Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: ^^ Sony Ericsson X1 ? ^^

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Cep Telefonu ve Aksesuarları >> Sony Ericsson >> Cevap: ^^ Sony Ericsson X1 ? ^^ Sayfa: <<   < önceki  2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
MaSSive

12 Şubat 2008; 20:34:02 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: basrimutaf

ben 6 7 aydır SE kullanıyorum ama aklım halen symbian telefonlarda. Bu telefon çok iyi olmuş.ok hakkını vermeden olmaz ama n95le kıyaslayan arkadaşlarda bi nevi haklılar. Nokia bu işi SE den daha iyi biliyor çünkü.
mevzu gpc felan değil. komple telefonun tasarımından kullanımına kadar herşeyi ile nokia daha iyi yapıyor bu işi. p1 i şahsen hiç beyenmedim. w serisi telefonlarıda beyenmedim. k serisi olanlar daha iyi. ama hepside birbirinin aynı. bu telefonla SE yeni bir çığır yaratabilir. ama n95 ile yinede kıyaslanamaz.

Hangi acidan biliyor,sanki duyanda sonyericsson un symbianli telefonlari yok sanacak.Hem symbian UIQ 3 ISLETIM sistemi hemde kullanabilirlik acisindan dokunmatik ekranli telefonlariyla sonyericsson bence bu isi daha iyi biliyor.

Internet erisimi vb internete bagli uygulama ve kullanimda,kullanabilirlikte 3.0 inc dokunmatik ekrani ve klavyesi ile SonyEricsson Xperia x1 in yaninda, Nokia N95 vb lerinin esamesi bile okunmaz bana gore.

Neden olaya sadece ozellik ve tasarimi olarak olayi kisitliyorsunki,Kullanabilirlikte bence daha onemli.

Nokia nin genis ekran telefonlarina ragmen,dokunmatik olmayan o ekranda numerik tuslarla internette gezinme,islem yapma, bana gore tam bir iskence.

Hele onca ozelligine ragmen,saka gibi batarya surelerine ne demeli.

""komple telefonun tasarımından kullanımına kadar herşeyi ile nokia daha iyi yapıyor bu işi.""

Laf.

D.H Motorola CLUB
ozzturkgem

12 Şubat 2008; 20:35:22 

X1 i bol bol incelemeden fikir beyan etmek istememistim ama GSMArena nin dedigine gore RDS destekli FM radyosu ve Wlan olarak hem B hemde G destegi var. Bana gore N95-8GB ve N96 yaninda halt etmisler bu telefonun , bir tek eksigi var onlardan oda dahili hafiza o kadar kusur da kadi kizinda da olur. Dahili hafiza disinda bu iki modelin tum ozellikleri ustune hemde yuksek cozunurluklu dokunmatik ekran hemde qwerty klavyesi var, kabul edelim bu sefer SE Nokia yi gecti.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-2246.php

X1 ile ilgili merakimi cezbeden tek sey kaldi oda ses kalitesi (umarim biri RMAA grafiklerini yayinlar yakin bir zamanda).

NOT: Arkadaslar bazilarimiz tutturmuslar 65K yerine 16M renkli olmaliydi diye. Bu buyuk bir eksiklik degil cunku eger yanlis hatirlamiyorsam insan gozu maksimum 65K yi algilayabiliyor daha fazla renk farki insan gozunun algi sinirlari disinda. Bu konuda bir mobile-review forum linki var ama tartismadaki resimler ne yazikki silinmis:
http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=22753

Bir wikipedia linki var ama orda da insan gozu hakkinda pek bilgi yok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_depth

Ornek olarak

256 renk bir fotograf (8bit):
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/8_bit.png

16 Milyon renk bir fotograf (24 bit):
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/69/Truecolor.png

256 renk ile 16 Milyon renk bile ancak birbirinden ayrilabiliyor. 65000 ile 16 Milyon renk biribirinden pekte kolay ayrilamaybilir. Yani 65K ile 16M arasindaki farki oyle kolay kolay algilayamiyoruz.

Edit: Ekleme bazi arkadaslar 256 renk i 256000 renk algilamislar hemen yanlarina bit degerlerini yaziyorum. 256 renk yani bildiginiz 256 tanecik renk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 13 Şubat 2008; 9:00:06 >

2wicky

12 Şubat 2008; 20:45:43 

quote:

Orjinalden alıntı: MaSSive

quote:

Orjinalden alıntı: basrimutaf

ben 6 7 aydır SE kullanıyorum ama aklım halen symbian telefonlarda. Bu telefon çok iyi olmuş.ok hakkını vermeden olmaz ama n95le kıyaslayan arkadaşlarda bi nevi haklılar. Nokia bu işi SE den daha iyi biliyor çünkü.
mevzu gpc felan değil. komple telefonun tasarımından kullanımına kadar herşeyi ile nokia daha iyi yapıyor bu işi. p1 i şahsen hiç beyenmedim. w serisi telefonlarıda beyenmedim. k serisi olanlar daha iyi. ama hepside birbirinin aynı. bu telefonla SE yeni bir çığır yaratabilir. ama n95 ile yinede kıyaslanamaz.

Hangi acidan biliyor,sanki duyanda sonyericsson un symbianli telefonlari yok sanacak.Hem symbian UIQ 3 ISLETIM sistemi hemde kullanabilirlik acisindan dokunmatik ekranli telefonlariyla sonyericsson bence bu isi daha iyi biliyor.

Internet erisimi vb internete bagli uygulama ve kullanimda,kullanabilirlikte 3.0 inc dokunmatik ekrani ve klavyesi ile SonyEricsson Xperia x1 in yaninda, Nokia N95 vb lerinin esamesi bile okunmaz bana gore.

Neden olaya sadece ozellik ve tasarimi olarak olayi kisitliyorsunki,Kullanabilirlikte bence daha onemli.

Nokia nin genis ekran telefonlarina ragmen,dokunmatik olmayan o ekranda numerik tuslarla internette gezinme,islem yapma, bana gore tam bir iskence.

Hele onca ozelligine ragmen,saka gibi batarya surelerine ne demeli.

""komple telefonun tasarımından kullanımına kadar herşeyi ile nokia daha iyi yapıyor bu işi.""

Laf.

Katılıyorum. Nokia önce modellerindeki özellikleri kaldırabilecek kapasitede pil üretmeyi öğrensin.

SH10151
This is the serial number of our orbital gun
RYU1980

13 Şubat 2008; 0:16:06 

quote:

Orjinalden alıntı: ozzturkgem

X1 i bol bol incelemeden fikir beyan etmek istememistim ama GSMArena nin dedigine gore RDS destekli FM radyosu ve Wlan olarak hem B hemde G destegi var. Bana gore N95-8GB ve N96 yaninda halt etmisler bu telefonun , bir tek eksigi var onlardan oda dahili hafiza o kadar kusur da kadi kizinda da olur. Dahili hafiza disinda bu iki modelin tum ozellikleri ustune hemde yuksek cozunurluklu dokunmatik ekran hemde qwerty klavyesi var, kabul edelim bu sefer SE Nokia yi gecti.

http://www.gsmarena.com/sony_ericsson_xperia_x1-2246.php

X1 ile ilgili merakimi cezbeden tek sey kaldi oda ses kalitesi (umarim biri RMAA grafiklerini yayinlar yakin bir zamanda).

NOT: Arkadaslar bazilarimiz tutturmuslar 65K yerine 16M renkli olmaliydi diye. Bu buyuk bir eksiklik degil cunku eger yanlis hatirlamiyorsam insan gozu maksimum 65K yi algilayabiliyor daha fazla renk farki insan gozunun algi sinirlari disinda. Bu konuda bir mobile-review forum linki var ama tartismadaki resimler ne yazikki silinmis:
http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=22753

Bir wikipedia linki var ama orda da insan gozu hakkinda pek bilgi yok:
http://en.wikipedia.org/wiki/Color_depth

Ornek olarak

256 renk bir fotograf:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/f/ff/8_bit.png

16 Milyon renk bir fotograf:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/69/Truecolor.png

256 renk ile 16 Milyon renk bile ancak birbirinden ayrilabiliyor. 65000 ile 16 Milyon renk biribirinden pekte kolay ayrilamaybilir. Yani 65K ile 16M arasindaki farki oyle kolay kolay algilayamiyoruz.

bırak 65000 rengi birisi 256 rengi saysın bana.Sahsen ben bulamam 256 tane renk

Nokia 5310 Xpress Music
GRID
PSN:RYU_1980
bozo2
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

13 Şubat 2008; 0:21:24 

16mılyon renk farkla 256k yı gecıyor eger resımlerı dıkkat baktıysanız anlarsınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozo2 -- 13 Şubat 2008; 0:20:34 >
bluENight

13 Şubat 2008; 0:45:59 

Şahsen ben hiç bir fark göremedim.

bu arada kim telefonun ekranına bu kadar dikkatli bakar ki

TEK BÜYÜK GALATASARAY
ozzturkgem

13 Şubat 2008; 8:57:11 

quote:

Orjinalden alıntı: bozo2

16mılyon renk farkla 256k yı gecıyor eger resımlerı dıkkat baktıysanız anlarsınız

Yazimi dikkatli okursan, goruceksin o fotograf 256K (256000) renk degil bildigin 256 tanecik renk, musada et te 256 tanecik renk ile 16000000 renk arasinda biraz fark olsun. Zaten su sekilde oluyor cozunurlukler: (256K diye bir renk yok, 262K diye bir renk cozunurlugu var )

* 8-bit color (28 = 256 colors) most early color Unix workstations, VGA at low resolution, Super VGA, AGA
* 12-bit color (212 = 4096 colors) some Silicon Graphics systems, Color NeXTstation systems, and Amiga systems in HAM mode.
* 16-bit color uses 5 bits to represent red, 5 bits to represent blue, but (since the human eye is more sensitive to the color green) uses 6 bits to represent 64 levels of green. These can therefore be combined to give 65,536 (32 × 64 × 32) mixed colors. Sixteen-bit color is referred to as "thousands of colors" on Macintosh systems.
* 18-bit color (64 × 64 × 64 = 262,144 combinations) to achieve faster transition times, without sacrificing truecolor display levels entirely.
* 24-bit Truecolor uses 8 bits to represent red, 8 bits to represent blue and 8 bits to represent green. 28 = 256 levels of each of these three colors can therefore be combined to give a total of 16,777,216 mixed colors (256 × 256 × 256).

Demek istedigim de ancak 256 tanecik renk (8bit) ile 16 Milyon renk ayirt edilebilecek kadar farkli. 65000 renk ile 16 Milyon renk i kolay kolay ayirt etmek imkansiz. Ingilizce kaynaklarda bir aciklamasi var bu durumun, insan gozu en cok yesil renk ve tonlarinda hassasmis, diger reklerde hassasiyet dusuyormus.

Asagida 65000 ile bu sefer 262000 renk arasindaki farki ni nicin hic algilayamayacagimiza gelince:

1) 65k yani 16 bit renk manasina geliyor , 32 kirmizi, 64 yesil ve 32 mavi renkten olusuyor (2^5=32, 2^6=64, 5+6+5=16 bits, 32x64x32=65536 renk

2) 262k yani 18 bit renk manasina geliyor , 64 kirmizi, 64 yesil ve 64 mavi renkten olusuyor. (2^6=64, 64x64x64=262144)

65K ninda 262K ninda de yesil mikartlari ayni oldugu icin farki algilamamiz imkansiz.

16M renk te ise 24 bir renk 256 kirmizi, 256 yesil ve 256 mavi renkten olusuyor. ( 256x256x256=16,777,216)

Aslinda cok hassas gozler 16M ile 65K arasindaki farki biraz sezebilirler ama daha fazla degil cunku yukardaki ornekte gosterdigim gibi 256 (8bit) tanecik renk ile 16M (24 bit) renk arasinda bile oyle aman aman bir fark yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozzturkgem -- 13 Şubat 2008; 9:02:04 >

oktayakgoz

13 Şubat 2008; 9:10:00 

quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

quote:

Orjinalden alıntı: oktayakgoz

quote:

Orjinalden alıntı: _extreme_

quote:

Orjinalden alıntı: leylandi

millet nokia ,n96 yı duyurdu bilmem haberiniz var mı? 3 optik zoom eklemişler.

N96 da optical zoom bulunmuyor...

bulunsa ne olacak ? sanki yeni bişi optik zoomlu teller çıktı piyaasa

arkadaşım hayırdır yaa, durup dururken bu tepki neden
ben sadece yanlış verilen bir bilgiyi düzelttim...

n serisini aslında severdim özellikle n81 n73 gibi modelleri ama milletin xperia ile n serisini kıyaslaması ve sürekli n serisini yakalamadı daha gibi saçmalıklarını okumaktan gereksiz tepki vermiş sana.

tasarım konusu bence kişisel bir olaydır ben se nin tasarımlarını çok beyenirim. her firmanın kendine has bi çizgisi var ve se tam benlik. nokianın yeni n81 i filan güzel diğerleri bence çok çirkin heleki 7610 facia idi ya.

n95 ile xperia değilde belki g900 kıyaslanır ama kullanıma bakınca g900 bile onu çok kötü yer. heleki p1 bitirmiştir olayı zaten. ben wifili bi tel alacam ve klavye olmayacak. ne manası varki bu durumun. internette adam gibi gezemedikden msn de iki kelimeyi 10 saatte yazdıkdan sonra anlamsız bir wifi. e90 la kıyas olabilir ancak. g900 klavyesiz ama dokunmatik ekranıda onu baya kurtarıyor çünkü el yazısı tanıma özelliği se de çok yüksek.

pil konusunda zaten se hep bir adım önde idi. pil fiyatları konusunda da hep 10 adım geriden geliyor maalesef. p910 un pili 8 gün gitmişti ve 1,5 saat konuşma vardı hala şaka gibi ya. bir çok kişi telefonu 3 gün gidiyor diyor konuşmazsan 4. o konuşunca 8 gün gidiyordu.

sony nin bu işe el atmış olması ile artık türkçe karakter pil süresi gibi pda sorunlarından kurtulacağımız anlamına geliyor(inşallah) se nin ne yapacağı belli olmaz türkçe karakter konusunda bir şeyler yapacağına eminim. zaten klavyeli se lerde olduğu gibi bir çözüm getirirse tadından yenmez valla. ( ş harfi için s harfine 3 kez basılıyor. kullanımıda bence iki tuşlu kombinasyonlardan çok daha iyi)

Asus P526 + HBH 600
SonyEricsson M600i
Acer 5315
JackSparroW-

13 Şubat 2008; 13:34:04 

herşey var bunda yaa

*Nokia N82*
*5 MP & XENON FLASH & W-LAN & GPS*
_RAGGA_

13 Şubat 2008; 16:19:33 

gelsede bir kavuşsak xperia x1'e

MaSSive

13 Şubat 2008; 16:48:49 

Xperia X1 harika bir model olmus olmasinada,Nokia da bos durmadigini gosterdi.

S60 OS Touchscreen li cihazlar yolda.

http://forum.donanimhaber.com/m_21131425/tm.htm

D.H Motorola CLUB
Reis-i Eagles

Sisteme Gözat

13 Şubat 2008; 17:48:27 

Bana canlılık olayında fark edr gibi geliyor renk olayında...

O zaman yapmasınlar 16M falan.

··¤(`×[¤ Everything by Reis-i Eagles™ ¤]×´)¤··
Bir PC. | Bir GPS. | Bir MP3 çalar. | Bir medya oynatıcı. | Bir kamera. | Cebimde 1 şey var ama pek çok şey.
Kota mağduru | Fazla online olmayabilirim. | Kota mağduru
CrusaderZone

13 Şubat 2008; 18:12:57 

ya 256k yapabilirlerdi ama 64 k gerçekten çok uyuz bir ekran...
Nedenini soranlar bir süreliğine w200i kullansınlar 64k dır o da...

nasıl bir fark olduğunu anlasınlar...
Resmen adam gibi siyah rengi bile çıkaramıyordu be...

Bakıın diyorum ben bi w200i yi kurcalayın 256 k lık telefonlarla o zaman farkı anlarsınız...

p990i az çok+ w200i + k310i+ w300i + K750 + w810i Beyaz Renk CID:49 ProModded by
Lathander Centurion Crusader

Aylardır beklediğim HPM-83'e yakında kavuşuyorum,
inceleme konusunu kulaklık elime geçtiğinde açacağım....

bris

13 Şubat 2008; 18:52:47