} {Samsung 19" 940BW}
c.alkan
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

3 Nisan 2008; 23:13:58 

quote:

Nanoxia 120mm FX12-1250 Nano Bearing Kasa Fanı http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=2702
Aldım iki tane ve alta koydum. Güzel fanlar gerçekten fakat tek kusurların silikon vidalarının biraz kalın, o yüzden takmak epey zor oluyor. Hatta iki tanesi koptu yerleştirirken.
Ayrıca alt kısma takılacak 120mm fanın sadece iki deliğine takılabiliyor maalesef tasarımda bu konuda sorun var!

Bu arada ayrıca Silentx 120mm fanda aldım ve alta dik olarak koydum. Buda zahmetli bir uğraş, başka birinin yardımına ihtiyaç var maalesef. Kasa tasarımından kaynaklanıyor.
Ama Silentx gerçekten çok iyi bir fan ama pahalı maalesef. Aslında Noctua NF-P12 alıp denemek istedim ama sağ olsun distiribütörlerde yok şuan.
SilentX http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=IXP-74-11

@scientist8
@killnOd
@c.alkan

Bu arada üst kapağı çıkarmakla ilgili bir iki püf noktası var arkadaşlar.
Üstde iki farklı bölümde topla