Bende geçen hafta Bimeksten %30 indrim kampanyasından yararlanıp 5920G aldım ve alır almazda vistayı silip XP yükledim. Yüklemden önce vistadan DVD ye yedeğini aldım. sonra da hardiksi tamamen sıldım. Zira Kendisine baya bir yer ayırrmıstı. Zaten 160 GB hardiks var. Neyse sonra XP yükledim. Driverlerini forum sitelerinden buldum. Şuan eksik drivere yok. sağ ve sol tarafındaki bütün özelliklerini kullanıyorum. Daha sonra Acronis programıyla yedegını alıp tekrar yedek dvd lerimle acer vistayı kurdum. sorunsuz kuruldu. (amacım çalışıp çalışmayacağını kontrol etmekti.) sonra da tekrar acronosle xp ye döndüm. http://rapid share.com/files/93043974/Acer_Aspire_5920G_XP_Utilities.rar
Em powering bununla kurdum. Şuan XP sorunsuz çalışıyor. Tavsiye ederim XP yi Bu arada laptopa bir kaç oyun kurdum. Medal of honu Airbone ve Crysis gibi sorunsuz çalışıyor. performans gayet iyi yani. Bu arada şu ana kadar tek eksik gördüğüm yanı çok ses çıkarması ve ısınması. onun dışında makine süper... Bimeksten 2120 YTL üzerinden %30 İndirimle 1531 YTL aldım...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omerx -- 26 Nisan 2008; 20:24:48 >
yönetici arkadaşlar bir kaç hafta önce laptopla ilgili fotoğraflı açıklama ve alacaklaa bilgi olması adına bir link koymuştum ve habersiz bir şekilde postum silinmiş.bunu reklam amacıyla yapıldığım düşünülmüş olsa gerek.ama yeni acer alacak arkadaşlara karşı bu kadar ilgili ve üyelerinize karşı tutumunuz için teşekkürler.Selametle... Bilgi paylaşılmazsa tehlike,paylaşılırsa dostluklar büyür....
MRB ARKADAŞLAR BEN BUGÜN BİMEXTEN 1331 YTL YE 602 MODELİNİ 10 TAKSİTE ALDIM FORUMU OKUYORUM WİSTAYI İLK KULLANIYORUM BANA BİRAZ GICIK GELDİ SANIRIM FORUMU OKUDUKTAN VE DRİVERLARI BULDUKTAN SONRA XP KURACAĞIM SELAMLAR
ben sekiz aydır vista olarak kullanıyorum. evet bazı programlar da sıkıntı çıkartıyor ama alışmamız lazım arkadaşlar mecburuz yarın bir gün herşey vista ile çalışır olacak ve geriden takip etmek zorunda kalacağız. bence almışken değiştirme vista ile devam et. elimden geldiğince bende destek olurum diğer vista kullanan arkadaşlar da
quote:
Orjinalden alıntı: reixs
MRB ARKADAŞLAR BEN BUGÜN BİMEXTEN 1331 YTL YE 602 MODELİNİ 10 TAKSİTE ALDIM FORUMU OKUYORUM WİSTAYI İLK KULLANIYORUM BANA BİRAZ GICIK GELDİ SANIRIM FORUMU OKUDUKTAN VE DRİVERLARI BULDUKTAN SONRA XP KURACAĞIM SELAMLAR
ben sekiz aydır vista olarak kullanıyorum. evet bazı programlar da sıkıntı çıkartıyor ama alışmamız lazım arkadaşlar mecburuz yarın bir gün herşey vista ile çalışır olacak ve geriden takip etmek zorunda kalacağız. bence almışken değiştirme vista ile devam et. elimden geldiğince bende destek olurum diğer vista kullanan arkadaşlar da
katılıyorum bencede alışmak lazım ilk başta banada gıcık geldi ama öğrendikçe seviyor insan...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wormhole -- 8 Mayıs 2008; 21:43:43 >
katılıyorum bencede alışmak lazım ilk başta banada gıcık geldi ama öğrendikçe seviyor insan...
s.a 6subat kahramanları ben bayadır bu makıneyı kullanıyorum allaha sukur hıc bı sorunlar karsılasmadım vısta olarak kullanıorum vısta puanım 4.7 genelde bu sekılde bıldıgım kadarıyla daha fazla yapan varsa hemen paylassın bızımle ayrıca topıg baskanım benıde kaydedermısın ?bı sorunu olan varsa paylassın elımden gelen yardımı yapabılırım baya ıyı tanıyorum bılgısayarımı !!:)
s.a 6subat kahramanları ben bayadır bu makıneyı kullanıyorum allaha sukur hıc bı sorunlar karsılasmadım vısta olarak kullanıorum vısta puanım 4.7 genelde bu sekılde bıldıgım kadarıyla daha fazla yapan varsa hemen paylassın bızımle ayrıca topıg baskanım benıde kaydedermısın ?bı sorunu olan varsa paylassın elımden gelen yardımı yapabılırım baya ıyı tanıyorum bılgısayarımı !!:)
hoşgeldin sefa geldin... (bu arada ben astalawistada 4.8 i görmüştüm)
((([[[yeni katılanlardan listede adı olmayan warsa hemen eklerim söylerse...]]])))
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 10 Mayıs 2008; 12:53:14 >
4.8 4.7 benım ıcın okadar onemlı degıl ben sorunsuz bı sekılde kullanıorum herseyı ama su dıkkatımı cektı .sagdakı alttakı cd yazma programını nasıl nero yapıcaz acıklayabılırmısın tam olarak sımdıden cok saol ... vısta kullanıorum yardım ısteyen varsa yardım ederım edebıldıgım kadar ..
4.8 4.7 benım ıcın okadar onemlı degıl ben sorunsuz bı sekılde kullanıorum herseyı ama su dıkkatımı cektı .sagdakı alttakı cd yazma programını nasıl nero yapıcaz acıklayabılırmısın tam olarak sımdıden cok saol ... vısta kullanıorum yardım ısteyen varsa yardım ederım edebıldıgım kadar ..
(az yukarıya yazmıştım... copy/paste)
C:\Program Files\NewTech Infosystems\NTI CD & DVD-Maker 7/
dizinin içindeki herşeyi başka bir yere yedekleyin, sonra kullanmak istediğiniz
CD/DVD yazıcısının klasörünün içindekileri buraya taşıyın.
Çalıştırılabilir dosyasının adını cdmkr32.exe yapın.
yüzbaşım beni ekleyebilirsin. günlerdir buradayım zaten de az geç oldu :) hatta vistacılar diye bir alt grup mu açsak ne :)
quote:
Orjinalden alıntı: trkkrsy
quote:
Orjinalden alıntı: arkasanıl
((([[[yeni katılanlardan listede adı olmayan warsa hemen eklerim söylerse...]]])))
Arkadaşlar boştayken bus hızınız 100 mhz e? düşüyor mu? Güç tasarrufu, performans ya da dengeli de olması fark ediyor mu? hdd i değiştirdim yedek almamıştım başka ne ayar yapmak lazım bus hızının boşta 100 Mhz e düşmesi için?
yüzbaşım beni ekleyebilirsin. günlerdir buradayım zaten de az geç oldu :) hatta vistacılar diye bir alt grup mu açsak ne :)
quote:
Orjinalden alıntı: trkkrsy
quote:
32 numaradan girdin listeye...
quote:
Orjinalden alıntı: Nm1
Arkadaşlar boştayken bus hızınız 100 mhz e? düşüyor mu? Güç tasarrufu, performans ya da dengeli de olması fark ediyor mu? hdd i değiştirdim yedek almamıştım başka ne ayar yapmak lazım bus hızının boşta 100 Mhz e düşmesi için?
quote:
Orjinalden alıntı: reixs
eyvallah hocam ama aldığım gün xp kurdum vistaya geçiş yapacağız illaki ama ben biraz daha takılacağım xp ye format zamanı çift işletim sistemi kurarım daha rahat geçiş yapmış olurum vistaya alışmaamız gerektiği konusunda haklısın çünkü
6 aydır ACER 5920 602 kullanıyorum, 15.gününde anakartı yandı, 1 ay önce makine tekrar bozuldu, bu sefer de HARD DISK in yandığını bildirdiler, servisten parçanın hangi tarihte geleceğine dair net bilgi alınamıyor.
TOSHIBA ve ASUS dan şaşmamak lazım NOTEBOOK işinde
fastx arkadasım gercekten uzuldum durumuna ..sende haklısın ama bole durumlar bıraz da sans ısı be kardes .hemen acer ı elestırmeyelım cunku bende 2 yada 2bucuk senedır acer kullanıorum cok sukur hıc bı sekılde ne servıs yuzu gordum ne bı bozulma yanma sadece ısletım sıstemıyle ılgılı degısıklıklerle ugrastım ..ve ben forumun dıger topıglerınde de goruorum asus ,toshıba veya baska marka bılgısayarı olan bazı ınsanlarda senın gıbı elestırılerde bulunuo dıger markalar hakkında ...bu bırazda senın sansın ıns bı sorun cıkmaz bundan sonra hıc bısekılde....
benim sıkıntım bozulmasına değil, tabi ki arıza olacaktır ama bu kadar teknolojik bir alet satan ve servis hizmeti veren bir kuruluş, arızanın hangi gün saat kaçta düzeltileceğini programlayamıyorsa diyecek birşey bulamıyorum, teknoloji çağındayız, o harddisk fabrikadan saat kaçta çıkacak, istanbul gümrük te kaçta olacak, çok net biliyor olmalılar. bir sonraki sevkiyatı bekliyoruz gibi bir cevap kabul edilemez bir durum
arkadaşlar birşey sormak istiyorum bende Acer 5920G 602G16MI modeli var ve vatan bilgisayardan almıştım.Forumda okuduğum kadarıyla benim de pil sıkıntım var yani benim laptopun pili de 6 cell olanlardan.Buna bir çözüm bulabildiniz mi acer tarafından?Eğer bulamadıysak bu 8 hücreli pili nerden satın alabiliriz.Teşekkürler
beyler bende ne zamandır sorunsuz kullanıyorum fakat arada bir sol tarafdan dıt diye bazen uzun bir dıt sesi geliyor..bunu hergün yapmıor bazen haftada bir bazn 3-4 günde bir..nedenini anlamış değilim..hiç bir işlemi etkilemiyor ama sesden kıllandım..bilgisi olan varsa beni rahatlatacak çok iyi olur...
Birisi printscreen le olarak bu işin nasıl yapılacağını hangi model için hangi driverların gerekli oldugu ve can alıcı mesele Bu SATA olayı.. Format işleminde Nlite adında bi programa 5920G t7500 (hangi modelse artık) sata surucusunun embed edildigini gordum boylelikle hiç IDE veya SATA ayarı yapmadan ağrısız acısız XP yi yükleme sansı doğdu.. Bence forumu sürekli kullanan bi arkadaş varsa bizde yardım edelim elimizden geldigi kadar print screen le bi Format olayını gomelim... Bu ürünü almamış ve almayı düşünen insanlara çok büyük katkısı olacaktır.. Kullananları saymıyorum zaten...
Bi TOPIC e bakar olay söliiiiyim :D
Birisi printscreen le olarak bu işin nasıl yapılacağını hangi model için hangi driverların gerekli oldugu ve can alıcı mesele Bu SATA olayı.. Format işleminde Nlite adında bi programa 5920G t7500 (hangi modelse artık) sata surucusunun embed edildigini gordum boylelikle hiç IDE veya SATA ayarı yapmadan ağrısız acısız XP yi yükleme sansı doğdu.. Bence forumu sürekli kullanan bi arkadaş varsa bizde yardım edelim elimizden geldigi kadar print screen le bi Format olayını gomelim... Bu ürünü almamış ve almayı düşünen insanlara çok büyük katkısı olacaktır.. Kullananları saymıyorum zaten...
Bi TOPIC e bakar olay söliiiiyim :D
ben, bendeki xp cdsine nlite ile sata driwerlerini entegre ettim...
şu an öyle kullanıyorum. isteyen warsa ekran görüntüsü koyabilirim nasıl yapılacağına dair...
arkadasım nasılsın?topık durdu ama bız ayakta tutalım ıstersen:D neyse sen vıstada devmmı edıosun yoksa xp ye gectınmı neyaptın?bende xp kurucam ama korkuorum acıkcası?
Arkadaşlar,sadece küçük bi sorum olacak,bu konuda ilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Acer 5920 almayı düşünüyorum bende,fakat aklımı karıştıran konu ise,klavyenin beyaz olması,aranızda bununla ilgili sorun yaşayan varmı,ya da kirlenme,yazı silinmesi gibi bir vaka olabilir mi,açıkçası ben sanmıyorum ama sonuçta o kadar para veriyoruz,sonuçta da 3-4 yıl kullanacağız ve bu sürede de böyle absurd sorunlarla kafamı yormak,canımı sıkmak istemiyorum.
Yeniden teşekkürler Acer Ailesi,mutlu günler dilerim
Bu konuyla ilgili Acer formunda,hiçbir sorunla karşılaşanı okumadım,ama içim yine de rahat etmedi,sizlere de danışmak fikrinizi almak benim için çok iyi oldu,bir nevi içim rahatladı.Tasarımı,ilgi çekici gerçekten.Yeniden teşekkürler.
Bu arada istediğim laptop Acer 5920-602G16MI modelini almak istiyorum.Kolay gelsin.
arkadasım nasılsın?topık durdu ama bız ayakta tutalım ıstersen:D neyse sen vıstada devmmı edıosun yoksa xp ye gectınmı neyaptın?bende xp kurucam ama korkuorum acıkcası?
Walla bende isterimki hep dimdik ayakta dursun topic… yardımlaşmalarla herkes istediğini kullanabilsin… hem paylaşım olsun, hem yeni dostluklar sağlansın. Ben aldığımdan yaklaşık bir buçuk hafta sonra xp ye geçtim we halaa xp deyim. Xp iyi yaa. Tawsiye ederim herkese. Aklında şüphe olanlara. Sürücüler falan herşey werildi daha önce zaten. Zorluk çekilecek bi yer yok yani.
quote:
trkkrsy
dual olarakmı kullanmak ıstıorum ama nasıl yapıcam nlıte olayını anlamadım tam olarak cok karısık yaaa ugrasasım gelmıo dogrusu
Yok yaa kolay nlite kullanımı…
quote:
Orjinalden alıntı: msendogan33
Arkadaşlar,sadece küçük bi sorum olacak,bu konuda ilgilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim.
Acer 5920 almayı düşünüyorum bende,fakat aklımı karıştıran konu ise,klavyenin beyaz olması,aranızda bununla ilgili sorun yaşayan varmı,ya da kirlenme,yazı silinmesi gibi bir vaka olabilir mi,açıkçası ben sanmıyorum ama sonuçta o kadar para veriyoruz,sonuçta da 3-4 yıl kullanacağız ve bu sürede de böyle absurd sorunlarla kafamı yormak,canımı sıkmak istemiyorum.
Yeniden teşekkürler Acer Ailesi,mutlu günler dilerim
Alalı bayaa oldu… ne bi kirlenme, ne bi silinme. İlk günkü gibi. Beyazın artısı oluyo kara kara klawyelerdense bembeyaz tertemiz klawye…
vala bana cok zor gelıo bende aldıgımdan berı vısta kullanıorum ancan okudumda oyunlarda xp daha performanslı calısıomus ve oyunları daha ıyı oynuolarmıs?sen crysıs ı yukleyıp oynadınmı?eger oynadıysan hangı ayarlarda oynadın arkadasım?
arkadaşım kir tutma gibi bir şey yok..yani ben elma suyu damlattım elim siyahken kullandım ama silince hiç bir şeyi kalmıyor..ayrıca beyaz olması çok güzel diğer siyah laptopları görünce içim kararıyor ve bu da laptop mu diesim geliyor..performans olarak memnunum..tavsiye ederim
vala bana cok zor gelıo bende aldıgımdan berı vısta kullanıorum ancan okudumda oyunlarda xp daha performanslı calısıomus ve oyunları daha ıyı oynuolarmıs?sen crysıs ı yukleyıp oynadınmı?eger oynadıysan hangı ayarlarda oynadın arkadasım?
yok crysis i oynamadım. ama nfs pro street wede pes 2008 i full detailsde sorunsuz oynadım.
(ki bence bu oyunlarda o oyun kadar olmasada performans istiyolar)
evet haklısın ama crysıs cok daha fazla ozellık ıstıo kardes..vala ben en dusuk ayarlarda 35 fps alıorum hersey dusukte ve 800 600 da ..bence cok dusuk keske 8600 gt olanı nı alsaydım bu makınanın ...ılk defa makınemı sınır oldum aslında bı oyun ıcın degmez ama ıste ınsanlık halı:D
ilkdostun arkadasım bende oynadım bıtırdım hatta ama en dusuk ayarlarda oynanıo en ıyı fps ıle ..ben en dusuk ayarlarda 35 40 fps arasında oynuorum...en uygun ayarlar yaptıgımda ıse orta ayarları secıo makıne kendısı ancak onda fps 15 lere dusuo ve rahat oynanmıo gercekten ....ondan bahsedıorum ..senın nasıl durumun crysıs de?
beyler yardım ben bugunlerde bılgısayarımı vıstadan xp ye cevırsemmı cevırmesemmı arasında gıdıp gelıorum neolur yarım edın ..eger xp yaparsam ne gıbı artı ve eksı lerım olur ?herhangı bı sorun yasarmıyım?trkkrsy arkadasım senın verdıgın upshare dekı drıverlerı ındırdım onlar ıse yarıo degılmı herhangı bı sorun yasamam?YARDDIMMMMMMMMMMMMMMMMM
beyler yardım ben bugunlerde bılgısayarımı vıstadan xp ye cevırsemmı cevırmesemmı arasında gıdıp gelıorum neolur yarım edın ..eger xp yaparsam ne gıbı artı ve eksı lerım olur ?herhangı bı sorun yasarmıyım?trkkrsy arkadasım senın verdıgın upshare dekı drıverlerı ındırdım onlar ıse yarıo degılmı herhangı bı sorun yasamam?YARDDIMMMMMMMMMMMMMMMMM
ewet dostum. ben o driwerleri kullanıyorum.
astalawistadan geçişin artısı. hızlı, performansı yüksek bi bilgisayarın oluyor. eksisi (cd yazma tuşunu atayamadım bi türlü)
merhaba arkadaşlar bende 5920g kullanıcısıyım fakat bir sorunum uzun laptopu alalı yaklaşık 5 ay oldu bilgisayar açıkken pilden çalışıyorken ekranı kapattığımda uyku moduna geçiyor ekranı açtığımda power tuşu mavi yanıyor ama bastığımda bilgisayar açılmıyor bir türlü power tuşuna bi süre basılı tutup tamamen kapatıp açmam gerekiyor sonra sorunlu bir şekilde açılıyor bunun nedeni ne olabilir acaba
birde ekrandaki grafikler birbirine giriyor bütün pencereler karışıyor
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bundan sonra bende burdayım..
merhaba arkadaşlar bende 5920g kullanıcısıyım fakat bir sorunum uzun laptopu alalı yaklaşık 5 ay oldu bilgisayar açıkken pilden çalışıyorken ekranı kapattığımda uyku moduna geçiyor ekranı açtığımda power tuşu mavi yanıyor ama bastığımda bilgisayar açılmıyor bir türlü power tuşuna bi süre basılı tutup tamamen kapatıp açmam gerekiyor sonra sorunlu bir şekilde açılıyor bunun nedeni ne olabilir acaba
birde ekrandaki grafikler birbirine giriyor bütün pencereler karışıyor
yardımlarınız için şimdiden teşekkürler bundan sonra bende burdayım..
Usta sanırım sendeki problem kapak kapandığında hazırda beklet değilde, uyku moduna aldığından oluyodur.
Ondan dolayı pc zaten açık olduğu için mavi renk yanıyo tahminim… fanlarda çalışıyo olmalı o halde iken
Sadece ekran kapanıyodur. Açmak nasıl olur dersen belki fn+f6 idi galiba iş görebilir.
Ama şunu kontrol edersen anlarız sorununu: masaüstü sağ tık özellikler ekran koruyucu güç… sırayla bunları bulup seç.
Orda pilde iken wede ac/adaptörde iken kapağı kapattığımda seçeneği olması lazım...
(şu an masa üstü pc deyim bakamıyorum) pildeki yada her ikisinide hazırda beklet olarak seç. Öyle dene.
pekı bu acer ın utıelıtes lerı nı nerden ındırcem onları bulamadım da ?bu topıc tekıler guncel degıl heralde!!yanı bu acer management fılan !!bunlarıda bana bı ayarlayabılırsen sevınırım gercekten dostum !!
5920 üzerinde 1+1 GBlık ramle geliyor,maxsimum 2+2= 4GB destekliyor.Benim derdim piyasada 2GB ramler 55ytl den başlıyor 180ytl ye kadar gidiyor.Yani ram değişikliği yapan varsa hem marka -model,hem fiyatı,hemde performansını yazarsa ,onagöre bişi seçeriz artık....