Evet arkadaşlar sonunda laptopum için bi tv kartım oldu.Uzun süren araştırmalar sonucu :) bi karar verebildim...ve işte kısa bi inceleme... 1.Ürün içeriği: *Avertv volar ax usb * kurulum cd si *kurulum rehberi *S-video/composite ikisi bir arada kablo *FM radio anteni *Uzaktan kumanda
2.ürün için sistem gereksinimleri: *mpeg2 kayıt için pentium mobile 1.73 ghz/ pentium 4 2.4 ghz /amd athlonxp 2400 *H.264 kayıt için: pentium mobile 2.ghz / dual core 1.6 ghz /pentium4 3.0ghz *ekran kartı direct 9x destekli minimum *minimum 512 mb ram *usb2.0 port *ses kartı *xp/xp mce /vista / vista mce 32/ 64 bit destekli TRT bandrollü bi ürün..
Ürünün kurulumu oldukça basit kutu içeriğindeki cd yi takın ve çıkan menüde avertv ye tıkladığımızda 1 dk sonra ürün çalışır hale geliyor... ürün ile gelen yazılımı çok fazla beğenmedim. Avertv yazılımı ile tam ekran bile olmuyodu fakat daha sonra cd içindeki avermedia center yazılımını kurdum ve çok daha kullanışlı olduğunu basit bi arayüze sahip olduğu kanısına vardım.
Kumandası gayet güzel çekim gücü iyi pilleri içinde geliyor, üzerindeki tuşları gayet güzel yerleştirmişler yani kumandadan herşeyi kontrol edebiliyorsunuz.. öyle adi sıradan bişi değil... tv kartının biraz geniş olması taktığınız usb portunun yanında olabilecek çıkış yerlerini kapatabilir her ne kadar bi sorun gibi gözükse de bunu bi uzatma ile çözebilirsiniz.. yine yanında gelen s-video ve kompozit kablolar da gayet güzel ama biraz daha uzun olmasını isterdim :))
şimdi tv izleme keyfine gelince: ev içi antenle olcak bişi değil bilmenizi isterim.ben 1. katta oturuyorum belki de konumum etki etmiştir çekim gücüne ama yinede daha iyi bi sonuç bekliodum..çatıdaki antene bağladığımda ise kesinlikle sonuç çok çok daha iyiydi..15 e yakın kanal çekti ve kanallar gayet net di..tabi dijital uydu kalitesi beklemeyin ama yinede analog bi yayın için gayet güzeldi en azından ben memnunun:)))
kayıt moduna gelince kayıt tuşuna basınca 2-3 saniyelik bi bekleme yapıo ve kayda başlıyor kayıtlar gayet güzell.. timeshift özelliğine gelince:ben tam birşey anlamadım yani biraz tuhaf geldi yada böyle beklemiyodum o yüzden tuhaf geldi.şöyle ki önce kayıt tuşu gibi bi tuş var ona basıyoruz sonra timeshift özelliği devreye giriyor.yani o tuşa basınca tvyi belleğe alıyor öyle ileri geri sarma yapıyor...biraz tuhaf geldi bana belki ilk defa böyle bişi kullandığım için :))kartın tek sevmediğim yönü bi yandan bi kanalı kaydedip diğer yandan başka bi kanalı izleyememem ben bunu yapar sanıyodum ama sanırım büyük oranda yanılmışım :(( teletexine gelince o da gayet güzel çalışıyor ancak teletexe geçiş yaparken aynı kayıtta olduğu gibi 2-3 saniyelik bi takılma oluyor tv de ses konusuna gelince gayet güzel bi ses var kanalı ilk açtığınızda 3-5 saniyelik bi takılma olabiliyor(kanalına göre) :S seste oluyor bu takılma fakat bi kaç saniye içinde düzeliyor tv izlerken takılma vs yok kablolu yayın yok evimde deneyemedim ama 2 hafta içinde üniversiteye gideceğim ve kaldığım yurtta kablolu yayın var eğer kullanım izni alabilirsem kablolu yayın kalitesi hakkında da bişiler yazarım
radyo ya gelince o da gayet güzel kayıdı olsun çekimi olsun net ve temiz bi ses... epg koymuşlar buna artık neye yarayacaksa :) digiturk ten başka kimse bunu sağlamadığı için bişi diyemicem snapshota gelince gayet güzel.. bi kaç foto aldım buraya koyabilirsem koyacağım böylece görüntü kalitesine kendiniz de bakarsınız..
kompozit girişinde ps2 mi bağladım görüntü tv gibi olmasa da en azından tv olmadığı yerlerde kullanılabilir.ben yurtta kaldığım için laptopumda ps2 mi oynayabilceğim:)))
ısınma sorusuna gelince bilgisayarda herhangi bir kasmaya falan neden olmuyor bilgisayarın ısınmasına farkedilcek kadar bi etkisi yok..işlemci %45 ile 65 arasında gidiyo geliyor bu arada tv açık iexplorer açık msn açık ve bikaç arka plan program, ram normal tv çalışmazken bile baktığımda 921 mb gösterirken şimdi 1.15 gb gösterio çok teknik detaya giremicem nasıl olduğuna siz karar verin ..kartın kendisine gelince o da aman aman ısınmıyo tabi ki ısınıyo ama dediğim gibi aşırılık sözkonusu değill...
yine ekstra olarak 16 kanalı birden önizleme yapabiliyorsunuz .. masaüstünde tv nizi izleyebiliyosunuz...pip özelliği de iyi güzel bi yandan eski kayıtları izlerken bi yandan da canlı izleyebiliyosunuz ve istediğiniz şekilde ölçeklendirebiliyosunuz...
son olarak benim sistemim core2duo 2.2 ghz işlemci 2 gb ram ve directx 10 ekran kartı... bu arada buraya nasıl resim eklenceğini bulamadım yazarsanız nasıl olcağını snapshot örneklerini de koyabilirim..
Hayırlı olsun arkadaşım. :) Bende AverTV VOLAR AX siparişi verdim, siparişi verdikten 2 dakika sonra 5920G'nin ruhuna el-Fatiha...
Tv kartı elime geçti, ama bu sefer laptop yok... Ayrıca henüz kullanmadım, laptoptan başkasına yar olsun istemiyorum inadım tuttu. Laptop servisten gelince bende fikirlerimi belirtirim (Aha buraya yazıyorum o laptoptan önce başka bilgisayara yar olmayacak!).
Hayırlı olsun arkadaşım. :) Bende AverTV VOLAR AX siparişi verdim, siparişi verdikten 2 dakika sonra 5920G'nin ruhuna el-Fatiha...
Tv kartı elime geçti, ama bu sefer laptop yok... Ayrıca henüz kullanmadım, laptoptan başkasına yar olsun istemiyorum inadım tuttu. Laptop servisten gelince bende fikirlerimi belirtirim (Aha buraya yazıyorum o laptoptan önce başka bilgisayara yar olmayacak!).
Şans işte kimine felek, kimine...
sanada önce hayırlı olsun sonra geçmiş olsun..bence bi dene kartı belki bi sorunu vardır bişeyi vardır ne olur ne olmas yani... laptopun servisten ne zaman dönceğini allah bilir sorunu bilmiyorum ama bakarsın uzun sürer.. laptop gelince de tv kartın bozuk falan çıkar sonra elinde patlamasın yanii neyse sana allah sabır versin...
Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun iyi günlerde sorunsz kullanırlar umarım. Hepsiburada'da bir kullanıcı 16:9 fullscreen olmuyor demiş siz de böyle bir sorun oldu mu bir de kablotv kablosu bağladınız mı görüntü kalitesi nasıl.
Öncelikle alan arkadaşlara hayırlı olsun iyi günlerde sorunsz kullanırlar umarım. Hepsiburada'da bir kullanıcı 16:9 fullscreen olmuyor demiş siz de böyle bir sorun oldu mu bir de kablotv kablosu bağladınız mı görüntü kalitesi nasıl.
evet bekliyoruz cevabı
P4 2.8GHz with Zalman CNPS 9500Led CPU / Asus P4P800SE Mainboard / Kingston 2*512 Dual-DDR 400Mhz RAM / Sapphire X850XT PE with Zalman VF 900-Cu Led VGA / Creative Audigy 2 ZS / Creative İnspire 5200 5.1 Speaker / Enermax Liberty 500Watt PSU / 80GB HDD / HP W2207 22" LCD / Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 / Sıradan A4 Optik Mouse :) HTC Touch Diamond / Windows Vista Home Premium
ben de bu kartı aldım bugun ama ses resmen kesık kesık gelıyor!!!! goruntu akıcı ama ses kesık kesık... ne kadar ayar denedıysem olmadı... var mı bı caresını bılen???
arkadaşlar benim bu kartla ilgili sorunum var. windows vista yüklü laptopumda çalıştıramadım. programı açtığımda media center la aynı anda çalışamaz gibi bir şeyler diyor. yardımlarınızı bekliyorum
MCE ile Avermedia'nin kendi programini birlikte acmaya calisiyorsundur. Yada bilgisayar oyle algiliyordur. O yuzden programini kaldir tekrar yukle. Daha sonra da kendi programini ac sadece. MCE'yi acma.