Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
özelllikle maç izlerken ki görüntü kalitesi

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Uydu Teknolojileri ve Dijital Yayın >> TV Kartları ve Uygulamaları >> özelllikle maç izlerken ki görüntü kalitesi Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
cileri33

9 Şubat 2008; 19:09:54 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

arkadaşlar bende skystar 3 tv kartı var. içinden çıkan progdvb ve dvb player programlarını kulklanıyorum. codec olarakta elecard ve blaze video yu kullanıyorum. diğerlerini zaten seçemiyorum programlar kitleniyo yada göstermiyo. fakat maç gibi hızlı geçişli yayınlarda görüntü bozuluyo. çizgi çizgi oluyo. bnun sebebi kukllandığım codec lermi. yoksa tv kartlarının hepsinde böyle sorunlar oluyomu. özellikle alt yazı geçerken ve maç izlerken çok problem oluyo. dha iyi codecler bulabilirmiyim bildiklerinizden ?

CHE

10 Şubat 2008; 18:25:03 

quote:

Orjinalden alıntı: cileri33

arkadaşlar bende skystar 3 tv kartı var. içinden çıkan progdvb ve dvb player programlarını kulklanıyorum. codec olarakta elecard ve blaze video yu kullanıyorum. diğerlerini zaten seçemiyorum programlar kitleniyo yada göstermiyo. fakat maç gibi hızlı geçişli yayınlarda görüntü bozuluyo. çizgi çizgi oluyo. bnun sebebi kukllandığım codec lermi. yoksa tv kartlarının hepsinde böyle sorunlar oluyomu. özellikle alt yazı geçerken ve maç izlerken çok problem oluyo. dha iyi codecler bulabilirmiyim bildiklerinizden ?

bu benım de cok merak ettigim bir konu işin acıkcası. Hocam ben de almak istiyorum dijital tv kartı pc ye ama. Mac falan ızlerken pek guzel olmuyormus duydugum kadarıyla. Tabi hic gormedim. Bir de LCD monitorlerden de kaynaklanabılır bu goruntudekı yawaslık.

FORZA CIMBOM

cileri33

11 Şubat 2008; 1:25:03 

quote:

Orjinalden alıntı: CHE

quote:

Orjinalden alıntı: cileri33

bu benım de cok merak ettigim bir konu işin acıkcası. Hocam ben de almak istiyorum dijital tv kartı pc ye ama. Mac falan ızlerken pek guzel olmuyormus duydugum kadarıyla. Tabi hic gormedim. Bir de LCD monitorlerden de kaynaklanabılır bu goruntudekı yawaslık.

Lcd monitör konusu benimde aklıma geldi ancak normal film izlerken bu görüntü bozukluğu olmuyo lcd de problem çıkmıo. o yüzden lcd ile ilgisi olduğunu düşünmüyorum. başka cvp veren olmamış ama tahminimce tv kartlarının hepsinde bu sorun var sanırım. codec ler sanırım bunda byük rol oynuyo. ama elecard tan iyisi varmı bilmiyorum.

duncan21

11 Şubat 2008; 1:36:28 

Bu konuda kesinlikle codeclerin çok büyük rolü var ,ben birçok codec denedim en iyi sonucu Dscaler da aldım .Altyazılarda sorunsuz ve maçlarda çok iyi bir codec bence .Ancak şuda var uydu alıcı ve crtli bir sistemden aldğınız verimi burdan almak imkansız .

cileri33

21 Mayıs 2008; 22:51:54 

saol. şu an için cyberlink in 7 ve 8. versiyonundaki codecleri kullanıyorum. görüntü çok çok daha iyi , net ve kesintisiz çalışıo. tek sorunum 16:9 veya 16:10 yapamıyorum cyberlink te görüntüyü. sadece 4:3 olarak gösteriyo. ekranımda 22" wide olduğunda pekte hoş olmuyo. yardımcı olabilecek arkadaş varmı.

Rádèøή

Sisteme Gözat

21 Mayıs 2008; 23:43:47 

SkyStar3 Tv Kartım Var.

Codec Olarak Cyberlink 8.5.08 tarihli codec var. DvbDream kullanıyorum.

On Numara Görüntü Kalitesi Var ;)

Bayrağı Bayrak Yapan Üzerindeki Kandır;
Toprak, Uğrunda Ölen Varsa Vatandır!
| BEŞİKTAŞ JK |
mavizaman

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

Sisteme Gözat

22 Mayıs 2008; 2:34:28 

bendede aynı sorun vardı bunları yap:
cyberlink powerdvd 7yi full olarak kurdum(emuleda var burdan verilmez yasak)
progdvb 4.85.3eeFullInstall(4.79 en kararlı sürüm) kurdum.
graph editten cyberlinki ayarladım(nasıl diyorsan http://www.skyvision-tv.com/forum/viewtopic.php?t=55 )
sonra progdvbden ses ve görrüntüyüde ona göre ayarlayınca maçları tırtıksız seyrediyorum.
bak bu tırtıklanma canlı yayınlarda oluyor önceden hazırlanmış bandları girince olmuyor ör.reklamlar banttan yayınlar diziler vs..
ama maç canlı yayındır dikkat edin göreceksiniz

TÜRK'ÜN ATEŞLE İMTİHANI!!
Asıl önemli olan ve memleketi temelinden yıkan, halkını esir eden, içerdeki cephenin suskunluğudur. M. Kemal
Atatürk'ün Milliyetçilik Anlayışının Hikayesi Tıkla
alwer

27 Mayıs 2008; 11:45:31 

22" wide kullanıyorum.dijital kart almak istiyorum fakat bu atlama olayı ve 16:9 olmama sorunu için pek sıcak bakmıyorum.tavsiyesi olan varmı?

Hayallerimiz İmkanlarımızla sınırlıdır...
www.ipaqim.com
IPAQ 514 Bilgi Paylaşım Platformu

www.idealsepetim.com
İdeal Alışveriş için herkezi bekliyoruz.
trkkrsy

27 Mayıs 2008; 15:45:11 

ekran kartından olamazmı_? sürücü update edilse_???

"Zaman Akıp Gider Yorulmadan..."

McCarty

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

28 Mayıs 2008; 3:24:57 

quote:

Orjinalden alıntı: alwer

22" wide kullanıyorum.dijital kart almak istiyorum fakat bu atlama olayı ve 16:9 olmama sorunu için pek sıcak bakmıyorum.tavsiyesi olan varmı?

yooo ne alakasi var?
bendede 22 inc var ve 16:9 formatinda cok guzel izleyebiliyorum

GIGABYTE GA EP35-DS3R Rev.2.1 Bearlake INTEL CORE 2 DUO E8400 3.00GHz SPARKLE Calibre P888+ 8800GT 512MB
CORSAIR 2X1GB KIT DDR2-1066MHZ DOMINATOR SEAGATE 500GB THERMALTAKE VI1000BWS M9 MID TOWER
FSP BlueStromII 500W Logitech X-530 70W 5+1 Microsoft Notebook Optical mause 3000
Nec 3510a Dvd-Rw Creative 7.1 Audigy Card SkyStar 2.6D
GoldMasTer Diseq Motor By 35 Satellites İn 3500 Canals
arbuzik

28 Mayıs 2008; 22:02:59 

Yaklaşık bir yıllık ss2 tecrübelerime dayanarak sizleri bu konuda aydınlatmak istiyorum.

Öncelikle en iğrenç kodek elecarddır.Bu kodek Prgodvb ile gelir.Hem sharewaredir,hemde bir çok sorunu vardır.Durduk yere hatalar verir.Kendi graph dosyanızı oluşturmalısınız.Kullanacağınız kodek ise benim tavsiyem Nvidia pure video ve ffdshow audio decoder olmalıdır.Cyberlinkde aynı elecard gibi hiç bulaşılmaması gereken bir çözücüdür.
Monitör olayına gelirsek,monitörün ebatı büyüdükçe görüntü bozulacaktır.Ben 22" Samsung monitör kullanıyorum ve görüntü gerçekten çok berbat.Zaten bu yayınların özelliği görüntü kalitesinin düşük olmasıdır.

Rádèøή

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2008; 22:38:49 

@ arbuzik

Ben 19" LCD kullanıyorum ve son derece memnunum görüntü kalitesinden.

Ayrıca o kadar codec denedim en iyi kaliteyi Cyberlink'te aldım.

| BEŞİKTAŞ JK |
arbuzik

28 Mayıs 2008; 23:24:41 

quote:

Orjinalden alıntı: Rádèøή

@ arbuzik

Ben 19" LCD kullanıyorum ve son derece memnunum görüntü kalitesinden.

Ayrıca o kadar codec denedim en iyi kaliteyi Cyberlink'te aldım.

22" monitörde izleme şanısınız oldu mu?Bendeki diğer pcde 19"" Samsung var.Onda da kodek olarak Nvida ve Ffdshow kullanıyorum.Görüntü kalitesi yeterince iyi ama gel gelelim 22" olunca sapıtıyor.Nvidia kodeklerini dene birde bakalım fark olacak mı?Zira bende çok farketti.

Rádèøή

Sisteme Gözat

28 Mayıs 2008; 23:32:42 

Valla codec olarak denemediğim codec kalmadı desem doğrudur... Kararım kesinlikle Cyberlink...

22" de izleme fırsatım olmadı doğal olarak. Olacağınıda sanmıyorum :)

| BEŞİKTAŞ JK |
alwer

30 Mayıs 2008; 9:42:55 

Yine kafam karıştı.Yukarda başka bir arkadaş çok güzel izleyebiliyorum demiş fakat diğer bir kişi berbat demiş. :S

Hayallerimiz İmkanlarımızla sınırlıdır...
www.ipaqim.com
IPAQ 514 Bilgi Paylaşım Platformu

www.idealsepetim.com
İdeal Alışveriş için herkezi bekliyoruz.
Rádèøή

Sisteme Gözat

30 Mayıs 2008; 11:28:11 

quote:

Orjinalden alıntı: alwer

Yine kafam karıştı.Yukarda başka bir arkadaş çok güzel izleyebiliyorum demiş fakat diğer bir kişi berbat demiş. :S

Arkadaşın kullandığı Codecler zaten asla kullanılmayacak codeclerden. Orjinal programla gelen elecard codecleri kimse kullanmaz zaten kolay kolay. Arkadaş Cyberlink codec yükleyip öyle denerse vereceği bilgi daha faydalı olabilir. Bide ben 19" de çok güzel izliyorum. 22" de ne olur onu bilemiyorum...

| BEŞİKTAŞ JK |
alwer

30 Mayıs 2008; 11:58:02