Orjinalden alıntı: Biliyorum inanılmaz gereksiz ama ancak bu görür işinizi. Hepsini birleştirip en sonunda ucunu da buna takarsınız. Ancak o zaman bütün fanları tek bir yerden kontrol etmiş olursunuz. Yok böyle olmaz diyorsanız 4PIN olan her fan için bundan bir adet almanız gerekiyor.
bu revoltec urunle fanları bagladıgınızda kırmızı ve sıyah 2 kablo oldugu ıcın fanların rpmsı gormek mumkun olmuo dolayısıyla kontrol de edılmıyo.Ben denedım sonuc olumsuz oldu bunun gercekten 4 pın 3 pın donusturcusu lazım 2 kablo ıle olanı degıl
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baho8282 -- 2 Nisan 2008; 19:17:09 >
yahu adam kontrol etmek istiorum yazmış sky :D aynı sorun bendede var üşeniom açmaya dün uğraştım zaten sarı kablo (kontrolu sağlayan) onun uygun yerini bulucamda üşeniorum dönüştürücü bendede var ... benm kontrolcum zalman diil 3 pinli erkek çıkışa takıoruz fanı ama fanlarda 2 pin dişi var sorun bu zaten :D molexe takmaya zaten takılı ama kontrol etmek istiorum ne 5v ne 7v nede 12v derim manuele almak istiorum istediğim zaman üfürsün :D
Vista ultimate (R) 64-bit & linux ubuntu / intel E6600 core2d @ 3.2 ghz / Gigabyte P35C - DS3R rev 2.1 / Sparkle Nvidia 8800GT + zerotherm hc 92 cu / GEIL Ultra ddr2 800 mhz @900 mhz 1GB * 4 dual / Samsung 16mb 320 Gb sata2 + Seagate 250Gb 16mb sata2/ samsung 2232BW / creative sb live 24 bit /phillips 5.1 / TT Armor + 550 W / LG E500 C2DUO-T7700 santa rosa dizüstü
H.sonu silikon sessizleştiricili silverstone üst fanı taktım, kasa içi sıcaklığı 8-9 derece düşürdü, tavsiye ederim. Silver stone biraz üst bir tercih belki ama eminimlik orta seviye bir 1100-1400 lük bir 120x120 fan da etkili bir sıcaklık düşüşü gerçekleştirecektir.
bilgi için çok teşekkürler sinson.. eline sağlık çok güzel olmuş.. bende alıp takıcam en kısa zamanda
şu üstü nasıl açtığını bi anlatabilir misin? ben de üste fan takayım diyorum ama üstte delikli kısımda bi vida vardı onu çıkardım hala sıkı bi şekilde tutan bişey var aradım bulamadım fazla da uğraşmak istemedim.
quote:
Orjinalden alıntı: sinson
H.sonu silikon sessizleştiricili silverstone üst fanı taktım, kasa içi sıcaklığı 8-9 derece düşürdü, tavsiye ederim. Silver stone biraz üst bir tercih belki ama eminimlik orta seviye bir 1100-1400 lük bir 120x120 fan da etkili bir sıcaklık düşüşü gerçekleştirecektir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scientist8 -- 2 Nisan 2008; 23:24:21 >
şu üstü nasıl açtığını bi anlatabilir misin? ben de üste fan takayım diyorum ama üstte delikli kısımda bi vida vardı onu çıkardım hala sıkı bi şekilde tutan bişey var aradım bulamadım fazla da uğraşmak istemedim.
Sanirim hepimiz ayni sorunu yasiyoruz bende bulamadim fazlada zorlamadim KIRILIR diye daha yeni aldik nede olsa kasayi riske giremedim nasil yapacaz bu isi?
ilk once ustteki su zimbirtiyi bir cikartalimda fan isi kolay sessizlik olarak bu konuda en bilindik ve en pahali marka yanilmiyorsa ve yanlis yazmiyorsam silenX dir.
aynen bende o yüzden uğraşmadım. yeni aldık kasayı kırmayalım hemen. şimdilik fanın birini kasa ile gelen fan aparatına takarak vidasız bi şekilde 5 lik yuvaların ortasına tutturdum.
quote:
Orjinalden alıntı: killnOd
Sanirim hepimiz ayni sorunu yasiyoruz bende bulamadim fazlada zorlamadim KIRILIR diye daha yeni aldik nede olsa kasayi riske giremedim nasil yapacaz bu isi?
Nanoxia 120mm FX12-1250 Nano Bearing Kasa Fanı http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=2702 Aldım iki tane ve alta koydum. Güzel fanlar gerçekten fakat tek kusurların silikon vidalarının biraz kalın, o yüzden takmak epey zor oluyor. Hatta iki tanesi koptu yerleştirirken. Ayrıca alt kısma takılacak 120mm fanın sadece iki deliğine takılabiliyor maalesef tasarımda bu konuda sorun var!
Bu arada ayrıca Silentx 120mm fanda aldım ve alta dik olarak koydum. Buda zahmetli bir uğraş, başka birinin yardımına ihtiyaç var maalesef. Kasa tasarımından kaynaklanıyor. Ama Silentx gerçekten çok iyi bir fan ama pahalı maalesef. Aslında Noctua NF-P12 alıp denemek istedim ama sağ olsun distiribütörlerde yok şuan. SilentX http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=IXP-74-11
@scientist8 @killnOd @c.alkan
Bu arada üst kapağı çıkarmakla ilgili bir iki püf noktası var arkadaşlar. Üstde iki farklı bölümde toplam 4x2=8 vida var. Yani bu iki bölüm derken biri ana paneli kasaya bağlayan, diğeride cep bölümü. Cep bölümü bu bölüme vidalanıyor. Bunlar çıktıktan son tek şey kasanın arka, yani PSU bölümünün oradaki çıkıntıdan kasanın öne bçlümüne doğru itmek yeterli olacaktır. Sonra üst kapak çıkıyor.
Nanoxia 120mm FX12-1250 Nano Bearing Kasa Fanı http://www.exa.com.tr/shop/product.asp?caid=335&pid=2702 Aldım iki tane ve alta koydum. Güzel fanlar gerçekten fakat tek kusurların silikon vidalarının biraz kalın, o yüzden takmak epey zor oluyor. Hatta iki tanesi koptu yerleştirirken. Ayrıca alt kısma takılacak 120mm fanın sadece iki deliğine takılabiliyor maalesef tasarımda bu konuda sorun var!
Bu arada ayrıca Silentx 120mm fanda aldım ve alta dik olarak koydum. Buda zahmetli bir uğraş, başka birinin yardımına ihtiyaç var maalesef. Kasa tasarımından kaynaklanıyor. Ama Silentx gerçekten çok iyi bir fan ama pahalı maalesef. Aslında Noctua NF-P12 alıp denemek istedim ama sağ olsun distiribütörlerde yok şuan. SilentX http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=IXP-74-11
@scientist8 @killnOd @c.alkan
Bu arada üst kapağı çıkarmakla ilgili bir iki püf noktası var arkadaşlar. Üstde iki farklı bölümde topla