Seçtiğiniz mesajın linkini aşağıdaki kutudan kopyalayabilirsiniz.
Arkadaşlar yardıma ihtiyacımm var bir müşterim win98 kurmak için sata hdd almış ve kuramıyor ve bana geldi ama ne gariptirki bende kuramadım zaten fdiskini attım formatını attımkurmaya başlattım ama kurulum için gereken dosyaları bulamıyor dedi, cd nin için win 98 klasörünü kopyaladım kurmaya başlattım ama ilk yeniden başlattığında verdiği hata: "windowsu başlatmak için yetersiz bellek. Bellekte yerleşik programların bir kaçından cıkın config.sys ve autoexec.bad dosyalarından gereksiz satırları cıkarın bilgisayarınızı yeniden başlatın" diye bir hata verir ve hdd 160 gb hdd'DEN kaynaklanıyordur diyip 4 gb bir hdd kullandım onuda normal şekilde başlatamadım 98 kurulumunu onunda içine win 98 klasörünü atmak zorunda kaldım ve aynı hatayla karşılaştım kafayı yemek üzereyim ve bu arada başka bir hdd de xp kurulu ve ramler 2 gb neden böyle yapıyor anlamadım lütfen yardımmmm
Paylaş:
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdalkacar -- 7 Şubat 2008; 10:33:04 >
Zannımca ön bellek yetersiz geliyor. Günlük çalışma içinde o kadar çok kullanılmıyor ön bellek belki ama cd yazarken ya da bir program yüklerken işlemin hızlanması açısından ön bellek çok kullanılıyor. Mevcut programların birkaçından çıkın demesi de bunu gösteriyor. Sorun biraz çok boyutlu çünkü hatanın sebebi sizin programı yanlış bir şekilde yüklemeye çalışmanız da olabilir, cd'nin bozuk olması da olabilir ya da çok basit bir çözümü de olabilir. Dosyaları C'ye kopyalayıp ordan yüklemeye çalışmayı uygun bulmadım. "Bazı dosyalar bulunamadı" diyorsa bazı dosyaları da bulunan bir CD kullanmak bir sürü dertten kurtarabilir sizi.
pic programlıomuş bazı programlar çalışmıomuş xp de programlayıp satmıoda merektan yapıomuş sırf uğraş olsun die gitmiş hdd almış 98 kuramayınca bize getirior
quote:
edit: win98 ilk yeniden başlattığına demişsin yani kurulumun ilk aşaması bitiyor..o aşama bitince harddiski sök başka makinaya tak system.ini yi orada düzenlemeyi dene
main sekmesinin altında ide configuration nun altında sata configuration (enhanced) configure sata as (ide) diye bir secenek var birde advanced sekmesinin altında onboard devices configuration jmicron sata controller mode (ide) die bir secenek var ben deiştirmediğim halde bu şekilde bublardanmı bahsedioyorsun acaba