Şimdi Ara

Türkiyede Türk Yok , inanmak zor (19. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
431
Cevap
5
Favori
38.775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asukrumercan

    quote:

    Orijinalden alıntı: Hellmarch



    Bu Ataturk'cu gecinenlerin de herseyde ikide bir bagnazlik olcusunde Ataturk'u on olana cikarmalarini ve arkasina siginmalarini anlamiyorum. Oncelikle Ataturk asla bagnaz bir adam degildi.

    Ikincisi Suudi Arabistan'da yasayan biri olarak Ataturk'un degerini benden daha iyi bilen biri olamaz. Bizim gibi bagnaz bir toplumu adam etmeye calisti ama bu sefer de Ataturk bagnazligi basladi..

    Arkasına sığınmakla ne alakası var arkadaşım? Neyin/kimin kafasındasın? Adam noktayı koymuş baştan bu tür söylemlere. Konuyu yok bağnazlıkmış yok bilmem neymiş diye de saptırma. İkide bir Atatürk ön plana çıkıyorsa bu onun ileri görüşlülüğünden ve insanları bilmesindendir. Atatürk bu kadar zorunuza gitmesin.




  • Irklarda diller gibi birbirine karışabilir.Bu konuyu tartışmak mantıksız , zamanında farklı yerlerden insanlar yerleşmiş dillerde nasıl etkileşim olduysa ırklarda da etkileşim olmuştur.Hiç kimse saf Türk değildir.

    katılıyorum.ama şuda var.osmanlı tahrir kayıtlarına baktığınızda şunu görürsünüz
    müslüman ve gayrimüslim mahalleler iç içe girmemiş ve türkmenlerin(çoğunluğunun)gayrimüslimlerle evlenmediği görülür.tabi müslüman olanlarda olabilir.ancak içinde osmanlının yaptığı her şey yazan arşivler,
    bize anadolu gayrimüslim halkının topluca bir müslümanlığa girişini göstermiyor.
    mesela bir örnek vereyim. kayseri ilinde(yılını hatırlamıyorum) bir yıl yapılan nüfus kayıtlarında gayrimüslim insan sayısı 80000 müslim sayısı 10000.ancak bir yıl sonra yapılan sayımlarda müslüman sayısı 460000 gayrimüslim sayısı 90000.bunu şöyle açıklarız.orta asyadan anadoluya büyük bir göç olmuştur.gelenlerin hepsi deterlerde türkmen olarak gözüküyor çünki




  • alın başka bir makale:
    http://www.oxfordancestors.com/paper...ismsInIraq.pdf
    site açılmayabilir ama özetle içinde unlar yazıyor:
    "Keza gen testlerinin böyle çıkması doğal çünkü ilk Türklerde hem Asya, hem de Avrupa'daki insanlarda bulunan K halogrubuna rastlanmış, günümüz Türkiyesi'ndeki ve Türkmenistan'dakilerde K29 geni büyük oranda var, kısacası Türk genleri, Orta Asya'daki genlerle büyük ölçüde benzer, Türkler'de Orta Asya kökenli M9 geni var ve genlerimizdeki K halogrubu Avrasya Halkları ile Okyanusya'dakiler arasındaki bağ hakkında da bilgi veriyor. Bugün Türkiye'deki insanların %77sinde orta asyadan 35000 yıl önceden kalma M(9)(K) halogrubu var.




  • arkadaşlar ilk paylaştığım makalenin linki açılmıyor şurdan deneyin.
    http://www.genomenewsnetwork.org/articles/07_03/ancient.shtml
    bu da olmazsa şu adrese girin:
    www.genomenewsnetwork.org sonra arama kutusuna turkey yazın ve çıkan sonuçlardan şuna tıklayın
    Ancient DNA Tells Tales from the Grave
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eypenseypen

    arkadaşlar ilk paylaştığım makalenin linki açılmıyor şurdan deneyin.
    http://www.genomenewsnetwork.org/articles/07_03/ancient.shtml
    bu da olmazsa şu adrese girin:
    www.genomenewsnetwork.org sonra arama kutusuna turkey yazın ve çıkan sonuçlardan şuna tıklayın
    Ancient DNA Tells Tales from the Grave

    Verdiginiz iki link de acilmiyor.. Bu sebeple yorum yapamiyorum. Onceki mesajlari okuduysaniz Turkiye'nin haplogruplari ayrintili belirtilmis.




  • Bir tanesini acabildim, daha once verilen bilgilerle uyumlu, Anadolu'da yasayan bir kisim insamlar ortaasya ile baglantili.
  • açılmıyormu?bende açılıyordu aslında. internet kutusunawww.genomenewsnetwork.org diye yazıp orda söylediğim şeyleri denermisin?
    ayrıca bu makaleler dha çok çoğaltılır.yani anadolu popülasyonunun ırkını(şimdilik diyorum bak)tarihi belgelerle ispatlayabiliriz.
  • Bir tanesini acabildim, daha once verilen bilgilerle uyumlu, Anadolu'da yasayan bir kisim insamlar ortaasya ile baglantili.
    ancak büyük bir kısmı yazıyor orda.ingilizcen varsa oku genome sitesinde yazılanlarda bulunan eski türk mezarlıklarındaki gen haplogrouplarıyla tüürkiye türklerinin büyük bir kısmının genetiğinin benzediği söyleniyor.
  • makalenin tamamını paylaşıyorum:
    DNA from a 2,000-year-old burial site in Mongolia has revealed new information about the Xiongnu, a nomadic tribe that once reigned in Central Asia. Researchers in France studied DNA from more than 62 skeletons to reconstruct the history and social organization of a long-forgotten culture.


    Ancient grave in the Egyin Gol necropolis.
    Courtesy E. Crubezy, Université Paul Sabatier, Toulouse, France

    The researchers found that interbreeding between Europeans and Asians occurred much earlier than previously thought. They also found DNA sequences similar to those in present-day Turks, supporting the idea that some of the Turkish people originated in Mongolia.

    The research also provides glimpses into the Xiongnu culture. Elaborate burials were reserved for the elite members of society, who were often buried with sacrificial animals and humans at the time of burial. And relatives were often buried next to each other.

    “This is the first time that a complete view of the social organization of an ancient cemetery based on genetic data was obtained,” says Christine Keyser-Tracqui of the Institut de Médecine Légale in Strasbourg, France. “It also helps us understand the history of contacts between the Asiatic and European populations more than 2,000 years ago.”

    The necropolis, or burial site, was discovered in 1943 by a joint Mongolian-Russian expedition in a region known as the Egyin Gol Valley of Mongolia. Skeletons in the site were well preserved because of the dry, cold climate. The researchers estimated that the site was used from the 3rd century B.C. to the 2nd century A.D.

    The researchers were able to figure out how various skeletons may have been related by analyzing three different types of DNA. They used mitochondrial DNA, which is inherited only from the mother, Y-chromosome DNA, which is passed from father to son, and autosomal DNA (that is, everything but the X and Y chromosomes), which is inherited from both mother and father.


    Egyin Gol region of Mongolia with detail from a map of the Egyin Gol burial site. View full
    © 2003 American Journal of Genetics

    Most scientists had previously thought that people from Asia mixed with Europeans sometime after the 13th century, when Ghengis Khan conquered most of Asia and parts of the Persian Empire. However, Keyser-Tracqui and her coworkers detected DNA sequences from Europeans in the Xiongnu skeletons.

    “This suggests that interbreeding between the European and Asian people in this part of the world occurred before the rise of the Xiongnu culture,” says Keyser-Tracqui.

    The oldest section of the burial site contained many double graves. This may reflect the ancient practice of sacrificing and burying a concubine of the deceased along with horses and other animals. This practice, reserved for the more privileged members of society, was apparently abandoned—later sections of burial site revealed no double graves.

    The most recent sector of the necropolis contained only the remains of related males, a burial grouping that had never been seen before.

    Skeletons from the most recent graves also contained DNA sequences similar to those in people from present-day Turkey. This supports other studies indicating that Turkish tribes originated at least in part in Mongolia at the end of the Xiongnu period.




  • 1453 yılında İstanbul alınmış ama bu millet halan, ANADOLUYU içine sindirememiş olmalı ki, halan Rumca isimlerle uğraşıyorlar. Sizin okuduğunuz okulların, kitapların ve size bunları öğretenlerin....................................

    Anadolu hangi tarihte, Anadolu adını almıştır? Ana= dolu!

    Yunan veya Rumlarda bizdeki gibi ANA oğul ilişkisi, başka milletlerde var mı?

    Jean-Paul Roux, kitabında: "Türklerde ANA oğul ilişkisi" diye söz ediyor. Tarihe mal olmuş bir sözdür!

    Romanın, kurucuları mı, Romayı ikiye bölenler mi?

    Romulus ve Rumulus= Roma Ulusu ve Rum Ulusu! Uluslaşmanın başlangıcıdır! Kafalarınızı vermişsiniz kiraya, dönüp dolaşıyorsunuz aynı yerde.

    Fransadan, ENGİZİSYON mahkemeleri 1835'de kalkmış! Batı 1400'de nasıl dinde ve sanatta reforum yapabilir? Maatbayı nasıl kurabilir? Engizisyon hakkında demek ki dişe dokunacak hiçbir bilginiz yok!

    5.000.000 kadını cadı diye diri diri yakan sözde medeni batı!




  • 1453'de İstanbul alınmış. Ama demek ki bunlar halan içine sindirememişler! 2012- 1453= 559

    Mısır Memlukları: 1250- 1798= 548

    548 ve 559!

    Kelimelerin kökü hakkında bilgi!

    Kutsal: Kut - sal
  • Ok panpa biz aslında kızılderiliyiz.
  • --------------------------------------------------------------------------------

    Ok panpa biz aslında kızılderiliyiz.

    neden olmasın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eypenseypen




    The researchers found that interbreeding between Europeans and Asians occurred much earlier than previously thought. They also found DNA sequences similar to those in present-day Turks, supporting the idea that some of the Turkish people originated in Mongolia.

    Skeletons from the most recent graves also contained DNA sequences similar to those in people from present-day Turkey. This supports other studies indicating that Turkish tribes originated at least in part in Mongolia at the end of the Xiongnu period.



    Bu yorumlar daha once verilen kaynaklardaki gibi Anadolu insaninin bir kisminin ortaasya ile iliskili oldugunu soyluyor. Buyuk kisminin degil.

    Bu da Turkiye'deki Asya yuzu dedigimiz kismen cekik gozlu insanlarda oldukca belli.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: birturk

    1453 yılında İstanbul alınmış ama bu millet halan, ANADOLUYU içine sindirememiş olmalı ki, halan Rumca isimlerle uğraşıyorlar. Sizin okuduğunuz okulların, kitapların ve size bunları öğretenlerin....................................

    Anadolu hangi tarihte, Anadolu adını almıştır? Ana= dolu!





    Dunyanin bildigi Anadolu sozu Anatolia'dan gelmistir. Bu da Turkce degildir.

    Siz oldukca ozel okullarda okudunuz anlasilan...
  • asukrumercan. Bu topic'i de karıştırmışsın.
  • Bu yorumlar daha once verilen kaynaklardaki gibi Anadolu insaninin bir kisminin ortaasya ile iliskili oldugunu soyluyor. Buyuk kisminin degil.

    Bu da Turkiye'deki Asya yuzu dedigimiz kismen cekik gozlu insanlarda oldukca belli.

    _____________________________

    bunun gibi birçok örnek verilebilir.benim düşünceme göre,sizin düşüncenize göre birçok makale vardır.ancak öncedende dediğim gibi
    TÜM ANADOLU İNSANININ GENETİĞİNE BAKILMADIĞI SÜRECE ANADOLU İNSANININ IRKINI TARİHİ BELGELERLE İSPATLAYABİLİRİZ.ve şu zamanda hala anadoluda türklerin eski kültürleri yaşatılıyor.ayrıca tarihi belgelerde de anadolu türk yurdu diye gösteriliyor.türkiye ismi avrupanın haçlı seferlerinden sonra anadoluya koyduğu isimdir.ve bu isim anadoluya yerleşen türklerin fazlalığından verilmiştir.
    yani anadoluya büyük bir göç olmuştur.bu göç birden değil,kafileler halinde olmuştur ve zaten nüfusu az olan anadoluya türkmenlerin gelmesiyle anadolu nüfusunun yoğunluğu artmıştır.
    bir gen ölçtürmenin parası 150 dolardır(bildiğim kadarıyla).ve 75 milyonun genetiğini ölçmek çok pahalıya mal olur.
    YANİ ŞİMDİLİK,TARİHİ BELGELERLE KONUŞMAK ZORUNDAYIZ.
    türkmenistana gittinizmi? ben gittim.
    ordaki türkmenlerin büyük çoğunluğu anadolu insanına çok benziyordu.onlarda bizim gibi hafif çekik gözlü insanlar.
    tahrir defterlerine baktığınızda anadolu 1600 yılında 6 milyon türkmen olduğu söyleniyor.bunlar havaya uçmadılar.şu anda aramızda yaşıyorlar.ancak müsküman anadolu halkı da içimizde yaşıyor.
    arşivlerde müslümanlaşan ve mübadeleyle gönderilmeyen anadolu halkı her yerde.kayseriden tutun,geliboluya kadar yerleşmiştir bunlar.ancak ANADOLUYA GELEN TÜRKMENLER ŞU ANDA NÜFUSUN BÜYÜK BİR KISMINI OLUŞTURUYORLAR.şimdilik tarihi verilerle konuşuyorum.ama dediğim gibi bütün herkesin genetiğine bakılsa ve türk olmadığımız çıksa,size hak veririm.
    bağnaz bir insan değilim çünkü




  • quote:

    Orijinalden alıntı: teknika

    asukrumercan. Bu topic'i de karıştırmışsın.

    Hosgeldin Teknika, seni de bir koseye alalim.

    Bu topik zaten cok karisik... Insanlar istedikleri seylerin dogru oldugunu gormek istiyorlar... Insan dogasi, bu sebeple biraz karisiyor.
  • Hosgeldin Teknika, seni de bir koseye alalim.

    Bu topik zaten cok karisik... Insanlar istedikleri seylerin dogru oldugunu gormek istiyorlar... Insan dogasi, bu sebeple biraz karisiyor.

    bu dediğiniz şey bende yok çok şükür
    ama dediğiniz hipotezin doğruluğunu ispatlamak için daha fazla şey gerekiyor.
    genetik araştırmalardan şu çıkıyor:
    GENETİĞİ OLÇÜLEN ANADOLU İNSANININ bir kısmı türk değil.genetiği olçülmemiş o kadar insan var.şu sonuçlarla türkiyede türk yok demek mantıksız.hatta işi o kadar ileriye götürmüşlerki türklerin eski türk kültürünü yaşatmadığını söylüyorlar.
  • Sayin eypenseypen,

    Benim okudugum bir kaynakta Asya'li irklarin Anadolu'ya gelmeye basladiklari tarihte Anadolu nufusunun 12 milyon civarinda oldugu yaziliydi. Anadolu'nun soylediginiz gibi bos olmasi bana pek mumkun gozukmuyor.

    Tarih'e bakmak, kitaplara bakmak belli bir yere kadar bilgi verebilir ama bir sonuc elde edilmesi mumkun degil, cunku her ulke, her millet, tarihi kendi dogrularina gore ve kendini hakli cikarmak uzerine yazar.

    Osmanli tarihinde Viyana kusatmasi, oralara kadar gittik diye anlatilir, Avusturya tarihinde ise Osmanli'yi bozguna ugrattik, barbar medeniyetin Avrupa medeniyetini ele gecirmesini engelledik diye anlatilir.
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.