Şimdi Ara

[b]HARİCİ HARDDİSKE XP YÜKLEMEK[/b]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
23.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • SELAMLAR
    ARKADAŞLAR BENDE LENOVO CORE2 DUO NOTEBOOK VAR. ÜZERİNDEKİ HDD 160 GB AYRICA USB DEN KULLANDIĞIM EXTERNAL HDD VAR. BEN 160 GB HDD YE VİSTA KURUP HARİÇ HDD YE XP KURUP KULLANABİLİRMİYİM?
    BU KONUDA BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLARIN LÜTFEN CEVAP VERMESİNİ RİCA EDİYORUM.
    ORJİNAL OLARAK XPHOME, XP PRO EN SP1, XP PRO SP2 EN, XP PRO SP2 TR, VİSTA HOME PRE. TR BUNLARIN HEPSİ VAR AYRICA DEBİANDAN TUTUNDA LİNUX MİNTE KADAR İNDİRDİĞİM LİNUXLARIM VAR. FAKAT NOTEBOOKTA KAMERA, PARMAK İZİ OKUMA GİBİ BAZI ÖZELLİKLERİNİ LİNUX LARDA KULLANAMADIĞIMDAN MECBUREN WİNDOWS KULLANIYORUM. LİNUXU SADECE İNNOTEK VİRTUALBOX İLE KULLANABİLİYORUM. BU YÜZDEN NOTEBOOK ÜZERİNDEKİ HDD YE VİSTA HARİCİ HDD YE XP KURMAK İSTİYORUM.
    LÜTFEN YARDIM.



  • Neden kuramayacaksın ki? Ben Xp ile Extarnal diske yine Xp ve linux kurulumu yapmıştım sorusuz çalışmıştı. Yine Vista ile de Xp sorunsuz çalışacaktır.
  • NASIL YAPILDIĞI HAKKINDA BİR BİLGİ RİCA ETSEM
  • Anakartında desteği var ise Xp cd ile boot ettiğinde çalışan bir işletim sistemi var ise bunu bulacaktır ve onarayımmı diye sorar sen hayır onarma diye devam edeceksin, işte burada Senin Harici diski göreceksin burası çok önemli şayat göremez isen yanlışllıkla şu andaki çalşıan diskene format atıp bilgi kaybına uğrarsın, Harici diski gördüğünde üzerine gelip buraya kur diyeceksin işlem bitecek. Yada Anakrttan Boot olarak USB aygıtını göster, bootu buradan yaparken işletim sistemi göremeyeceği için Cd den boot edecektir ( Bu arada Cd de XP cd Takılı ) ve kuruluma devam edeceksin yine dikkat çalışan dsikini kazara silme...
  • BELLEKLERE İŞLETİM SİSTEMİ KURMA
    Cebinizdeki Windows
    http://www.thgtr.com/howto/20050916/index.html
  • arkadaşlar her kez bir yorum yapmış ancak tüm bunlar yanlış bilgiler lütfen bilmediğiniz konu hakkında yorum yapıp insanları yanlış yönlendirmeyelim..

    soruya cevap ;
    harici hdd yada flash bellek farketmez w95,w98,w2000,nt,xp,vista kurulamaz sözü fazla uzatmadan açıklamasına geçeyim..
    kurulamazlar çünki hiç bir usb bellek yada usb hdd'nin herhangi bir partitionu'nu (c) olarak gösteremezsiniz ve bu saydığım işletim sistemleride (c) harici bir partitionda çalışmaz , kurulur ancak donanımları gözden geçirdiği bölümde (c) olmadığını anlar ve mavi ekran hata kodu verip yeniden başlar..

    peki hiç bir yolu yokmudur ?
    evet bi yolu vardır o yol ise ;
    sonucta sistemin (c) ye kurulup kurulmadığını doğrulayan bir sistemden söz ediyoruz demekki bu sistem bir kayıt yada bir kaç "Reg"den oluşuyor ilgili "reg"leri ve "inf" dosyalarını editlerseni harici hdd veya flash belleğinizde w95,w98,w2000,nt,xp,vista işletim sistemlerini rahatlıkla sorunsuz kullanabilirsiniz ..





  • the_schizophrenia

    oo sen ne diyorsun, bak simdi notepad ile bi kac satir yaziyorsun, sonra bi bakmissin gudumlu fuze cekirdek programi olmus

    tabiki inf, dll patch vs vs Tabi arayan onuda bulur o ayriiiii.


    dejaay
    o verdigin PE linki ve sadece pebuilder in BartPE sinden bahsediyor. (pm GSM durumundan calismiyor). Isletim sistemi kurmaya onu verme . PE1 XP (2k3) cekirdekli ama yinede PE.
    "Cebinizdeki Windows" basligi biraz abartili olmus. "Cebinizdeki Windows PE" olsa imis keske :).




    HERKES:
    usb ye Windows isletim sistemi kurmayin. Pek manasi yok, cooook yavas calisir. Gunlerce ugrasir sonrada yavas diye silersiniz. the_schizophrenia nin dedigine ek olarak RAM den calistirabilirsiniz (2k3), ama onda da hem cok ram hemde max ram limitiinz olur. Cok arzulu iseniz Linux kurun usb de daha cok performans alirsiniz, onuda ilgili linux un sitesinden zaten bulabilirsiniz.

    e-sata ya kurarsiniz bi sorun yok tabi

    Eger kurtarma vs isleri icin kullanacaksaniz (tv seyretmeye kadar yolu var) PE kurun. Zaten bilen herkesin 1 numarali tavsiyeside bu olur.
    PE lere ornek: BartPE, LiveXP, SherpyaXPE, ReatogoXPE, VistaPE, win7PE........ ayrica bircok hazir PE cdside ortalikta bol bol var, rahatlikla USB ye aktarilabilir (bkz: google ).

    kolay gelsin




  • quote:

    Lancelot_Real



    benim gibi bilgisayarının hdd çıkışı yanık olan arkadaşlar ( laptop kullanıorum ) ve bir yıldır tüm linux sürümlerini kullanıp hepsini test etmesine rağmen grafik tasarımcısı olduğundan aradığını bulamadığı için bunun gibi bi yönteme başvurmak isteyecektir

    ramdisk ile bu yapılabilir evet ama bizim aradığımız zaten ramdisk ve unix tabanlı işletim sistemleri değil ..

    ms olarak en çok tanınan işletim sistemi olan xp'yi usb hddye kurmak

    soru asla bi usb belleğe işletim sistemi kurmak olmadı ..ancak verilen cevaplar hep bu yönde

    " bi bakale buldum ve denenmiş olup çalıştığını söylediler şu an inf ve reg'leri editlemekteyim eğer olursa buraya ayrıntılı şekilde yazacağım "
    ve böylece türkiyede cevabı merakla beklenen soru aydınlığa kavuşmuş olacak



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi the_schizophrenia -- 5 Mayıs 2009; 23:54:45 >




  • the_schizophrenia

    ramdisk ile kastetigimin unix ile alakasi yok

    azmine ve ihtiyacina hayran kalaraktan biraz yardimim olsun:

    EGER grafik programlarin sherpyaxpe gibi full xp lerde calisabilecek kivamda ise (gerekli plugin vs yapabilecek kabiliyettesin gibi geldi bana) o zaman sorunun cabuk cozulur (vmware ws da pe de calisiyor :)). (reatogope en kolay deneme yapabilecegin pe). Eger bu yolda ilerler ve pluginleri vs yapabilir (bulabiir) isen sana pe acilisini hizlandirma konusunda (10x) yardimci olabilirim. Zaten PE ler direkt olarakta usb (flash yada hd) yede aktarilabilir. (BartPE nin son surumlerinden beri bu ozellik mevcut)
    bir diger pe kullanimida
    pe ye vmware kurup oradan xp calistirarmak :):).

    Tabi bide standart (akla ilk gelen) yontem(ler) var, usb ye xp kurma ile "ilgili" forumlarda kaynaga coktan ulastigini hissediyorum :). Bence senin su sira ugrastigin o. Zaten bircok kisi basariya ulastigi yaziyor ama epey okumak gerekiyor, ben ihtiyacsizliktan ve PE yi daha cok sevdigimden (ve ihtiyaclarimi %100 karsiliyor) pe den gidiyorum. Aslinda birgun oralarda yazanlari derleyip tek tik bir batch yapma fikri hep aklimda vardi, ama hic firsatim olmadi.

    bu arada cevaplarin cogu isletim sistemi kurmak, PE de bir isletim sistemi, linux da, windows ta.... Lakin konuyu acan oik harici hdden XP kurmak istedigin i yazdi (linux yada pe degil, tamam ufd de degil lakin ufd ile hd kurma hemen hemen ayni) :). ama oik in bence asil ihtiyaci olan partitionlarini bolup 2 (yada 4) isletim sistemini tek disk ile kullanmak, ne de olsa bir yanik durumu yok.


    bir fikir (simdi aklima geldi),
    xp ye takilabilir diskleri gercek disk olarak gosteren suruculer var (xp yaniltiliyor)
    belki bu suruculeri onceden baska bir pc de xp kurup yukleyip, sonra imaj copy (partition to partition ve mbr fix) ile usb hdd ye aktarip ayni pc de (gercek diski sokerek) denersin --> eger ise yarar ise bu tasinabilir xp yi baska donanima takmak icin gerekli mass storage duzenleme/duzeltmesini suratle (2 anakartta ayni islemci ise ve hal durumlari olmadigini varsayarak, olede olsa onlarinda duzeltmek mumkun)yapararak laptopta hd yi calistirabilirsin.


    simdiden iyi sanslar, ben hic bunlari yapmadim, ama farkli sebeblerden ilgili sitelere cokca ugradim :). Yazini yazdiginda merakla okurum




  • Lancelot_Real

    Öncelikle cevabın için teşekkür ederim ancak emulatörlerle (vmware,quemu,virtualbox,) kurulan işletim sistemleri pek sağlıklı çalışmamaktadır , sebebine gelince ise emulatörler sanal ekran kartı kullanıyor , donanım olarak desteklemiyor buda 3d tasarımını imkansız hale getiriyor.

    yanı sıra emulatorler en düşük 300mb ram kullanıyor usb hdd ile linux harici bir arayüz kullanamadığımızı göz önünde bulundurursak linux olarak bu şekilde kullanabileceğimiz bir dağıtım ise en az 200mb ram kullanacaktır geldik emulatorle kurduğumuz işletim sisteminin kullanacağı ram'e oda örneğin Win-Xp en düşük 70mb ram kullanacaktır kullanacağımız grafik programınıda en düşük bellek kullanımı olarak ele alırsak o'da 200mb civarı olacaktır hepsinin toplamı ve aradaki ufak tefek ram kullanımı artışları ile 1gb yanı sıra usb'nin aynı anda bir çok bölüme yazması gerekiyor bknz ; sanal işletim sistemi hdd ,kullandığı arayüz,ana dağıtım ve vs'ler usb 2.0 hız olsa dahi o sıkıntıyı çekmek ölümdür :) bu demek oluyorki emulatör mantığı ile yola çıkmak tamamen olanaksız..

    konuya dönmek gerekirse evet harici hdd'me windows xp sp1 kurmayı başardım ancak hiçte tahmin edildiği gibi kolay değil bir kaç inf değiştirmekle falan olacak iş değil anlatımı ve hazırlanışı çok uzun sürdüğü için şuan anlatamıyorum ancak en yakın zamanda yazılı açıklamayı yapacağım ve söz verdiğim gibi ilk bu forumda başarılmış olacak :) =) sevgiyle kalın ..




  • the_schizophrenia

    emulator cozumu cok sistem kaynagi tuketiyor dogru
    kaynak bol ise ! vmware 6.5 in gpu yu direkt kullanma yetenegi var mi acep bilemiyorum ! (6.05 kullaniyorum onda yok, 6.5 in sistem kaynagi kullanimi hakkinda kotu sohreti lakin yaninda da extra bircok yetenegi olduguna dair yazilar var....) Evet vbox ve qemu grafik isleri icin yetersiz olur, vmware6.5 hakkinda yorum yok.

    yazılı açıklamayı su anda bulundugumuz MS isletim sistemi bolumunde bekleyecegim :) , bende resmi duyuruyu yaparim artik . Dedigim gibi islemleri ve adimlari batcher ile yapma fikri hep aklimda vardi ama google da tesaduf ettigim yazilari saklamak disinda bisi yapmadim ( zaman harcayacak ilgim ve sebebim simdiye kadar olamadi, ve dedigin gibi uzun isler :) ve usb2 sebebiyle yavas xp (biraz daha hizlandirmak icin aklimda fikirler olsada yinede usb2.....) )

    Yerli forumlarin ilk harici diske (buyuk ihtimalle usb flash diskede :) ) xp kurulum yazisinda basarilar.




  • merhaba arkadaşlar benim sorunum harici hard diske sanal veya protable xp kurmak istiyorum bu mümkünmüdür.Amaç iş yerinde facebook,youtube,download veya upload sitelerine girmemiz engellenmiş.yani iş yerindeki bilgisayarda kullanıcı adımı girerek bilgisayarda oturum acıyorum.Bilgisayarda yönetici olmadığımız için bahsedilen sitelere giriş yapamıyorum.Yasaklanma zannerdersem antivirüs programı yapıyor.Ondan sebep harici diske sanal xp kurmak istiyorum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ertug001 -- 2 Nisan 2011; 2:16:20 >
  • usb'ye ubuntu'yu live-cd olarak yazdırıp, sisteme kurmadan çalıştırabilirsiniz. içinde firefox kendiliğinden geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Football Mania

    usb'ye ubuntu'yu live-cd olarak yazdırıp, sisteme kurmadan çalıştırabilirsiniz. içinde firefox kendiliğinden geliyor.

    pardus ta böyle birşey vardı ama nasıl yapılıyordu hatırlamıyorum şindi.
  • Bir şey soracağım HDD ye işletim sistemi yüklediğinde içindeki önceki bilgiler noluyor ?
  • Konuyu hortlatmak istemezdim fakat acil ihtiyaç oldu.

    Taşınabilir hdd ye XP kurmak istiyorum, geçmiş yıllarda çok aramama rağmen yapabilene ras gelmedim...
    gelişen teknolojiyle belki bir yöntemi vardır ve paylaşıma sunulmamıştır.

    Eğer bilen arkadaşlar varsa yardımcı olmalarını rica ediyorum.

    Şimdiden Teşekkür eder iyi formlar dilerim.
  • çözüme ulaşabilen oldu mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.