o kadar çok ayar koymuşler ki ne olduğunu çözemedim.bu nakartı yeni aldım ve işlemcim e6750, ram corsair xms2 2048x2 800mhz bu arada ramleri anakart 3325 mb olarak görüyor bunun sebebi bios mu?bios olacağını düşündüğümden dolayı güncelleme yaptım en son biosta da aynı sorun var.ayrıca lcd poster için user string ayarı koymuşlar ama nası yapacağımı bilmiorum. ince ayardan kastım loadline calibration filan bunlar eski boardlarda yoktu... Arkadaşlar yardımınızı rica ediyorum...
1. 4 gb ram'i 32 bit windows görmez. 64 bit windows kurman lazım. board ile alakalı degil yani.
2. ayarlarla ugrasmana gerek yok. hepsi otomatikte kalsın. kendisi ayarlıyor voltajları filan. 500 FSB'ye kadar sorunsuz otomatik ayarlar stabil bi şekilde çalışır. yani sen işlemciyi 8 x 500 = 4000 mhz'e ayarla, gerisini o ayarlar. cpu vcore voltajını da sen ver. mesela 1.5 volt.
3. loadline calibration, voltaj düzenlemesi gibi bişey. voltaj iniş çıkışlarını ayarlar yüke bindiginde. maximusta sıfır hata düzeyiyle çalışır.
4. lcd poster'daki string anlamsız olabilir. saat daha güzel.
Günlük Sistemim : Abit Awd9-max, Intel Core2Duo e6750@3.2 ghz( 1.3v), Quadcore Stok Fan, 2x1gb Kingston 800mhz, Gigabyte 8800GT@800-2000-2000, Maxtor 250gb slim, Silverstone Olympia 650w PSU, Samsung 2232BW 22" Lcd, --- http://www.alperileri.com - Nikon D300 - Nikkor 50mm f/1.8 D - Sigma 70-210 f/3.5-4.5 APO - Sigma 8mm f/3.5 - Nikkor 18-55 f/3.5-5.6 ED II -
yalnız 4gb rami biosun önce 4 görmesi gerekki işletim sistemi görsün demi benim için o önemli deil yani bios 4 gb rami 4 görmediği sürece kısacası işletim sistemiyle alakası yok benim bilg 437 fsb de bile açılmıo onun sebebi nedir bir de ramin frekansı yükseldiği için ramede voltaj vermek gerekmez mi sen loadline calibration yap diorsun yani peki cpu ve nb gt.. reference değerlerini neye göre ayarlamam gerek ona da yardımcı olursan sevinirim
yalnız 4gb rami biosun önce 4 görmesi gerekki işletim sistemi görsün demi benim için o önemli deil yani bios 4 gb rami 4 görmediği sürece kısacası işletim sistemiyle alakası yok benim bilg 437 fsb de bile açılmıo onun sebebi nedir bir de ramin frekansı yükseldiği için ramede voltaj vermek gerekmez mi sen loadline calibration yap diorsun yani peki cpu ve nb gt.. reference değerlerini neye göre ayarlamam gerek ona da yardımcı olursan sevinirim
ram o kadar hizi kaldirmiyordur. Ram hizini (FSB/Ram) oranini 1:1 yap once. Sonra 500 fsb ye ayarla. ramlerin de 1000MHz de calisir o zaman. Simdi cok daha fazla calisiyodur. O yuzden de acilmiyodur