Şimdi Ara

KANAL GEÇİŞ HIZI TESTİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende Next 2005 dci var ve kanal geçiş süresini ölçmek için test yaptım.

1 nolu kanalı açtım sonra kumandanın kanal ileri tuşunu kullanarak 10 nolu kanal açılıncaya kadar olan süreyi ölçtüm. Ekrana görüntü gelince (ses gürüntüden biraz daha önce geliyor ama ben tam olarak görüntünün çıkmasını bekledim) kanal ileri tuşuna bastım. Cep telefonunun kronometresini kullanarak ve testi birkaç kez tekrarlayarak ortalama zamanı buldum. Kanal sıralaması ağagıdaki şekildedir.

1.trt
    2.ntv
    3.cnn
    4.fox
    5.star
    6.stv
    7.show
    8.atv
    9.kanal d
    10. kanal 7

sonuç ortalama 19 saniye.

Sizler de sonuçlarınızı paylaşır mısınız?

Saygılarımla

• next 2005 modelleri kaon tabanlı bir cihaz bu cihazların donanımları iyi sayılır yazılımda destek fena degil.
  • Arkadaşlar forumda çoğu arkadaş uydu alıcı tavsiyesi konularında " bende .... marka var kanal geçişleri süper" diye yazıyordu. yok mu acaba gerçekçi test sonucunu yazacak birileri
  • kardeş bende sunny 10051 fta var. Kanal geçişi hiç güzeldeğil. Bir kanalı seçtiğimde yaklaşık 5 saniye geçiyor. ;(
  • güzel bir test e benziyor..bende kablolu tv de yaptığım testin sonuçlarını yazacam yakında..
  • kabloluda yapacağınız test tv nin kanal geçiş hızını gösterir. ki genelde tvlerin ki hızlıdır. ama uydu receiverların eb hızlısı bile bi miktar gecikmeli açar
  • quote:

Orjinalden alıntı: ender123

Arkadaşlar ,

Bende Next 2005 dci var ve kanal geçiş süresini ölçmek için test yaptım.

1 nolu kanalı açtım sonra kumandanın kanal ileri tuşunu kullanarak 10 nolu kanal açılıncaya kadar olan süreyi ölçtüm. Ekrana görüntü gelince (ses gürüntüden biraz daha önce geliyor ama ben tam olarak görüntünün çıkmasını bekledim) kanal ileri tuşuna bastım. Cep telefonunun kronometresini kullanarak ve testi birkaç kez tekrarlayarak ortalama zamanı buldum. Kanal sıralaması ağagıdaki şekildedir.

1.trt
    2.ntv
    3.cnn
    4.fox
    5.star
    6.stv
    7.show
    8.atv
    9.kanal d
    10. kanal 7

sonuç ortalama 19 saniye.

Sizler de sonuçlarınızı paylaşır mısınız?

Saygılarımla

Tam olarak görüntünün çıkmasını bekledim.
    1.trt1
    2.trt2
    3.trt4
    4.trtint
    5.kanal1
    6.kanald
    7.star
    8.atv
    9.show
    10.fox
    Dreambox 500S geçiş hızı 11.74 sn

• Sonuçları yazdığınız için teşekkür ederim .Dreambox hızı gerçekten iyi görünüyor.
    Ama testin aynı kanal sıralamasında olması da önemlidir. Trt kanalları aynı TP içinde.
    Aynı kanal sıralamasıyla yaparsanız Vertical/Horizontal ve farklı frekanstaki kanal geçişi şeklinde olursa test başka uydu alıcılarla daha kıyaslanabilir olacaktır. Kanal adlarını yazmamın sebebi ölçüm ortamını netleştirmek ve eşitleyebilmekti.

Saygılarımla
  • quote:

Sonuçları yazdığınız için teşekkür ederim .Dreambox hızı gerçekten iyi görünüyor.
    Ama testin aynı kanal sıralamasında olması da önemlidir. Trt kanalları aynı TP içinde.
    Aynı kanal sıralamasıyla yaparsanız Vertical/Horizontal ve farklı frekanstaki kanal geçişi şeklinde olursa test başka uydu alıcılarla daha kıyaslanabilir olacaktır. Kanal adlarını yazmamın sebebi ölçüm ortamını netleştirmek ve eşitleyebilmekti.

Saygılarımla

Aynı kanalların olması önemli test için

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi spyae -- 10 Şubat 2008; 16:14:36 >
  • böyle bir ölçüm ne kadar sağlıklı?

insanları yanıltabilirsiniz...

Çünkü insanın refleksleri de bu durumda işin içine giriyor

Bu tür ölçümler cihazların içindeki yazılımlar aracılığıyla yapılmalıdır...
  • Her zaman yanılgı payı vardır. Hiç denememek yerine bu test fikir verebilir.
    Önemli olan insanlar tarafından test edilmesi değil mi?
  • Her test yönteminde ve yapılışında hata olabilir. Haklısınız bu teste refleks söz konusu ama ben 3 defa test yapıp ortalamasını yazdım.
    18 ,5 ile 19,5 arası çıktı. Sonuçta 10 adet kanal test ediliyor hata payını azaltmak için.
    Tek kanalla ölçüm yapılsaydı çok haklısınız sonuçlar yanıltıcı olabilirdi.
    Ayrıca amaç kimseye satış tavsiyesinde bulunmak değil zaten mevcut olarak uydu alıcımız var.

Saygılarımla
  • quote:

Her test yönteminde ve yapılışında hata olabilir. Haklısınız bu teste refleks söz konusu ama ben 3 defa test yapıp ortalamasını yazdım.
    18 ,5 ile 19,5 arası çıktı. Sonuçta 10 adet kanal test ediliyor hata payını azaltmak için.
    Tek kanalla ölçüm yapılsaydı çok haklısınız sonuçlar yanıltıcı olabilirdi.
    Ayrıca amaç kimseye satış tavsiyesinde bulunmak değil zaten mevcut olarak uydu alıcımız var.

Saygılarımla

• digiturk plus kullanıyorum ve 23 sanıye :) muthıs bır hız :)) ve bu durum benı kahredıyor :(
  • Yumatu IQ uydu alıcısında aynı sırayla ve aynı kanallarda testi yaptım. Ortalama süre 15 sn.
  • goldmaster 80400-9850-9450-9400V2 ler de iyi
  • vestel var bende.2 saniye civarında hızla geçiyor.
    yani 17-19 saniye.
  • Görülüyor ki hala 1 numarada TRT1 var...
  • vestellerin kanal geçiş hızı çok iyi degil.
  • Arkadaşlar 3 çanak kullanıyorum 42' - 13' - 7' kanallar arasında zap yaparken 7' den 42' deki kanalı tuşluyorum inanılmaz bir hızla kanal geliyor Uydu Alıcım Dreambox 7025 400 GB Hard Diskli.

Dreambox bir şeyi geç yapıyor Derin Uykudan geç kalkıyor tüm sistemi yüklediği için galiba
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.