3870 hayırlı olsun hocam, sonunda muradına erdin . Mevzu iyice harlanacak gibi. Benim mütevazi canavar Hd 3850 256mb'a ihtiyacın olursa söyle (Pek sanmıyorum , aynı klansmanda kartlar değiller ama olsun ) elimdeki oyunlarla teste katkı yapabilirim..
My master says: "Be Calm my Apprentice. Anger and Hatred are the signs of the Dark Side" "who was a savage warrior once and now is a generous man" He tells about myself Bruce Lee Fan Club
Formatsız olmayacak bu iş. Önce belirteyim, 3870, o 21,3'ten çok daha iyi kare sunuyor gerçekte.
3DMark'ın teorik test kısmında denedim. İlk denemede (bilgisayarı açtıktan sonra yapılan deneme gibi, bir "ilk") normâl kare verirken, ikinci denemede düşük sonuçlar veriyor. Düzeltmek için, CCC'den A.I. ayarını değiştirmek, vsync ayarını değiştirmek gibi, sürücünün yeniden yükleme yapmasını sağlayan bir çözüm gerekiyor. Böyle yapınca, açtığımız testte doğru sonucu veriyor, ancak o ilk test bitip de windows'a geçince gene sapıtıyor, tekrar CCC'den aynı işlemi yapmak gerekiyor.
Ben de sürücüyü sildim, temizledim, sonra tekrar yükledim. Bu sefer, CCC hata verip açılmamaya başladı. CCC olmayınca, bahsettiğim yavaşlama meydana gelmiyor, Crysis'te 9600 GT - 8800 GTS G80 ikilisinden iyi kare alıyorum(olması gerektiği gibi); fakat CCC olmazsa bu sefer de ayarları yapamıyoruz.
Belaya çattık, anlayacağınız. Format için yedeklemeye başlıyorum. Formata kadar bir şekilde durumu düzeltirsem, grafik belleği denemelerimi paylaşırım.
Düzeltemezsem, formattan sonra.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 7 Nisan 2008; 19:36:18 >
Klasik CCC siz driverda da ayarlar yapılabiliyor. Sadece flash videolar görünmüyor a kadar. x1800xl de böyleydi. En kötü ihtimal Ati tool veya ati tray tools dan ayar yapabilirsiniz sanırım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cluber00 -- 8 Nisan 2008; 18:35:12 >
9600 den cayar gibi olduk 8800 yöneldik al şimdi şuna bak 3870 çıktı.biri çıkıp en mantıklı şeyin hangisi oldugunu söylermi lütfen? nova bilgisayarda 199ytl ye axle 8800gt var hemde zeretherm fanlı
+1
Ve çok zıt yorum farklılıkları kafa karıştırıyor.Buyrun :
quote:
@erhansun
Sapphire 3870 al ozaman.9600 lerden daha üstün bir kart
quote:
@keops
Bence 9600GT tercih etmelisin. 3870 den yüksek başarımlı.
Tuğer bu topik için seni kutlamak istiyorum. Ekran kartı bölümünde bilgilendirici yazılar yazan nadir adamlardansın.
Uzun süredir takılmıyordum ekran kartı bölümünde...
Ha birde zamanında, 8800GT ile yaptığım Crysis testlerinde ram kullanım miktarının 500mb yi geçmediğini söylemiştim. Üzülerek söylüyorum, o zaman sadece local video memory kullanımına bakarak büyük bir hata yapmışım.
Hocam, öncelikle böyle bir konu açtığınız için teşekkürler. Uzun zamandır foruma mesaj yazmıyordum (2.el bölümü hariç:) Bu konuyu büyük bir keyif ve ilgi ile takip ediyordum (yo hayır, keyfimin nedini GF'lar da ki bellek yönetim problemi değil ) ama bayadır mesaj atan olmadı, bende hortlatayım dedim
tuğer hocam öncelikle böyle bir konuya dikkati çekmen çok hoş.ben 1280X1024 çözünürlükte oyun oynuyorum.imzamda da görebileceğin gibi 512mb 8800gt sahibiyim.169.21 sürücüsünü kullanıyorum.merak ettim acaba bende de olacak mı diye.crysisin liman bölümünü açtım.ayrıca nvidia kontrol panelden 16Xaf 2Xaa açtım vsync falan hepsini açtım ayrıca görüntü kalitesini performans ve kaliteli ayarlarından yüksek kalite yaptım.crysisin ayarlarından da hepsi high özel ayar falan yok 2Xaa vsync açtım.ayrıca belirteyim işlemci 3.4'te ve ekran kartında bios mod vardı 1.1v onu eski orjinal biosuna döndürerek denedim hızları ise 670/1700(shader)/1880(ram) yaptım.ve yaklaşık 1.5-2 saat boyunca bütün adamları öldürmeme rağmen dolaştım da dolaştım ama bellek kullanımına baktım iki yer vardı biri 640mb diğeri ise 490mb civarındaydı.ss veremiyorum şuan en kısa zamanda vermeye çalışırım ihtiyaç duyulursa.fakat fps hiçbir yerde 22'nin altına düşmedi en yoğun çatışmalarda bile.bazen 18e falan indi ama alt-tab yaptım hemen oyuna girdim fps 19 idi.1.2 patch yüklü bende şuan.acaba benim atladığım bir nokta mı var yoksa bende böyle bir sorun mu yok? sırf böyle bir sorun olduğu için bu kartı satıp 1gb'lık modeli alıcaktım ama bu içime biraz su serper gibi oldu.yorumlarını alabilir miyim bu olayla ilgili?cevabın için şimdiden teşekkürler.
169.21 sürücüsünde biçok anormallikler var neden inatla 169.21 kullanıyorsunuz ? bu sürücüyü kurduğpum 2 sistemde lcd ekran vardı ve ekrandaki yazılar ve tablolardaki çizgi vs gibi şeylerde hep gölgelenmeler oluyordu . Bence forceware kullanın ve o şekilde deneyin 174.74 kullaıyorum sli sistemimde ve şimdiye kadar çıkmış en iyi sürücü diyebilirim hem xp de hemde vista64 de test etmiş biri olarak . tabi bu 174.74 her modeli desteklemiyor bunun için modlanmış dosyayada ihtiyacınız olucak herşeyden önce sistemimizdeki driverı temizlememiz şart bunun için drivercleaner kuralım http://downloads.guru3d.com/Driver-Cleaner-Professional-download-745.html driverı denetim masasından kaldırıp pc yi güvenli, modda açalım driverı kaldırdığımız için ekran kartını bulmaya başlarsa sistem hemen iptal diyelim . driver cleanerı select multiple cleaning filtersı işaretleyip nvidia ve nvidia wdm yi add tuşlarına basarak sağ tarafdaki bölüme atalım ve start butonuna basarak sistemdeki ve registrydeki temizliği yapalım . Bu programla aynı zamanda ati sürücülerinide temizleyebiliyoruz . pc yi ister restart edip yeni driverı kurun i,sterseniz güvenli kipdede kurabilirsiniz . vista 64 için http://downloads.guru3d.com/ForceWare-174.74-Vista-(64-bit)-WHQL-download-1888.html bu da xp için http://downloads.guru3d.com/ForceWare-174.74-XP-(32-bit)-WHQL-download-1890.html driver kurulumu sırasında hata vericek ve driver kurulumu gerçekleşmicek . işte o zaman c ' deki nvidia klasörüne atılan 174.74 sürücü dosyalarından birini linkini vericeğim dosyayla değiştirin . vista 64 ve xp için olan dosyalar farklı xp için http://r.a.p.i.d.s.h.a.r.e.com/files/102667914/174.74xp32en.zip vista 64 için http://r.a.p.i.d.s.h.a.r.e.com/files/10474802...4_nv4_disp.inf
seni beni yok kardeşim kimseye özel üretim mal yapmıyorlar bellek doldumu sapıtıyor , bende olucakmı demekte neyin nesi ac 4aa 16x af y 20dk oyna arkda rivatunerde bellek yönetimi görünsün kontrol et , mutlaka biyerden sonra dolucaktır sonra ne oluyor görürsün frameler