Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Cevap: 8800 GT/S 512 MB: Grafik Belleği Yönetimi Sorunu?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Donanım / Hardware] >> Dahili Bileşenler >> Ekran kartı >> Cevap: 8800 GT/S 512 MB: Grafik Belleği Yönetimi Sorunu? Sayfa: <<   < önceki  1 2 3 [4] 5 6 7   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
SavageWarrior

11 Mart 2008; 1:25:24 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: kaan84

tuğer üstadın detaylı incelemesine bakınca büyük cöz lerde bu nvidia kartlar resmen bitik demektir hadi 1280de cyrsisde 5-10dk da bellek doluyor ama büyük cöz te 2-3dk da bi windows a sonra oyuna dönmek kartı rahatlatır sanırım

Antialiasing kapalı oynarsak bellek daha geç dolar. 512 mb Kartımız Yarım saat idare eder o zaman.

CONSTANTİNE_8905

11 Mart 2008; 1:52:51 

tuger sen nerde oturuyorsun hocam....
istanbul da isen izinli oldugum gun benım kartı alıp geleyim sana....
ne dersin....

D&T&S

11 Mart 2008; 3:28:51 

8600 gt sonic + alacaktım yorumlar nedeniyle ondan vazgeçtim.

Tamam yarın gidip 9600 gt alacam demiştim kiiiiii bundan da vazgeçtim.

Eee 3850'nin de genel olarak performansı 9600 GT den düşük. Ayrıca fiyatı da düşme aşamasında. Almıyorum abi, hiç bişi almıyorum.

İŞİN KÖTÜ TARAFI MONİTÖR 22"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hastaX -- 11 Mart 2008; 3:29:53 >

[GameX]Bortu

Sisteme Gözat

11 Mart 2008; 3:56:18 

quote:

Orjinalden alıntı: CONSTANTİNE_8905

ne dersin....

Ankara'da diye biliyorum (novada elden aldığına göre ürünü)

Tuğer

11 Mart 2008; 4:06:27 

quote:

Hatta 768 MB 8800GTX ile bile belleği doldurup oyunu yavaşlatmayı başaranlar var :)

Fatih hocam, bu, 163 serisinden önceki sürücülerle yapılan bir gözlem değil miydi?

Yoksa, son sürücüler kullanan birinin gözlemi mi bu? Öyleyse, durum kötü. Tabii, çok yüksek ayar - çözünürlükte 768 MB de sorun çıkarır, ama o ayarda 8800 GTX'le oynanmaz. O nedenle anlamsız olur.

Umarım eski gözlemi söylemişsinizdir.

quote:

ne dersin...

[GameX]Bortu'nun dediği gibi, Ankara'dayım, maalesef.

quote:

8600 gt sonic + alacaktım yorumlar nedeniyle ondan vazgeçtim.

Tamam yarın gidip 9600 gt alacam demiştim kiiiiii bundan da vazgeçtim.

Eee 3850'nin de genel olarak performansı 9600 GT den düşük. Ayrıca fiyatı da düşme aşamasında. Almıyorum abi, hiç bişi almıyorum.

İŞİN KÖTÜ TARAFI MONİTÖR 22"

22 monitör alarak baştan hata yapıyorsunuz.

Bellek etkisini bir kenara bırakalım, 9600 GT veya 3850, 1680x1050 için iyi değil ki zaten.

Crysis - XP yüksek (sadece sunshafts modu var), 16x AF, 0x AA, 1280x1024 ile 9600 GT hiç de güzel bir oynanabilirlik sunmuyor, örneğin.

quote:

Antialiasing kapalı oynarsak bellek daha geç dolar. 512 mb Kartımız Yarım saat idare eder o zaman.

Hey gidi Bu sözleri duymayalı çok olmuştu, nVidia sağolsun, gene başa döndük :) Rakamlar değişti sadece.

Şahsen, Crysis'te 9600 GT'yi 1024x768 veya en fazla 1152x864 0x AA - 16x AF, XP yüksek, kartı olarak gördüğüm için, 512 MB belleğin bu kartta Crysis için dikkate alınır sıkıntı yaratacağını sanmıyorum (sadece, tek bir bölümden çekiniyorum).

Ama, böyle bir olayı gördükten sonra 9600 GT 512 MB, rahat alınmaz. Geleceği ne olur bilinmiyor (zaten, bu konudaki esas sorunumuz da bu). Kaldı ki, Oblivion'da bahsettiğim durumlar 9600 GT 512 MB için de sıkıcı olacaktır. 1280x1024 - 4x AA'da, pek parlak başarım sunmasa da, pek çok kişi yine de 9600 GT'nin 1280x1024 - 4x AA başarımını yeterli bularak bu ayarda oynamak isteyecektir.

Oblivion yerine başka bir oyun da olabilir. Maksat örnek vermek.

Bence, para ekleyip 3870 alınır. 3850 512 MB de olabilir, ama kesin konuşmayayım 3850 için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tuğer -- 11 Mart 2008; 4:14:08 >
menem

Sisteme Gözat

11 Mart 2008; 15:06:25 

şunu belirteyim hocam (tuger) eğer crysis çıkmasaydı ramin belli süre sonra dolması ile performansın düşmesini nvidia'da yaşamayacaktık. ve hala nvidia yi kullanacaktık ve bellek sorununu farketmiyecektik (tabiki g92 ler için diyorum).ve diyecektik ki nvidia g80 lerdeki bellek sorununu çözmüş g92 lerle.
o zaman crysis yapımcılarına tşk etmeli miyiz. ? yoksa ?

ASUS P5Q> E8400CPU@4.1GHZ 4.3V 7/24 4.5GHZ MAX.> TEAM EXTREM 2GB DDR2 800@1153MHZ 5-5-5-15 2.3V KİT (1GBx2) > HIS ICQ4TURBO (700-2200) > OCZ STEALTH XSTREAM> 160+80GB SAMSUNG HDD > ASUS DVD-RW > MS WİRELLES KLV+M > TOSHIBA 32" LCDTV HDREADY..
Tuğer

11 Mart 2008; 16:30:51 

quote:

Orjinalden alıntı: menem

şunu belirteyim hocam (tuger) eğer crysis çıkmasaydı ramin belli süre sonra dolması ile performansın düşmesini nvidia'da yaşamayacaktık. ve hala nvidia yi kullanacaktık ve bellek sorununu farketmiyecektik (tabiki g92 ler için diyorum).ve diyecektik ki nvidia g80 lerdeki bellek sorununu çözmüş g92 lerle.
o zaman crysis yapımcılarına tşk etmeli miyiz. ? yoksa ?

Yok, Crysis olmasa da fark edecektik. Ben edecektim, en azından. Crysis'le fark ettiğim sıralar, CoH dx9 ve Oblivion ile de fark etmiştim bunu. Kaldı ki, benim oynamadığım sürüyle oyun var. Onlarda da anlaşılabilirdi.

Ama, tabii Crysis ile gözlem yapmak hayli kolay olduğundan gene de teşekkür edebiliriz kendilerine.

8800 GTS 512 ile ilk alt - tab gözlemimi Crysis'te yapmıştım. Yaşadığım hayâl kırıklığını tarif edemem.

8800 GTS 512'ye geçince, gazla 1280x1024 - 2x AA açış, üstelik RivaTuner'i de kapalı tutmak, oyuna baştan başlamak, tanklı bölüme gelince oyunun yavaşladığını görmek, lâkin bir süre, "muhtemelen doğal olarak kasıyor, ne de olsa 2x AA açtık" diye kendini avutmak, ama dayanamayıp ellerin alt - tab tuşlarına gitmesi ve

Tam bir macera oldu, 8800'le geçen zamanım. nVidia'ya teşekkürler.

Beni RivaTuner - FRAPS açmadan oyun oynayamayan kasıntı bir tip olarak görüp alay edenlere de bir cevap bu. RivaTuner açmadan denedik Crysis'i, bir şey mi değişti? Siz, bunları görüp de RivaTuner'siz oynar mısınız oyunu? Bir noktada yavaşlayacak ve bunun "doğal" mı, yoksa "bellek kaynaklı sorun"la mı ilgili olduğunu bilemeyeceksiniz, RivaTuner açmazsanız.
Hatta, "doğal" sanıp, ortalıkta "sorun yok" anlamını veren yazılar yazacaksınız sonra.

Aslında, 6600 GT ile bu yavaşlama olayını yaşadığını söyleyenleri düşünüyorum da, GeForce kullanmak mı macera acaba?
_tekno_

11 Mart 2008; 17:09:41 

buradan çıkan sonuç ati ve nvidia yı arabaya benzetirsek nvidia kalkışta ati yi geçiyor ama sonradan ati nvidiayı geçiyor

gaiden

Bu kullanıcının bu kategori altındaki blog mesajlarına git Bu kullanıcının DH Blog sayfasina git

11 Mart 2008; 18:24:41 

quote:

Orjinalden alıntı: _tekno_

buradan çıkan sonuç ati ve nvidia yı arabaya benzetirsek nvidia kalkışta ati yi geçiyor ama sonradan ati nvidiayı geçiyor

ben bişi anlaadım açıklarmısın iyice su konuyu ? detaylı bilgi ver bize birde lehim yapmaya benziyomu bu işler merak ediyorum ?

DÜNYANIN GELMİŞ GEÇMİŞ EN İYİ SÜRÜLEN ARABASI,YARIŞ KEYFİ VE SÜMÜLÜLASYONLU BRİYANTİNLİ ARABA YARIŞI

79 MODEL HACI MURAT
İcHiGo22
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

11 Mart 2008; 18:36:21 

quote:

Orjinalden alıntı: gaiden

quote:

Orjinalden alıntı: _tekno_

ben bişi anlaadım açıklarmısın iyice su konuyu ? detaylı bilgi ver bize birde lehim yapmaya benziyomu bu işler merak ediyorum ?

alt tab yap geçer.
CONSTANTİNE_8905

11 Mart 2008; 20:21:04 

quote:

Orjinalden alıntı: Tuğer

quote:

Hatta 768 MB 8800GTX ile bile belleği doldurup oyunu yavaşlatmayı başaranlar var :)

Fatih hocam, bu, 163 serisinden önceki sürücülerle yapılan bir gözlem değil miydi?

Yoksa, son sürücüler kullanan birinin gözlemi mi bu? Öyleyse, durum kötü. Tabii, çok yüksek ayar - çözünürlükte 768 MB de sorun çıkarır, ama o ayarda 8800 GTX'le oynanmaz. O nedenle anlamsız olur.

Umarım eski gözlemi söylemişsinizdir.

quote:

ne dersin...

[GameX]Bortu'nun dediği gibi, Ankara'dayım, maalesef.

yapma ya....acaba ank. oturupta ati kullanan bi ark.yokmudur...

malum benım islemci cok kotu maddi durumlar ancak 20 nisanı isaret ediyor....fakat genede 8.3 ile fark etti ...eskiden crysis te ani fps dusmeleriyle cok canım sıkılıyordu hele catısma sahneleri kahrediyordu....islemciden di %80 sonra 8.3 yukledim o ani dususler ortadan kalktı... bide q6600 e gecebilsek....

menem

Sisteme Gözat

12 Mart 2008; 14:11:23 

BELKİ SEN DE BUNU DENEYEBİLİRSİN ATİNİN KRALI HIS İLE

ASUS P5Q> E8400CPU@4.1GHZ 4.3V 7/24 4.5GHZ MAX.> TEAM EXTREM 2GB DDR2 800@1153MHZ 5-5-5-15 2.3V KİT (1GBx2) > HIS ICQ4TURBO (700-2200) > OCZ STEALTH XSTREAM> 160+80GB SAMSUNG HDD > ASUS DVD-RW > MS WİRELLES KLV+M > TOSHIBA 32" LCDTV HDREADY..
Ali Arslan

12 Mart 2008; 15:50:30 

şimdi son söz olrak hangi cipset alınmalı ati den yanamı nvidia yanamı benim kullandıgım ekran kartım sapphire hd2900pro 512 garantide şuan bu cuma 30 iş günü doluyor ama kendisinden bi ses seda yok kullandıgım sistem p35 ds3r, e8400, 2*1 ocz ram 800mhz birde samasung 2232bw monitör var muhtemelen para iadesei olcak aklımdan sparkle calibre 8800 gt yada palit 8800gt sonic geçiyor sizce ne almalıyım ??

"INSANIN INSANA VERBILECEĞI EN ÖLÜMSÜZ HEDIYEDIR SEVGI"

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!
arsenik

Sisteme Gözat