sonerozen2000 arkadasım ben yaptım senın dedıgın olayı ...ben ıcındekı 1+1 hyundaı ramlerı satıp (aldıgım yere)ocz marka 667 2+2 gb ram aldım taktım . ancak ısletım sıstemım 32bıt oldugu ıcın en fazla 3 gb goruo...benım makınem ılk takıldıgında vıstaydı ve artı olarak ekran kartım 1536 ya cıktı ramler yukselınce...ancak suan xp kullanıorum makıne daha da hızlı kendıne geldı dıyebılırım...
merhabalar. son bir iki gündür sadece firefox ve msn açıkken bellek yetersiz diye bir mesaj alıyorum. ek olarak dwm.exe (desktop window manager) kendiliğinden hata verip kapanıyor. bunun sebebi ne olabilir? yardımcı olan olursa sevinirim.
merhabalar. son bir iki gündür sadece firefox ve msn açıkken bellek yetersiz diye bir mesaj alıyorum. ek olarak dwm.exe (desktop window manager) kendiliğinden hata verip kapanıyor. bunun sebebi ne olabilir? yardımcı olan olursa sevinirim.
sorun nedir dersen şudur diyemem ama çözüm nedir dersen ilk etapta sistem geri yüklemeyi tawsiye edebilirim...
TRKKRSY arkadasım nasıl gıdıo topıc canlanmaya basladı!:) bende xp ye gectım bugun ıtıbarıyle kurdum hersey guzel ancak sag usttekı E tusu calısmıo ve acer empowerıng technology yok bende sızde nasıl acaba?
arkadaslar bende vatanın kampanyasıyla bu laptobu aldım forumunuzu daha yeni gördüm ama hepiciğini okudum:))benide aranıza alırsanız memnun olurum arkadaslar size bi sorum olacak benim sag taraftaki multimedia tuşlarım çalısmıyor laptop ilk geldiginde çalısıyordu ben xp falanda yüklemedim ama nedense çalısmaz oldu bi ara kaspersky kullanıyordum o bişiler sildi ama ondan mıdır bilmiyorum yardımcı olacak arkadaslarımıza simdiden teşekkür ederim
TRKKRSY arkadasım nasıl gıdıo topıc canlanmaya basladı!:) bende xp ye gectım bugun ıtıbarıyle kurdum hersey guzel ancak sag usttekı E tusu calısmıo ve acer empowerıng technology yok bende sızde nasıl acaba?
ewet topicte bi ışık belirtisi war gibi.
e tuşu için acer utulites war xp için çalışıyor... fakat ben kurdum kaldırdım hemen. gerek duymadım nedense...
arkadaslar bende vatanın kampanyasıyla bu laptobu aldım forumunuzu daha yeni gördüm ama hepiciğini okudum:))benide aranıza alırsanız memnun olurum arkadaslar size bi sorum olacak benim sag taraftaki multimedia tuşlarım çalısmıyor laptop ilk geldiginde çalısıyordu ben xp falanda yüklemedim ama nedense çalısmaz oldu bi ara kaspersky kullanıyordum o bişiler sildi ama ondan mıdır bilmiyorum yardımcı olacak arkadaslarımıza simdiden teşekkür ederim
öncelikle aramıza wede dh ye hoşgeldin. laptopun hayırlı olsun güle güle kullan... (ekliyorum hemen listeye )
sorununun nedenini kendin belirtmişsin... çözüm için sana tawsiyem sistem geri yükleme yapmandır.
antiwirusun sildiği tarihten önceki bi tarihe geri yükleme yapmayı denersen sonuç alabileceğin kanaatindeyim.
Bende Aspire 5920g kullanıcısıyım. Ben malesef bilgisayarı ilk aldığımda recovery cd si oluşturmadım. Keşke sitenize daha önce girseydim de recovery cd oluşturmam gerektiğini öğrenseydim. Malesef vista ile sorun yaşadım ve format atmak zorunda kaldım. Ancak vista ile format atmayı başaramadım ve onun yerine d sürücüsüne xp kurdum. C sürücüsünde driverlar ve vista olduğu için özellikle dokunmadım. Bilgisayarıma tekrar vista kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
sistem geri yükleme derken bi nevi format mı atmam gerek bu dokunmatik tuşların herhangi bi kendi programı falan yok mu hani güncellesek falan düzelmez mi acaba ben epey denetim masasını kurcaladım ama onlarla ilgili bişi bulamadım dedim görev yöneticisinden programı bulayım güncelleyeyim adını bilmedigim için onuda yapamadım nası olcak bilemedim gitti
benim de farklı bir sıkıntım var arkadaşlar çözemedim. son bir haftaya yakın süredir mesela sabah iş yerime gidiyorum pc yi açıyorum ve wireless a otomatik bağlanmıyor bunu da boşverin ağa bağlan diyorum ağ bulamıyor eve gidiyorum evde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. ondan sonra oturumu kapatıp yeniden açıyorum ondan sonra ağ bulup bağlanabiliyorum. nedir sizce sıkıntı
Arkadaşlar,ben 5920 yi multimedya merkazi olarak kullanmak istiyorum,hatta daha öncede yazdığım gibi HDMI-HDMI dan LCD ye,SPDIF (optik) dan A/V alıcıya sesi bağlıyorum ses ve görüntü mükemmel.Böylece divx playerlardaki codek sorunu otamatikmam ortadan kalkıyor(elimde philips 5960 olmasına rağmen).Benim asıl sorunum bizim 5920 ye bir uzaktan kumanda varmı,varsa nasıl temin edebilirim?
Bende Aspire 5920g kullanıcısıyım. Ben malesef bilgisayarı ilk aldığımda recovery cd si oluşturmadım. Keşke sitenize daha önce girseydim de recovery cd oluşturmam gerektiğini öğrenseydim. Malesef vista ile sorun yaşadım ve format atmak zorunda kaldım. Ancak vista ile format atmayı başaramadım ve onun yerine d sürücüsüne xp kurdum. C sürücüsünde driverlar ve vista olduğu için özellikle dokunmadım. Bilgisayarıma tekrar vista kurmak istiyorum. Bunu nasıl yapabilirim?
astalawista dvd si bulabilirsen (32 bit) kurulumu o dvd den yapabilirsin...
actiwarion içinde laptopun altındaki şifrelerle müşteri hizmetleri wasutası ile aktif yapabilirsin...
sistem geri yükleme derken bi nevi format mı atmam gerek bu dokunmatik tuşların herhangi bi kendi programı falan yok mu hani güncellesek falan düzelmez mi acaba ben epey denetim masasını kurcaladım ama onlarla ilgili bişi bulamadım dedim görev yöneticisinden programı bulayım güncelleyeyim adını bilmedigim için onuda yapamadım nası olcak bilemedim gitti
bi newi formatmı_? teorik olarak...
başlat > programlar > donatılar > sistem araçları > sistem geri yükleme...
açılan menüdende : bilgisayarımı önceki bir zamana geri yükle 'yi seçip ileri de... tuşların çalıştığına emin olduğun tarihi bulup seç ileri de...
ama unutulmaması gereken o ana kadarki updateler falan gidiyor... downloadlarını belgelerini yedekle istersen.
benim de farklı bir sıkıntım var arkadaşlar çözemedim. son bir haftaya yakın süredir mesela sabah iş yerime gidiyorum pc yi açıyorum ve wireless a otomatik bağlanmıyor bunu da boşverin ağa bağlan diyorum ağ bulamıyor eve gidiyorum evde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum. ondan sonra oturumu kapatıp yeniden açıyorum ondan sonra ağ bulup bağlanabiliyorum. nedir sizce sıkıntı
tam bi fikrim yok ama wirelessi tekrar tanıtsan_???
Arkadaşlar,ben 5920 yi multimedya merkazi olarak kullanmak istiyorum,hatta daha öncede yazdığım gibi HDMI-HDMI dan LCD ye,SPDIF (optik) dan A/V alıcıya sesi bağlıyorum ses ve görüntü mükemmel.Böylece divx playerlardaki codek sorunu otamatikmam ortadan kalkıyor(elimde philips 5960 olmasına rağmen).Benim asıl sorunum bizim 5920 ye bir uzaktan kumanda varmı,varsa nasıl temin edebilirim?
kumanda olacağını sanmıyorum...
peki çözüm ne olabilir dersen tawsiyem 5 - 10 metre menzilli wireless laser mouse dene derim...
trkkrsy teşekkür ederim gerçekten açtıgın forumla ilgileniyosun güzel bi forum olmuş suan fm 2008 indiriyorum %82de bitsin hemen yapacagım arkadaslar ramı 3gb çıkarmayı düsünüyorum bunu yaparsam garanti kapsamından açıldıgı için çıkar dimi yada garanti kapsamından çıkmadan halletmenin bi yolu yok mu?
trkkrsy teşekkür ederim gerçekten açtıgın forumla ilgileniyosun güzel bi forum olmuş suan fm 2008 indiriyorum %82de bitsin hemen yapacagım arkadaslar ramı 3gb çıkarmayı düsünüyorum bunu yaparsam garanti kapsamından açıldıgı için çıkar dimi yada garanti kapsamından çıkmadan halletmenin bi yolu yok mu?
Ben 5920 yi VATAN dan aldım,ordaki görevlilerin söylediğine göre RAM artışını onlara yaptırırsam garantinin bozulmayacağını söylediler,artık nekadar doğru,ne kadar yanlış.......bilemem
dostum o verdıgın lınk te olmus lınk galıba rapıd den ındırme yapmıor!!yoksa ben onların hepsını okudum ..ancak calısmıo ordakı lınkler.. sen yenılersen sevınırım..
Arkadaşlar,geçenlerde A-DATAnın 8GBlık usb flash diskini aldım(ready boost destekli).5920 ye takınca 4.21GB lık bölümü kendine ayırdı.Açılış ve kapanışlarda öyle bariz fark yok ama kullanımda gözle görülür fark var ve VİSTA kullanıyorum.......(hala XP ye geçmemek için direniyorum,bakalım ne olacak..... )
bende xp ye geçmektense ram artışı yaparak farkı kapatmayı düşünüyorum bende vatandan aldım ama telefonla sipariş vererek aldım hatayda yaşıyurum burda vatan yok artık adanaya falan gidip bi şekilde ordaki vatanda yeni rami taktırırım teşekkür ederim
Ram taktırmak garantiyi bozmazki.. ürünün garantisini distribitör verir satıcı değil.. dolayısıyla ben takarsam bozulmaz diyemez..pazarlama stratejisi.. ram takılınca genelde garanti bozulmaz ama ramin takıldığı yere bakın orda etiket varsa yırtılınca sorun olabilir..
eywallah maksat paylaşmak... yeni arkadaşlar tanımak...
benimde bilmediğim çok şey çıkıyo... ama yalan yanlış takip edebildiğim
kadarı ile sizlere wede kendime yardımcı olmaya çalışıyorum.
bi nebzede yardımım olabiliyosa ne mutlu bana...
ram olayınada gelince ewet denildiği gibi ancak aldığın yer garantiden çıkarmadan yapar bu işi.
dostum o verdıgın lınk te olmus lınk galıba rapıd den ındırme yapmıor!!yoksa ben onların hepsını okudum ..ancak calısmıo ordakı lınkler.. sen yenılersen sevınırım..
"cevaps" nikli arkadaşın werdiği linklerde war utulites... aslında komplesini onun werdiği linklerden indirmen daha faydalı kanımca.
(bu arada linklerin arada boşluk war... rapid share )
Arkadaşlar,geçenlerde A-DATAnın 8GBlık usb flash diskini aldım(ready boost destekli).5920 ye takınca 4.21GB lık bölümü kendine ayırdı.Açılış ve kapanışlarda öyle bariz fark yok ama kullanımda gözle görülür fark var ve VİSTA kullanıyorum.......(hala XP ye geçmemek için direniyorum,bakalım ne olacak..... )
aslında en mantıklısını yapıyosun...
çünkü ileride önce wista kalkmayacak xp kalkacak ama napalım bu warkende öbürüne harbiden "astalawista_!!!"
çünkü ileride önce wista kalkmayacak xp kalkacak ama napalım bu warkende öbürüne harbiden "astalawista_!!!" [/quote] Valla bencede astalavista ama kayışı sıyırmaya az kaldı.Artık ram artırarak şansımızı zorlayacağız bakalım
arkadaslar ben ram artısı yaptım ben vıstayı sonuna kadar zorlayanlardan bırıyım ve 8aya yakın kullandım vıstayla bırlıkte ramı de taktırdım ancak dun ıtıbarıyle xp ye gecıs yaptım ve fark ortada ..oyunlarda yuzde 50den fazla artıs oldu crysıs de vıstadayken en dusukte oynayabılıodum 20 fps ıle sımdı xp ve butun goruntu ayarları ortada oynuorum 20 fps ortalamayla ...pencerelerın acılıp gecıs yapmalarda da fark oldu hız bakımından ..ve tek eksık sadece sag usttekı e tusu ve oda oluyormus onun ıcın ugrasıorum suanda ..bence gecın xp ye tadına varın kalkmaya yakın vıstaya gecın bıde ram ı koyun ohh ıste bu makınamız harıka beyler:)
arkadaslar ben ram artısı yaptım ben vıstayı sonuna kadar zorlayanlardan bırıyım ve 8aya yakın kullandım vıstayla bırlıkte ramı de taktırdım ancak dun ıtıbarıyle xp ye gecıs yaptım ve fark ortada ..oyunlarda yuzde 50den fazla artıs oldu crysıs de vıstadayken en dusukte oynayabılıodum 20 fps ıle sımdı xp ve butun goruntu ayarları ortada oynuorum 20 fps ortalamayla ...pencerelerın acılıp gecıs yapmalarda da fark oldu hız bakımından ..ve tek eksık sadece sag usttekı e tusu ve oda oluyormus onun ıcın ugrasıorum suanda ..bence gecın xp ye tadına varın kalkmaya yakın vıstaya gecın bıde ram ı koyun ohh ıste bu makınamız harıka beyler:)
Peki driver olaylarını nasıl halledebilirim? Onları daha sonra acer ın kendi sitesinden mi indirip kuracağım?
quote:
Orjinalden alıntı: trkkrsy
quote:
Orjinalden alıntı: mrt_cnr
Merhaba arkadaşlar
actiwarion içinde laptopun altındaki şifrelerle müşteri hizmetleri wasutası ile aktif yapabilirsin...
Peki driver olaylarını nasıl halledebilirim? Onları daha sonra acer ın kendi sitesinden mi indirip kuracağım?
quote:
Orjinalden alıntı: trkkrsy
quote:
Orjinalden alıntı: mrt_cnr
Merhaba arkadaşlar
sonrasında recowery yapmayı unutma_!!!
astalawista içinse lazım olan driwerler... nette bakmak lazım... acerin sitesinde astalawista driwerleri wardı...
benim bir sorum daha olacak 5920g de xp kullanıyorum . daha doğrusu xp kullanmak zorunda kaldım. ses driverını yükledim ses de bir sorun yok ama mikrofonum da sorun var. mikrofon çıkışına taktığım mikrofonum çalışmıyor. Driver tavsiyesi veya başka bir tavsiyesi olan arkadaş olursa sevinirm. Tşk ler
Arkadaşlar,ben 5920 aldığımdan beri ekran kartını güncellemedim.Şimdi NVİDİA nin sitesinden GeForce 8000 serisinin(notebook-vista32bit)güncellemesini indirdim,kurmaya başladıktan sonra NVİDİA KUR HATASI verdi.Ekranda<Proğram mevcut donanımızla uyumlu bir sürücü bulamadı.Kurulum proğramı şimdi kapatacak.> diye bir uyarı çıktı.Sizce neyi yanlış yapıyorum.........
beyler cıddı bı sorunum var yardımcı olurmusunuz?benım bılgısayarım genelde acık duruyor ınternete gırıorum muzık dınlıorum download yapıorum hıc bı sorun yok saatlerce bu ıslemlerı yapabılıyorum ..ancak oyuna gırdıgımde en fazla 20 dakka kadar oynadıgımda bılgısayar kendısı otomatık kapatıo bırden kapanıyor bılgısayar neden olabılır acaba?ısınma problemımı acaba?sızden herhangı bırısı bu sorunla karsılastımı?lutfen yardımmm...ayrıca soner arkadasım lınk yok bende hatırlamıorum bı yerden ındırmıstım ancak suan yok nerde oldugunuda bılemıorum kusura bakma !!
arkadaslar daha önceki sayfalarda ekran kartı güncellendiği zaman oyunlarda daha iyi oldugunu söylemişsiniz ama hangi linkten veya nasıl yapacagımız belirtilmemiş bende güncellemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirm trkkrsy arkadasımız son ekran kartıyla ilgili verdiğin link bunun için mi?
arkadaslar daha önceki sayfalarda ekran kartı güncellendiği zaman oyunlarda daha iyi oldugunu söylemişsiniz ama hangi linkten veya nasıl yapacagımız belirtilmemiş bende güncellemek istiyorum yardımcı olursanız sevinirm trkkrsy arkadasımız son ekran kartıyla ilgili verdiğin link bunun için mi?
arkadaşlar çok acil yardım gerekiyor. makinede xp kurulu ancak sorunlu. dvd yedeklerini almıştım ama onlar makine değişmeden önceydi yani bu bilg.ın değiller. Hard diskteki bölümler duruyo hala, şimdi ben D ye dokunmadan vista kurabilir miyim? yani sadece c ye format atıp vista kuracak, d de bi sürü şey var. Yapan olduysa daha önceden acil cevap yazarlarsa çok sevinirim.