Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Panasonic Plazma

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Panasonic Plazma Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
goksel.ozdemir

9 Şubat 2008; 20:12:17 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

Merhaba Arkadaşlar;

uzun zamandır lcd televizyon arayışımda ölü piksel, backlight problemi, SD yayınlarda kötü performans alınması, plazma TV nin başarısı göz önüne alarak panasonic plazmada karar kıldım. 3 metre izleme mesafem olduğu için 94 ekran alacağım. PANASONIC VIERA TH-37PV70F 37'' HD READY ve PANASONIC TH-37PV60E 37'' HD READY modelleri arasında kaldım sizce hangisini almalıyım.Panasonic in başka 94 ekran plazması varmı bilmiyorum varsa önerirseniz çok sevinirim. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

erenraj_khan

9 Şubat 2008; 23:10:25 

37 inç olarak sadece panasonic vardır,sana önerebileceğim 37pv70f,pv60 dan farkı g10 panel olmasıdır. panasonic zaten plazmada pıoneer ile 1 numaradır

5 kuruşluk adama 10 kuruşluk değer verirsen,seni 3 kuruşa satar
aBaBaDaN

Sisteme Gözat

9 Şubat 2008; 23:13:06 

İzleme mesafeniz 3mt bile olsa 42'' almanızı öneririm Alacağınız model ise 42 pv70f olsun mümkünse.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aBaBaDaN -- 9 Şubat 2008; 23:21:12 >

goksel.ozdemir

9 Şubat 2008; 23:16:25 

cevabın için çok teşekkür ederim. G10 panel olması görüntü kalitesinde farkı olur mu? bu modelin SD yayınlarda başarısı iyi mi?

Soneralp

10 Şubat 2008; 5:27:13 

iki panel arasında görüntü açısından fark mevcut olduğu gibi g9 panellerde panellerin aşırı ısınmasını önlemek için fanlar kullanılmıştır g10 panellerde yoktur bildiim kadarı ile buda g9 panellerdeki ısınma problemini g10 panellerde farklı bir şekilde çözümlendiğini göstermektedir. Alım yapmanızda etken olurmu bu konu sizin için bilemem lakin benim açımdan g9 lardaki fanlar problem teşkil edecekti 1-sessizlik 2-süreç içinde fanlar sayesinde tvnin tozlanma tozu çekme durumu artacaktı buda bilgisayarlar gibi bir örneği ele aldığınızda süreç içinde sıkıntı yaratabilecek bir problemdi benim için çünkü zaman zaman bilgisayarınızı açıp temizlik yapmanız gerekir bunu bu alete yapamazsınız.!!!

diğer yandan plazma dendiğinde herkes türkiyede pioner ve panasonic diyor ben şahsen incelemelerimin sonucunda gözümün gördüğüne bakmak ve sonuçta gözümün ne algıladığına bakmak durumundaydım ve epey bir uraştan sonra philips 50" plazma ya yöneldim çünkü ürünlerin arasında ki korkunç fiyat farkı görüntüde maalesef yoktu. aynı fiyat farkı 42"lerde de mevcut ve bence görüntüde aynı oranda değil yarısı yada onunda yarısı kadar bile bir fark bence yok tabi yanlış anlaşılmasın ve ürünlerin bence yurt dışındaki incelemeler ve hatta yabancı dil sorununuz yoksa yabancı forumlardaki yorumlarıda dikkate alın derim ben en azından öyle yaptım ve philips te karar kıldım. Sizin yabancı dil probleminiz olsada bence sorun değil ozamanda yabancı dil bilen bir arkadaşınız ile bu sorunu halledersiniz. Bunu ısrarla söylememdeki sebep ise buradaki yorumlar ile oralardaki yorumları örtüştürdüğünüzde içiniz daha rahatlıyacaktır.

Sonuçta bence sadece bir ürün satın almış olmuyorsunuz bunu unutmamalı yarın öbürgün bir sıkıntı oluşmasın hiçbirimizde ama bunlar sonuçta elektronik aletler her zaman sıkıntı yaratabilirler ve siz aslında ürünle birlikte gelecekte alma ihtimaliniz olan hizmetide satın almış oluyorsunuz ki benim açımdan buda çok önemli.

Zevkler ve renklerde tartışılmaz tabiki şu bir gerçekki teknik veriler farklı şeyler gözünüzün ne algıladığı bence çok daha farklı birşey eğer teknik verileri bir ürünün çok iyi olduğunu söylüyor lakin siz ekrana baktığınızda iyi görmüyorsanız o zaman sizin için o ürün kim ne derse desin iyi olamaz çünkü sonuçta ürünü siz seyrediceksiniz bunu unutmayın tavsiyeyi yapan kişiler iyi niyetle kendi bilgi ve tecrübelerini ama gene belirtmem gerikirse kendi algılarını baz alarak yapmaktadırlar. (bu gurup olumlu ve pozitif olandır) birde standart teknik verileri yorumlayarak örnek py serisi pv serisinden iyidir işte hd den kontrastan falandan filandan vb.... diyenler oluyor ki bu biraz sıkıntılı bir durum oluşturuyor. buda benim kanımca nedenmi iki seriyide izleme kumandaları ile ayarlarına bakmaya epeyce izleyerek ve aynı anda aynı görüntüleri oynatarak bakınca ciddi anlamda teknik verilerde üstün görünen py serisinin pv serisine göre daha başarısız resim oluşturduğunu gözlemledim. Tabi buda benim algılarıma göredir.

Sonuç acele etmeden sizin gözünüze ve sizinle birlikte tv yi paylaşıcak olan eşinizin göz algısını baz alın derim.

Saygılarımla,
Soner Alp Korkmazlar.

Philips 50"PFP5532 / Sony DVP-NS76H / Focus 8500 DCI / Philips FR990 / Magnat Motion 1000 / MSI vr330 / P4 Prescot 478 3 Ghz (3450'de çalışıyor) / 2 Gb ram / Asus X800XT PE / 19" LG T910 / Philips SNA6500 / Microsoft kumanda / Creative Audixy 2 NX / Philips 400 Gb Usb 2.0 disk
msaltik

Sisteme Gözat

10 Şubat 2008; 6:36:34 

quote:

Orjinalden alıntı: goksel.ozdemir

Merhaba Arkadaşlar;

uzun zamandır lcd televizyon arayışımda ölü piksel, backlight problemi, SD yayınlarda kötü performans alınması, plazma TV nin başarısı göz önüne alarak panasonic plazmada karar kıldım. 3 metre izleme mesafem olduğu için 94 ekran alacağım. PANASONIC VIERA TH-37PV70F 37'' HD READY ve PANASONIC TH-37PV60E 37'' HD READY modelleri arasında kaldım sizce hangisini almalıyım.Panasonic in başka 94 ekran plazması varmı bilmiyorum varsa önerirseniz çok sevinirim. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

arkadaşım 50PV70F kullanıcısı olarak sana tavsiyem kesinlikle 37" almamandır. bnm seyretme mesafem max 4.2m ve bazı durumlarda 1.5-2 m bile oluyor. rahatsız olmuyorsun. bu mesafelerde bile 50"e gözüm alıştı küçük bile geliyor. maddi durumun el veriyorsa kesinlikle ama kesinlikle 42"...
42pv70f modelini düşünebilrisin. bir de yazdığın mesajları panasonic konusuna yazarsan daha kaliteli bilgi almış olursun, örneğin bir arkadaşımız 42pv70f'yi 2200 gibi bir fiyata aldı. haberin olsun.

bilgisayar bağlantısı yapmıcaksan, tek HDMI girişi sıkıntı olmaz diyosan 42PV7F de görüntü olarak iyidir arkadaşım

Clio3 HB 1.4 Aut+SP, Pana 50PV70F, Logitech Z5500, Trident H2304, Acer 5520G 604G25MI, Nikon D40+18-200VR, Samsung E840, AMD X2 5200, Sapphire HD3650, Samsung ML 1610, Philips FW878C
Sis Farı Süs Farı Değildir, http://www.cimenlikoyu.com
Fotoğraflarım için tıklayınız. http://www.fotokritik.com/kullanici/msaltik/portfolyo/
bayram1599

11 Şubat 2008; 10:15:14 

bende 32" pfilips lcd yi 1.800 YTL ye almayı düşünüyordum fakat geçen hafta burda bir forumda panasonic plazmaların akmerkez demirhome da ucuz olduğunu okudum ve dün gidip 2.000 YTL. ye 42PV7F plazma aldım. 8 taksit. gerçekten çok ekeonomik geldi bana.
ne kadar çok düşünürsen o kadar uzuyor ve can sıkıyor bu iş.
msaltik ın yazılarıda etkili oldu aslında bu kararımda. benim izleme mesafem koltukların yerine göre 3 ile 6 metre arasında değişiyor. 32" ancak yeter diye düşünüyordum fakat 50" bile az gelebiliyor gibi tesbitleri oldu ve bende bütçemi maksimum zorlayarak 42" aldım.

bakalım yarın kurulumu yapılacak.

2007 corolla d4d mmt
panasonic 42PV7F
panasonic lumix tz5
msaltik

Sisteme Gözat

11 Şubat 2008; 20:15:57 

quote:

Orjinalden alıntı: bayram1599

bende 32" pfilips lcd yi 1.800 YTL ye almayı düşünüyordum fakat geçen hafta burda bir forumda panasonic plazmaların akmerkez demirhome da ucuz olduğunu okudum ve dün gidip 2.000 YTL. ye 42PV7F plazma aldım. 8 taksit. gerçekten çok ekeonomik geldi bana.
ne kadar çok düşünürsen o kadar uzuyor ve can sıkıyor bu iş.
msaltik ın yazılarıda etkili oldu aslında bu kararımda. benim izleme mesafem koltukların yerine göre 3 ile 6 metre arasında değişiyor. 32" ancak yeter diye düşünüyordum fakat 50" bile az gelebiliyor gibi tesbitleri oldu ve bende bütçemi maksimum zorlayarak 42" aldım.

bakalım yarın kurulumu yapılacak.

hayırlı olsun arkadaşım. 42" 3m'den sıkıntı olmaz belki ama 4 ve üstünde kesin yetersiz kalacak. tabi bu doyumsuzlukla da alakalı. bizim panasoinic konu başlığına da bu tv'yi aldığını da yaz da seni de kullanıcılar arasında kaydetsinler

Clio3 HB 1.4 Aut+SP, Pana 50PV70F, Logitech Z5500, Trident H2304, Acer 5520G 604G25MI, Nikon D40+18-200VR, Samsung E840, AMD X2 5200, Sapphire HD3650, Samsung ML 1610, Philips FW878C
Sis Farı Süs Farı Değildir, http://www.cimenlikoyu.com
Fotoğraflarım için tıklayınız. http://www.fotokritik.com/kullanici/msaltik/portfolyo/
teknoloji danışmanı

12 Şubat 2008; 0:35:48 

METRO KOZYATAĞINDA PANASONIC 42PV7F 1999YTL 12 TAKSİT BENCE 3 MT İÇİN SÜPER SİNEMA KEYFİ SUNUYOR.AMA AYNI YERDE 94 EKRAN 37PFL5322 PHILIPS LCD 2199 KARAR SİZİN

erenraj_khan

12 Şubat 2008; 10:30:05 

panasonic ve pıoneer in plazması kesinlikle tartışılmaz özelliklede pıoneer plazmalar,arkadaşımız türkiyede kime sorsan pıoneer panasonic diyor demiş.. Şimdi bir mağazaya gidin samsung 42C91H modeli veya panasonic hariç herhangi plazmayı pıoneer in yanına koyun ve her iki tv ye aynı dvd görüntüsünü verin,işte o zaman neden pıoneer olduğunu anlayacaksınız

5 kuruşluk adama 10 kuruşluk değer verirsen,seni 3 kuruşa satar
Ömer

6 Temmuz 2008; 12:58:09 

Metro markette 127 ekran bir Plazma beğendik...

Keza hiçbir bilgimin olmadığı bir alan...

LCD mi Plazma mı? Plazma çok elektrik yakar dedi oradaki görevli lakin 127 ekran bir LCD ise çok pahalı olurmuş.

Ben işim içinden çıkamadım.

Her kalp bir büyük dünya
Ve bir kalp kırıldığında
Hayata dair ne varsa üzerinde
O dünyanın, başlar yok olmaya...
Kül'dür herkesin payına kalan...
عمروه
Kurumuş deniz kabuklarını alıp canlansınlar diye denize atıyorsun, yaptığın bu sadece...
playmaker
Uzaklaştırılmış
7 gün cezanın 1 günü kaldı.

6 Temmuz 2008; 13:03:02 

Forumu okumak için lütfen bir kaç gün ayırın, ve satış görevlisinin dedikleri ile hareket etmeyin.
Ömer

6 Temmuz 2008; 13:15:57 

quote:

Orjinalden alıntı: playmaker

Forumu okumak için lütfen bir kaç gün ayırın, ve satış görevlisinin dedikleri ile hareket etmeyin.

Forumu okudum.
LCD - Plazma karşılaştırmalarını, artılarını eksilerini, bunlarla ilgili şehir efsanelerini tek tek öğrendim. ,

Müsterih olun. Sadece yaşadığım olayı paylaşmak istedim. :)

Her kalp bir büyük dünya
Ve bir kalp kırıldığında
Hayata dair ne varsa üzerinde
O dünyanın, başlar yok olmaya...
Kül'dür herkesin payına kalan...
عمروه
Kurumuş deniz kabuklarını alıp canlansınlar diye denize atıyorsun, yaptığın bu sadece...
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Ev Elektroniği >> TV ve Projeksiyon >> Panasonic Plazma Sayfa: [1]
Buraya git: