Bildirim
X38 YONGA SETİ KULLANAN ANAKARTLARIN KARŞILAŞTIRMALARI

Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
maximusta detram hatası olabiliyor
başka nedene ihtiyaç olduğunu sanmıyorum -
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
maximusta detram hatası olabiliyor
başka nedene ihtiyaç olduğunu sanmıyorum
maximus daki sorunun kullanılan belleklerden olduğunu sanıyorum.birçok anakartta bellek seçme sorunu olabiliyor.anakartların test edilmiş ve uyumlu belleklerini seçmek gerekiyor.mesela ben buna çok dikkat ederim.acaba detram hatası alan arkadaşlar anakart ile uyumlu ve test edilmiş belleklermi kullanıyorlar? (internet sitesinde uyumlu bellek markaları listesi var.oradan kontrol etmek lazım)
ben bellek seçerken anakarta uyumlu bellek alınırsa bu sorun olmaz diye düşünüyorum.
gigabyte a gelirsek....onda hiç sorun yokmu? mesela bios güncellmelerinde sapıtmalar veya OC sırasında stabilite bozulmaları ve mavi ekran gibi. (birkaç yabancı forumda bu anlamda sorunlardan bahsediliyordu.hatta yeni bios da bile upgrade sonrası yine açılamama oluyormuş) bu daha önemli bir sorun gibi duruyor.
ya da başka bir ÜÇÜNCÜ alternatif????
-
kullanılan belleklerle ilgili sorunlar şöyleydi
ilk önce ocz ile denendi 1066 reaper ile 1 gün çalıştı ertesi gün detram, sonra kingston 1 gün çalıştı gene detram
arkadaş 4 tanesinde denedi
üçüncü alternatif abit quadgt x38 -
quote:
Orjinalden alıntı: OErdem
kullanılan belleklerle ilgili sorunlar şöyleydi
ilk önce ocz ile denendi 1066 reaper ile 1 gün çalıştı ertesi gün detram, sonra kingston 1 gün çalıştı gene detram
arkadaş 4 tanesinde denedi
üçüncü alternatif abit quadgt x38
peki.
gigabyte x38-dq6 mı yoksa abit quadgt x38 mi?
sonuçta elene elene bir taneye düşersek güzel olacak
ilave iki soru:
- kingston hyperx 1200mhz lik (KHX9600D2K2/2G) belleği gigabyte x38-dq6 da 1200mhz olarak çalıştırabiliyormuyuz?
- zalman cps9700led soğutucuyu gigabyte x38-dq6 ya takmak kolaymı? birşeyler yapmak gerekiyormu?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4FEE439E4 -- 9 Şubat 2008; 5:46:39 >
-
hyperx leri hiçbir zaman tavsiye etmedim açıkcası crucialdan şaşmayın
abit daha iyi diyorlar hatta bende ekliyeyim sistem tavsiyelerime
zalman iki tane taktım ve çok zor değil
ama 4 el lazım olabiliyor bazen -
asus maximus formula dün elime geçti. son biosu yükledim. crucial (qvl listesinde olan) 4 gb. ram ile sorunsuz açtım. herhangi mavi ekran almadım sistem gayet stabil. kingston hyperx 1200mhz lik (KHX9600D2K2/2G) ile 1200 mhz. de açmayı başardım. bunun için dram voltajını manuel ayarlamak gerekiyor. fakat 1-2 saat oyun oynadıktan sonra mavi ekran aldım. bir daha da denemedim. -
amatör oc için ve profesyonele yakın oc için x38 yerine P35 yonga setli GİGABYTE P35-DS3R (REV.2.1) öneririm çok memnun kalırsın.ben yeni aldım e8400 ile beraber kullanıyorum.500*8=4ghz ile rahatlıkla oyunları oynuyorum.ve günlük kullanıyorum bu değerleri.bence çok PARA VERİP DÖVİZ ÇIKARTMA ÜLKEDEN. -
kesinlikle Abit IX38-QuadGT bence. hae şu an Gigabyte X38-DS5 kullanıyorum satabilsem Abit'e geçiş yapıcam. benim nedenim tamamen Abit sempatizanlığımdan kaynaklanıyor. ve yerinde olsam X38-DQ6 almam. bence o altındaki crazycool denen tabaka çok sinir bozucu birşey. sırf titan amanda'm için DQ6 yerine DS5'i tercih ettim ki zaten neredeyse aynı kartlar. yani Gigabyte alacaksan X38-DS5'i öneririm yoksa kesinlikle Abit -
quote:
Orjinalden alıntı: f_desat
asus maximus formula dün elime geçti. son biosu yükledim. crucial (qvl listesinde olan) 4 gb. ram ile sorunsuz açtım. herhangi mavi ekran almadım sistem gayet stabil. kingston hyperx 1200mhz lik (KHX9600D2K2/2G) ile 1200 mhz. de açmayı başardım. bunun için dram voltajını manuel ayarlamak gerekiyor. fakat 1-2 saat oyun oynadıktan sonra mavi ekran aldım. bir daha da denemedim.
hocam gigabyte x38-dq6 sı olan bir arkadaş ile birlikte gittik ve bana asus maximus formula ile kingston hyperx 1200mhz aldırdı
zaten piyasada gigabyte x38-dq6 yok hiç bir yerde.onun yerine x38-ds4 ve ds5 vardı.dq6 sahibi arkadaşta maximus formula diye tutturunca zaten birde piyasada dq6 olmayınca baskı ve şiddet altında maxiMUZ aldık bakalım MUZ maksimi minimi göreceğiz
-
quote:
Orjinalden alıntı: Mene
kesinlikle Abit IX38-QuadGT bence. hae şu an Gigabyte X38-DS5 kullanıyorum satabilsem Abit'e geçiş yapıcam. benim nedenim tamamen Abit sempatizanlığımdan kaynaklanıyor. ve yerinde olsam X38-DQ6 almam. bence o altındaki crazycool denen tabaka çok sinir bozucu birşey. sırf titan amanda'm için DQ6 yerine DS5'i tercih ettim ki zaten neredeyse aynı kartlar. yani Gigabyte alacaksan X38-DS5'i öneririm yoksa kesinlikle Abit
hocam sağolasın ama şu an kullandığım anakart abit il9 pro.abiti az çok biliyorum.abit iyi güzelde arıza yapana kadarabit desteği çok dandik türkiyede ondan artık abit almak istemedim.ben çok basit şeyler için il9 pro kartımla sorunlar yaşadım.desteği bu kadar dandik olunca isterde ağzı ile kuş tutsun bana yaramaz
asusun ise istanbulda kısıklıda japonların kendi servisi var.başımıza geldi adamlar gık demeden 3 gün içinde dvdrw ı yenisi ile değiştirdiler.bir arkadaşında aynı şekilde anakartını yenisi ile değiştirmişler.asusun servisi iyi.AYRICA çok kişidende aynı şeyleri duydum.sorun çıkma durumu olsa bile iyi servisi olması rahatlatıyor beni.
süper anakart alıp sonra sorun çıktığında dandik bir servis yüzünden saç baş yolmak istemem.alet süper olur ama elde kalır seyrederiz öyle
yinede teşekkürlerrr
-
quote:
Orjinalden alıntı: TheGate
quote:
Orjinalden alıntı: f_desat
asus maximus formula dün elime geçti. son biosu yükledim. crucial (qvl listesinde olan) 4 gb. ram ile sorunsuz açtım. herhangi mavi ekran almadım sistem gayet stabil. kingston hyperx 1200mhz lik (KHX9600D2K2/2G) ile 1200 mhz. de açmayı başardım. bunun için dram voltajını manuel ayarlamak gerekiyor. fakat 1-2 saat oyun oynadıktan sonra mavi ekran aldım. bir daha da denemedim.
hocam gigabyte x38-dq6 sı olan bir arkadaş ile birlikte gittik ve bana asus maximus formula ile kingston hyperx 1200mhz aldırdı
zaten piyasada gigabyte x38-dq6 yok hiç bir yerde.onun yerine x38-ds4 ve ds5 vardı.dq6 sahibi arkadaşta maximus formula diye tutturunca zaten birde piyasada dq6 olmayınca baskı ve şiddet altında maxiMUZ aldık bakalım MUZ maksimi minimi göreceğiz
artık hiçbir yerde bulunmuyor dq6 dediğiniz gibi
ama arena falan kullanıcılar sorun yaşar die stokta tutuyor ama satmıyor
-
GIGABYTE GA-P35C-DS3R (rev2.0) -
madem o.c. delisi diilsin inceden yavaş yavaş başlıcaksın gigabyte x38-ds5 öneririm -
ne sectigim belli vede ALDİM -
Arkadaşlar ben el mahkum diyerek ve korkarak ASUS MAXSİMUS FORMULA aldım ve beklenen olmadı bende DET RAM hatası çıkmadı vede çok memnunum yani ben hata çıkacak diyerek aldım ama hayatta tek bu işim rast gitti ve ben memnunum almak isteyenlere tavsiye ederim,
ama siz genede OErdem beyin tavsiyelerini dinleyin bu işin üstadı kendileridir, -
quote:
Orjinalden alıntı: e.b.a.i
Arkadaşlar ben el mahkum diyerek ve korkarak ASUS MAXSİMUS FORMULA aldım ve beklenen olmadı bende DET RAM hatası çıkmadı vede çok memnunum yani ben hata çıkacak diyerek aldım ama hayatta tek bu işim rast gitti ve ben memnunum almak isteyenlere tavsiye ederim,
hocam herkesin hikayesi farklı.benimde arkadaşlarımda dq6 çoğunlukta ve çoğu hiç memnun değiller.özellikle onlar maximus al dediler.ama ben yinede onların bile çok objektif olduklarını düşünmüyorum.kişisel beğeniler farklı oluyor.ve bazı insanlarda bu olay fanatizm veya holiganlık düzeyine ulaşıyor.
zaten yabancı site inceleme ve testlerinde iki anakartta kafa kafaya.çoğu hatta hepsinde asus maximus formula ile gigabyte x38-dq6 karşılaştırmasında iki anakart arasında test veya incelemeyi yapan karar verememiş.ikisinden birisi daha iyi diyememiş.
birbirlerine bu kadar çok benzeyen ve dünya alemin ikisi arasında net bir seçim yapamadığı böyle durumlarda biri diğerini çok açık olarak tutuyorsa o kişiden şüpheleneceksin.hiç inandırıcı değildir böyle söylemler.
eğer güvenebileceğim sitelerden bu iki anakart arasında birini çok daha iyi ve açık ara daha iyi gösteren varsa ben haksızım diyeceğim.bulan link versin.veremeyecekler çünkü okumadığım kayda değer inceleme kalmadı.şimdi bütün bunları bir kenara iterek kişisel ve subjektif yargılara göre karar veremeyiz.
sonuçta asus maximus formula ile gigabyte x38-dq6 birbirinin eşdeğeri anakartlardır.hangisini seçerseniz yanlış bir karar değildir.
-
x38 dq6 ya da p35 dq6 yı önerebilirim . p35 ve x38 dq6 arasındaki tek fark x38 de 2 tane pciexpress 16x vga slotu olması . 2 anakartıda kullandım ve denildiği gibi hiçbir stabilite ve mavi ekran sorunu şimdiye kadar yaşamadım . kaldıki sistemim q6600 b3 @ 3600
4 X 1 gb @ 1200 mhz 2 X 2900xt cf 4 X 250 gb raid 0 1 X 500 gb hdd 2 dvd yazıcı creative x fi platinium pc powercooling 750 watt psu
bu sistemi hem p35 hemde x38 de kullandım x38 e geçtiğimde anakartı değiştirdim ve aynı şekilde kullanmaya devam ettim . dq6 serisi socket 775 lerin bence efsane olması gereken anakartları . -
Forumda bilenler biliyor bu Maximus Formula'dan benim kadar çeken olmadı.Çizgi Elektronik'in teknik servis görevlisine 15 dakika boyunca en ince ayrıntısına kadar anlattım ama akıl erdiremedi '' İlginç'' diyip farklı ram, ram'in birini çıkarma, hiç oc yapmama ve anakartı varsayılan ayarlarda kullanma gibi birçok yöntem söyledi ama ben zaten hepsini denedim dedim.
En sonunda Boğaziçi Bilgisayar'a servise gönderdim ve RAM konusunda uyum sorunu olduğunu Asus'un tavsiye ettiği RAM listesindeki ramleri kullanmam gerektiği gibi saçma bir not ile anakartı geri gönderdiler.Şimdiki kullandığım anakart olan abit Dark Raider IP35'ın listesinde olmayan ramleri kullanıyorum ama hiçbir sorun yok.
Kısacası ram seçiyor gerçi forumda bazı arkdaşlar benim sorun yaşadığım OCZ Reaper 1066 Mhz 2*1 GB ramlerle Maximus Formula kullanıp sorun yaşamakdıkları söylediler yani biraz karışık bir durum evde anakart yatıyor öylesine isterseniz size uygun fiyata satabilirm :)
Üçüncü bir alternatif olarak DFI Lan Party UT X38 T2R derim.En kısa zamanda almayı planlıyorum şahsen.
-
hocam anakart ve ram sorunu senelerdir vardır.soket 478 ve 32-bit athlon dönemlerinde bile ram sorunu olurdu.yada ram demeyelim uyumsuz donanım bileşenleri ile ilgili sorun olmuştur hep.ama sebebi hep UYUMSUZ DONANIM BİLEŞENLERİ olurdu!!!!!!
eğer anakartın sitesinden anakart ile uyumlu işlemci ve belleklere bakmadan bilgisayar toplarsanız bu sorun olur...sonrada anakart sorunlu dememek lazım
asus olsun gigabyte olsun firmasının test edip uyum konusunda onayladığı testler var.sitelerinde boy boy koymuşlar.
şimdi bu adamlar böyle bir testi neden yapıyorlar? önemsizmide yapıyorlar bu testleri? onlar aptal ama biz akıllımıyız yoksa?
anakart seçerken herşeyine dikkat ediyorken birde anakart ile uyumlu işlemci ve belleklerede baksak iyi olacak.sonuçta adam koymuş sitesine.belki birileri bakar diye
şu an maximus formula ile onaylı kingston hyperx bellekleri kullanıyorum.over ın dibine vuracağız bu gidişlesorunu morunu bırakın şu ana kadar en ufak çıt bile yok
Benzer içerikler
- csm nedir
- hpet nedir
- am5 anakart önerisi
- anakart cpu ışığı yanıyor
- tpm 2.0
- anakart önerisi
- anakartımı nasıl öğrenirim
- bios güncelleme
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X