Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | DH Hız Aşırtma VT | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorileriniz | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri
Maximus formula boardun overclock ince ayarlarını bilen var mı?

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Ekstrem / İnce ayar >> Maximus formula boardun overclock ince ayarlarını bilen var mı? Sayfa: [1]
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
teknoahmet

6 Şubat 2008; 19:06:13 
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

o kadar çok ayar koymuşler ki ne olduğunu çözemedim.bu nakartı yeni aldım ve işlemcim e6750, ram corsair xms2 2048x2 800mhz
bu arada ramleri anakart 3325 mb olarak görüyor bunun sebebi bios mu?bios olacağını düşündüğümden dolayı güncelleme yaptım en son biosta da aynı sorun var.ayrıca lcd poster için user string ayarı koymuşlar ama nası yapacağımı bilmiorum.
ince ayardan kastım loadline calibration filan bunlar eski boardlarda yoktu...
Arkadaşlar yardımınızı rica ediyorum...

aLper_iLeri

6 Şubat 2008; 19:12:54 

1. 4 gb ram'i 32 bit windows görmez.
64 bit windows kurman lazım.
board ile alakalı degil yani.

2. ayarlarla ugrasmana gerek yok. hepsi otomatikte kalsın. kendisi ayarlıyor voltajları filan.
500 FSB'ye kadar sorunsuz otomatik ayarlar stabil bi şekilde çalışır. yani sen işlemciyi 8 x 500 = 4000 mhz'e ayarla, gerisini o ayarlar.
cpu vcore voltajını da sen ver. mesela 1.5 volt.

3. loadline calibration, voltaj düzenlemesi gibi bişey. voltaj iniş çıkışlarını ayarlar yüke bindiginde. maximusta sıfır hata düzeyiyle çalışır.

4. lcd poster'daki string anlamsız olabilir. saat daha güzel.

Günlük Sistemim : Abit Awd9-max, Intel Core2Duo e6750@3.2 ghz( 1.3v), Quadcore Stok Fan, 2x1gb Kingston 800mhz, Gigabyte 8800GT@800-2000-2000, Maxtor 250gb slim, Silverstone Olympia 650w PSU, Samsung 2232BW 22" Lcd, --- http://www.alperileri.com - Nikon D300 - Nikkor 50mm f/1.8 D - Sigma 70-210 f/3.5-4.5 APO - Sigma 8mm f/3.5 - Nikkor 18-55 f/3.5-5.6 ED II -
teknoahmet

6 Şubat 2008; 19:24:12 

yalnız 4gb rami biosun önce 4 görmesi gerekki işletim sistemi görsün demi benim için o önemli deil yani bios 4 gb rami 4 görmediği sürece
kısacası işletim sistemiyle alakası yok
benim bilg 437 fsb de bile açılmıo onun sebebi nedir bir de ramin frekansı yükseldiği için ramede voltaj vermek gerekmez mi
sen loadline calibration yap diorsun yani peki cpu ve nb gt.. reference değerlerini neye göre ayarlamam gerek ona da yardımcı olursan sevinirim

ToffieBoi

6 Şubat 2008; 20:01:07 

quote:

Orjinalden alıntı: teknoahmet

yalnız 4gb rami biosun önce 4 görmesi gerekki işletim sistemi görsün demi benim için o önemli deil yani bios 4 gb rami 4 görmediği sürece
kısacası işletim sistemiyle alakası yok
benim bilg 437 fsb de bile açılmıo onun sebebi nedir bir de ramin frekansı yükseldiği için ramede voltaj vermek gerekmez mi
sen loadline calibration yap diorsun yani peki cpu ve nb gt.. reference değerlerini neye göre ayarlamam gerek ona da yardımcı olursan sevinirim

ram o kadar hizi kaldirmiyordur.
Ram hizini (FSB/Ram) oranini 1:1 yap once.
Sonra 500 fsb ye ayarla.
ramlerin de 1000MHz de calisir o zaman.
Simdi cok daha fazla calisiyodur. O yuzden de acilmiyodur

Satilik -> CoolerMaster Hyper212 CPU Fani Icin Tiklayin <- Satilik

Asus M2N32 Sli-Deluxe Wireless _ AMD Athlon 64 4400+ X2 Brisbane 3271MHz @ 1.46V | 2997MHz @ 1.50v Gunluk [Hyper212 with 2Fans]
A-DATA Vitesta Extreme Edition 2*1GB 500MHz 5-5-5-15 @ 2.2V | 428MHz 5-5-5-15@ 2.0V Gunluk [Stock]
Leadtek Nvidia 8600GT 700MHz/860MHz | 650MHz/820MHz Gunluk [ZeroTherm HC92]
[ThermalTake Armor] _ GlacierPower 550W _ Logitech Momo _ Logitech G15 _ SideWinder™ Mouse _ Creative Inspire 5200 5.1 _ Creative Webcam Live! PRO

teknoahmet

6 Şubat 2008; 20:21:54 

peki fsb/ram bolenini 1:1 nası yaparım bunun için ayar yok galiba fsb böleni filan die?!

_wolvie_

4 Mart 2008; 20:28:23 

quote:

Orjinalden alıntı: teknoahmet

peki fsb/ram bolenini 1:1 nası yaparım bunun için ayar yok galiba fsb böleni filan die?!

bildigim kadarıyla bölen ayarı yok maximusta onun yerine manuel ayarlıyorsun dram frequency den 800 ya da 887 kullanabilirsin

GreenKnight

5 Mart 2008; 17:39:31 

İyi bir soğutma ve voltajla rami yüksek frekansta çalıştırmak mümkün tabiki anakartın izin verdiği ölçüde .
Sayfa:   [1]
Tüm forumlar >> [Overclock, Soğutma ve Modifikasyon] >> Overclock >> Ekstrem / İnce ayar >> Maximus formula boardun overclock ince ayarlarını bilen var mı? Sayfa: [1]
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Zotac Türkiye
Compex 2007 : Zotac Türkiye Standı Röportajı
Lost: Via Domus video inceleme
Sevilen dizinin kahramanlarıyla maceraya hazır mısınız?

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajlarsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajlar olmadan kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir
 Mesajımı DH blog sayfama ekle

Reklamlar