Donanım Haber Forum
Ana Sayfa | Kayıt ol | Profilim | Gelen Kutusu | Adres Defteri | Email'le üyeliklerim | Benim forumlarım | Fotoğraf Albümleri
Favorilerim | Üyeler | Arama | SSS | Şikayet listesi | Uyarı listesi | Nick işlemleri | Reklam ver
Cevap: |=-=-=-=> ACER 5920 602 (T7500) KULLANICI TOPLULUĞU <=-=-=-=|

İlgili konuları bak: (bu forumda | tüm forumlarda)

Bu isimle girdiniz: Guest
Bu konudaki kullanıcılar: hiç
  Basılabilir versiyon
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: |=-=-=-=> ACER 5920 602 (T7500) KULLANICI TOPLULUĞU <=-=-=-=| Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Giriş
Mesaj << Daha eski konu   Daha yeni konu >>
hsa2

25 Mart 2008, 1:40:20  
Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz.

quote:

Orjinalden alıntı: hsa2

Genel 5920 başlığında da sordum, burda da sorayım. Sağdaki multimedya tuşlarının üstündeki Acer Arcade tuşuna basıldığında hangi dosyayı çalıştırdığını birisi yazabilir mi?

hsa2@difuzyon ~
trkkrsy

25 Mart 2008, 10:16:14  

quote:

Orjinalden alıntı: aaaa200

ARKADAŞLAR ŞU SORULARIMI CEVAPLARSINIZ ÇOK MUTLU OLUCAM.LÜTFEN?

ACER 5920 LERDE

1- SES ÇIKIŞI NERDE? KAÇ TANE SES ÇIKIŞI VAR? LAPTOPU MÜZİK SETİNİN HOPERLERİNİ BAĞLAYACAM DA, 2 TANE HOPÖRLER VAR. İKİSİNİ DE TAKABİLİRMİYİM?

2- TV ÇIKIŞI NERDE? TV ÇIKIŞI NE İŞE YARAYOR. TV OUT ÖZELLİĞİ VAR DİYOR AMA NE İŞE YARADIĞINI BİLMİYORUM. ACABA LAPTOPTAN TV SEYRETMEK İÇİN Mİ. TELEVİZYONA BAĞLAMAK İÇİN Mİ?

3- KART GİRİŞİ YERİNİ BULDUM AMA ORAYA MİCRO KARTLARI, ŞU KÜÇÜK KARTLARI NASIL SOKACAĞIZ. BEN Bİ SOKAM DEDİM DE, ORASI BÜYÜK KARTLAR İÇİN.

4- BU SOLDAKİ VE ÖNDEKİ ÇIKIŞLARI GÖSTEREN VE AÇIKLAYAN BİR RESİM VAR MI.

BİLEN ARKADAŞLAR LÜTFEN CEVAPLARSA SEVİNİRİM. LAPTOPU YENİ ALDIM. İLK DEFA LAPTOP KULLANIYORUM BU İŞİ BİLMİYORUM.MARUZ GÖRÜN LÜTFEN.

1. ses çıkışı önde ses açıp kapatma düğmesinin yanındaki siyah giriş... hoparlörler o girişe uygun çıkışları warsa ufak bir aparat sayesinde takabilirsin. (1ytl. bişii olması lazım)

2. tv out tan kasıt... s-video, hdmi çıkışları. yani laptoptan tw ye görüntüyü aktarabilirsin demek. kendi bünyesinde tw özelliği yok malesef. (bu modelde yok bi tanesinde gördüm. bluetoothun altındaki düğmede tv yazıyordu) bunada usb yada pcmcia exp. tv kartı alırsan izleyebilirsin...

3. ufak media kartlar için aparatlar oluyor. (genelde kartla beraber werilir...) o aparatların sayesinde kartını okutabilirsin...

4.resim yok ama açıklayayım... ,
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sol taraf... önden arkaya doğru...

pcmcia girişi : tv kartı, connect kartları kullanabileceğin giriş.

firewire girişi : ilk amacı kamera ile pc arasında yüksek kalitede ve yüksek hızda veri alışverişi içindi. usb standardı 2.0 ile daha yeni geçti firewire'ı. firewire ise yıllardır bu yüksek veri hızını desteklemekteydi. şimdilerde firewiredan bağlanan harddisklerde var.

usb girişi : açıklama yapmaya gerek yok tahminim_???

s-video girişi (sarı yuvarlak olan bölüm) : laptoptan tw ye... kameradan laptopa görüntü aktarmak amacı ile kullanılabilir bölüm...

hdmi girişi : yeni nesil plazma, lcd tw lere görüntü aktarmak için kullanılan bölüm.

2 usb daha...

56 k fax modem girişi : 2000 li yılların platformu olan telefon hattını iptal etmek wasıtası ile internete bağlanmamızı sağlayan bölüm...

ethernet girişi : kablo modem, switch wasıtası ile bir ağa wede internete bağlanmamızı sağlayan bölüm...

vga grişi : harici bir monitöre görüntü aktarmak için kullanılabilir bölüm.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

sağ taraf... önden arkaya...

dvd-rw : optik mediaları okutup yazdırabileceğimiz bölüm...

1 usb girişide burada...

kensington kilit bölümü : laptopa kilit takabilmek için kullanılan bölüm.

arka bölümdeki tek giriş adaptör girişidir...

ön bölümdekiler... soldan sağa doğru...

bluetooth alıcı gözü...

card reader : sd-mmc... multimedia kartları okuyup yazabileceğimiz bölüm...

mawi renkli giriş : dışarıdaki sesi laptopa aktarmak için kullanabileceğimiz bölüm. (mic. girişi değil. kaset çalarlı teyplerdeki sesi w.s. aktarmak amaçlı)

pembe renkli giriş : mikrofon girişi...

siyah renkli giriş : hoparlör, kulaklık girişi...

ses açıp kapatma düğmesi...

ayrıca ekranın üst köşelerinde wireles bağlantı için kullanılan alıcılar war. (göremiyoruz içeride kalıyor)

umarım yardımcı olabilmişimdir...

saygılar.

not: büyük harf yasak. bilgine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 25 Mart 2008; 10:16:12 >

"Zaman Akıp Gider Yorulmadan..."

trkkrsy

25 Mart 2008, 10:20:26  

quote:

Genel 5920 başlığında da sordum, burda da sorayım. Sağdaki multimedya tuşlarının üstündeki Acer Arcade tuşuna basıldığında hangi dosyayı çalıştırdığını birisi yazabilir mi?

dediğin dosyayı bilmiyorum malesef ama o tuşa istediğimiz programı atamayı isterdim. (bilhassa en alttaki cd dvd yazdırma tuşuna)

hsa2

25 Mart 2008, 24:51:39  

quote:

Orjinalden alıntı: trkkrsy

quote:

dediğin dosyayı bilmiyorum malesef ama o tuşa istediğimiz programı atamayı isterdim. (bilhassa en alttaki cd dvd yazdırma tuşuna)

Eğer hangi dosyanın çalıştırıldığını bulabilirsem program atamayı da çözüp, anlatabilirim.

hsa2@difuzyon ~
trkkrsy

25 Mart 2008, 24:59:21  

tahminim synaptic tuş programı o dediğin dosyaların olduğu yer...

(xp de hiç bişii yok bendeki arcadeye bastığımda...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 25 Mart 2008; 12:59:14 >

hsa2

25 Mart 2008, 13:03:49  

Bende de XP kurulu o yüzden Vista ile kullanan birinden yardım istiyorum. Ama şöyle söyleyeyim, CD yazma tuşunun fonksiyonunu değiştirdim. Artık ona bastığımda kendi CD/DVD yazma programım çalışıyor.

hsa2@difuzyon ~
trkkrsy

25 Mart 2008, 16:31:06  

quote:

Bende de XP kurulu o yüzden Vista ile kullanan birinden yardım istiyorum. Ama şöyle söyleyeyim, CD yazma tuşunun fonksiyonunu değiştirdim. Artık ona bastığımda kendi CD/DVD yazma programım çalışıyor.

nasıl yaptığını açıklarmısın_???

hsa2

25 Mart 2008, 16:35:37  

quote:

quote:

nasıl yaptığını açıklarmısın_???

Arcade butonunu çözdükten sonra ayrıntılı bir yazı yazmayı düşünüyorum.

hsa2@difuzyon ~
trkkrsy

25 Mart 2008, 16:52:11  

hadi bakalım... fazla beklemeyiz inşallah...

trkkrsy

26 Mart 2008, 16:37:49  

peki bu dokunmatik tuşları (şarkıyı atlat-stop et-çal-durdur...)

winampa uyduramazmıyız_??? media playerde değilde winampta çalsa_???

MeTeCiK

Sisteme Gözat

27 Mart 2008, 23:14:36  

Oncelikle 1 GUnluk Acer 5920 7500 Kullnaicisiym Ynei aldim saatler once 2 ufak sorum var :)) ama oncelik olan 1. soRum

1- CD ve DVD cıkmadi Normal de CIkmıyormus buna uzludm :( bunu iciN bu vistayi yedeklemem gerekiyor recovery Programı ile DVD ye yedekleyebilirmiyim..
2- Sorum ise olasi bi Formtta ALT+10 Ekranı ile Fabrika ayaraına dön gibi bi secenek var demislerdi Bunu viraz acarmisiniz. :(

MeTeCiK

Sisteme Gözat

27 Mart 2008, 23:25:01  

quote:

Orjinalden alıntı: MeTeCiK

Oncelikle 1 GUnluk Acer 5920 7500 Kullnaicisiym Ynei aldim saatler once 2 ufak sorum var :)) ama oncelik olan 1. soRum

1- CD ve DVD cıkmadi Normal de CIkmıyormus buna uzludm :( bunu iciN bu vistayi yedeklemem gerekiyor recovery Programı ile DVD ye yedekleyebilirmiyim..
2- Sorum ise olasi bi Formtta ALT+10 Ekranı ile Fabrika ayaraına dön gibi bi secenek var demislerdi Bunu viraz acarmisiniz. :(

Ya Mete 2. sayafa da var ugrastirma elemanları kafa ütüleme..

Ama Sorunlarım olacaktir muTLaka :))

kalpakci

Sisteme Gözat

27 Mart 2008, 23:46:46  

vista ile 3 saat olan pil süresi, xp kurduğumda 1 saat 10 dakikaya düştü pil %100 gösterirken. Bütün sürücüleri kurdum, hiç bir programı kurmadım. Neden olabilir sizce?

not: Modeli : ACER ASPIRE AS5920-1A2G16Mi
trkkrsy

28 Mart 2008, 15:16:21  

quote:

quote:

Ya Mete 2. sayafa da var ugrastirma elemanları kafa ütüleme..

Ama Sorunlarım olacaktir muTLaka :))

hayırlı olsun... güle güle kullan...

bekleriz her daim... (bildiğimiz... yardım edebileceğimiz müddetçe)

trkkrsy

28 Mart 2008, 15:20:51  

quote:

Orjinalden alıntı: kalpakci

vista ile 3 saat olan pil süresi, xp kurduğumda 1 saat 10 dakikaya düştü pil %100 gösterirken. Bütün sürücüleri kurdum, hiç bir programı kurmadım. Neden olabilir sizce?
not: Modeli : ACER ASPIRE AS5920-1A2G16Mi

ben aldım alasılı 2 saat gitmedi bataryadayken... sen yine iyisin. 3 saati görmüşsün...

(bu arada bendeki bataryada 4000 lik olan...)

guslua

28 Mart 2008, 17:17:29  

Arkadaşlar bilgisayarıma XP kurdum şimdilik bir problem yok gibi görünüyordu fakat şu an uyku moduna geçtikten sonra monitör tekrar açılmıyor. Teknik servisi aradım böyle durumda reset atmanız gerekir diyorlar. çaresi hakkında bilgi sahibi olan varsa yardımcı olmalarını rica ederim.

KaanKaa

29 Mart 2008, 18:42:37  

Arkadaşlar bugün aniden touchpad çalışmaz oldu, nedenini anlamadım, tepki vermiyo, system trayden özelliklerini açtım çalışıyor gözüküyor ama tepkisiz, sorun sizce ne olabilir acaba?

trkkrsy

29 Mart 2008, 20:35:02  

quote:

Orjinalden alıntı: KaanKaa

Arkadaşlar bugün aniden touchpad çalışmaz oldu, nedenini anlamadım, tepki vermiyo, system trayden özelliklerini açtım çalışıyor gözüküyor ama tepkisiz, sorun sizce ne olabilir acaba?

fn+ f7 ye bastınmı_???

MeTeCiK

Sisteme Gözat

29 Mart 2008, 22:04:05  

evet ilk onemli sorum :))
bugun Fabrika ayalarına donme icin yedek ve driver yedeklerini DVD ye aldım..

buna baglı olarka
- Vistada herhangi bi sorun cıktı ve erecovery Programım bozuldu veya vista acıkca coktu deiym bu elimdkei yedekleri aynı boot lu olarka bilgisayar acılısında mı kullnacagim yada nasıl kullnacagim..

sgen

29 Mart 2008, 23:12:22  

eRecovery DVD lerini olusturan arkadaslar 5920G T7500 modeli için DVD leri istedikleri ücretten kargo ile gonderebilirlermi acaba?

OCakta t7500 modelini satın aldım.. Gercekten dadmin ediyo bilgisayar kullanıcısını.. Hatta patronum aralıkta aldıgı toshiba notebooku t200 b di galiba satıp t7500 den almak istiyor şimdi..

Yalnız Vistadan kaynaklanan prblemler(dongle ile calisan profosyonel yazılımlarda Donanımı tanıyamıyo bazen ve kapatıyo..

Xp ye gecmek uzun sureden beri aklımda ama problem yaratıp başımı ağrıtacağından korkuyorum....

eRecovery menusu yok gozukmuyor..

Bu arada benide ekleyin :D

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
2006 Megane Hatchback Dynamique
KaanKaa

30 Mart 2008, 2:24:24  

quote:

quote:

fn+ f7 ye bastınmı_???

Şaka gibi harbiden, ona dikkat etmemiştim ben :) Saolasın...

Bi de şu 1024 mb ye kadar çıkan ekran kartı hafızası otomatik mi değişiyor, yoksa herhangi bi yerden mi ayarlanıyor, ayarlanıyorsa nerden?
Bi de bayadır Acer ın support sitesinde nvidia driver aynı, hiç güncelleme olmadı mı, bilgisi olan?

Bi de (Bu bi deler de hiç bitmiyo he :) ) soğutucu alalım desek bizim aletin havalandırma ızgaralarına en uygun marka ve model hangisidir, araştıran ya da kullanan var mı?

cotanjand

30 Mart 2008, 23:28:55  

Arkadaşlar benim de touchpad ve touchpad tuşlarıyla alakalı bir sorunum var.
Uzuuuun zamandır uğraşıyorum çözemeyince fabrika ayarlarına geri dön dedim fakat sorun çözülmedi.

Sorun şudur ki; Bilgisayar ilk açıldığında touchpad sadece imleci hareket ettiriyor. Diğer tıklama işlemleri ise malesef...

Fakat aygıt yöneticisinden ikinci donanım olan fareyi (HID ....) 'ı kaldırınca veya synaptics touchpad sürücüyü yeniden yükle falan gibi oyunlar sonunda touchpad tıklama yapıyor. Ama sağ tuş yine de çalışmamakta direniyor. (Denetim masasından Synaptics düğme ayarları yapılı)

Bir arkadaş donanımda da sorun olabilir dedi ama ben buna inanmak istemiyoruuum.

Varsa ÇÖZEBİLECEK bir BABAYİĞİT buyursun...

trkkrsy

31 Mart 2008, 9:38:33  

quote:

quote:

quote:

fn+ f7 ye bastınmı_???

Şaka gibi harbiden, ona dikkat etmemiştim ben :) Saolasın...

Bi de şu 1024 mb ye kadar çıkan ekran kartı hafızası otomatik mi değişiyor, yoksa herhangi bi yerden mi ayarlanıyor, ayarlanıyorsa nerden?
Bi de bayadır Acer ın support sitesinde nvidia driver aynı, hiç güncelleme olmadı mı, bilgisi olan?

Bi de (Bu bi deler de hiç bitmiyo he :) ) soğutucu alalım desek bizim aletin havalandırma ızgaralarına en uygun marka ve model hangisidir, araştıran ya da kullanan var mı?

kendisi çıkarıyo uygulamaya göre diye biliyorum... ewet driweride aynı... soğutucu için kişisel düşüncemde: "ne gerek war_!!!" yani oyundur, kasacak programdır w.s. hepsinde ısınır laptoptur, masaüstüdür... normaldir yani...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trkkrsy -- 31 Mart 2008; 9:38:57 >

trkkrsy

31 Mart 2008, 9:47:32  

quote:

Orjinalden alıntı: cotanjand

Arkadaşlar benim de touchpad ve touchpad tuşlarıyla alakalı bir sorunum var.
Uzuuuun zamandır uğraşıyorum çözemeyince fabrika ayarlarına geri dön dedim fakat sorun çözülmedi.

Sorun şudur ki; Bilgisayar ilk açıldığında touchpad sadece imleci hareket ettiriyor. Diğer tıklama işlemleri ise malesef...

Fakat aygıt yöneticisinden ikinci donanım olan fareyi (HID ....) 'ı kaldırınca veya synaptics touchpad sürücüyü yeniden yükle falan gibi oyunlar sonunda touchpad tıklama yapıyor. Ama sağ tuş yine de çalışmamakta direniyor. (Denetim masasından Synaptics düğme ayarları yapılı)

Bir arkadaş donanımda da sorun olabilir dedi ama ben buna inanmak istemiyoruuum.

Varsa ÇÖZEBİLECEK bir BABAYİĞİT buyursun...

senin problemin fn+f7 değil anlaşılan. mademki donanımları ekleyip kaldırırken bi nebzede olsa düzeliyo problemin. kullandığın sitemi bilmiyorum (astalawista, xp w.s.) ilk aldığında düzgün çalışıyormuydu_? eğerki cewabın ewet ise öncelikle yapmanı tawsiye edeceğim işlem sistem geri yükleme yapmandır. sırayla bi önceki geri yükleme noktasına döndür dene olmadı daha bi öncekine... en olmadı ilk günkü haline. (bilgilerde gidiyo... indirdiğin oyun, film, mp3 w.s.) eğerki yok halaa dewam ediyor dersende ikinci tawsiyem temiz bi şekilde xp yi kurman driwerlerini tanıtman... ha yinede olmadı dersende o zaman touchpadde arıza wardır diyebiliriz. (umarım yoktur) son hamle garantiye başwurursun... kolay gelsin.

SECO_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

31 Mart 2008, 10:38:17  

ARKADAŞLAR BENDE ACER AS5920 T7500 2,2 GHZ OLANDAN ALAMAK İSTİYORUM İLK BAŞTA CASPER İSTİYODUM AMA ÇOK ISINMASI VE GARANTİSİNİN KÖTÜ OLMASI NEDENİYLE VAZGEÇTİM ACERDE ÇOK ISINIYOMU EKRAN KARTI TATMİN EDİCİ Mİ PERFONMASI NASI ŞU AN PİYASADAKİ HER OYUNU AÇABİLİRMİ LÜTFEN ŞİKAYET VE MEMNUNİYETLERİNİZİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM EMİNİMKİ MEMNUNİYETLERİNİZ ÇOKTUR AYRICA KAMPANYA OLAN YERLERİ BANA SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM GERÇİ
BENDE ARAŞTIRIYORUM AMA BELKİ GÖZÜMDEN KAÇANLAR OLABİLİR AYRICA VATANBİLGİSAYARIN GARANTİSİ İYİ DEĞİL DİSTRÜBÜTÖR KULLANMIYO ÖRNEĞİN X MARKASINI X ÜLKESİNDEN ALIYO GİBİ ŞEYLER DUYDUM VE ŞU ANDA VATAN BİLGİSAYARDAN ALMAYI DÜŞÜNMÜYORYM SİZCE ??? DAHA İLK MESAJDAN SİZİ SIKMADIM İNŞALLAH UMARIM BİRAN EVVEL BENDE ALIP ADIMI YAZDIRIRIM
1850 YTLYE KADAR FLN OLN KAMYANLARI SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM YADA SİZ HEPİSİNİ SÖYLEYİNN :d
sgen

31 Mart 2008, 14:31:48  

hocam intel chipset driverin içinde hiç bir setup dosyası yokki...

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
trkkrsy

31 Mart 2008, 16:46:18  

quote:

Orjinalden alıntı: SECO_

ARKADAŞLAR BENDE ACER AS5920 T7500 2,2 GHZ OLANDAN ALAMAK İSTİYORUM İLK BAŞTA CASPER İSTİYODUM AMA ÇOK ISINMASI VE GARANTİSİNİN KÖTÜ OLMASI NEDENİYLE VAZGEÇTİM ACERDE ÇOK ISINIYOMU EKRAN KARTI TATMİN EDİCİ Mİ PERFONMASI NASI ŞU AN PİYASADAKİ HER OYUNU AÇABİLİRMİ LÜTFEN ŞİKAYET VE MEMNUNİYETLERİNİZİ YAZARSANIZ SEVİNİRİM EMİNİMKİ MEMNUNİYETLERİNİZ ÇOKTUR AYRICA KAMPANYA OLAN YERLERİ BANA SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM GERÇİ
BENDE ARAŞTIRIYORUM AMA BELKİ GÖZÜMDEN KAÇANLAR OLABİLİR AYRICA VATANBİLGİSAYARIN GARANTİSİ İYİ DEĞİL DİSTRÜBÜTÖR KULLANMIYO ÖRNEĞİN X MARKASINI X ÜLKESİNDEN ALIYO GİBİ ŞEYLER DUYDUM VE ŞU ANDA VATAN BİLGİSAYARDAN ALMAYI DÜŞÜNMÜYORYM SİZCE ??? DAHA İLK MESAJDAN SİZİ SIKMADIM İNŞALLAH UMARIM BİRAN EVVEL BENDE ALIP ADIMI YAZDIRIRIM
1850 YTLYE KADAR FLN OLN KAMYANLARI SÖYLERSENİZ SEVİNİRİM YADA SİZ HEPİSİNİ SÖYLEYİNN :d

iyi, almaya çok iyi bi laptop... ama acerin amd 2.4 ghz 4gb ddr2 ramlı 8600gs li 1770 ytl. (teknosada) yeni bi modeli wardı...

onada bak. hangisi aklına yatarsa... oyun olarak fifayıda oynadım, pes2008 ide, counteride, nfs pro streetide... (fullde)

kasmadan oynadım. memnun kaldığım yönü dediğin gibi çok saymayla bitmez. kötü yönleri bataryası 1.5 saat anca

zarnan zornan 2 saat gidiyo. şans diyorum. dediğim gibi iyi bi laptop. araştır bak dediğim yeni modelide sor soruştur...

kolay gelsin. saygılar...

raskolnikov77

31 Mart 2008, 16:48:34  

Ben vatandan aldım ama garantisi yetkili distribitürden diye biliyorum..

quote:

Gigabyte Ma-770, AMD X2 5200, MSI N9600 GT, 320 GB WD Harddisk, 2 Gb Kingston Ram, LG Dvd-RW, Thermaltake 400W Kasa
trkkrsy

31 Mart 2008, 16:49:50  

şu sağdaki dokunmatik tuşlara nası program atıyoruz arkadaşlar_???

media player yerine winampı kullansak_? tarifini bilen yokmu_???

SECO_
Uzaklaştırılmış
¥ gün kaldı.

31 Mart 2008, 18:37:50  

trkkrsy arkadaşım görüşlerin için çok teşekkür ederim ayrıca şimdiden cevaplıyacak arkadaşlarımada çok minettarım sence amd mi daha iyi yoksa ıntel core duou mu ? bide gt mi gs mi daha ii ?
teşekkür ederim ,
saygılar ,
trkkrsy

31 Mart 2008, 21:17:16  

quote:

trkkrsy arkadaşım görüşlerin için çok teşekkür ederim ayrıca şimdiden cevaplıyacak arkadaşlarımada çok minettarım sence amd mi daha iyi yoksa ıntel core duou mu ? bide gt mi gs mi daha ii ?
teşekkür ederim ,
saygılar ,

eywallah kardeş ne demek. maksat herkes en iyiye sahip olsun. amd son zamanlarda

intelle aradaki mesafeyi yüklü ölçüde kapattı. intel... intel yani onu tarife gerek yok.

gt / gs farkıda turbo memory mi ne warmış tam bilgim yok ama bendeki gs açmadığı oyun yok

bunu almamış olsam we bu günlerde laptop alacak olsam onu alırdım şahsıma... karar senin tabi.

dediğim gibi tek kişiden değil çok kişiden bilgilerle satıcının karşısına geçmen iyi olur.

MeTeCiK

Sisteme Gözat

31 Mart 2008, 22:33:57  

quote:

buna baglı olarka
- Vistada herhangi bi sorun cıktı ve erecovery Programım bozuldu veya vista acıkca coktu deiym bu elimdkei yedekleri aynı boot lu olarka bilgisayar acılısında mı kullnacagim yada nasıl kullnacagim..

BUNUN icin Up vee

quote:

şu sağdaki dokunmatik tuşlara nası program atıyoruz arkadaşlar_???

media player yerine winampı kullansak_? tarifini bilen yokmu_???

Bunu Bende MErak ediyorumm..

MeTeCiK

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008, 12:48:01  

Belki isinize yarabilir. Ben vistadan gayet mnmum
Acer Aspire 5920 driverlerin bulunduğu FTP
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5920/vista/Drivers/

gerekli bir kac dokumanlar
ftp://ftp.work.acer-euro.com/notebook/aspire_5920/

sgen

1 Nisan 2008, 24:58:18  

quote:

recovery yapma... (kusur olursa affola )

Orijinal boyut için tıklatın

1. i seçersek 2 dvd tutar full yedek alır...
2. yi seçersek sadece programların driwerlerin yedeğini alır...

bu resim ilk seçeneğin menüsü...

buda sadece driwer yedekleme seçeneği...

anlatılacak pek fazla bişii yok... dvd tak dedi takıyoz, çıkar dedi çıkarıyoz...

ya hocam bende empwring ecnology de yedekleme gibi bişi çıkmıyor. Bi tek o menü yok zaten. REcovery yapamaıyorum. presentation ve diğerler var ama eRecovery yok. :S Nasıl çözerim problemi ?

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
trkkrsy

1 Nisan 2008, 13:05:41  

walla xp ye döndüğüm için bi çözüm üretemeyeceğim sory

sgen

1 Nisan 2008, 15:32:53  

peki xp de "uygulama kapatılıyor" seklinde hataları sık veriyormu??

ya ben bi sorun olduuunda sistemi nası tekrar eski haline döndürebilirim peki arkadaşlar ?

problem yaşarmıyım xp ye donerken Driverlar hakkında konusursak ?

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
sonerozen2000

1 Nisan 2008, 16:58:55  

Yaw arkadaşlar 6 aydır 5620G -250GB kullanıyorum bi baktım kullanıcı listesinde adımız yok (tabi nerden bileceksiniz),lütfen benide aranıza alırmısınız.

2009 308SW Panoramic-1.6HDİ 110Hp-Manuel İNCİ SİYAHI (16 "Still Paketi )
sonerozen2000

1 Nisan 2008, 17:43:16  

Arkadaşlar,kimi kullanıcılar ses çıkışı hakkında soru sormuşlar,bu cihazda 3 adet ses çıkışı var.Birincisi analog (stereo) ,cihazın önündeki siyah renkli giriş.Bu çıkış küçük hoparlörleri sürebilir.Müzik seti-anfi gibi cihazların AUX girişlerine bağlarsanız daha iyi ses alırsınız.İkinci çıkış optik(dijital) yine aynı siyah giriş(S-PDIF) bunu vermektedir.Elektronik malzeme satan dükkanlardan standart optik kablonun bir tarafına takılan S-pdıf dönüştürücü almanız gerekmektedir(3-4ytl)Bu dönüştürücüye optik kabloyu takıp 5920 nin kulaklık çıkışına bağlarsanız ve elinizde optik girişli bir anfi,sinema sistemi veya A/V alıcı varsa sesi 5.1 yaparsınız.Diğer ses çıkışı HDMI (dijital) dir.LCD veya Plazmaya HDMI-HDMI bağlarsanız ses ve görüntüyü tek kablodan alabilirsiniz.Yada elinizde HDMI-HDMI giriş-çıkışlı bir ses sistemi varsa aynı olay bundada geçerlidir.Tabi bunları yaparken REALTEK HIGH DEFİNİTİON AUDİO dan gerekli çıkışları aktif hale getirmelisiniz.Dijital ses özellikle oyun ve filimlerde daha gerçeksi bir hava vermektedir.Böylece ACER 5920 yi bir medya merkezi gibi kullanabilirsiniz.

2009 308SW Panoramic-1.6HDİ 110Hp-Manuel İNCİ SİYAHI (16 "Still Paketi )
sgen

1 Nisan 2008, 20:14:58  

sorenzo kardeşim sen bari yaramıza merhem ol..

Recovery yapmadım bu alete şimdide recovery menusu gozukmuyor. Sen yaptıysan nasıl yaptın yada bilgin varsa REcovery DVD sini nasıl olşutrcam?

Xp ye geçmek için.. Nedenini sorma Dongle ile çalışan bi yazılım var vistada sürekli hata veriyo. Sistemden kaynaklanıyo galiba...

yardım et gurbanın olayım :)

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
MeTeCiK

Sisteme Gözat

1 Nisan 2008, 21:37:17  

quote:

Orjinalden alıntı: sgen

sorenzo kardeşim sen bari yaramıza merhem ol..

Recovery yapmadım bu alete şimdide recovery menusu gozukmuyor. Sen yaptıysan nasıl yaptın yada bilgin varsa REcovery DVD sini nasıl olşutrcam?

Xp ye geçmek için.. Nedenini sorma Dongle ile çalışan bi yazılım var vistada sürekli hata veriyo. Sistemden kaynaklanıyo galiba...

yardım et gurbanın olayım :)

http://support.acer-euro.com/drivers/notebook/as_5920.html#top
Burada acer eRecovery var indirmek istersen driverler ve diger acer ile gelmish Softwarelerde var..

sgen

1 Nisan 2008, 22:30:20  

eyw... bro.. gozumsun..

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
MeTeCiK

Sisteme Gözat

2 Nisan 2008, 10:01:50  

@SgeN önemli deqiL ..

quote:

buna baglı olarka

CEVAP ariyorum hala :)

cotanjand

2 Nisan 2008, 22:25:53  

evet bildiğin windows kurulum cd si gibi tak o zaten seni yönlendirecek.

cotanjand

2 Nisan 2008, 22:39:10  

Arkadaşlar touchpadde ve özellikle de bir türlü çözemediğim sağ butonunda sorun var. Fakat acer'in yetkilileriyle iletişimi geçemiyorum. gerek türkiye gerekse avrupa temsilcilerinden bir cevap alamadım. Sizin bildiğiniz teknik destek alabileceğim, soru sorabileceğim ya da garantiyle alakalı bilgi alabileceğim bir site var mı?

sgen

3 Nisan 2008, 24:26:25  

TPM Teknoloji adında Acer ürünlerine servis veren bi firma var. İnternette aratırsan telefon numaralarını bulabiilirsin. Ben aradım dün öğlen gibiydi kimse cevap vermedi.. İstersen şansını dene...

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
casual

3 Nisan 2008, 15:51:48  

arkadaşlar bende vatandan 5920g t7500 aldım şarjı 1 saat 10 dk gidiyor sizdede böylemi? bugun servise verdim şarjı az gidiyor diye ayrıca görev çubuğuna simgeler geç geliyor hdd sürekli veri okuyor sizdede böyle sorunlar varmı lütfen cevaplayın

MeTeCiK

Sisteme Gözat

3 Nisan 2008, 16:37:17  

quote:

Orjinalden alıntı: cotanjand

evet bildiğin windows kurulum cd si gibi tak o zaten seni yönlendirecek.

saol :) Bi an kuskuada kaldım vista DVD de cıkmadi ne yapacagimi dusunuyorudm olmazsa birisinden artik Vista DVD s alamak zourna kalacaktirk (her ne kadar key olsada DVD olmayinca birseye yaramıyor)

sgen

3 Nisan 2008, 21:06:19  

Selamlar,

XP ye geçiş yapan Xpden memnunlarmı yoksa sıklıkla programlarda oyunlarda sıkışmalar yaşıyormu "program kapatılıyor" şeklinde.

Bizlerle bu konuyu paylaşırsanız çok iyi olur. Şu an eRecovery de yedekleme alıyorum. Xp ye geçiş yapıcam bi kaç saat içinde. Bi sorim dedim dezavantaj yaratıyomu die.

Teşekkürler..

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
harunresitz

3 Nisan 2008, 21:57:41  

quote:

Orjinalden alıntı: casual

arkadaşlar bende vatandan 5920g t7500 aldım şarjı 1 saat 10 dk gidiyor sizdede böylemi? bugun servise verdim şarjı az gidiyor diye ayrıca görev çubuğuna simgeler geç geliyor hdd sürekli veri okuyor sizdede böyle sorunlar varmı lütfen cevaplayın

arkadaşım malesef bizler dolandırıldık. bir çok sitede 5920G T7500 işlemcili bilgisayar detaylarına baktığında 8 hücreli pil yazıyor ama vatandan alanlar 6 hücreli malesef yani bende de sıkıntılı. acer türkiye ye mail attım yanıt vermedi .........ler tpm teknoloji de oralı olmadı ne yapacağız bilmiyorum

bir gün...

_ultrAslan__izmir

4 Nisan 2008, 1:13:35  

quote:

Selamlar,

XP ye geçiş yapan Xpden memnunlarmı yoksa sıklıkla programlarda oyunlarda sıkışmalar yaşıyormu "program kapatılıyor" şeklinde.

Bizlerle bu konuyu paylaşırsanız çok iyi olur. Şu an eRecovery de yedekleme alıyorum. Xp ye geçiş yapıcam bi kaç saat içinde. Bi sorim dedim dezavantaj yaratıyomu die.

Teşekkürler..

Bende laptop u alalı 7 ay oldu her şey iyi güzel hoş da şu vista beni bitirdi artık bıktım yoruldum vista kullanmaktan ... Bi kaç yerden aldıım duyuma göre xp ye geçince ekran kartı driver larında sorun oluyormuş buna bi açıklama getirebilirmisiniz ? Birde en yukarda yazıyor vistayken 3.15 olan şarj süresi xp de 1.10... ben bunu anlamadım vista pc yi daha çok yoran bi şey 3.15 ken nasıl 1.10 oluyor ( olmaz demiyorumda ) eğer öleyse xp nin herhalde pc üstündeki tek dezavantajı ( tabi ekrankartı driver ı da sorun yaratmazsa ) .. birde arkadaşlar ben hala laptopa C ve D ye format nası atılır bulamadım :D C yi bir kaç kez formatladım ama hala 2sinde birden hard format atamadım fabrika ayarları diyorum sadece C yi siliyo geçiyo ... Bu sorunlarıma kökten bir çözüm getirirseniz çok sevinirim

harunresitz

4 Nisan 2008, 11:20:43  

nedir vista ile sıkıntılarınız arkadaşlar birlikte çözüm bulalım. kaçış yok vistaya alışmanız şart
quote:

Orjinalden alıntı: _ultrAslan__izmir

quote:

Selamlar,

Teşekkürler..

Bende laptop u alalı 7 ay oldu her şey iyi güzel hoş da şu vista beni bitirdi artık bıktım yoruldum vista kullanmaktan ... Bi kaç yerden aldıım duyuma göre xp ye geçince ekran kartı driver larında sorun oluyormuş buna bi açıklama getirebilirmisiniz ? Birde en yukarda yazıyor vistayken 3.15 olan şarj süresi xp de 1.10... ben bunu anlamadım vista pc yi daha çok yoran bi şey 3.15 ken nasıl 1.10 oluyor ( olmaz demiyorumda ) eğer öleyse xp nin herhalde pc üstündeki tek dezavantajı ( tabi ekrankartı driver ı da sorun yaratmazsa ) .. birde arkadaşlar ben hala laptopa C ve D ye format nası atılır bulamadım :D C yi bir kaç kez formatladım ama hala 2sinde birden hard format atamadım fabrika ayarları diyorum sadece C yi siliyo geçiyo ... Bu sorunlarıma kökten bir çözüm getirirseniz çok sevinirim

bir gün...

sgen

4 Nisan 2008, 24:12:31  

benim problemim bazı Dongle ile çalışan programlarda çok sıkça mavi ekran hatası veriyor. AMa sadece dongle ile çalışan programlarda. Yoksa bi problem yok. Bide alışmış kudurmuştan beterdir derler ya. Gözüm kapalı kullanıyorum XP yi ve onu getirdiği bi rahatlık var. Vistaya daha alışamadım yani ve alışamayacağım böle giderse.

Ekran kartı problemini Nvidia nın sitesinden kolaylıkla çözersin arkadaşım o problem değil. Ben mavi ekran hatasını veriyomu die sordum. Xp ye geçiş yapan arkadaşşlar Epower Menagament i yüklediler ise, 1.10 olan pil zamanını dengeli flan da daha uzun seviyelere çıkarabilirler. İşlemciden feragat ederseler tabi.

Bide ekran parlaklığı çok önemli,aynı zamanda işlemciyii kısıtladığın zaman dayanma süresi uzuyor.

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
wormhole

4 Nisan 2008, 24:28:17  

slm arkadaşlar,bir süreliğine ablamdan bilgisayarını istedim ve geldi,acer 5920 T7500,fakat diyorum şöle temiz bir vista yükleyeyeyim ama alt+f10 yapınca tekrar yükleye geliyorum ve fabrika ayarlarına geri dön diyorum ama empowering code istiyor ve ablamda biraz alakasız olduğu için nerde yazıyor falan bilmiyor!ilk yüklerken sormamış,şimdi bu kod herkes için değiştirilmediği sürece aynı ise nedir?değilse nasıl bulabilirim?

birde ayrıca bu ekran kartı default olarak ramdan yemek üzeremi ayarlı?öyle ise nasıl kapatabilirim?
sistemde fabrikadan geldiği durumdan başka birşey olmasın istiyorum,yukardaki işlemden başka yapmam gereken varmı?
yükledikten sonra acer ile gelen programların hangileri gereksiz ve boşuna ram tüketenler söylerseniz çok sevinirim...

jeden Tag ein Döner macht das Leben schöner:)))

In the kingdom of the blind, the one-eyed man is the king!!!
sgen

4 Nisan 2008, 24:49:54  

eRecovery i aç.

diski yazdır a tıkla. Fabrika ayarları diski oluştur de. 45 dakika içinde DVD lere yazar zaten.
sonra bildiiiin recovery programı çalışacak fabirka ayarlarına donmus olacaksın.

Ekran kartı Ramden yer galiba. Tam bilmiyorum o konuyu.

...
5800 Xpress Music Red
Acer 5920G T7500
wormhole

4 Nisan 2008, 24:56:25  

dvd ler derken,yani kaç dvd ve bunu sadece 1 kez yapabiliyormuşuz diye biraz tırstım açıkçası,recovery oluşturmadım hiç bugüne kadar onun içinde bildiğim recovery değil dvd ye şimdilik yazdırmadan olmazmı bu iş?

edit:önceki msjımı ekliyorum,arada kaynamasın diye

slm arkadaşlar,bir süreliğine ablamdan bilgisayarını istedim ve geldi,acer 5920 T7500,fakat diyorum şöle temiz bir vista yükleyeyeyim ama alt+f10 yapınca tekrar yükleye geliyorum ve fabrika ayarlarına geri dön diyorum ama empowering code istiyor ve ablamda biraz alakasız olduğu için nerde yazıyor falan bilmiyor!ilk yüklerken sormamış,şimdi bu kod herkes için değiştirilmediği sürece aynı ise nedir?değilse nasıl bulabilirim?

birde ayrıca bu ekran kartı default olarak ramdan yemek üzeremi ayarlı?öyle ise nasıl kapatabilirim?
sistemde fabrikadan geldiği durumdan başka birşey olmasın istiyorum,yukardaki işlemden başka yapmam gereken varmı?
yükledikten sonra acer ile gelen programların hangileri gereksiz ve boşuna ram tüketenler söylerseniz çok sevinirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wormhole -- 4 Nisan 2008; 12:57:19 >

exmoonlight

4 Nisan 2008, 13:45:32  

arkadaslar merhaba t7500 alalı bır kac gun oldu bunun harddıskının ısıgı bır turlu sonmek bılmıyor hdd sureklı calısıyor.bu ısıgın yanması canımısıktı ne yapmam gereklı.

2.vatan aldıgım t7500 pılı 6 hucremı yoksa 8 hucremı pıl ustunde 11.1v - 4000mA yazıyor yardımlarını beklıyorum.

wormhole

4 Nisan 2008, 14:09:27  

arkadaşlar biraz yardımcı olun üstteki msjım için....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wormhole -- 4 Nisan 2008; 15:51:10 >

ilkdostun

4 Nisan 2008, 14:52:46  

hardiskinin ışığının sönmemesi antivirüs yazılımından olabilir yani acer la gelen norto nu kaldırıp deneyebilirsin...ayrıca vatanda satılan acer 5920 lerde son partlarda hep 4000mA vermişler benimkisi 4800 ama arkadaşlar çok fark etmez gibi geliyor zaten gitse gitse ekran parlakken 2 saat 2 buçuk saat gidio onun için çokta önemli değil..ayrıca işlemcinin performasını düşürürseniz yani çok kasacak işlemler yapmıyorsanız kesinlikle düşürüz hem bataryadan kar edersiniz hem az ısınır

Kendi Rızasıyla hataya girene MERHAMET edilmez ve layık değildir...

14'ÜNCÜ MKNZ. P. TUG.K.LIĞI
KARS
exmoonlight

4 Nisan 2008, 15:16:10  

yardımın ıcın ocelıkle tesekkur ederım dostum.

batarya maxımum 2 saat gıdıyor bende cok sasırdım makıne cok yavas acılıp kapanıyor bende boyle bır makınede neden boyle olmus olabılecegını anlayamıyorum açıkcası.

antıvırus programını kaldırıcam ama elımde tam surum bır program yok. tavsıyenız vamı makıne yenı oldugu ıcın tereddut edıyorum acıkcası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi exmoonlight -- 4 Nisan 2008; 15:16:33 >

wormhole

4 Nisan 2008, 15:53:01  

hani benim soruma cevap ya

Sayfa:   <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Tüm forumlar >> [Mobil Cihazlar] >> Notebook / Netbook Diz üstü >> Acer >> Cevap: |=-=-=-=> ACER 5920 602 (T7500) KULLANICI TOPLULUĞU <=-=-=-=| Sayfa: <<   < önceki  4 5 [6] 7 8 9 10 11 12 13   sonraki >   >>
Buraya git:

Donanım Haber Video İnceleme
Sony Türkiye ile PS3 hakkında konuştuk
Sony Türkiye Playstation 3 ürün müdürü Özgür Kirazcı sorularımızı yanıtladı
BMD Solar; Katlanabilir güneş panelleri
Katlanabilir güneş panelleri ile her yerde ücretsiz enerji. Güneş enerjisi fuarında röportajlara devam ediyoruz.

Yeni mesajlar Yeni mesajlar yok
Popüler konu, yeni mesajlar ile Popüler konu, yeni mesajsız
Kilitli yeni mesajlar ile Yeni mesajsız kilitli
 Yeni mesaj at
 Mesaja cevap at
 Yeni anket aç
 Oy kullan
 Kendi mesajımı sil
 Kendi konumu sil
 Mesaja değerlendir

Reklamlar

Videolarımız